Welcome Back Log In Create Account

Rasnita manuala pentru brew

@dev - tot ce pleaca in lume se intampla printr-un depozit automatizat din Germania. Faptul ca tu ai primit factura de la un SRL din Romania inseamna ca fabrica ti-a / ne-a facut aceasta favoare de a rupe din stocul ce trebuia sa plece la depozit pentru a-l vinde cu reducere espressomanilor in comenzile de grup. Decat sa nastem conspiratii aiuristice mai bine ne luam si construim ceva in orasul nostru si ne straduim sa reusim oricat ar fi de greu, asa cum au facut-o si alti espressomani de la zero, fara sa le pese de capra vecinului (Stefan la Constanta, Emanuel in Timisoara, Dragos sau ovisod in Craiova, Bubucalu in B etccccc).   
Mai departe as spune sa revenim on topic!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(02-11-2021, 23:18)Darsidius Wrote: @rdumitrescu ramai mai castigat daca nu postezi si nu ataci concurenta.  A venit Lance la tine la standul kinu si ti-a aratat ca acel cutit de brew de la kinu aduce a comandante. Dar ce mai conteaza? 

https://www.youtube.com/watch?v=BAbbmzyRC3s

Eu nu prea vad China pe geam, tu? Vad ca inca nu au incetat polemicile tipice romanesti, demonstratia la care e mai destept si care are dreptate, ca si cum la final apare de dupa perdea cineva cu un premiu pentru locul unu pe podium. Who cares?

Denis, văd că am început iar cu stângul, deși nu știu de ce. Lance nu a venit la stand să-mi arate că acel cuțit de brew "aduce a comandante". Nici dacă ar fi avut intenția nu cred că ar fi fost foarte posibil, pentru că nu prea ar fi avut cu ce. Au fost două cuțite de brew acolo. Unul a fost în ambalaj și n-a avut nimeni curiozitatea să îl scoată de acolo, iar celălalt a fost în râșnița pe care am folosit-o eu. Iar pe acela în mod cert nu l-a scos nimeni, pentru că am ținut-o separată ca să nu stau să verific reglajul la fiecare cafea. 

Am făcut o poză cred destul de detaliată cu cuțitul de brew. O găsești la Kinu pe site. Sunt la fel de convins că găsești și poze cu cuțite de Comandante.

Eu văd două lucruri aici:
1. ele nu seamănă
2. cuțitele nu sunt produse nici de kinu, nici de comandante, deci nu văd în mod special cum ar fi un argument.

Lance n-a avut nicio treabă cu cuțitul de brew, sincer nici nu cred că știe că există. S-a uitat la râșnițe, mi-a zis ce cafele îi plac și nu-i plac, dacă ai auzit tu mai multe decât mine, felicitări. 

Legat de video, e frumos filmat. Văd unde șlefuiesc carcase și unde asamblează râșnițele? Presupun că tot acolo le și produc? Nu mă interesează în mod special, dar clipul în sine este frumos făcut. 

Sunt convins că putem purta discuții mai productive de atât. Voi lua un pic personal faptul că îmi spui ce a venit Lance Hedrick să-mi povestească mie, de parcă eu nu aș fi fost acolo. Nu înțeleg efectiv de ce ai face / cum ai putea presupune așa ceva.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Nu este o presupunere, mi-a zis el la o cafea, ca ti-a aratat cutitul de comandante in poze dupa ce ai facut tu o remarca.

Ca si orice producator, o parte din piese pot sa fie produse local, iar o alta parte importate. La marzocco are frumos scris pe el Florenta dar piese din China, o parte, sunt multe piese intr-un espressor, cum sunt multe piese intr-o rasnita.  O fi rulmentii din Kinu produsi local si nu stiu eu, asta daca tot bati apropouri cu concurenta.

Ca si reprezentant, consultant, sustinator, fotograf sau orice te asociaza cu o firma, nu prea e de bun gust sa introduci in orice conversatie cand vine vorba de competitie, doar daca esti intrebat, si chiar si atunci ai un raspuns usor evaziv din care sa iesi cu eleganta. Remarcile tale la adresa comandante, nu isi au locul nicaieri, comandante nu are ce sa desmontreze pentru ca este folosit de mult timp iar lumea e multumita de el, s-au castigat suficiente concusuri cu el, de la aeropress, la brew versus rasnite multe mai scumpe.

