Welcome Back Log In Create Account

Rasnita manuala KINU - M68

(29-09-2016, 10:35)renatoa Wrote: Nope, are de 64...

"The heart of the PHAROS is a 68mm conical  coffee grinding burr set as used in top of the line commercial grinders.  We built the grinder around this burr."
http://www.orphanespresso.com/oe-pharos-...636-1.html
Rocket R58/LMLu/Olympus/Mahlgut MOLA-e

Reply
"rezultatul in ceasca" e o chestie foarte subiectiva. s-a facut un blind test pt chestia asta? poate ca atunci cand a facut respectivul testul n-a reusit sa gaseasca sweet spot-ul rasnitei.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
Inseamna ca am dat mai departe greseala celui de aici... :(
https://www.reddit.com/r/Coffee/comments...er_review/

"... with the 64mm conical burrs, it will chew through beans as long as your arms can take it..."

(29-09-2016, 11:56)teabe Wrote:
(29-09-2016, 10:35)renatoa Wrote: Nope, are de 64...

"The heart of the PHAROS is a 68mm conical  coffee grinding burr set as used in top of the line commercial grinders.  We built the grinder around this burr."
http://www.orphanespresso.com/oe-pharos-...636-1.html

Reply
Nu cu mult timp in urma s-a ridicat intrebarea pe acest forum cum se comporta Kinu M68 in comparatie cu Mahlkonig EK43 si m-am hotarat sa raspund la aceasta intrebare. Spunea Liviu cu ceva timp in urma ca au fost livrate cateva rasnite M68 din primul lot(prototipul prezentat in filmuletzu de la Yumme) iar una din acele rasnite se afla la mine de vreo 2 luni. Nu am scris impresii despre ea pentru ca nu am varianta finala si am vrut sa astept lansarea iar comparatia puteam sa o fac cu San Marco SM95 (84mm flat burrs) pe care o am in Amsterdam. Pot sa va spun ca de cand am Kinu M68 nu am mai folosit SM95. 
In acest weekend am fost cu rasnita Kinu M68 la cafeneaua Bocca din Amsterdam. Daca cineva doreste  sa vada cine sunt si nivelul lor de profesionalism le recomand aceste link-uri:
http://thecoffeevine.com/reviews/cafes/t...terdam-nl/
http://sprudge.com/a-new-flagship-for-am...87599.html 
Am dus rasnita Sambata dimineata la ei si a ramas pana Duminica seara. Sambata seara au avut organizata si o vizionare de film unde oameni pasionati s-au strans pentru a urmari filmul The coffee Man pe care-l recomant cu drag. Unul din Barista cafenelei a fost judecator in finala din 2015 despre care este filmul.
Duminica am mers sa-mi i-au rasnita acasa si am discutat despre ce reziltalele din ceasca ale ei.
Testele au fost facute contra EK43 si pot sa va spun ca reziltatele lui Kinu au fost extraordinare. Mi-au spus ca au baut cafele mai bune cu Kinu decat cu EK 43 si mi-au facut cateva shot-uri sa-mi arate si mie. Am simtit aromele mai clare si mai bine dezvoltate la cele 2 cafele pe care le-am gustat ieri seara. Una a fost o Guatemala pe care o bausem cu o zi inainte si nu i-am retinut numele complet iar cealalta a fost Ethiopia Konga Sedie care este una dintre cele mai bune cafele pe care le-am baut vreodata. Am simtit un gust mai pronuntat de fructe la Guatemala iar la Ethiopia Konga Sedie gustul de Iasomie s-a simtit mai pronuntat. Espresorul folosit a fost un LMZ Linea.  Concluzia a fost ca unele cafele dau un reziltat mai bun folosint cutite conice iar Kinu poate scoate shot-uri mai aromate decat EK43 dar nu ca este mai buna(ma refer doar la gust). Discutia este Big Conical vs Big Flat?
Nu am Kinu M47 ca sa pot face o comparatie si nu pot sa scriu nimic despre asta dar l-am intrebat pe Bas care este parerea lui si acesta este raspunsul lui

"M68 is brighter and has more clarity. The M47 is quite good. But you have to work harder. 3 to 4 times as many turns. For the money the M47 is perfect. If you just make a couple of shots a day the M47 is enough. The M68 is useful if you make more coffee or just want to get most out of your coffee..."

