Welcome Back Log In Create Account

Sfat achizitie / Lelit vs Rancilio & so on

(10-10-2014, 14:59)Lyvyoo Wrote: Hateganul era unul dintre fanii HX-ului cu E61 si PID. Poate intervine cu un sfat, in sensul economisirii sau nu a 100E (plus tamperul inclus de pe PL62T), fata de un Brewtus DB.
aha...cam tarziu reactionez si eu :)
Aici, pe forum, sau explicat in nenumarate cazuri avantajele HX'urilor. De asemenea si avantajele pid-ului.
Nu o sa explic ce imi place la HX ci o sa zic ce nu imi place la dual boiler.
Beau doar 2 cafele pe zi(±100ml sa zicem) si deci, apa mai mult sta in boiler(700ml sa zicem) decat in ceasca. Nu imi place ideea ca apa aia sta acolo. E un pitic al meu nu trebuie contraargumentat.
Apoi, pentru mine, dual boiler nu are sens decat in doua cazuri: nu ai rabdare cu mecanismul de functionare HX(flush-uri etc...) sau vrei sa economisesti curent(daca bei preponderent espresso si ocazional folosesti aburul) folosind boilerul mic. Ambele "neajunsuri" sunt "oarecum corectate" de pid in cazul hx.
Eu le folosesc impreuna(hx+pid) de foarte multa vreme, iar daca, ar fi sa aleg acum, as alege la fel.

(16-10-2014, 12:35)Mihai.B Wrote: Decizie finala :
Lelit PL62T + Vario + Tamper Concept Art dinamometric
restul e can-can :)
Totusi... de ce ai ales lelit pl62t ?

Reply
Am ales PL62T in defavoarea lui brewtus IV din 2 motive : beau 2 max 3 espresso pe zi și spațiul disponibil!
Sper ca alegerea sa fiu una inspirata ca și calitate în ceașcă [emoji2]
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply
Haha, dupa ce vine "the machine", o sa bei mai multa cafea : )

Reply
(21-10-2014, 22:38)hateganul Wrote: Haha, dupa ce vine "the machine", o sa bei mai multa cafea : )
Sunt convins... Asa am făcut și cu masina de pâine [emoji1]...
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47

Reply
Cu 1200E l-ai luat chiar mai bine decat de pe Amazon Italia. (imaginea este gresita)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Îl aștept sa vină

Reply
cred ca Lelit s-a apucat sa-l construiasca chiar dupa ce am plasat comanda...ca sa fie siguri !!!
inca nu a venit...

Reply
Nu ai avut un termen stabilit? O saptamana, doua, trei?
Nu este exclus sa se ansambleze acum, caci nu se vinde ca PL41TEM, fiind un model nou. De exemplu, Ascaso asa lucra la un moment dat cu unele espressoare. Importatorul dadea comanda, se ansambla aparatul in Barcelona (modelul Uno steel PID de exemplu), apoi pleca spre Romania. Nu zic ca ar face cate o bucata, dar nici nu cred ca stau cu paletii la iesire, daca nu au comenzi multe continuu.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Inițial la plata avansului am stabilit 2 saptamani...care se termină mâine...
In fine... Sunt sigur ca merita așteptarea

Reply
Salut,

Momentul magic a sosit!!! am acasa setup-ul complet PL62T + Vario!!!
Prima extractie...nu prea reusita.Espresorul nu avenit cu manual, iar PID-ul sta la 121 punct. il pot seta doar intre 120-130.
Pentru Vario am folosit 2F...nu mi-e clar daca in sus e mai fin si in jos mai putin...nici asta nu are manual :(
am sa deschid un topic nou pt asta.
Am atasat si 2 poze.Va astept oricand cu drag la o extractie si un review al aparatului!!!

https://www.dropbox.com/sc/z0z7o1p0aob1f...-nP2_927ea
https://www.dropbox.com/sc/i6ogphrfc7rbr...wKI02PsaDa

Reply
este o frumusete, ma refer la Lelit :), sa-l stapanesti sanatos.
...l-ai setat la 9 bar? dica 10-1 care se pierde?
la rasnita ta, cu cat te duci in sus cu atat este mai fina macinatura.
poate ne pui un filmulet cu o extractie.
ps. daca folosesti cafeaua Pellini, abandoneaza aceasta cafea, este f. scumpa si nu merita banii, acum 3 ani am folosito si eu si credeam ca este divina in comparatie cu lavaza(cand o bei iti pica fata)
Kafatek Monolith Flat Max 2, Kopi Deva-SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.

Reply
salut Cristian88,

merci de raspuns...am sa pun maine dimineata un film.
Nu stiu daca l-am setat la 9 bar...nu am setat nimic...am facut doar alimentarea cu apa, incalzirea, flush pt extractie, flash pt steamer...si cam asta e.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)