Welcome Back Log In Create Account

Rasnita manuala pentru brew

E bună, dacă nu ai altceva în casă.

Nu e nimic special la kinu, mai ales pe brew cu cuțitul de espresso, care să o facă mai buna decât orice altă râșniță cu un cuțit similar.

Eu văd toată relatarea asta la categoria "happy accidents" nicidecum la "așa da".

Reply
(02-11-2021, 17:11)adiszep Wrote: Acum serios crede cineva ca se minte cu astfel de afirmații? Sper ca nu a ajuns așa jos nivelul forumului încât sa se ajungă la așa afirmații…
Sper că nu te referi la afirmatiile mele . Eu nu reprezint tot forumul și pe lângă asta am 2 Kinu acasă pe blat deci i'm in .
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu. 

Reply
@dev - ai putea sintetiza in cateva cuvinte de unde si pana unde ti-a venit tonul asta intepator? Parca vorbim de vaccin / antivaccin in loc sa ne bucuram ca rasnita noastra romaneasca a avut un rol fie el si mediu ca importanta (ca sa nu zic mai mult) in aceasta frumoasa reusita?

@umarianos - offtopic si pe langa subiect. Preferam postari mai serioase nu caterinca
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Cât timp a câștigat "a noastră" nu mai contează contextul...

Reply
(02-11-2021, 17:26)Lyvyoo Wrote: @dev - ai putea sintetiza in cateva cuvinte de unde si pana unde ti-a venit tonul asta intepator? Parca vorbim de vaccin / antivaccin in loc sa ne bucuram ca rasnita noastra romaneasca a avut un rol fie el si mediu ca importanta (ca sa nu zic mai mult) in aceasta frumoasa reusita?

@umarianos - offtopic si pe langa subiect. Preferam postari mai serioase nu caterinca
Daca nu se instala "incertitudinea" asta ... Ba cuțitul de brew ba cel de espresso
Lipsa declarațiilor/comunicatelor oficiale a pozelor etc .... , probabil nu apăreau tonurile înțepătoare și întrebările suplimentare pe aici.
Mai sunt și cei care mai vor să gândeasca și să nu l-i se impună chiar totul pe creier,
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu. 

Reply
Nu e vorba de incertitudine. WBrC este un campionat de brew, nu de măcinat cafea.

Diferența dintre “noi” și “ei” este că ei se interesează cine ce a folosit ca să încerce și ca să progreseze. Mie mi se pare uimitor cum a fost câștigat campionatul cu o manuală. El a testat tot ce a putut și pentru el asta a fost cea mai bună variantă. Poate în Zurich o fi găsit doar râșnițe proaste, nu cele “aprobate” de forum.

In timp ce “ei” caută informații, rețete, prajiri, tehnici, noi încercăm să demonstrăm că a dat Kinu șpagă… Presupun că știm măcar ce cafele, rețete și râșnițe au folosit ceilalți concurenți.

Eu ți-am zis că știu în mod cert pentru că am văzut cu ochii mei. Dacă vei căuta un pic istoricul meu pe aici, vei vedea că sunt plătit ba de Kinu să îi laud, ba de Dalla Corte, plus multe altele. Nu-mi ajung conturile bancare. N-am nici cea mai mică intenție de a continua în acea direcție. Fiecare folosește cum vrea informațiile pe care le găsește.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Poți folosi orice instrument ca să obții un rezultat dar asta nu înseamnă că devine o recomandare default, indiferent de context.

Un fotograf bun poate câștiga un concurs de fotografie cu o cameră de unică folosință...

Reply
Cred că am scris același lucru și eu mai sus, destul de detaliat.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
(02-11-2021, 19:11)dev Wrote: Poți folosi orice instrument ca să obții un rezultat dar asta nu înseamnă că devine o recomandare default, indiferent de context.
Eu n-am vazut-o ca pe o recomandare, ci ca pe o informatie. A fost acolo, a vazut, a scris. Trebuia sa scrie altceva???