Cat despre kinu, este un produs foarte bine facut, cu materiale de calitate, si care prinde bine la public. Se pot face cafele foarte bune pe el, insa daca e sa compari direct doua rasnite, indiferent despre care vorbim trebuie sa adaptezi metoda de brew pentru fiecare cat si apa, altfel risti sa o arzi usor in amareala, dry si astringenta.  Cat despre metode de brew si ajustarea gusturilor exista multe acum.

Oricum, felicitari echipei ca a fost prezenta la eveniment, mi-a fost putin greu sa gasesc standul fiind un event foarte mare, dar l-am gasit intr-un final.

Reply
Nu știu exact cum sau despre ce vorbești, dar îți zic în mod sigur că nu mi-a arătat niciun cuțit de comandante, nimeni. Ori confunzi, ori efectiv nu îmi dau eu seama la ce te referi.

Dacă aveam o discuție cu el despre asta în mod sigur i-aș fi arătat cuțitul de brew, deci aș fi desfăcut râșnița, deci ar fi fost cam dificil de uitat. Oricum el este o persoană pe care o recunoști ușor, mai greu de trecut cu vederea. Dar nu a fost prea mult interesat. A întors râșnița pe toate părțile, m-a întrebat cu ce sunt diferite între ele modelele și cam atât. Mai mult am discutat despre faptul că nu-i plac ferementațiile dubioase gen ninetyplus. Îmi este foarte greu să procesez faptul că o altă persoană îmi explică ceva ce mi s-ar fi întâmplat mie.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
@cradun

Salut,
  ca sa-l lamurim si mai bine pe colegul @ovidiuchis,precum si pe alti colegi in cautare de rasnita pentru brew,te rog sa ne spui ,din experienta ta, care este diferenta dintre 1zpresso JX si Comandante,atat dpdv constructiv cat si prin prisma rezultatelor obtinute.

Multumesc !

Reply
Le-am folosit separat, Comandante prin 2017, cred, iar JX acum. JX pare mai bine construita (apreciere subiectiva) si axul mai bine stabilizat (flansa e din metal, fata de material plastic la Comandante mk3). Cutitele par identice. JX nu are burr rub decat la setari foarte, foarte fine, la Comandante burr rub-ul, la mine, aparea repejor, chiar la setari de brew. La Comandante nu mai stiu daca aveau vreo acoperire cutitele, nu mai tin minte daca erau negre, la JX nu sunt "suflate" cu nimic. Ca rezultate comparative, fara un test blind, nu pot spune nimic, imi pare rau. Ce pot spune e ca mi se par rezultatele foarte ok cu JX, dar asta e tot o apreciere subiectiva...
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
La Comandante cutitul e argintiu dar cica e tratat cu ceva nitro ca sa reziste vreo cinci vieti in regim de doua cafele pe zi.  :D ​​​​​​
Cum ai determinat burr rubul, miscand cu mana cutitul mobil sau analizand aspectul macinaturii?

Reply
Miscand cu mana cutitul mobil (dand la manivela) si observand cutitul, cu rasnita stand atat inversata, cat si in pozitie normala. Fara cafea.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Am zis sa vin si cu un update: am ales pana la urma o rasnita 1Z Presso K-PLUS. O sa revin dupa un timp de acomodare si teste (poate) cu informatii.
Datorita unui concurs de imprejurari am cumparat doua, dupa ce voi avea voie sa postez in sectiunea de Marketplace una bucata va aparea acolo.

Prime impresii: una bucata foarte rafinata si finisata de metal, acea ajustare exterioare este foarte faina. Viteza de rasnire mare (termenul meu de comparatie e o Hario Skerton ... ). Multe accesorii - timpul ne va arata cate sunt chiar utile:)
Lelit Bianca, Atom 65, 1Z Presso K-Plus

Reply
Actual dupa un an de la topic, m-ar interesa o rasnita capabila espresso (in caz ca voi dori un Flair) si brew… in bugetul de maxim 700-1000 lei, exista ceva pe piata care satisface ambele cerinte (poate a aparut ceva mai bun intre timp)? Ma intereseaza mai mult sa fie aproape de un comandante (sa fie un etalon ransita asta)..
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro

Reply
Intreb si eu aici ca sa nu mai deschid un post nou. Am vazut pe aici scris ceva despre un cutit de brew pentru Kinu, stie cineva daca se potriveste si la un Kinu M47 cumparat in iulie-august 2016? Si daca da, de unde poate fi comandat?
Aeropress, Kinu M47

Reply
(31-12-2022, 09:43)drix Wrote: Intreb si eu aici ca sa nu mai deschid un post nou. Am vazut pe aici scris ceva despre un cutit de brew pentru Kinu, stie cineva daca se potriveste si la un Kinu M47 cumparat in iulie-august 2016? Si daca da, de unde poate fi comandat?

