(26-11-2016, 16:29)Lyvyoo Wrote: .....
La intalnirea din Bucuresti Radu Carutasu s-a oferit sa fie "tester" pentru aceste cateva modificari sugerate chiar de el. ......
Nu m-am oferit sa fiu tester!
Dimpotriva, mi-as fi dorit ca râșnița pe care am cumpărat-o sa răspundă intr-o mai mare măsura dorintelor si așteptărilor mele. Deoarece nu a fost așa, m-am preocupat si am încercat sa rezolv niște aspecte pe care eu le-am considerat minusuri. Nefiind niște lucruri dificil de realizat am contactat producatorul si am primit piesele pe care le-am solicitat.
Finisajele reperelor înlocuite nu se ridica la nivelul celor de pe râșnița de serie, aspectul general a fost modificat iar râșnița mea nu mai are look-ul perfect al produsului pe care l-am primit inițial.
Nu am dorit sa aduc vorba despre aceste lucruri deoarece au fost niște modificari pe care eu le-am vrut si pe care le-am adus rasnitei mele, după ce am cumpărat-o.
Așa cum am spus, la modul in care arată acum, s-a cam distanțat de produsul primit, iar aprecierile legate de modul in care lucrez cu râșnița M68, după modificari, țin doar de percepțiile si de aprecierile personale.
Sunt modificari mici dar care, mie, mi se pare ca, aduc plusuri modului de utilizare.
Îmi este greu sa sustin ca așa este mai bine, ca se rasneste mai ușor, ca are stabilitatea mai buna sau ca electrizarea este mai redusă, atâta timp cât afirmațiile mele nu pot fi verificate de ceilalți deținători si utilizatori ai acestei râșnite.
Așa arată râșnița acum.
Diametrul tălpii este mai mare iar dedesubt (nu se vede) are un inel din cauciuc, care crează o zona continua de sprijin (ar fi bun un Silicon aplicat pe toată talpa sau măcar 2-3 inele din cauciuc), in locul acelor bumbi din silicon, suporții metalici care susțin râșnița sunt mai înalți, tija care învârte cuțitul este si ea mai lunga, mânerul l-am adaptat mâinii mele, pâlnia din plastic provine de la o râșnița veche si am înălțat paharul pe inelul cu magneti de la pâlnia originala.
Deci, o mulțime de schimbări mărunte, care nu se regăsesc pe celelalte râșnite si care, mie, mi-au creat alta satisfacție in utilizare.
Nu neg ca mi-ar fi plăcut sa cumpăr râșnița intr-o forma care sa nu aibă nevoie de asemenea intervenții.
Pot sa înțeleg însă aceste aspecte si sa le si accept, fie si numai gândindu-ma ca firme mari, de renume, cu mulți ani de experienta si milioane de exemplare vândute cheamă in service mii,zeci de mii de mașini pentru remedieri sau înlocuiri de subansamble cu deficiente de proiectare sau de execuție.
Poate vor fi rechemate si râșnițele noastre pentru a fi îmbunătățite. :D
Personal am convingerea ca producatorul va tine cont de aceste aspecte, pe care i le-am semnalat si despre care acum are cunoștința si ne va sprijini in vederea remedierii acestora.
Despre macinatura, extracții, rezultatele din ceașca si comparații cu K30, voi scrie după ce mai experimentez si după ce voi avea convingerea deplina ca observațiile mele au l-a baza rezultate constante, reproductibile si nu unele întâmplătoare.