Mai jos puteti vedea o poza in care David s-a luptat cu Goliath [Image: smile.gif]
[Image: 81b307399e21579e4bfdb9f3ba39fde0.jpg]

Cat despre rasnitul dimineata pot spune ca nu am nici o problema cu datul la manivela 15-20 secunde. Nu este necesita o forta mare si adaugand cativa stropi de apa peste boabe rezolva si problema statica iar retentiile sunt minime(doar ce ramane intre cutite). Pentru mine este o placere sa prepar dimineata cafeaua invartind de manivela si apasand pe levierul lui La Pavoni. Am si un Vario dar e acasa la Timisoara si nu pot sa fac o comparatie cu Kinu M68.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola, Bentwood v63, Nuova Simonelli MDJ+SSP, Felicita Arc

Reply
Când vii acasă la tm fă-ne și noua o prezentare te rog
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
Multumim Cosmin pentru efortul pe care l-ai facut.
Mai trebuie multe alte experimente ca sa fim mai siguri unde se pozitioneaza rasnitele Kinu. Deocamdata cred ca suntem conform asteptarilor noastre, sau poate chiar un pic peste?

Reply
Mai am de stat pe aici dar cand ma intorc cu siguranta o sa particip si eu la intalnirile si degustarile organizate de membrii forumului si daca pana atunci nu are altcineva din Timisoara Kinu M68 atunci o aduc pe a mea fara nici o problema.

(03-10-2016, 16:35)mirceat Wrote: Multumim Cosmin pentru efortul pe care l-ai facut.
Mai trebuie multe alte experimente ca sa fim mai siguri unde se pozitioneaza rasnitele Kinu. Deocamdata cred ca suntem conform asteptarilor noastre, sau poate chiar un pic peste?

Cand apare varianta finala sunt convins ca vom vedea mai multe pareri si teste despre aceasta rasnita. Deocamdata sunt printre putinii posesori iar eu sunt foarte multumit de ea si la fel este si Bas care este de meserie Barista .
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola, Bentwood v63, Nuova Simonelli MDJ+SSP, Felicita Arc

Reply
Interesant... Asta ma face cu atat mai nerabdator sa o testez. 

Ce-i drept, usor, usor sintagma de "yesmeneala" pe care a adus-o Radudani in discutie de mai multe ori o sa-si piarda din stralucire [Image: smile.gif]  Ma rog, pana la un anume moment dat, entuziasmul (uneori orb si orbitor) majoritatii si tendinta de a ne inchina unui producator dornic de a face un lucru diferit ce suna foarte tehnic pentru atehnici, pot deranja senzorii antrenati ai unui inginer respectabil. Oricare ar fi el. Ce ramane de urmarit in contextul sintagmei amintite, este daca posedarea unei rasnite germano-reghinene si declaratia publica a faptului ca tu personal esti multumit de ea si ca eventual te-a facut sa vinzi sau sa folosesti mai putin electrica din dotare, declaratie facuta atat national cat si international, se incadreaza tot la acelasi capitol.

Vreau sa spun ca review-urile pozitive (worldwide) adunate in urma folosirii rasnitelor, incep sa atarne in balanta cu cele incipient-entuziaste ale unora dintre noi venite doar in urma vizualizarii proiectelor expuse pe aici. Deci intram incet dar sigur pe taramul opiniilor venite din utilizare, acolo unde sintagma de "yesman" isi pierde din satira.   

Cum pentru M68 se pare ca deja sunt precomenzi din cel putin 10 tari diferite, exista premise de yesmeneala internationala [Image: smile.gif] Pana la review-urile din acele tari, astept si eu cateva lucruri, in afara de posedarea pt test a modelului de serie - un test al lui Radu Carutasu (am mare incredere in papilele lui), un test comun al forumistilor la centrul cultural "Cosmin Racolta" ( [Image: smile.gif]  ), un test al "filialei" din Timisoara, un test de distributie a particulelor.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
In pofida tuturor acestor opinii, răspândite in tot spectrul de aprecieri, de la laude grăbite la observații argumentate si trecând prin zona calificativelor subiective, bazate pe modul individual in care fiecare apreciază gustul unei cafele si ușurintă cu care macină râșnița Kinu M68, avem in fata, se pare, un produs nou, de calitate, care lupta sa-si ocupe locul in piața de profil.

