Welcome Back Log In Create Account

Rasnita suprema, upgrade final :)

(19-07-2020, 10:18)dev Wrote: Ce-ar fi forumul fara aceleasi generalizari si pareri, bazate pe o experienta limitata si limitanta, repetate ad nauseam.... 
........".

Ai adus in discutie niste teme de actualitate, care ii preocupa pe unii dintre cei care urmaresc forumul.

Ar fi interesant, insa, daca nu te-ai limita doar sa arati ce nu se face bine si ai detalia, ai impartasi forumului din experientele tale in ale prepararii unui espresso perfect, ce urmarest, ce faci, cum faci, ce rezulte obtii, cum le mentii, corectezi, modifici...., ce masori, cum o faci, cu ce echipamente, proceduri....ceva practic, ceconcret, ca sa intelegem ceva in plus si sa depasim zona asta de experiente limitate si limitante.

Ca sa intelegem mai bine, explica-ne “ce se intampla in timpul extractiei cu cafeaua macinata cu niste cutite cu un anumit profil de taiere, care sunt diferentele intre alimentarea cu boabe la gramada si o alimentare controlata, ce se intampla cu pucul in timpul extractiei...” si completeaza cele deja scrise pe aceste subiecte.

Multi avem experiente limitate deoarece job-ul nostru nu este in sfera cafelei, cu tot ce implica aceasta, pana la cafeaua din ceasca.
In opinia mea, limitarile despre care ne vorbesti nu vin doar din eechipamente, din cafelele disponibile, din lipsa cunostintelor, a informarii sau a disponibilitatilor de a experimenta ci, cel mai important zic eu, din preferintele de gust ale fiecaruia. Nimeni nu poate fi obligat sa accepte ca bun sau foarte bun ceva ce nu ii place, desi altii sunt de alta parere si apreciaza.

Poate ca limbajul, termenii folositi nu se ridica la inaltimea si asteptarile cunoscatorilor avansati,  trebuie insa ca profesionistii cafelei sa arate putina indulgenta, avand in vedere ca discutiile de aici sunt la nivel de amatori, de consumatori, cateodata si de pasionati.
Ar fi bine sa se aiba in vedere ca nici pasionatii nu sunt profesionisti ai cafelei si pot emite pareri personale fara a fi pusi la zid, criticati sau ironizati pentru opiniile lor, chiar daca acestea nu sunt totdeauna cele mai corecte sau exacte.

Teoria ca teoria...practica ne omoara! (parca asa suna o vorba de-a noastra)
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Vai vai ce bine le mai spui!  :06:
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply
Uitati. Cel care a scris aceste cuvinte
(19-07-2020, 10:18)dev Wrote: Ce-ar fi forumul fara aceleasi generalizari si pareri, bazate pe o experienta limitata si limitanta, repetate ad nauseam.... Si fara nevoia de validare sau etalare a unor cunostinte mai mult sau mai putin relevante.

acum aproape 3 ani, scria
(24-07-2017, 09:21)dev Wrote: Intrebare de novice: exista vreo rasnita electrica in zona 200 de euro care sa nu fie extrem de zgomotoasa? Sau macar la fel de zgomotoasa ca un Gaggia Classic.

si azi e mare prajitor, bazindu-se pe vasta lui "experienta".
@dev daca te-ai documentat intens pe internet intr-un domeniu, nu inseamna ca ai si experinta in acel domeniu. Parerea mea ;)

Reply
@bogy, destul de urata exprimarea. Cu totii avem opinii contrare si le exprimam in feluri diferite, dar atacul la persoana e urat de tot, mai ales ca nu ai un contraargument de exprimat in discutia prezenta, deci scopul postarii tale e strict sa dai in ce scrie dev.

Ca sa nu mai zic ca nu e valid argumentul cu critica informatiei de pe internet sau cu cei 3 ani: "While working at the coffee shop, Gardelli learnt almost everything about coffee and roasting on the Internet. He gave huge credit to two amazing websites that help his self-learning, sweetmarias.com and homeroasters.org."