(02-11-2021, 19:11)dev Wrote: Un fotograf bun poate câștiga un concurs de fotografie cu o cameră de unică folosință...
Daca ai impresia ca ajungi la nivelul asta doar cu noroc, te cam inseli.

Tot ramane neclar motivul discutiilor pe langa subiect.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
@dev pare cam supărat că-i iese nașpa cafeaua din sculele alea de mulți bani. :P
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
Pai dacă este campionat de brew nu de rasnit cafea înseamna că mergea și cu o rasnita de piper :), cum zicea un bun espressoman mai sus, adică este interesant cât %este datorat ranistei kinu și cât % preparării cafelei..
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
Da, corect. Mergea și tehnica aia clasică, cu pusul cafelei în ciorap și apoi bătută cu piatra. Sau, de ce nu, cafeaua măcinată la moară cu pietre ori mojarată lent.

Evident că are și râșnița aportul ei. Degeaba zice @dev că se pot câștiga concursuri de fotografie cu aparate de unică folosință. Poate dacă vorbim despre fotografia de stradă ori de jurnalism, unde contează momentul (vezi pozele lui Capa din D-day și istoria din spatele lor). Altfel clar ai nevoie de un kit bun, mulat pe nevoile tale. Să fim serioși.

Aș vrea să văd eu cum câștigă un păsărar un concurs de wildlife cu un pancake de 20 de milimetri pe full frame. :D
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
Deja suntem foarte mult off topic. Omul (Matt) a zis că a testat o grămadă de râșnițe (plate mari, mici, conice, de toate) și nu a obținut ce rezultat căuta.

Dacă tu zici că el putea măcina cu o râșniță de sare și piper, așa o fi. El are altă părere, dar probabil nu se pricepe prea bine.

În același timp râșnița e o unealtă. Dacă participam eu cu același Kinu, nu cred că aș fi câștigat.

Cum ar putea cineva să spună cât s-a datorat râșniței, și mai ales de ce ar vrea să facă cineva asta, nu știu. E un om care a depus o muncă extraordinară pentru a obține acel rezultat. Mie mi se pare că i-aș jigni un pic inteligența dacă i-aș spune că putea măcina cu mojarul, dar ce știu eu. El s-a pregătit și a avut grijă ca toate detaliile să fie cunoscute și previzibile. Îi poți spune că a testat degeaba, că mergea cu orice, dacă vrei.

Nu-mi dau seama care este sensul discuției. Că nu obții nimic util din ea. Dacă putea măcina cu una de sare și piper înseamnă că îți poți lua liniștit o râșniță de sare și piper și să obții rezultate cel puțin la fel de bune ca ale lui.

Fiecare om prepară și bea cafea din motivele lui, personale. Sculele sunt niște unelte. Tu alegi ce folosești și cum folosești.

Reply
Eu chiar nu sunt băutor de brew :), doar am extras niște informații din ce s-a scris aici. Spor la brew.
Ps
Ironia nu cred ca își are rostul acum și aici :)

Reply
Matt  a participat cu cafeaua aleasa de el si echipa cu un blend format din Eugenoides si o Arabica (un blend cu 50/50%).

Eugenoides  este o cafea foarte interesanta, pentru ca ofera note mai dark, cu un corp siropos, cu note ce se duc inspre marmite, soia sauce, melasa, corp si dulceata densa.  A folosit kinu si cutitul stock de espresso ca sa evidentieze si mai mult aceasta dulceata si textura siropoasa.

Pentru cafeaua primita pe loc a folosit rasnita Ditting, insa pentru cafeaua aleasa de ei a folosit kinu, pentru ca are un profil aromatic mai dens, mai dulce, cu mai multe corp, simplu, ce atata vorba. Evident, a folosit o reteta foarte bine aleasa la apa ca sa puna in evidenta acele note.

