Welcome Back Log In Create Account

Rasnita manuala KINU - M68

nu vinzi ieftin K30-ul? :D
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
Ma mancau si pe mine degetele sa intreb asta :)
K30-ul sau M68-ul dupa ce se plictiseste
Dar m-am gandit ca exista posibilitatea sa le foloseasca in functie de cafea si ce arome vrea sa dezvolte
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
(21-11-2016, 05:34)vladdooo Wrote: Ma mancau si pe mine degetele sa intreb asta :)
K30-ul sau M68-ul dupa ce se plictiseste
Dar m-am gandit ca exista posibilitatea sa le foloseasca in functie de cafea si ce arome vrea sa dezvolte

Deocamdată învăț gusturile obținute cu macinatura de la M68.
Mi-as dori a ajung sa deosebesc cele doua râșnite, după caracteristicile de gust ale shoturilor.
Vreau sa fac asta ușor, in timp si nu in sesiuni programate, dedicate acestui scop.
Nu se pune problema vânzării vreuneia dintre ele.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
55 lei transportul la M68, un produs care oricum costa peste 2500 lei
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle

Reply
Am impresia ca include asigurarea transportului. Si de unde stii cat e transportul? [Image: smile.gif]
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
(21-11-2016, 22:05)Fane Wrote: Si de unde stii cat e transportul? [Image: smile.gif]

Ei si tu, deductie :)))
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47

Reply
dupa ce au asteptat tremurind, userii de pa Kaffee-Netz au primit in ultimele trei zile Kinu M68, deci cam incepind de azi incep testele. Pina una, alta, parerile sint preponderent pozitive, singurul punct la care taberele se impart sint legate de aspectul exterior, de design. Dar chiar si cei care nu sint incintati de asta, sint dispusi sa treaca cu vederea, daca rezultatul in portafiltru este bun.
Chiar se vehiculeaza pareri, ca M68 este cea mai interesanta oferta de manuale de pe piata.
Si tipii au mai fost surprinsi de garantia de 10 ani.
Sa vedem ce recenzii apar in zilele ce urmeaza...
Off thread: by the way, concurenta nu doarme: cei de ma Mahlgut pregatesc un adaptor cu motor, foarte interesant.
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply
aspectul exterior il vezi in poze, daca te deranjeaza -> nu o cumperi. garantia este de 5 ani, cel putin a mea asa are bifat pe certificatul de garantie.

Reply
dupa o zi de folosita am urmatoarele pareri: pro - aspect si calitatea produsului, reglajul intuitiv (se aude un clic /simti cand schimbi )  
                                                         negativ: greutatea bazei (mai buna decat prototipul dar inca nu destul), lipsa unu maner ca la hg-one ca sa compenseze baza, designul palniei care lasa de dorit (cada cafea pe langa).

per total: rasnita faina dar pacat ca la asa un produs nu au rezolvat mici detalii. eu as sfatui sa se astepte o varianta 2.0 daca s-ar face pe viitor care nu aiba aceste inconveniente. pacat.
Strietman CT1/ Elektra MCAL + Honne;   Flair Signature Pro/Aeropress + Kinu Pheonix;  V60 + Kinu m68.

Reply
cade pe langa din cauza efectului electrostatic. incearca asta. la mine a mers:
(20-11-2016, 11:12)Cosmin Wrote: Radu, Liviu incercati sa adaugati peste boabe 2-3 picaturi de apa si apoi sa rasniti. In acest caz trebuie macinat un pic mai fin si scapati de efectul static.

cata garantie ai?

daca ai cohones sa te certi cu sotia poti da gauri in blat si sa o prinzi de el in loc de baza, si astfel nu mai ai o problema cu greutatea bazei, dar probabil vei avea alte probleme. [Image: biggrin.gif]

Reply
se pot face multe lucruri.. ideea e ca la un asemenea produs nu ar trebui sa fie nevoie de retusari facute acasa..
Strietman CT1/ Elektra MCAL + Honne;   Flair Signature Pro/Aeropress + Kinu Pheonix;  V60 + Kinu m68.

Reply
garantia?

Reply
(26-11-2016, 15:00)Neuromancer Wrote: dupa o zi de folosita am urmatoarele pareri: pro - aspect si calitatea produsului, reglajul intuitiv (se aude un clic /simti cand schimbi )  
                                                         negativ: greutatea bazei (mai buna decat prototipul dar inca nu destul), lipsa unu maner ca la hg-one ca sa compenseze baza, designul palniei care lasa de dorit (cada cafea pe langa).

per total: rasnita faina dar pacat ca la asa un produs nu au rezolvat mici detalii. eu as sfatui sa se astepte o varianta 2.0 daca s-ar face pe viitor care nu aiba aceste inconveniente. pacat.