Oricat de diferite ar fi parerile fata de ale altora, hai sa ne oprim cu atacurile la persoana.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
@RaduCarutasu nu este asa ca ar fi bine ca cineva sa detalieze ? intrebarea este de ce nu se mai face o detaliere corespunzatoare... poate ca unele persoane isi exprima convingerile personale de asa natura incat ajungi la concluzia ca asta este nivelul... nivelul la convingeri, echipamente, cafea , dorinta de a iesi din zona de comfort sasmd.
Sau poate ca atunci cand cineva a incercat sa prezinte ceva nou s a lovit cu tarie de cele mai de sus sau atitudini gen @bogy , dupa care au ales sa caute in alta parte unde aceleasi subiecte sunt privite cu curiozitate si interes iar oamenii sunt condusi de acel ce ar fi sa incerc.
Multi au plecat in aceasta experienta de aici de pe forum insa putini au mai ramas activi aici.
Dupa cum bine ai sesizat sunt multe detalii printre randuri care nu sunt aduse in discutii sau detaliate cum ca " O precizare, Bogdan foloseste la cafenea Ek in espresso insa extractiile se fac doar cu nutatie (si wdt bineinteles)." ... Oare de ce?
sau
"1. cafele cu prajiri usoare si solubilitate redusa
2. cafele cu prajiri peste aceasta zona si solubilitate buna

Primele cafele creaza, intr-adevar, dificultati in preparare iar greselile de manopera sunt taxate in orice alta combinatie de echipamente.
In aceasta zona se situeaza cafelele prajite, de obicei, pentru alte metode de preparare dar nu espresso.
Shoturile extrase sunt mai lipsite de corp, de complexitate in gust dar scot in evidenta zonele acide, fructate sau florale ale soiurilor. Acest gen de extractie mie mi se pare saraca in gusturi si arome si este menita sa scoata in fata doar o parte din complexitatea de care este capabil soiul respectiv.....
......" cand le vezi cat sunt de dificile si nu intelegi de ce nu ies , si MI permit sa nu fiu de acord cu tine pe ultima fraza pentru ca am vazut ce se poate scoate din aceste soiuri de prajiri pe sculele si abordarile potrivite si am vrut si eu la fel sa fac asa si inca ma chinui dar nu am renuntat. La fel ca si tine si multi altii am inceput sa schimb echipamente si convingeri pentru ca , ma repet, am vazut ca se poate.
Mai dau un exemplu si cu asta ma voi opri cu acest subiect, nu am fost niciodata fan @dev dar la un moment dat chiar daca stiam ca prajeste si cum spuneam nu eram fan, am auzit ca ar trebui sa incerc cafeau lui. Dar nu eram fan... ce sa fac... am zis hai sa trec peste ce cred si hai sa incerc.... si am ramas surprins mai mult decat placut vizavi de ce livreaza in punga si de deschiderea acestuia, parca vorbeam cu alta persoana... il felicit cu aceasta ocazie si @cradun +1 oamenii evolueaza asta este cert.
Tot ce am incercat cu aceste commenturi , a fost sa va scot din zona de comfort sa recunoasteti si alte posibilitati si variante... si am constat cu placere ca exista aceasta dorinta, mica, dar exista si sper ca pe viitor sa gasim mai multe subiecte interesante pe aceste teme.
MK Brasilia ■ MK K22S SSP ■ MK K32SB & Aeropress 

Reply
(19-07-2020, 16:32)gorexxx Wrote: @RaduCarutasu
....Multi au plecat in aceasta experienta de aici de pe forum insa putini au mai ramas activi aici.....