Pana la urma, publicul ținta vizat cu aceste râșnite Kinu, este reprezentat de utilizatorii casnici.
Ce ii interesează cel mai mult pe aceștia este gustul extracțiilor, repetabilitatea acestora si ușurintă cu care se obține macinatura. In gust cafelelor si in repetabilitatea acestora se regăsește calitatea macinaturii, felul acestei, distribuția particulelor samd, aspecte care nu prea se văd si care pe cei mai mulți nici nu ii interesează, atâta timp cât rezultatul din ceașca ii satisface.

In contrast cu orice studiu, fie acesta realizat in cel mai profesionist mod, opiniile utilizatorilor vor fi cele care ii vor ghida pe ceilalți potențiali clienți in luarea unei decizii de achiziție.
Satisfacțiile pe care le produce folosirea unui anumit produs, il pot face pe utilizator sa treacă peste alte mici neajunsuri provocate de acesta.
Dacă suma aprecierilor favorabile depășește semnificativ suma celor nefavorabile atunci produsul poate fi unul de succes.

Eu, sincer, as testa varianta finala a aceastei râșnițe, in condițiile in care sunt foarte mulțumit de K30-ul meu si nu sunt un fan al manualelor.
M-a gândeam, la un moment dat, sa iau si o M68 ca alternativa pentru gust, atunci când dau peste cafele deosebite.

Dacă va exista o astfel de intenție a producătorului, de a da pe forum o râșnița in varianta sa finala, m-as bucura sa o pot încerca si sa o evaluez după propriile mele criterii si percepții senzoriale.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Izmeneala va trece, poate... sindromul struguri acri ma indoiesc :)

Asa cum s-a decis ca e bine sa fie un M38 low cost, eu tot cred ca e nevoie si de un "Pharos", prea mare gap-ul de la 200 la 600...

Reply
si eu ma aflu in situatia lui Radu, ma gandesc sa cumpar o M68 cu toate ca sunt f multumit de rasnita actuala, insa as vrea sa testez varianta finala inainte sa o cumpar. sa speram ca va fii pusa la dispozitie una pt eventualii cumparatori.
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
(03-10-2016, 21:30)renatoa Wrote: .....
Asa cum s-a decis ca e bine sa fie un M38 low cost, eu tot cred ca e nevoie si de un "Pharos", prea mare gap-ul de la 200 la 600...

Din cele scrise pe Espressoman, dar si pe forumurile de afara, se poate considera ca, deja, exista o varianta low cost pentru Kinu M68. :idea:
Chiar dacă mărimea cuțitelor si a râșnițelor este diferita, atâta timp cât utilizatorii găsesc rezultatele din ceașca asemănătoare, chiar greu de diferentiat, între extracțiile realizate cu macinaturi provenind de la Kinu 47, respectiv Kinu M68, este de presupus ca cei mai mulți vor considera M47 varianta low cost a lui M68. :)

Desi produse la noi in țara, se pare ca, râșnița M68 nu se adresează, din cauza prețului, unui segment prea numeros de espressomani (fie aceștia de pe forum sau nu) si va fi ca șampania in morala unui banc:
"...... o cumpara clasa muncitoare, prin reprezentanții ei direcți " :D
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
(03-10-2016, 18:04)Lyvyoo Wrote: ... Vreau sa spun ca review-urile pozitive (worldwide) adunate in urma folosirii rasnitelor, incep sa atarne in balanta cu cele incipient-entuziaste ale unora dintre noi venite doar in urma vizualizarii proiectelor expuse pe aici. Deci intram incet dar sigur pe taramul opiniilor venite din utilizare, acolo unde sintagma de "yesman" isi pierde din satira.   ...

Lyvyoo, interventiile mele din ultimul timp in topicurile inrudite Kinu - si am specificat aceasta - nu sunt despre rasnitele respective - despre rasnite am vorbit mult mai demult, in timpul asa ziselor teste ce s-au facut;
un fel de bifa si aia ca n-a folosit la mai nimica...

cele despre care vorbeam in ultimul timp eu, s-au intamplat deja si raman acolo, cred;
motivul deci, pentru aceste 'luari de cuvant' ale mele, a fost o atitudine, nu o rasnita;
nu-mi asum rolul de formator de opinie si nici de janitor, cum spuneam odata;

nu mi-au placut jocurile acela cu...'urma scapa turma' ... adica bagatul tuturor intr-o singura oala - spre nivelare...
"taramurile" raman deci distincte, pentru ca exista in timp diferit, cu populatii diferite: o unanimitate de entuziasti vizionari si o unanimitate de utilizatori satisfacuti!
totusi, cred ca sunt destui dintre cei ce trec pe aici, care au discernamantul de a le vedea in deosebirea lor;

