Welcome Back Log In Create Account

Rasnita manuala pentru brew

(07-01-2023, 15:21)vlaicu Wrote: Din punctul meu de vedere ai văzut asta peste tot. D-aia aifonu e 100$ preț de producție iar Apple face cât top 10 companii chineze în IT, sigur nu fac bani, è doar munca asidua și talent.
Pai nu prea e corect calculul… In opinia ta partea de cercetare/dezvoltare e 0…? Partea de marketing?
Sunt firme care lucreaza zeci de ani la dezvoltarea unui produs. Cine crezi ca plateste acei oameni?

(07-01-2023, 15:21)vlaicu Wrote: Aici apreciez chinezii, copiază mult și prost de cele mai multe ori dar în ultima perioada au scos produse de calitate. Și aici nu mai e vorba numai de copiere dar și inovație pe ici pe colo.
Ca sa-i apreciezi cu adevarat ia produse scoase de ei de la cap la coada. Nu copii (rareori) imbunatatite sau (deseori) care doar arata ca originalul.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(07-01-2023, 00:59)Daniul Wrote: Inca astept 1zpresso K-Max (astept sa ajunga) si singura mea ingrijorare sunt clickurile care sunt la 22 microni distanta.. pentru brew e ok, dar pentru espresso poti ajusta fin la distanta respectiva? Sau e prea mare distanta?

Arco le are la 16.7, Kinu la 75, pe cele numerotate, la 15 pe cele marunte... nu mi-as face griji cu 22.
De unde valoarea de 22 Huh , suna aiurea  Confused
Cea mai apropiata logic ar fi de 20, pas de 1mm si 50 click-uri.

Reply
Asa specifica producatorul.. fiecare pas e 0.022mm adica 22 microni.., 9 numere per rotatie, 10 clickuri per numar, 90 de clickuri per rotatie.
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro

Reply
explica aici Lance cum calculeaza 1zpresso ”clickurile”. ca sa fie mai clar, in caz ca aveai ca referinta comandante. ei calculeaza cat se misca cutitul, nu care e distanta intre cutite: https://youtu.be/DR3p20NXnVo?t=376

nu cred ca exista vreo persoana care nu a putut sa faca espresso pe k. e interesat si ca pe x, ai 12.5 microni ajustajul iar la k 22, desi k e cam gama lor de top, iar X e mai mult pentru filtru.
zp6/v60 

Reply
Au lucrat zeci de ani la comandante? Știu ce spui cu R&D dar nu e cazul. Pur și simplu marketing agresiv.
Pana la urma nu tin sa cumpăr "originalul" dacă o copie este semnificativ mai bună.
Nu ma înțelege greșit. Am kinu (care nu cred ca a copiat prea mult și care dacă ar fi sa comparam valorile și efortul de aliniere trebuia sa fie dublu comandante ca preț) și arco pentru ca mi-a plăcut ideea de 2 jn 1.
Comandante nu am recomandat niciodată nimănui deși am prieteni care și-au cumparat.
Cand le-am zis ca mai tre sa pună niște bani pentru Red clix ca să faca espresso, s-au uitat lung... Aia e. Marketing.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Era si citatul langa raspuns, vorbeai de Apple.

Si zici de copie mai buna…? Pai cate au calcule si teste in spate? Si te trezesti cu abateri, piese rupte, etc.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
calcule si teste... unii se cred la nasa pentru a "monta o freza" intr-o teava, mai lasati-o naibii cu lozincaria asta de marketing corporatist...
Nu v-a priit "teambuilding"-ul ?  :D

(07-01-2023, 17:21)Daniul Wrote: ...9 numere per rotatie...

Lamurit, aici era numarul care rupea logica, si dadea cu impartire la 11...
Si la feldgrind alta ciudatenie... au 14 pe o tura, numerotate de la 0 la 13...

Reply
Iar daca sapam putin in istorie, Kinu inainte sa fie Kinu faceau la gramada (si) rasnita asta pt Zassenhaus. Posibil sa semene cu ceva cunoscut Smile

[Image: kJv9kLe.jpg]

Cam asa a aparut Comandante, adoptand acest design de la Reghin si fiind fabricata chiar acolo. Apoi le-au dat teapa romanilor, nu au achitat matrite si marfa de sute de mii de euro, pierzand apoi procesul international intentat pentru teapa asta si in final mutandu-se cu productia rasnitei lor prin alte parti.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(07-01-2023, 15:43)Darsidius Wrote: Cum poti sa mai sustii sau sa fii fanul unei companii care da in judecata firma 1zpresso pt copiare produs? pentru ca manerul rasnitei este indoit ca la comandante si la alte zeci de rasnite.