Cat despre Kinu sau non Kinu, fiecare forum indrageste si promoveaza anumite produse, asa cum este si normal. Daca mergi pe coffee forum UK o sa promoveze ceva si sunt anti altceva (nu suporta londinium si kafatek). Daca mergi pe home-barista aia promoveaza alte produse, nu vad nimic rau in asta, pana la urma nu te forteaza nimeni sa cumperi ceva, si in fond marea majoritate se lasa influentat de diverite reviewuri, videouri sau sfaturi de la prieteni cand isi cumpara ceva.

Reply
Super tare postul. Respect. :)

Reply
E foarte interesanta familiaritatea cu care se discută un subiect unde sunt suficient de multe variabile.

Adică x+y+z a rezultat într-un k într-o zi, în bucătăria unui m. Ca să fie relevantă informația ar trebui să înțelegem că un a+b+c va rezulta tot într-un k în bucătăria unui n.

Ca fapt divers, eu nu am reușit să obțin cu kinu un brew superior față de o râșniță electrică, cu cuțite ghost sau plate. Și le-am folosit în paralel cel puțin un an.

Reply
(02-11-2021, 17:26)Lyvyoo Wrote: rasnita noastra romaneasca

Cei de la Kinu nu vor să se identifice cu țărișoara noastră. Peste tot se laudă cu faptul că râșnițele lor sunt proiectate și realizate în Germania. Cine suntem noi să-i contrazicem?

https://kinugrinders.de
https://www.facebook.com/Kinugrinders/

Reply
Dacă tot am dat-o pe politică, pe mine m-au întrebat niște sute de oameni în acele 5 zile și tuturor am zis unde este produsă. Pe ei la fel. Nu am auzit vreodată să ezite să spună că este făcută în România.

Reply
Pana la urma e vorba de acel sweetspot. Daca la un moment dat Matt a testat o serie de cateva rasnite si dulceata sau gustul pe care el il cauta l-a regasit pe un anume tip de cutite sau pe o anume rasnita, inseamna ca aia e castigatoare pentru el, indiferent de pretul de achizitie in piata libera.

Restul sunt discutii bazate pe invidie (inexplicabila) sau prea multa filosofie ori plictiseala.

Sunt surprins sa-l vad pe Denis atat de limpede in opinii, poate e un pas inainte...

@umarianos  - orice topic inseamna un schimb de opinii, iar pe un forum de specialitate trebuie sa fim constructivi. Mai mult de atat pe Espressoman am preferam sa fim prietenosi, ca si cum am bea o cafea impreuna fata in fata,  de aceea intepaturile si caterinca nu isi au rostul pt ca fata in fata nu s-ar fi intamplat asta.

Mai departe cred ca a fost o neintelegere. Cand cineva scrie un lucru exprima ceva subiectiv, poate povesteste ce a vazut, ce a aflat sau punctul lui de vedere. Daca era un comunicat oficial al unui brand si era eronat intelegeam dar asa nu vad motivele pentru a nu fi relaxati si la subiect.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(02-11-2021, 21:37)Lyvyoo Wrote: Pana la urma e vorba de acel sweetspot. Daca la un moment dat Matt a testat o serie de cateva rasnite si dulceata sau gustul pe care el il cauta l-a regasit pe un anume tip de cutite sau pe o anume rasnita, inseamna ca aia e castigatoare pentru el, indiferent de pretul de achizitie in piata libera.

Restul sunt discutii bazate pe invidie (inexplicabila) sau prea multa filosofie ori plictiseala.

Sunt surprins sa-l vad pe Denis atat de limpede in opinii, poate e un pas inainte...

@umarianos  - orice topic inseamna un schimb de opinii, iar pe un forum de specialitate trebuie sa fim constructivi. Mai mult de atat pe Espressoman am preferam sa fim prietenosi, ca si cum am bea o cafea impreuna fata in fata,  de aceea intepaturile si caterinca nu isi au rostul pt ca fata in fata nu s-ar fi intamplat asta.

