• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Modificare Mazzer SuperJolly in doserless pt. utilizare acasa.

#1
Am vazut pe youtube niste asiatici ca au facut aceasta modare si n-am stat pe ganduri.O folosesc de mai bine de un an si e super: nu ramane cafea in ea,dupa fiecare rasnire tragi cu o pensula ce ramane pe canal.Plasticul nu atrage grindul pe el decat foarte putin dar cu un bobarnac se scurge tot.


Attached Files Thumbnail(s)
                   
Expobar Brewtus IV, Mazzer Super Jolly modata doserless, VST-uri ridgeless, Espro dinamometric flat.
 
Reply
#2
este utila si ieftina dar HIDOASA. nu imi dau seama cum nimeni nu a reusit sa faca o solutie mai ieftina decat cea originala
La Spaziale 3000 (2 grupuri) | Mazzer Mestre (Super Jolly) | naked PF | 53mm steel/wood tamper | Aerobie Aeropress | Mahlkönig Vario | Bodum Frenchpress | Hario V60 dripper| Kalita kettle 0,7l | Tiamo K01 dripper | Butlers Moka 1 cup | Incalzitor apa Electrolux | etc...
 
Reply
#3
Nici eu nu inteleg cat poate sa coste la un strungar ceva de genul:

[Image: 001_005.JPG]
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#4
strungar?
 
Reply
#5
Nu e treaba de strungar; este o tabla ambutisata si cositorita sau sudata ulterior.
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#6
Ia vedeti aici:
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-m...6#pid10506
 
Reply
#7
"Nu e treaba de strungar; este o tabla ambutisata si cositorita sau sudata ulterior"

Ambutisarea nu mai are nevoie de cositorire/sudura.
Ambutisarea inoxului este un procedeu costisitor, ce necesita multe scule pentru a ajunge la produsul finit, pornind de la o fasie de tabla.

Ca idee, sper sa ajung sa si pun in practica acest lucru, exista imprimante 3D care ar putea realiza aceasta piesa. Materialul este un fel de plastic, asta ar fi un dezavantaj, din punctul meu de vedere.
Rocket Evoluzione V2 + Mazzer SJ + VST + Gene Cafe CBR-101
 
Reply
#8
(12-03-2014, 14:40)CosminN Wrote: ...
Ambutisarea nu mai are nevoie de cositorire/sudura...
Daca se ambutiseaza doar conul si apoi se lipeste de cilindru...? Rolleyes

La plastic verifica sa nu fie un material predispus la electrizare...
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#9
Am cautat si am intrebat la diferite firme/meseriasi daca pot produce/confectiona acel con de inox, insa nu am primit niciun raspuns afirmativ.
Acum cateva zile am gasit aceasta modificare si dupa 3 zile de cautari si discutii cu olandezi si belgieni care cereau 48euro pentru costuri de expeditii, am gasit aici la un cost mai mult decat decent - 15USD cu transport inclus. Solutia mi se pare foarte apropiata, cel putin la nivel vizual, de varianta de 177 USD.
Am comandat acum, va anunt cand soseste si mai ales cum arata montat.
 
Reply
#10
Traducerea de aici este inegalabila: http://www.lightinthebox.com/ro/fasole-f...80285.html
Big Grin
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#11
A venit coletul si cu ajutorul unui amic care a facut modificarile acum am un doserless care arata f bine.
Urmeaza sa modific si furca care tine portafiltrul.
[Image: natyhe6a.jpg]
 
Reply
#12
Ca sa nu deschid un topic separat, ce parere aveti de un upgrade daca e bine spus, de la un lelit pl43mm la o rasnita mai veche Mazzer Jolly Bean, din cate am inteles de la proprietar ca se numeste.
Rasnita am vazut-o la baiat, e proprietar de local. Si ma bate gandul, fiind rasnita servisata, curata, cutite noi etc. la pretul mic.
Mersi.
ECM Giotto HX/Expobar Office Pulser, Quamar M80 Electronic/Mahlkoning Vario Home I, tamper dinamometric Concept Art, La Marzocco Strada 18g
 
Reply
#13
Am descoperit ca rasnita cu pricina este defapt modelul Super Jolly, asa ca cer parerea unui proprietar de astfel de rasnita legata de intregul proces de utilizare. Va multumesc. Asa cum mai sus am precizat, momentan am un Lelit Pl43mm si as dori un upgrade.
ECM Giotto HX/Expobar Office Pulser, Quamar M80 Electronic/Mahlkoning Vario Home I, tamper dinamometric Concept Art, La Marzocco Strada 18g
 
Reply
#14
Nu ma pot pronunta pentru ca nu am lucrat cu Lelit-ul. De super jolly am citit multe review-uri bune, iar din experienta de utilizare din ultimele 2 luni pot spune ca sunt multumit, dar nu sunt un expert, sunt un pasionat incepator Smile.
Ce tip de super jolly? Daca are doser, trebuie sa ai in vedere ca pentru acasa in regim de 2 cafele pe zi, o sa ai nevoie sa ii scoti doser-ul si sa faci mici modificari, pierderile de cafea sunt prea mari ca sa ai cafea proaspat rasnita in portafilttu. Daca e S. J electronic e perfect.
Mai pot spune ca am vazut S.J la multe cafenele din Italia Smile
 