Sunt de acord cu tine.
Sunt oameni care au renuntat sa-si mai consume energia si timpul din cauza polemicilor si interventiilor inutile, fara vreun beneficiu de cunoastere, polemici si interventii venite din partea unora care urmaresc un singur lucru: reactia, pe seama careaia sa se amuze, in anonimat, la adapostul unui display.
Nu inseamna ca multi dintre cei care au renuntat sa mai posteze public nu o fac in privat, ca nu tin legatura unii cu ceilalti sau ca nu se intalnesc si dezbat, testeaza si experimenteaza in continuare.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Topicul trebuie sa mearga intr-o directie a cunoasterii opiniei si experientelor fiecaruia, nu sa fie impins spre persoane, altfel il trantim si pe asta.

Quote:Tot ce am incercat cu aceste commenturi , a fost sa va scot din zona de comfort sa recunoasteti si alte posibilitati si variante... si am constat cu placere ca exista aceasta dorinta, mica, dar exista si sper ca pe viitor sa gasim mai multe subiecte interesante pe aceste teme.

Mie chiar imi place concluzia asta (apropo recomand sa se foloseasca citarea nu ghilimele caci textul devine greu de citit). Evolutia fiecaruia pe linie de cafea inseamna clar sa iesi din zona in care shot-urile sunt clasice 1:2 /25s, sa incerci scule noi, modalitati diferite de extractie, profile si marimi diferite de cutite, evaluari obiective ale muncii tale. Pe de alta parte poti avea un prajitor de cafea si te poti specializa in home roasting, extragand straight sau profilat exact cafelele pe care ti le doresti, prajite in ce feluri ti-ai imagina sau ai studia ca e mai bine. Evolutia are mai multe fatete, insa intotdeauna va fi personalizata in functie de subiectivitatea fiecaruia dintre noi. Deci de ce am imparti lumea in superiori si limitati? Asa spune Scott Rao despre alti prajitori?!

Hai sa ramanem la nivelul unor gentlemeni care poarta discutii elitiste pasionale, inclusiv contradictorii, cu sustinatori si opozanti asa cum e normal. Si hai sa impartasim experiente nu doar vorbe ca sa fim si mai convingatori. Putini stim cu adevarat ce bea celalalt asa ca asteptam cu interes o postare mai detaliata cu grafice de prajire, grafice de extractie, refractii, note de gust, prajitorii testate, eventuale fotografii sau filmulete, screenshot-uri cu EY-uri etc. Altfel unii vor trai (eronat) cu impresia ca ne zbatem in antiteza cafea verde scoasa inainte de second crack vs cafea bitter.
Pe de alt aparte, mi se pare de prost gust sa duci discutia la nivel personal, nu numai aici ci in general. In afara de principiile fizice care guverneaza aparatura, cafeaua si espresso inseamna prin excelenta o arta a subiectivitatii, in care mereu avem impresia ca noi bem cea mai buna ceasca si stim anumite lucruri mai bine ca altii. Deja pandemia asta reduce la minim intalnirile fizice, hai mai bine sa gasim tonul si dispozitia pentru o discutie cat mai aplicata si amicala pe forum.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
IMO (si cu multa convingere), modul in care se formuleaza intrebarea determina locul unde vei cauta raspunsul.  Si intrebarea topicstarter-ului despre upgrade-ul final mie imi pare sa fie un capat de drum, un cul de sac – nu pentru ca perfectiunea este de neatins, ci din alte motive, mai aproape de pamant.
Eu as judeca asa:  daca exista cafea prajita foarte diferit, si – in cazul in care facem urmatorul pas – daca cafeaua e destinata utilizarii in moduri foarte diferite (espresso plus numeroasele variante de alternativa, pe care oricum ajungi sa le incerci), deci inevitabil ajungi la cerinte de macinare diferite, si atunci poate e mai indicat sa cauti instrumentul potrivit pentru sarcina concreta, iar daca sarcinile sunt foarte diverse, poate ai nevoie de un arsenal mai variat de instrumente, si atat.  Chiar daca e banal, pare sa fie, totusi, adevarat, nu?

