(17-11-2020, 16:17)CatalinH Wrote: Nu mi se pare normala atitudinea de aplaudaci in cor la lobby sau discount.
Nu sunt foarte de acord cu tine. Suntem cu toti gata sa sărim pe gatul producătorilor când ei fac ceva greșit, dar nu sa spunem 'bravo' când fac ceva bine sau ne oferă niște disconturi reale sau sa ne ajute împărțind din experienta lor.
Eu de obicei, nu prea sunt cu black friday sau alte campanii de reduceri. Black Friday (sau alte perioade de disconturi care de obicei se întâmpla in luna februarie) ar trebui, de fapt, sa fie o ocazia in care unele producători/vânzători sa își elibereze stoc-urilor pentru a face loc pentru noile modele. Sau decide sa vinde unele produse cu un profit foarte redus (sau negativ, după caz) si acceptând acest minus ca un cost de marketing, pentru a aduce clienți noi sau a premia cei existenți.
Daca te uiți la emag sau la elefant.ro sau la orice supermarket, iți dai seama ca nu asta se întâmpla.
Motivațiile sunt mai multe: in Romania nu este foarte regulamentara si, daca la fiecare 2 săptămâni propui final sales, asta înseamnă ca nu sunt reducere ci doar un marketing fara sens (dar care merge).
In schimb, pe espressoman, se întâmplă exact opusul. Poate pentru ca suntem o comunitate activa si implicata, dar acest black friday, din punctul meu de vedere, a fost chiar reușit, luând de vedere situația actuala.
Si, pentru a numi lucruri pe nume, eu personal cred ca promoție de la Hedone si de la Della Corte au fost promoții bune, adevărate. Pentru pentru Honne, din părerea mea a fost unul super, si pentru multi asta a fost un impuls pentru a trece pe o râșnița electrica cu cuțite plane gândita pentru single-dose. La fel cu prețul pentru Lelit Bianca. Sau Dalla Corte Studio si Mina, in oferta km 0, mai ales daca ai un buget la limita.
Personal, m-a bucurat mult ca au participat si uni prăjitori de cafea, in același spirit. De exemplu, oferta de la Mabo a fost una foarte buna, fiind ca cunosc cafele lor si merita si chiar prețul plin, fiind focusati pe calitate si pe cafele care se pot extrage destul de ușor, fără dureri de cap. Si, reducerile oferite au fost si la cafele mai scumpe (Geisha sau Costa Rica), care de obicei te gândești de doi ori înainte sa le cumperi.
Alți prăjitori, gen Claro sau Yume, nu prea au făcut reduceri de black friday, dar nu trebuie sa pierdem de vedere faptul ca ei ne oferă unele reduceri constante tot anul si ca oricum 2020 este un an mai "special", unde ei trebuie si sa suporte pierderile cauzat de faptul ca cafenelele lucrează la un regim mult mai redus, din motive evidente.
Acum, on thread: despre EK43. Eu nu am aceasta râșnița, si nu este in vizorul pentru upgrade, datorita costului. Însa, am văzut doua cafenele care au făcut upgrade la EK43 (Claro si Mabo) si pot sa spun ca aceasta râșnița poate face diferența. Si pe espresso si pe brew. Acum, este ok sa spui ca exista mult hype si ca trebuie sa muncești la ea pentru a alinea cuțitele chiar când îl cumperi de noua, însa, pot sa spun ca, o dată ca este pusa la punct, exista o diferență si este substanțială.
Asta nu înseamnă ca daca folosești EK43, imediat începi sa scoți flori, miere si portocale din orice cafea, râșnița este doar un element, dar, daca intenționezi sa faci ceva de calitate, poate fi un bun punct de plecare. Exista alte râșnite de aceeași nivel, probabil. Însa pana acum nu prea am avut posibilitatea de a le vedea la lucru.