Se potriveste si poate fi comandat de aici: https://kinugrinders.com/shop/
Rancilio Silvia E,  PID Toho Electronics Inc., Rancilio naked PF, IMS RA 200 IM Flat Shower Screen, IMS & VST Filter Baskets, motorized Kinu Classic M47 + Pour-Over Burr, motorized Kinu M47 Simplicity, Hario V60, Hario Cold Brew, Bodum French Press.

Reply
(31-12-2022, 10:11)vidax Wrote: Se potriveste si poate fi comandat de aici: https://kinugrinders.com/shop/

Mersi! Ei vad ca mentioneaza doar "pour over", aduce imbunatatiri mai mult pe zona aia sau merge bine pe orice rasnire mai mare decat espresso (ca un Aeropress de exemplu)?
Aeropress, Kinu M47

Reply
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-Cutit-PO-Kinu

Reply
Știți cumva care este in momentul de față cea mai buna rasnita manuala pentru filtru?

Reply
Ai inceput sa te indoiesti de commandante, stimabile ?

Ce sa stim noi... niste influenceri au dat deja verdictul... una imposibil de scris aici, ca e ceva cu Z... Rolleyes  Tongue

Reply
Nu Renato, dar concurenta obliga la evoluție, deci cu siguranță au aparut rasnite mai bune. 
Daca stii cu adevarat, spune tot  Wink

Reply
Eu ma joc cu un comandante de vreo 2 saptamani. Constructie solida, nu prea ai ce ii comenta, imi place la brandurile astea cunoscute ca exista si comunitati de unde poti fura reglaje pentru anumite tipuri de retete. De fapt cred ca asta e marele avantaj. Rajnita manuala mai buna? Mai buna ca ce? Pana la urma ii un cilindru cu o freza infipta in el…..
Profitec Go, Mazzer Philos

Reply
A incercat cineva 1zpresso ZP6?
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro

Reply
(01-01-2023, 22:43)Daniul Wrote: A incercat cineva 1zpresso ZP6?
Am gasit un 1Zpresso K-Max foarte ieftin (sper ca nu am luat teapa).. cand ajunge las impresii daca va intereseaza.. Sau l-a testat cineva de aici si multumit?

Reply
(01-01-2023, 01:37)alex_b Wrote: ...Rajnita manuala mai buna? Mai buna ca ce? Pana la urma ii un cilindru cu o freza infipta in el…..

Atunci ha sa trecem toti pe aia pe care am postat-o ieri la "cafenea"... daca tot e sa o luam... "in freza"

Reply
(01-01-2023, 22:43)Daniul Wrote: A incercat cineva 1zpresso ZP6?

eu eram curios, nu ca l-as fi cumparat, fiindca am deja X-PRO. dar din pacate, pe facebook au anuntat ca a fost o editie speciala si ca nu o sa-l mai aprovizoneze dupa ce se termina stocul. il mai gasesti pe argintiu la ei si parca era cu transport gratuit, plus alte siteuri. In principiu puteai sa rasnesti foarte fin sau mai fin ca celalalte, fiindca nu prea producea fines, cam asta era avantajul. diferenta intre k, x si zp6 nu e prea mare, probabil e inexistenta pentru oamenii normali ca noi. nu suntem q graderi, sau nu avem cafeaua aia scumpa si prajita super light sau stam sa bibilim apa pana iese concentratia la zecimala, cum sunt unii care le-au facut reviewuri. deci eu zic sa stai linistit. sunt unii care le place nu stiu ce rasnita ca are cafeaua mai mult corp, iar corpul ala e dat de mai multe fines, deci na, poate nici nu-ti placea genul de cafea de la zp6.