Stiu, ca analogiile sunt privite chioras, dar n-am auzit ca cineva sa se chinuiasca prea mult cu intrebarea: de care surubelnita sa-mi iau, cu profil plat sau philips?    
In schimb am auzit (si vreau sa testez) parerea, ca discurile mari plate sunt mai indicate in cazul boabelor prajite mai light, iar discurile conice mari fac casa buna cu cafeaua prajita in stil italian.  Au auzit (si vreau sa testez) parerea ca discurile plate scot in evidenta si „separa” componentele gustului, iar cele conice mai degraba le „aduna”.  Da sau ba?  Pai, dupa mine, procesul de cautare a raspunsului e la fel de important si fun, ca si rezultatul propriu-zis.  La urma urmei, nu mai tin minte cine a zis, dar imi place ideea ca unele locuri frumoase pot fi descoperite numai de cei care ajung sa se rataceasca.
Weber HG-2, Eureka Olympus KR E & Blow Up, Ceado E5 SD, Comandante C40 M3, Kinu M47 Simplicity
Profitec Pro 800, Profitec Pro 700 & Flow Control, La Pavoni Europiccola & Piston Pressure Kit 
Quest M3s, Gene Cafe CBR-101 & Dimmer, Gene Cafe Bean Cooler
Am folosit:  VBM Domobar Junior 2B, Bezzera BB005

Reply
Ce părere aveți, m-ar avantaja upgrade la 58 de la 65? (strict espresso).
ECM Classika PID, DF64V, Kinu.

Reply
Eu am făcut upgrade de la lelit pl043mmi la plate de 65mm și diferența a fost enormă, în special la gust/arome. în cazul meu am redus considerabil și risipa de cafea, rocket fausto funcționând foarte bine single dose
Bezzera Unica PID | Eureka Atom65 Touch| Kinu Phoenix | Loveramics | VST 

Reply
(20-07-2020, 11:36)RaduNim Wrote: Eu am făcut upgrade de la lelit pl043mmi la plate de 65mm și diferența a fost enormă, în special la gust/arome. în cazul meu am redus considerabil și risipa de cafea, rocket fausto funcționând foarte bine single dose

în cazul tău poate a fost mai ușoară alegerea, de unde și diferențele clare pe care le-ai simțit, dar eu nu sunt sigur dacă acei mm în plus (în cazul meu) ar face o diferență așa de mare ...

Reply
(25-07-2020, 13:56)Kontrast Wrote:
(20-07-2020, 11:36)RaduNim Wrote:  
în cazul tău poate a fost mai ușoară alegerea, de unde și diferențele clare pe care le-ai simțit, dar eu nu sunt sigur dacă acei mm în plus (în cazul meu) ar face o diferență așa de mare ...

Din experienta directa cu rasnite de la 50mm la comerciale de 84mm, iti pot spune ca nu dimensiunea cutitelor conteaza, ci precizia lor. Sau marimea in sine cantareste mult mai putin decat am crezut, oricum, infim as spune fata de precizie.

Dincolo de marimea lor, cutitele trebuie sa ofere un spectru de particule cat mai mic pentru un gust cat mai bun.
Cu cat spectrul este mai larg acesta va include particule foarte fine(iti vor da amareala) si particule foarte mari(infuzia se face prea repede si nu are timp sa se extraga din cafea). Asta conteaza mult mai mult decat dimensiunea in sine , daca ne raportam in mod direct la gust.
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
Deci am șansă să iau o râșniță cu cuțite mai mari, mai scumpă și să nu obțin rezultate mai bune? Cum fac să le testez?

Reply
Absolut da, daca ma intrebi pe mine. Asta cu precizarea minima ca oricare din rasnite sa fie evident capabila espresso, si relativ apropiate ca nivel calitativ/de pret. Adica sa excludem cazul in care cea cu cutite mici e un entry level indoielnic iar cea cu cutite mari direct din liga campionilor.