(03-10-2016, 21:27)RaduCarutasu Wrote: ...distribuția particulelor samd, aspecte care nu prea se văd si care pe cei mai mulți nici nu ii interesează, atâta timp cât rezultatul din ceașca ii satisface.
In contrast cu orice studiu, fie acesta realizat in cel mai profesionist mod, opiniile utilizatorilor vor fi cele care ii vor ghida pe ceilalți potențiali clienți in luarea unei decizii de achiziție. ...

da, distributia particulelor e considerata chiar de profesionisti in domeniul cafelei, irelevanta, alaturi de pucologie si alte 'discipline' para... m-am convins de limitele ei citindu-l mai demult pe Matt Perger, cand critica Robur-ul!
de fapt, este o zona de stricta specialitate in care informatia poate fi interpretata numai de oamenii de specialitate si mai mult pentru ei; dar nu cred sa existe fabricant serios de rasnite, care sa nu testeze in detaliu distributia particulelor macinate cu mecanismul folosit, in contextul intregii rasnite; si nu odata, de gura lumii, ci de sute de ori, in procesul unei desavarsiri de produs!
oricum, nu bem distributie de particule, iar parerile sunt impartite in legatura cu ce reprezinta o distributie optima;
ceea ce nu ne mira, stiind ca parerile sunt impartite si in legatura cu reteta espresso-ului;
dar un alt test, care da o masura a calitatii produsului extras in ceasca, este extraction yield-ul;
rasnitele Kafatek Monolith se livreaza cu un buletin de test in care figureaza si extraction yield-ul obtinut cu rasnita respectiva, in conditii standardizate;

dar altfel, pe asta se bazeaza marketingul, nu? pe spiritul de turma...
(apropo de... capra vecinului, as vrea sa pot reda in cuvinte, cele vazute ieri, sus pe o creasta deasupra comunei Simon-Bran, unde e mirific asezata manastirea Bran (!): un grup compact de berbecuti miscandu-se pe un plai verde gen Miorita... campioni ai oricarui concurs de miscare sincrona - o patura compacta de blana si cornite, toti ca unul si unul ca toti [Image: smile.gif]

ei, doar ca, pana la urma, in lumea asta a amatorilor entuziasti de espresso ne asteptam la mai mult discernamant si opinii educate;
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
You sheep :)))))))
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
(04-10-2016, 03:50)radudani Wrote: dar un alt test, care da o masura a calitatii produsului extras in ceasca, este extraction yield-ul;

Asta era si ideea lui Razvan de la Yume, de cand si-a luat refractometrul, multe prototipuri Che plecand de acolo la retusat. A mai explicat el in unele postari, poate mai revine.

Insa exista si sunt valabile acele "conditii standardizate" ?

Alex Niculae imi spunea ca poti aduce doua rasnite fara probleme la acelasi extraction yield (sa spunem altfel, un fel de cautare stiintifica a sweetspot-ului pentru fiecare), si abia de acolo incepi sa vezi gustul fiecaruia si cum se diferentiaza cestile. E foarte posibil ca unele modele de rasnite sa necesite in V60 o macinatura prea fina pentru a obtine un extarction yield pe care un barista specializat sa-l considere multumitor. Si atunci lichidul va fi amar. Este momentul in care degustatorul se declara nemultumit de o anume rasnita. Cam asa am inteles eu genul acesta de teste bazate pe solubilitate.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(04-10-2016, 12:52)Lyvyoo Wrote: Insa exista si sunt valabile acele "conditii standardizate" ?

un fel de a exprima pe scurt o metodologie detaliata - din ce am inteles si eu - bazata pe teste comparative de gust si apoi de extraction-yield, intre rasnita pregatita pentru expediere si o rasnita etalon a fabricantului; ceea ce mi se pare corect tehnic si etic pe deasupra;
dar detalii pe care ar trebui sa le stie orice trecator prin topicul acesta, e ca Monolith costa spre $2500, ca are motor pentru 40.000 ore cu viteza (afisaj digital) de 22-800 rpm, cutite acoperite cu nitrit de titan, e gandit pentru singe-dose in home use si ca nu sunt si nu vor fi produse in masa... si da, e o rasnita facuta si ea la standarde foarte ridicate de precizie si cu materiale corespunzatoare; o expresie de simplitate si eleganta am vazut de ex., in ansamblul cutitului superior, clasic de altfel;