cat despre diferenta dintre rasnite, ele exista si influenteaza, atat ce obtii in ceasca, cat si durabilitatea si repetabilitatea. uite, comandante nu are cutitul centrat pe ax ca x-ul meu, sus, stabilizarea e cu plastic, calibrarea e anevoioasa, la mine dureaza 5 secunde, la fel si setarile, comandante are clickuri si nu-s numerotate, asezate jos, vs ajustaj extern la a mea cu mai multa precizie. comandante iar, are cutitul de 38, asta inseamna ca dureaza mai mult pana rasnesti, daca vrei pentru espresso, trebuie red clix, mai da bani, daca vrei maner mai lung, baga bani. dar nu e ca si cum nu as putea trai cu comandante tot restul vietii, e o rasnita buna la finalul zilei.
iar faza cu comunitatea e pentru mega-mega incepatori. ok, prima luna copiezi ce fac altii, ai vazut ca iti place tehnica lu x sau y si probabil ai 3-4 clickuri unde te poti juca, mai gros sau mai fin si asta e povestea. eu imi dau seama in primul minut la o cafea noua daca am rasnit prea fin sau prea gros, dupa cum curge, dupa care e chestie de gust.
zp6/v60 

Reply
Inca astept 1zpresso K-Max (astept sa ajunga) si singura mea ingrijorare sunt clickurile care sunt la 22 microni distanta.. pentru brew e ok, dar pentru espresso poti ajusta fin la distanta respectiva? Sau e prea mare distanta?

Reply
Noul comandate c60 , lansarea ar fi in ianuarie. Pare sa fie constructie complet metalica, si cutite mai mari de 60mm
https://youtu.be/SI3wzwiKW7E

[Image: mNPv6sE.jpg][Image: kujgppE.jpg][Image: eUIRMI2.jpg][Image: 4Qq9dob.jpg][Image: BcnWSHK.jpg][Image: fQkHQfS.jpg][Image: rMm2hts.jpg][Image: Op4nL5F.jpg]

Reply
60 poate corpul rasnitei, cutitele arata normale, in zona 47-48, raportate la mainile din imagini.

O masuratoare aproximativa pica fix pe ce scriam mai sus... daca sageata rosie este 60mm, atunci cea albastra este 47mm

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Comamdante, o petarda la suprapret fara modificari majore de cand a fost lansata in 200x, care are tupeul sa ceara inca 300 euro pe o cutie goala, pe o rasnita din plastic cu reglaj in partea de jos, fara o oferi informatii de unde te afli cu reglajul.

Ca sa nu mai zic ca rasnitele sunt toate diferite si strambe majoritatea.

Pretul la c60 o sa fie 500-600 euro, pe o rasnita cu reglaj jos, iar. Fi serios.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Oamenii isi valorifica produsul pana la urma dupa cat cred ei ca au depus munca, cercetate etc. Nu cred ca e bine ca pretul unui produs sa fie raportat doar la concurenta. Adica daca chinezii fac ceva apropiat automat ceilalti toti sa fie obligati sa coboare din pret chiar daca ei considera ca munca si viziunea lor e mai valoaroasa? Nu totul se rezuma la bani lucrurile sunt mai complexe de atat. Deci nu mi se pare corect sa blamezi si apostrofezi un producator pentru ca cere acel pret, pana la urma clientul hotaraste daca da acei bani iar producatorul trebuie sa aiba curajul sa ceara cat crede de cuviinta ca ii valoreaza munca.

Reply
El nu blameaza producatorul, ci pe credinciosii care isi cauta motive ca sa isi sustina religia preturilor fara justificare...
Unii fara macar sa detina vreun obiect, sau intentie de cumparare de la zeul la care se roaga... 
Fara cerere nu ar exista nici ... tentatia Wink

Si cu chinezii e invers... nu prea le pasa vesticilor de scazut preturile la asa zisa concurenta din asia... ci mai curand suntem in faza in care ar trebuie sa va rugati la modul... "fereste-ma de chinezul care imi cere pe petarda lui tot atat cat costa originalul, doar fiindca seamana la exterior..."

Reply
(07-01-2023, 14:31)alex_b Wrote: Oamenii isi valorifica produsul pana la urma dupa cat cred ei ca au depus munca, cercetate etc.

Din punctul meu de vedere ai văzut asta peste tot. D-aia aifonu e 100$ preț de producție iar Apple face cât top 10 companii chineze în IT, sigur nu fac bani, è doar munca asidua și talent. Fix asa è si comandante.
Obiectiv vorbind, arata la interior cu arco, rulmenții de stabilizare par prea apropiați dar ținând cont ca reglajul e jos te "bazezi" pe cafea, când nu mai e cafea sau ai doar într-o parte (presupunând ca vrei sa macini înclinat și ți se încarcă doar 1/3, 1/4 din cuțit) s-a cam dus și asta.
Oricum è un pas înainte, pentru ei în ograda. Acum ca kinu face asta de mai bine de 6 ani, partea a doua...