La intalnirea din Bucuresti Radu Carutasu s-a oferit sa fie "tester" pentru aceste cateva modificari sugerate chiar de el. Se pare ca acum rasnita lui Radu macina mult mai usor cu o talpa mai mare si baza putin inaltata, fiind mai stabila pe blat, iar inlocuirea evacuarii din inox cu cea veche din plastic (de pe modelul pe care l-am avut la cupping-ul de asta vara) a dus la o electrizare spre zero (0.1g) si o mai mare usurinta a caderii cafelei din zona cutitelor spre pahar. Managerul fabricii nu scrie aici direct niciodata dar a spus la intalnire ca espressomanii care au luat M68 vor avea piesele respective inlocuite, odata cu sosirea si prelucrarea materialelor pentru noul stoc de M68.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(26-11-2016, 15:18)Fane Wrote: garantia?
inca o data, va spun sigur ca cele livrate in Germania au garantie 10 (zece) ani.

Referitor la stabilitate, este poate bine de stiut ca nici rsnita considerata pe acest forum referinta referintelor de manuale, HG ONE, pe linga alte cusururi, NU este stabila. Dar arata frumos!
Doi prieteni de ai mei, cafegii mari, chiar au avut "cojones" si au gaurit blatul de bucatarie ca sa prinda HG-ONEul fix pe blat. Dar trebuie sa stii bine unde este locul "X". Ar mai fi solutii cu ventuze pe soclu, dar si astea au dezavantajele lor, poate chiar mai mari decit instabilitatea nativa.
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply
(26-11-2016, 16:29)Lyvyoo Wrote: .....
La intalnirea din Bucuresti Radu Carutasu s-a oferit sa fie "tester" pentru aceste cateva modificari sugerate chiar de el. ......

Nu m-am oferit sa fiu tester! Huh
Dimpotriva, mi-as fi dorit ca râșnița pe care am cumpărat-o sa răspundă intr-o mai mare măsura dorintelor si așteptărilor mele. Deoarece nu a fost așa, m-am preocupat si am încercat sa rezolv niște aspecte pe care eu le-am considerat minusuri. Nefiind niște lucruri dificil de realizat am contactat producatorul si am primit piesele pe care le-am solicitat.
Finisajele reperelor înlocuite nu se ridica la nivelul celor de pe râșnița de serie, aspectul general a fost modificat iar râșnița mea nu mai are look-ul perfect al produsului pe care l-am primit inițial.

Nu am dorit sa aduc vorba despre aceste lucruri deoarece au fost niște modificari pe care eu le-am vrut si pe care le-am adus rasnitei mele, după ce am cumpărat-o.
Așa cum am spus, la modul in care arată acum, s-a cam distanțat de produsul primit, iar aprecierile legate de modul in care lucrez cu râșnița M68, după modificari, țin doar de percepțiile si de aprecierile personale.
Sunt modificari mici dar care, mie, mi se pare ca, aduc plusuri modului de utilizare.

Îmi este greu sa sustin ca așa este mai bine, ca se rasneste mai ușor, ca are stabilitatea mai buna sau ca electrizarea este mai redusă, atâta timp cât afirmațiile mele nu pot fi verificate de ceilalți deținători si utilizatori ai acestei râșnite.

Așa arată râșnița acum.

Diametrul tălpii este mai mare iar dedesubt (nu se vede) are un inel din cauciuc, care crează o zona continua de sprijin (ar fi bun un Silicon aplicat pe toată talpa sau măcar 2-3 inele din cauciuc), in locul acelor bumbi din silicon, suporții metalici care susțin râșnița sunt mai înalți, tija care învârte cuțitul este si ea mai lunga, mânerul l-am adaptat mâinii mele, pâlnia din plastic provine de la o râșnița veche si am înălțat paharul pe inelul cu magneti de la pâlnia originala.
Deci, o mulțime de schimbări mărunte, care nu se regăsesc pe celelalte râșnite si care, mie, mi-au creat alta satisfacție in utilizare.