Reply
#15
De ceva timp am înlocuit, pe masa de lucru, Quamar m80 electronic cu San Marco SM92 cu dozator. Folosesc o linguriță de înghețată, din plastic, pentru a curata tunelul dintre cuțite și dozator. Singurul dezavantaj este ca ma mișc mai încet în preparare însă nu mai am deloc pierderi de cafea și am mereu proaspătă... Cu Quamar nu pot face asta la fel... Trebuie sa arunc câteva grame înainte de fiecare utilizare. Deci... Nu e chiar asa de rău nici dozatorul.. Smile
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#16
Si in dozator nu ramane cafea? Poate o fi mai bun sistemul decat la SJ
 
Reply
#17
Nu... Chiar deloc. Adică nu rămâne dozatorul imaculat, dar cantitatea este sub un vârf de linguriță...
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#18
Deoarece la mine in casa se bea cafea la espresso si V60 nu ma descurcam doar cu Vario.De aceea am achizitionat un  Mazzer Mestre ,care cred ca este un Super Jolly putin diferit.Am facut comanda de o palnie si dupa sarbatori o sa incerc sa o modific doserless.[Image: 3d449da2fddc7c14fbc7b826aee19089.jpeg][Image: 53da55d9779ad77e0bbc74ae8f94b374.jpeg]
 
Reply
#19
(29-08-2014, 09:43)nickso Wrote: De ceva timp am înlocuit, pe masa de lucru, Quamar m80 electronic cu San Marco SM92 cu dozator. Folosesc o linguriță de înghețată, din plastic, pentru a curata tunelul dintre cuțite și dozator. Singurul dezavantaj este ca ma mișc mai încet în preparare însă nu mai am deloc pierderi de cafea și am mereu proaspătă... Cu Quamar nu pot face asta la fel... Trebuie sa arunc câteva grame înainte de fiecare utilizare. Deci... Nu e chiar asa de rău nici dozatorul.. Smile


Cam asta fac si eu la Casadio Theo 64 doar ca am scos dozatorul si l-am inlocuit cu o bucata de furtun. Arata absolut hidos dar retentia este practic 0. In plus, ma pot uita sa vad ca n-a ramas nimic in "tunel" Big Grin

Evident, inca din ziua in care am facut modificarea (daca i se poate spune asa) am zis ca o sa comand pe undeva o piesa mai fatoasa etc etc. Dar lenea a invins Big Grin .
 
Reply
#20
Retentie 1.5g dupa curatare.
 
Reply
#21
Banuiesc ca o cureti cu palnia pe pozitie, nu? Din cauza asta ramane cat de cat ceva, cam 1g imi ramane si mie daca ma grabesc si nu ma mai uit in "tunel".
 
Reply
#22
Cele 1.5g raman banuiesc pe sub cutitul inferior.
 
Reply
#23
Cred ca am gasit si o alta utilizare aeropressului,cu un adaptor intre aeropress si rasnita poate o sa rezolv si problema retentiei fara pensula.[Image: 4d4de24a40cbc8764b534cc9d67358e7.jpeg]
 
Reply
#24
(02-01-2015, 15:19)hhanu Wrote: Cele 1.5g raman banuiesc pe sub cutitul inferior.

La rasnita mea pe astea le rezolv facand o a doua pornire de cateva secunde, dupa ce am curatat "tunelul". Tot ce era sub cutitul inferior zboara imediat afara odata ce drumul e liber.

Daca ai insa curiozitatea sa dai palnia jos si sa te uiti (eventual cu o lanterna, in functie de cum bate lumina in locul in care tii rasnita) in "tunel" o sa vezi ca mai ramane cate ceva pe drum, de obicei usor compactat la limita dintre "tunel" si camera cutitelor.


Merge incercata chestia cu aeropress-ul, dar resturile astea semi-compactate la care ma refer eu nu cred ca zboara afara. O sa scapi insa de a doua pornire a rasnitei.
 
Reply
#25
Sunt diferente ale macinaturii si mai departe in ceasca, fata de Vario?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#26
Inca nu am incercat,dar daca as fi avut resurse cred ca acum aveam doua Vario.Aceasta ma costat 50 euro.
 
Reply
#27
Eu as vrea sa-l cunosc pe cel care poate identifica diferente in ceasca intre astea doua rasnite la un blind taste. (aceeasi cafea, aceeasi tampare, acelasi aparat samd)
 
Reply
#28
Marea diferenta vine din mediul profesional, acolo unde ai nevoie de repetabilitate si stabilitate a reglajului si unde doar o rasnita solida poate face fata. In ceasca, e de discutat de la cel nivel de cunostinte in cafea poti simti o diferenta. 
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#29
(02-01-2015, 17:51)Adri@n Wrote: aceeasi tampare

rareori se-ntampla sa fie aceeasi tampare.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#30
(02-01-2015, 18:32)amarok Wrote: rareori se-ntampla sa fie aceeasi tampare.

Un barista bun si care face nspe espresso pe zi o sa aiba tampari care pentru un home user pot parea surprinzator de apropiate dpdv al fortei de apasare, directiei etc etc.


(02-01-2015, 18:19)Lyvyoo Wrote: Marea diferenta vine din mediul profesional, acolo unde ai nevoie de repetabilitate si stabilitate a reglajului si unde doar o rasnita solida poate face fata. In ceasca, e de discutat de la cel nivel de cunostinte in cafea poti simti o diferenta.

Ma uit la rasnita mea si nu vad ce probleme de stabilitate a reglajului pot sa apara. Cutitul superior e montat pe o mare flansa de bronz care se regleaza printr-un filet cu pasul FOARTE mic, iar ajustarea de catre utilizator se face cu worm gear.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)