(04-10-2016, 12:52)Lyvyoo Wrote: ... Alex Niculae imi spunea ca poti aduce doua rasnite fara probleme la acelasi extraction yield (sa spunem altfel, un fel de cautare stiintifica a sweetspot-ului pentru fiecare), si abia de acolo incepi sa vezi gustul fiecaruia si cum se diferentiaza cestile. E foarte posibil ca unele modele de rasnite sa necesite in V60 o macinatura prea fina pentru a obtine un extarction yield pe care un barista specializat sa-l considere multumitor. Si atunci lichidul va fi amar. Este momentul in care degustatorul se declara nemultumit de o anume rasnita. ...

da, si de aici acea sintagma pe care o folosesc des: rasnita capabila espresso...
pentru ca si observatia d-lui Alex Niculae o vad aplicata valabil, in lumea high end-urilor;
si in cazul macinaturii asa cum curge in basket, nealterate de cernut prin sisteme de site etc.

s-a tot discutat pe vremuri in forum despre zisele lui Jim Schulman, cu determinarea experimentala a macinaturii optime espresso pentru o anume rasnita (acel 'gust in ceasca'), ca mai apoi sa incerci sa pastrezi setarea de finete si sa ajustezi debitul din doza;
dar din nou, pentru rasnite capabile espresso, pentru ca intervin tare multi parametrii in rasnire, functie de geometria cutitelor, de viteza, de temperatura etc.
de ex., la Baratza Sette, s-ar parea ca marimea particulelor medii, deci cele ce rezulta din setarea de finete macinatura, ramane destul de constanta pe plaja espresso si ceea ce variaza este cantitatea de praf, de fines!
care - am convingerea asta de cand beau espresso (nu mult, cativa ani...) - este esentiala in extractia espresso!
pe de alta parte, inca din 2007, pe vremea TGP de pe home-barista, s-a vazut ca distributia de fines difera functie de setarea finetii macinaturii - pe masura ce setarea e pentru particule mai mari, fines-urile ce rezulta sunt tot mai putine;

imi lipseste experienta de lucru cu un refractometru si nu am datele mele experimentale pentru extraction yield;
ce-i drept, o vaga orientare imi da taria bauturii, ca senzatie subiectiva si rata de extractie pe care merg si care e mereu 1:2 sau putin mai mare...
dar lasand empirismul la o parte, raman informatiile pe care le dau profesionisti consacrati, iar mie, sau altora interesati dar care nu-si pot permite si aparatura de masura adecvata, ne ramane deocamdata datoria de a cunoaste si intelege fenomenele si a ne baza pe 'gustul din ceasca'...

EY-ul este insa un parametru migalos de determinat si evident dependent de precizia/calitatea instrumentelor si de corectitudinea operarii; nu mai vorbesc de onestitatea operatorului, pe care ar trebui sa o luam in considerare vs. uriasele interese comerciale din lumea cafelei...
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
Mie mi se par notiuni foarte diferite. EY este rezultatul unei masuratori, exact ca temperatura. Inclusiv granulatia/dispersia macinaturii. Dar nu le consider relevante decat in cadrul unor teste, daca vrei repetabilitate sau alte rezultate distincte.
Partea cu gustul este complet altceva.
Practic, e ca si cum ai o vopsea care prinde pe orice, iar gustul e culoarea vopselei.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Raspunsul celor de la KINU la o intrebare despre preturi.

Quote:Dear Mr. Alin, 

Thank you very much in your interest in our product.

Our list price :

M38 - 182 Euro - launch price 149 Euro 

M47 - 249 Euro - launch price 209 Euro

M68 - 668 Euro - launch price 599 Euro 

including 19 % german VAT

At moment all our grinders are out of stock but you can pre - order it if you like.

The fist M38 & M47 will be available in ca. 2 weeks. 

M68 end of October - beginning November.