1. Metoda subiectiv-personala: ambele rasnite una langa cealalta pe blat, si shot-uri cu zecile sau sutele (in functie de cat timp ai la dispozitie si cat te tine inima)

2. Cateva mostre de macinatura de la cele 2 rasnite si apoi testul Kruve pt fiecare.
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
Ozik?
SSP 83 conical + 80 flat
Pare jackpot
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain/Hario Neo + Timemore Sculptor 078, Bookoo Ultra scale
Travel: Orea V3 MKII/Orea V3 mini/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Si eu ii urmaresc pe Instagram. Chiar sunt curios de pret....
DC Studio, Bentwood Vertical 63, Bravo Tools, Acaia Pearl, brew stuff, apa RO Zepter

Reply
(14-11-2020, 23:36)vladdooo Wrote: Ozik?
SSP 83 conical + 80 flat
Pare jackpot

De ce e jackpot? Cunosti pretul? Aduce ceva in plus sau mai bun fata de monolithuri sau eg1?
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
Nu prea poți pune toate râșnițele astea în aceeași categorie...

Ozik pare să intre mai mult pe zona comerciala decât pe cea casnica. Nu mă aștept ca varianta duală să coste sub 5000 euro

Reply
Pai astea de upgrade final le-as pune in aceeasi oala. Toate sunt single dose, retentie mica, cutite plate mari, preturi deosebite, etc. 

Nu cred ca se uita cineva interesat de o rasnita casnica la modelul dual.

Reply
Mai contează și aparatul cu care le folosești, cafeaua folosită etc.

Fiecare model are anumite aspecte la care stă mai bine decât altele.

Reply
Se pare ca au in lucru si variante single: Bold si Column.
Foarte putine detallii exceptand Instagram posts, dar par a fi game changer in materie the design si executie.

As mentiona si Lagoom P64 - din nou o abordare diferita si disponibila pentru pre-comanda. Foarte apreciata pe Home-Barista.

Reply
(15-11-2020, 12:19)Yon Wrote: game changer

Cand folositi termene de genul acesta, ar trebui sa fiti mai descriptivi/concreti. Designul nu e nou si nici revolutionar. Nu sunt primii care au inclinat o rasnita. Aspectul tine de gust, iar executia e incerta, caci nu a pus nimeni inca mana pe aceasta rasnita.

Materialele de marketing nu pot fi considerate baza pentru executie.

(15-11-2020, 12:19)Yon Wrote: As mentiona si Lagoom P64 - din nou o abordare diferita si disponibila pentru pre-comanda. Foarte apreciata pe Home-Barista.

Cu ce e diferita si mai important, fata de cine/ce e diferita?

Reply
(15-11-2020, 12:32)Laddu Wrote:
(15-11-2020, 12:19)Yon Wrote: game changer

Cand folositi termene de genul acesta, ar trebui sa fiti mai descriptivi/concreti. Designul nu e nou si nici revolutionar. Nu sunt primii care au inclinat o rasnita. Aspectul tine de gust, iar executia e incerta, caci nu a pus nimeni inca mana pe aceasta rasnita.

Materialele de marketing nu pot fi considerate baza pentru executie.

(15-11-2020, 12:19)Yon Wrote: As mentiona si Lagoom P64 - din nou o abordare diferita si disponibila pentru pre-comanda. Foarte apreciata pe Home-Barista.

Cu ce e diferita si mai important, fata de cine/ce e diferita?

Ma intreb de ce esti asa agresiv?
As putea sa-ti raspund cu aceeasi moneda, game changer fata de Niche din semnatura ta....

Reply
Nu am fost agresiv deloc, ba chiar intreb extrem de serios. Unde in enuntul meu ai vazut urme de agresivitate?

Ti-am sugerat sa fii mai concret cand spui despre o rasnita ca e game changer. Daca schimba jocul inseamna ca a inovat intr-un domeniu, ori nici Ozik, nici Lagoom nu difera de Monolith din punct de vedere al constructiei. Cel putin din poze si materialele de marketing.

Pana una alta, nici eu, nici tu, nu am pus pana pe niciuna dintre ele, deci nu putem vorbi despre schimbarea de joc in executie. 

Niche nu e "schimbator de joc" si nici nu e upgrade final, nu are ce sa caute in aceasta categorie.