Mai departe cred ca a fost o neintelegere. Cand cineva scrie un lucru exprima ceva subiectiv, poate povesteste ce a vazut, ce a aflat sau punctul lui de vedere. Daca era un comunicat oficial al unui brand si era eronat intelegeam dar asa nu vad motivele pentru a nu fi relaxati si la subiect.
Ok. Îmi cer scuze că am incercat sa ajut prin faptul că am atras atenția că lipsesc niste date din ecuație.

Tocmai m-ai convins să-mi văd de muzeul meu de cafea de acasă și aici sa fiu o "căpușă" ca alte zeci de colegi dealtfel care doar "sustrag" ce le convine și nu contribuie cu absolut nimic (bravo vouă, scuze și voua că va criticam pentru asta) .
Ciao!

Reply
Nu e nicio ecuatie, nu e teorie. De extras eventual ceva informatii.
Era o relatare de la cineva care a participat la eveniment.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(02-11-2021, 21:22)bogy Wrote:
(02-11-2021, 17:26)Lyvyoo Wrote: rasnita noastra romaneasca

Cei de la Kinu nu vor să se identifice cu țărișoara noastră. Peste tot se laudă cu faptul că râșnițele lor sunt proiectate și realizate în Germania. Cine suntem noi să-i contrazicem?

https://kinugrinders.de
https://www.facebook.com/Kinugrinders/

S-a mai discutat si stim bine motivul: oricate varfuri am avea, de la cercetatori, olimpici si mari producatori la Hagi si Halep, in domeniul comercial si social si nu numai romanii sunt vazuti asa cum sunt vazuti. Eu am prieteni si rude in strainatate, am vorbit si dezbatut  sincer cu multa lume - e clara treaba ca pe segmentul premium Romania nu exista decat poate pe resursa de IT. De aia am si bagat bani in UiPath :) 

Or, in momentul in care o familie de cetateni germani cu acte dar de origine romana se intoarce in tara natala dupa Revolutie si fondeaza o fabrica de...ceva, printre care si rasnite, iar in timp cu ajutorul altei companii din Germania finalizeaza propriul proiect si renunta la tot doar pt a produce aceasta rasnita, cu materiale atat din Germania cat si din Italia sau Romania (in functie de disponibilitati), cu o popularitate care a facut ca inclusiv cei din Japonia sa isi doreasca sa aiba propria lor reprezentanta, de ce nu ai face toate diligentele ca pe produsul tau sa apara Made in Tara cu apa calda decat Made in Romania, daca indeplinesti conditiile legale din tara aia iar succesul comercial si PR-ul vor fi astfel mai favorabile?! 

A, ca noi pe forum stim situatia mai bine si ne bucuram ca in fabrica din Reghin se fabrica asa ceva, care pe deasupra mai are si succes in competitiile internationale, e normal. Suntem atasati de espressoarele altor tari, de ce nu am fi atasati de o ransita ce se fabrica in Reghin? Asta nu inseamna ca strategia comerciala internationala a unui brand trebuie sa aiba legatura cu ce isi doresc sau nu pasionatii de pe un astfel de forum. Cu cat au ei succes mai mare cu atat vom avea si noi acces la rasnite mai calitative, reduceri ori viitoare modele interesante poate si electrice.

Reply
Repet, nici în 2019, nici acum, nu am auzit pe cineva de la Kinu să nu spună cuiva că sunt fabricate în România sau să încerce să ocolească subiectul. Și este una din cele mai des întâlnite întrebări pe care le-am auzit.

Contrar așteptărilor, reacțiile au fost pozitive. Majoritatea se așteptau să fie fabricate în China, ca mai toate râșnițele.

Reply
(02-11-2021, 20:07)Darsidius Wrote: Matt  a participat cu cafeaua aleasa de el si echipa cu un blend format din Eugenoides si o Arabica (un blend cu 50/50%).