Thank you in advance, please do not hesitate to contact me if you have more questions or you would like to order grinders.
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
Salut,am de aproximativ 2 luni rasnita si am doar cuvinte de lauda,constructie solida,rasnire uniforma,foarte usor de curatat,fata de vechiul meu Lelit este o difetenta uriasa iar pretul de 2000 este mai mult decat corect. O seara buna
Lelit pl62t,lelit pl57

Reply
(21-10-2016, 00:46)Tatarusanu Wrote: Salut,am de aproximativ 2 luni rasnita si am doar cuvinte de lauda,constructie solida,rasnire uniforma,foarte usor de curatat,fata de vechiul meu Lelit este o difetenta uriasa iar pretul de 2000 este mai mult decat corect. O seara buna

Adica 440 Euro totusi... fata de oferta espressoman de 560, e o diferenta. :s Huh

Reply
A rotunjit si Ciprian.... Si pana la urma, la cata cinste a adus tării noastre merita un pret chiar mai bun :)

Reply
(21-10-2016, 12:08)Lyvyoo Wrote: .... Si pana la urma, la cata cinste a adus tării noastre merita un pret chiar mai bun [Image: smile.gif]

foarte probabil si nu asta-i problema...

problema e a egalitatii de sanse intr-o tara... democratica;

un ONG, o institutie de profil, o institutie de stat, whatever, pot cumpara o asemenea rasnita si o pot face cadou chiar, unor personalitati merituoase; ok...

dar pe piata asa zis libera si intr-o tara asa zis democratica (Germania adica, nu?), un comerciant nu poate face discriminari, fie ele rasiale, dupa merit, etc.
exista desigur preturi preferentiale (articole demo, de ex.), promotii etc., dar aparent in jocul pietei, sansele sunt egale pentru toti dintr-o categorie larga de consumatori!

daca te duci la Lidl intr-o luni, sau joi, sau sambata dimineata (eu dorm atunci...) vezi o droaie de pensionari indesand in cosuri marfurile noi, sau/si la promotie; dar teoretic macar, oricine e liber sa faca asta si sa castige in felul asta...

ok, scuze, nimic personal, e vorba doar de niste amarate de principii vehiculate peste tot de cateva decenii incoace...

Reply
(21-10-2016, 13:32)radudani Wrote: exista desigur preturi preferentiale (articole demo, de ex.), promotii etc., dar aparent in jocul pietei, sansele sunt egale pentru toti dintr-o categorie larga de consumatori!

Nu neapărat, mai există și noțiunea de "endorsement", Ciprian este o persoană publică și poate fi un vector important de imagine.
Nu zic că asta e situația de față, că n-am de unde să știu, voiam doar să scot în evidență faptul că mai pot fi alte variabile în ecuația asta. :)
ECM Classika | Sette 270 | Past: Lelit PL41TEM, Ascaso Mini i2

Reply
In opinia mea, daca are rasnita de aproximativ doua luni, este foarte probabil ca acela sa fie modelul mai vechi, cu forma cilindrica.
Preturile afisate oficial pe forum stim, cu certitudine, ca sunt pentru modelul nou, cu forma sferica si imbunatatit la capitolul aliniere cutite.

Reply
(21-10-2016, 13:32)radudani Wrote:
(21-10-2016, 12:08)Lyvyoo Wrote: .... Si pana la urma, la cata cinste a adus tării noastre merita un pret chiar mai bun [Image: smile.gif]

foarte probabil si nu asta-i problema...

problema e a egalitatii de sanse intr-o tara... democratica;

un ONG, o institutie de profil, o institutie de stat, whatever, pot cumpara o asemenea rasnita si o pot face cadou chiar, unor personalitati merituoase; ok...

dar pe piata asa zis libera si intr-o tara asa zis democratica (Germania adica, nu?), un comerciant nu poate face discriminari, fie ele rasiale, dupa merit, etc.
exista desigur preturi preferentiale (articole demo, de ex.), promotii etc., dar aparent in jocul pietei, sansele sunt egale pentru toti dintr-o categorie larga de consumatori!

daca te duci la Lidl intr-o luni, sau joi, sau sambata dimineata (eu dorm atunci...) vezi o droaie de pensionari indesand in cosuri marfurile noi, sau/si la promotie; dar teoretic macar, oricine e liber sa faca asta si sa castige in felul asta...

ok, scuze, nimic personal, e vorba doar de niste amarate de principii vehiculate peste tot de cateva decenii incoace...

Rasnita detinuta de d-ul Tatarusanu nu este rasnita KINU-M68 ci un prototip al rasnitei KINU-M68 care din punct de vedere functional este acelasi cu produsul final, insa materialele si designul sunt altele. Avand in vedere acest aspect postul d-stra este lovit de nulitate.