Si care e problema ca au dat in judecata? isi face cineva iluzii ca 1espresso sau altii chiar si mai mici nu au face acelasi lucru? e o competitie comerciala intre ei. Nu sunt nu stiu ce fan de comandante dar ramane o companie cu ceva vechime si mi se pare ca in ultima vreme se escaladeaza spre partea negativa , in sensul de reclama negativa exagerata legat de comandante. Pana acuma comandate era etalon si acuma deodata nu mai e bun de nimic, dar chiar de nimic.....de ce paharu-i de plastic, dece borcanul are filet, de ce costa asa mult, de ce nu au mai imbunatatit designul de la ultima varianta, de ce partea de sus joaca, de ce are ceva plastic in el, etc etc pana acuma era bun asa?

p.s acuma voi spune ceva ce va suna arogant, dar sa fim seriosi se bat in piept o gramada de companii susitinuti de fan cluburi, companii care fac niste tuburi de fier centrate cu un cutit cilindric in el ......ma apuc sa-mi fac in garaj
Profitec Go, Mazzer Philos

Reply
Normal ca e negativa, cand apare ceva de nivel Kinu si vezi ca tot commandante e etalon la comparatii, iti dai seama ca toata masa de aplaudaci habar nu au sa evalueze ceva pe baze tehnice, doar reclama e ce ii tine in viata sa faca galerie.
Ce ma mira este ca genul asta de fanboysm se stinge repede daca nu le dai anual modele noi, ceeace commandante nu se prea osteneste...  Confused
Chiar as vrea sa te vad centrand un cutit conic cu echipamente de garaj... succes !

PS: cand o sa vezi o firma chinezeasca reclamand la orice for ca i s-a copiat ceva, sa ne arati si noua...
Daca nu stiai, nerecunoasterea proprietatii intelectuale e politica de stat ;)

Reply
Quote:Si care e problema ca au dat in judecata? isi face cineva iluzii ca 1espresso sau altii chiar si mai mici nu au face acelasi lucru? e o competitie comerciala intre ei. Nu sunt nu stiu ce fan de comandante dar ramane o companie cu ceva vechime si mi se pare ca in ultima vreme se escaladeaza spre partea negativa , in sensul de reclama negativa exagerata legat de comandante.
Unii chiar își fac astfel de iluzii și cred că competiția comercială onestă nu include patent trolling sau cum s-o numi. Asta a accelerat escaladarea spre negativ care oricum se întâmpla pe fondul lipsei evoluării.
Quote:Pana acuma comandate era etalon si acuma deodata nu mai e bun de nimic, dar chiar de nimic.....de ce paharu-i de plastic, dece borcanul are filet, de ce costa asa mult, de ce nu au mai imbunatatit designul de la ultima varianta, de ce partea de sus joaca, de ce are ceva plastic in el, etc etc pana acuma era bun asa?
Era bun așa până ce ți-au luat-o înainte ceilalți și tu încă vinzi Golf 6 + marketing la preț de Golf 8.

Mai degrabă Comandante are fan club și restul clienți care privesc obiectiv produsele (mai calitative și mai variate) și preturile lor (mai mici). Iar pe unii clienți îi ajuta în decizie și practicile shady de business (țeapa cu fabrica de aici și dat în judecată competiția aiurea).

Semnat, un noob cu Timemore C2 care n-a pus mâna pe alte râșnite, dar care dintr-o oră de citit pe net despre asta așa vede lucrurile

Reply
(08-01-2023, 13:34)1radu Wrote: Semnat, un noob cu Timemore C2 care n-a pus mâna pe alte râșnite, dar care dintr-o oră de citit pe net despre asta așa vede lucrurile

ok

(08-01-2023, 13:34)1radu Wrote: Era bun așa până ce ți-au luat-o înainte ceilalți și tu încă vinzi Golf 6 + marketing la preț de Golf 8.

golf 6 e mai rau decat golf 8?
Profitec Go, Mazzer Philos

Reply
Comandante parca era rasnita de brew și Kinu de espresso. Deci comparam cam mere cu pere. Precizia rasniteler cu reglaj sus e cam inutila în zona de brew, în schimb cutitele de comandante, unice, se cunosc în ceașcă.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
World Brewers Cup 2021 a fost castigat cu Kinu. Campionatul mondial de Aeropress in 2022 a fost castigat cu Kinu - e drept ca rezultatul a trecut prin sita (cu 1zpresso folosit la "pre-rasnire"). Si noi inca mai credem aici ca "Kinu e pentru espresso, Comandante e pentru brew".
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Pe subiect:

https://www.mischiefworkshop.com/

https://www.instagram.com/p/CjcEBOEhnNF/
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Wow, nici nu sunt similare.. ai incercat rasnita lor?
p.s. Vad ca au si un cantar beton
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro

Reply
Unde as gasi un arc pentru o râșniță manuala timemore nano?
Multumesc.
Decent, Comandante, etzmax, bentwood

Reply
Cunoaste cineva modelul din anuntul de mai jos?
Las la o parte stilul artistic al vanzatorului ;-)

Are un raport pret/calitate bun?
E mai buna decat Kinu?

https://www.olx.ro/d/oferta/rasnita-cafe...bserved_ad

Merci.
Dan

Reply
Poet…
Are impresia ca are cea mai tare rasnita din univers si s-a gandit sa o vanda ieftin… [emoji23][emoji23][emoji23]

Reply
Ce limbaj... de Bing Chat in modul "no limit stupid"...

Reply
Același poet, alta poezie
https://www.olx.ro/d/oferta/rasnita-cafe...gJgCZ.html

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)