Eugenoides  este o cafea foarte interesanta, pentru ca ofera note mai dark, cu un corp siropos, cu note ce se duc inspre marmite, soia sauce, melasa, corp si dulceata densa.  A folosit kinu si cutitul stock de espresso ca sa evidentieze si mai mult aceasta dulceata si textura siropoasa.

Bun input, chiar eram curios ce a folosit. Baietii au acces la niste cafele asa de speciale incat ce bem noi acasa poate nici nu are prea mare legatura.
PS: bine-ai revenit   Smile

(02-11-2021, 21:28)rdumitrescu Wrote: Nu am auzit vreodată să ezite să spună că este făcută în România.
Asta pentru ca nu crede nimeni ca e made in Germany, iar Romania suna mai bine decat China   :D
Pana si la about pe fb au o locatie din Germania.
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
Probabil pt ca in Germania se afla firma mama, biroul, depozitul, de acolo se fac livrarile in toata lumea.

Reply
Dar noi știm ca e produsa în România și o avem în suflet :). Nu știu dacă știti la Suceava se fabrica DAC urile high end Rockna.. De peste 10k euro bucata... Eu zic ca se poate sa dam adrese de ro și pe Facebook și sa fim mândri..ca se fabrica în ro. Asa și Chinezu se bucura ca nus țiu ce mașini sunt facute la ei sau designed in California dar made in China... La Apple ma refer. Dar chinezu e happy ca e făcut la ei..

https://www.rockna-audio.com/how-to-cont...ckna-audio.
https://kinugrinders.de/contact/

Reply
Nu stiu ce inseamna "firma mama" dar eu am cumparat produse kinu, sper originale, de la un SRL din Reghin. Daca as fi conspirationist, as putea specula ca SRL-ul din Romania vinde ce nu are fata de GMBH-ul nemtesc.

Altfel e greu de justificat de ce nu apare, in prezentarea oficiala, ca produsele kinu sunt facute in Romania.

Exista o forma de patriotism nociv care e promovat excesiv pe internet pentru ca nu se face nicio distinctie intre interesul personal si exemplul pozitiv.

Reply
(02-11-2021, 22:37)flipu2k Wrote:
(02-11-2021, 20:07)Darsidius Wrote: Matt  a participat cu cafeaua aleasa de el si echipa cu un blend format din Eugenoides si o Arabica (un blend cu 50/50%).

Bun input, chiar eram curios ce a folosit. Baietii au acces la niste cafele asa de speciale incat ce bem noi acasa poate nici nu are prea mare legatura.
PS: bine-ai revenit   Smile

(02-11-2021, 21:28)rdumitrescu Wrote: Nu am auzit vreodată să ezite să spună că este făcută în România.
Asta pentru ca nu crede nimeni ca e made in Germany, iar Romania suna mai bine decat China   :D
Pana si la about pe fb au o locatie din Germania.

Există o râșniță manuală extrem de cunoscută care spune că e made in Germany, dar toată lumea știe că e făcută în China. E complicat subiectul. Nu am săpat prea mult, dar Kinu nu cred că are pe niciun material scris "made in Germany". De altfel, lumea nu prea întreba dacă sunt făcute în Germania, ci pur și simplu unde sunt făcute. Repet, mă refer strict la ce am vorbit eu sau ce am auzit direct.

Eu nu văd o problemă în asta. Și nici nu am văzut să nu fie transparenți.

Reply
@rdumitrescu ramai mai castigat daca nu postezi si nu ataci concurenta.  A venit Lance la tine la standul kinu si ti-a aratat ca acel cutit de brew de la kinu aduce a comandante. Dar ce mai conteaza? 

https://www.youtube.com/watch?v=BAbbmzyRC3s

Eu nu prea vad China pe geam, tu? Vad ca inca nu au incetat polemicile tipice romanesti, demonstratia la care e mai destept si care are dreptate, ca si cum la final apare de dupa perdea cineva cu un premiu pentru locul unu pe podium. Who cares?

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)