(21-10-2016, 13:47)beberules Wrote:
(21-10-2016, 13:32)radudani Wrote: exista desigur preturi preferentiale (articole demo, de ex.), promotii etc., dar aparent in jocul pietei, sansele sunt egale pentru toti dintr-o categorie larga de consumatori!

Nu neapărat, mai există și noțiunea de "endorsement", Ciprian este o persoană publică și poate fi un vector important de imagine.
Nu zic că asta e situația de față, că n-am de unde să știu, voiam doar să scot în evidență faptul că mai pot fi alte variabile în ecuația asta. :)

Au fost vandute 3 prototipuri KINU-M68 la acelasi pret, doua in olanda si una in italia, fara nici o obligatie din partea beneficiarilor, mai mult de atat, am rugat sa nu sa mediatizeze acest model datorita faptului ca nu este modelul final.

Reply
@ beberules, RaduCarutasu, Che...

hei, aici nu e vorba de rasnita Che, nici macar de cat a platit cineva pe un M68! nu!
aici era vorba de un comentariu de-al meu, intr-un forum, nu intr-o sesiune stiintifica, nici intr-o academie comerciala etc., un comentariu deci, la cele spuse de Lyvyoo (mai in gluma, mai in serios):
".... Si pana la urma, la cata cinste a adus tării noastre merita un pret chiar mai bun"

si daca asa ceva ar fi trebuit sa fie discutat in cafeneaua off-topic, nu pe topicul Che, il rog pe Lyvyoo sa dispuna cum crede de cuviinta de mesajele astea, in orice caz de cel scris de mine! inclusiv sa-l stearga!
cu siguranta trebuia sa postez acolo, la off-topice...
sau sa nu postez deloc, era mai pe... linie [Image: smile.gif]
gata, asa fac!

p.s.
chestia cu 'lovit de nulitate' nu merge pe forumurile de cafea, IMO; ramane valabila chestia cu lovitul [Image: smile.gif]

Reply
(21-10-2016, 13:56)Che Wrote: ...
Au fost vandute 3 prototipuri KINU-M68 ... fara nici o obligatie din partea beneficiarilor, ...datorita faptului ca nu este modelul final.

Si cat m-am rugat de dv. sa imi vindeti Che-ul de 47 care a fost la teste... :(
Deh, nu sunt destul de public...
Si culmea, acum vi le laud :P

Reply
Scuzati-ma ca bag in discutie , dar eu tot n-am inteles modelul  de rasnita KINU - M68 este finalizat ?... si daca da , ce pret are pana la urma ? Astept raspunsurile astea de cca. 2 luni - mai astept , sau ma reorientez ( HG 1 ).Vad ca au inceput sa se dea pe sub mana sau...e ceatza...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
@radudani - eu unul citesc cu placere inclusiv disertatiile tale cele mai sumbre legate de aceste rasnite. Dar mai sus cred ca se scot in evidenta niste sensibilitati duse la extrem. Fiecare e liber sa aiba sau nu la inima acest proiect, dar sa scriem material de sters sau de offtopic, doar asa ca sa filozofam anti Reghin, e neproductiv.
Ciprian nu a primit rasnita pentru endorsement (nu cred ca scris nici pe Facebook un cuvant despre ea) ci pentru ca managerul fabrici il apreciaza, iar daca primea si Balaci una, plus inca doua Duckadam, tot nu vedeam nicio problema  in a face un pret preferential pentru niste unicate lucrate de tine, unor oameni care au facut ceva bun pt tara asta, in opinia ta. Continuarea acestei dezbateri cred ca l-ar face pe oricine ar fi aflat in mijloc, sa se simta ciudat, deci propun sa o oprim.

@Levo - M68 a avut alta constructie initial, iar moderatorul forumului olandez, un coleg plus Tatarusanu, au insistat ca vor sa cumpere modelul respectiv, abia scos "din cuptor". Intre timp s-a trecut la constructia modelului din fotografiile inceputului de topic, iar acum se pare ca M68 inca este in kinurile facerii, ramanand de finalizat niste teste. Daca ies bine, in luna noiembrie o avem si noi la test. Cu 1000$ poti face mlut mai multe sa iei HGOne, dar asta e alt subiect.

Reply
10 zile de liniste [Image: smile.gif]
ceva noutati?
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)