Reply
Pana acum EK-ul modificat cu SSP si Titus carrier mi se pare stop joc. Insa doar asa, aliniat si modificat. De fapt alinierea asta in variantele de EK de la jumatatea lui 2019 nu mai e ce a fost caci au mai lucrat si nemtii la rasnita. Eu nu am facut decat sa pun cu atentie noile piese la locul lor, fara foite de aluminiu / sanding si din postura de imposibilitate de a extrage espresso la 0 am ajuns sa macin pt profilare cafea de filtru la 2. N-am terminat draftul inceput pe topicul dedicat, sper ca saptamana viitoare sa gasesc timp.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Cand scrii despre EK in topicul dedicat, sa ne zici te rog si care a fost costul total.

Reply
Acum depinde cum te descurci cu TVA-uri, black friday, transporturi... dar inclusiv TVA cam 11.000 lei e rasnita, 280E Titus carrier, 2200 lei ssp-urile. Revin acolo cu detalii..

Reply
(15-11-2020, 13:09)Laddu Wrote: Nu am fost agresiv deloc, ba chiar intreb extrem de serios. Unde in enuntul meu ai vazut urme de agresivitate?

Ti-am sugerat sa fii mai concret cand spui despre o rasnita ca e game changer. Daca schimba jocul inseamna ca a inovat intr-un domeniu, ori nici Ozik, nici Lagoom nu difera de Monolith din punct de vedere al constructiei. Cel putin din poze si materialele de marketing.

Pana una alta, nici eu, nici tu, nu am pus pana pe niciuna dintre ele, deci nu putem vorbi despre schimbarea de joc in executie. 

Niche nu e "schimbator de joc" si nici nu e upgrade final, nu are ce sa caute in aceasta categorie.
Sunt cateva motive:
1. Atentia acordata tolerantelor in alinierea cutitelor - prezentand clar care este tinta lor, nimeni altcineva nu face asta - ceea ce  presupne ca nu mai e nevoie de alt set de cutite SSP si Titus carrier 
2. Design-ul, mai "home-friendly" si mai modern chiar si decat Monolith ( care oricum e dificil de adus in Romania)
3. Eliminarea totala a componentelr din plastic - nu numai ca ajuta la precizie dar este si environment friendly

Nu am pus mana pe nici una din ele inca, dar am comandat Lagoom si astept lansarea oficiala pentru Ozik.

Reply
Eu cred ca dupa s-a trecut pragul de 1000 euro diferențele între râșnite încep sa se reducă foarte mult. Cred ca este ca in HI-FI peste un anumit buget trebuie sa plătești multe mii de dolari ca sa ai un câștig de câteva procente.
Poate ne spune Liviu in postarea pe care o pregătește despre EK daca diferența dintre EK și Honne este WOW gen o cafea făcută pe un automat vs Bianca.
Yon felicitări pentru comanda la Lagoom, eu nu am curajul sa comand un produs premium fără sa am suport(garanție in țara)
PS
Ca sa nu va luați de mine ca ma bag in seama pe topicul asta cu râșnița din semnătura, am comandat și aștept sa îmi vina Honne :)
Bugster+Honne, Kinu

Reply
Iti inteleg preferintele pentru punctele 2 si 3, dar acestea nu fac rasnita "schimbatoare de joc".

Pentru punctul 1, ce zici tu se aplica doar pentru EK43. Pentru restul cu care ar trebui comparate:

Kafatek:
Quote:Each Monolith grinder is precision CNC machined by us in Seattle, USA to tolerances of 10 microns and less. Exceptional espresso requires exceptionally accurate burr alignment so we chase tight tolerances on all critical parts and all critical parts are CNC machined in house. .... 

10 microni fata de 20 la Lagom.

Lyn Webber nu specifica aceste informatii...

Titus sigur ofer astfel de detalii.

In general, rasnitele care se produc in sarje mici, manual si cu atentie la detalii, au tolerante extrem de mici si comparabil .

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)