Aici apreciez chinezii, copiază mult și prost de cele mai multe ori dar în ultima perioada au scos produse de calitate. Și aici nu mai e vorba numai de copiere dar și inovație pe ici pe colo.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
(07-01-2023, 14:31)alex_b Wrote: Oamenii isi valorifica produsul pana la urma dupa cat cred ei ca au depus munca, cercetate etc. Nu cred ca e bine ca pretul unui produs sa fie raportat doar la concurenta. Adica daca chinezii fac ceva apropiat automat ceilalti toti sa fie obligati sa coboare din pret chiar daca ei considera ca munca si viziunea lor e mai valoaroasa? Nu totul se rezuma la bani lucrurile sunt mai complexe de atat. Deci nu mi se pare corect sa blamezi si apostrofezi un producator pentru ca cere acel pret, pana la urma clientul hotaraste daca da acei bani iar producatorul trebuie sa aiba curajul sa ceara cat crede de cuviinta ca ii valoreaza munca.

Cum poti sa mai sustii sau sa fii fanul unei companii care da in judecata firma 1zpresso pt copiare produs? pentru ca manerul rasnitei este indoit ca la comandante si la alte zeci de rasnite.

Comandante a ajuns unde a ajuns printr-un marketing extrem de agresiv, pt ca a sponsorizat competitiile SCA din 2010 incoace, si la toate competitiile oamenii foloseau rasnita, si premiile erau rasnite comandante. Insa de vreo 2-3 ani incoace inainte sa scoata c40 mk2 (la care nu au adus nici o imbuntatire) nu au venit cu nimic nou.

Pe cand 1zpresso pe care i-au dat in judecata, a venit cu foarte multe modele de cutite, unele care scot claritate cum nu o sa scoata comandante niciodata (zp6) si au venit cu reglaje super usoare cu numere usor de tinut minte, cu reglaj exterior, nu cu reglaj interior cum era la rasnitele de lemn facute in 1940. Materialele folosite de 1zpresso (texturate, imitatie lemn), accesoriile din pachet care la comandante sunt inexistente, paharele cu magneti pe cand la c40 iti da un borcan cu filet, ce sa mai zic? inovatie comandante. Au facut o rasnita in 2000+ le-a mers bine ca nu era concurenta, si au dormit asa 20 de ani cu marketing agresiv, a venit momentul sa-ti culeaga roadele celor 20 de ani de somnolenta.

Pana si Kinu care este o firma mica a venit cu imbuntatiri (unele silent) si nu a zis nimic. Au modificat paharele, filetul la reglaj, au modificat si cutitele fara sa zica cele negre vs cele neacoperite. Au modificat arcul care aplica tensiunea pe cutit (nr de spire) au construit un pahar cu magnet vs pahar cu garnitura.  Timemore scoate rasnite mai bune si mai performante. Comandante face o rasnita de munte, din plastic si are tupeul sa ceara sute de euro pe ea.

La comandante platesti brandul, rasnitele nu sunt calitative, nu sunt facute masiv, sunt cu plastic, si cu piese importate sa nu zic de unde, ansamblarea se face in Germania, insa daca ar avea un control al calitatii nemtesc unele rasnite nu s-ar atinge in gol la 3 clickuri iar altele la 5 clickuri, iar explicatia lor sa fie ca se centreaza singure rasnitele cu boabele de cafea.

Din punctul meu de vedere, asemenea companii nu ar trebui sustinute cu nici macar 1 leu.

Si unii o sa zica ca este o comunitate de c40 si ca e usor de folosit ca stii cate clickuri are fiecare reteta. Defapt realitatea este alta, iar rasnitele nu macina la fel pt ca au aliniament si setup diferit din fabrica. Si-a dat seama si April/Patrick Rolf de asta care era fan comandante de 5-7 ani, si a renuntat la ei si isi face singur rasnita.

In video-urile vechi spunea gradul de rasnire dupa comandante, insa si-a dat seama omul ca rasnitele nu sunt la fel si se plang clientii ce folosesc cafeaua lui ca nu iese reteta la fel, asa ca acum in loc sa zica unde sa rasnesti iti spune cum sa torni si in ce timp sa te incadrezi cu filtrele si brewerul/cafeaua lui.

In rest, fiecare e liber sa cumpere ce vrea.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)