Nu neg ca mi-ar fi plăcut sa cumpăr râșnița intr-o forma care sa nu aibă nevoie de asemenea intervenții.
Pot sa înțeleg însă aceste aspecte si sa le si accept, fie si numai gândindu-ma ca firme mari, de renume, cu mulți ani de experienta si milioane de exemplare vândute cheamă in service mii,zeci de mii de mașini pentru remedieri sau înlocuiri de subansamble cu deficiente de proiectare sau de execuție.
Poate vor fi rechemate si râșnițele noastre pentru a fi îmbunătățite. :D

Personal am convingerea ca producatorul va tine cont de aceste aspecte, pe care i le-am semnalat si despre care acum are cunoștința si ne va sprijini in vederea remedierii acestora.

Despre macinatura, extracții, rezultatele din ceașca si comparații cu K30, voi scrie după ce mai experimentez si după ce voi avea convingerea deplina ca observațiile mele au l-a baza rezultate constante, reproductibile si nu unele întâmplătoare.
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
De aia am pus ghilimele la "tester" pentru modificari, caci rasnita era pe cumparate nu pe incercate [Image: smile.gif]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
ce setari folositi?

Reply
(28-11-2016, 00:32)vladdooo Wrote: ce setari folositi?

Nu am trecut de reperul 0 (de după 9), deci nu am făcut o tura completa.
In aceste condiții sunt la 7:2-7,3 adică cam la jumătatea distantei dintre 7 si 8 .
Mai bine pun o poza:

Am mai bine de o săptămâna de când nu am umblat la reglaj.

Reply
o tura completa si indicatorul la 3. sa zicem 13.

(26-11-2016, 17:57)VladP Wrote: .... chiar au avut "cojones" si au gaurit blatul de bucatarie ca sa prinda...

dap, "cojones" se scrie. :)

Reply
(28-11-2016, 00:48)RaduCarutasu Wrote:
(28-11-2016, 00:32)vladdooo Wrote: In aceste condiții sunt la 7:2-7:3 adică cam la jumătatea distantei dintre 7 si 8 .
....
Am mai bine de o săptămâna de când nu am umblat la reglaj.

Cred ca sunt utile si alte precizari cand vorbim despre reglaj.
Aceasta setare, in cazul meu, este valabila pentru o doza de 20 de grame si o sita VST (care are o suprafata gaurita diferita de a altor site).
Dar si asa avem de a face cu aproximari grosolane, tinand cont ca soiul, gradul de prajire, vechimea cafelei sunt elemente care, alaturi de altele, influenteaza mult nivelul pentru setarea gradului de macinare al rasnitei.

Reply
cum se desface? sau nu nu avem ce cauta inauntru?

Reply
Este foarte simplu.
Spune asta o persoana fara abilitati de minitehnicus! [Image: blush.gif]

1- scoate sfera cu rasnita din suport, prin simpla desfiletare a surubului.
2- desurubeaza complet piulita pentru reglajul gradului de macinare.
Si gata! [Image: huh.gif]

Piulita de reglaj este insurubata pe axul care strapunge cutitului superior. Odata ce piulita a fost desfacuta complet, ansamblul format din ax, cutit si arc,  cade (tine palma dedesubt cand sezfiletezi piulita).

La remontare, trebuie avut grija ca nitul pentru centrare, aflat pe ax, sa intre in locasul din cutit si arcul bagat la loc pe ax.
Se pozitioneaza in sfera se insurubeaza piulita de reglaj, se revine la setarea de dinainte si cam atat. [Image: smile.gif]

Mie mi s-a parut foarte simpla rasnita, iar modularea aceasta o face usor de curatat, prin demontarea cutitului.

Piesele care se dezmembreaza la demontare sunt: piulita pentru reglaj, axul central, cutitul superior si un arc.

Succes!

Reply
nu incape palnia de plastic intre rasnita si pahar. trebuie ridicata sfera mai sus?

Reply
care palnie de plastic?

Reply
[Image: 5BNXnFK.jpg]Aia transparenta

Reply
Aaa, ai primit palnia de la modelul vechi...  De asta ziceam eu Fane ca e mai buna ca cea din inox.

Reply
o scot pe cea de inox si o pun pe asta?

Reply
De ce este mai buna cea de plastic?
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola, Bentwood v63, Nuova Simonelli MDJ+SSP, Felicita Arc

Reply
Exista un mit al electrizarii cafelei , sau incarcarii electrostatice cu depunere pe peretii palniei , camerei de rasnire , cutite etc..., care se demonteaza scuturand usor palnia ( batand cu degetul in ea usor )...eu n-as pune plasticul in locul celei de aluminiu.... [Image: wink.gif] .
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Nu este mit si chiar se electrizeaza dar 2-3 stropi de apa peste boabe rezolva problema.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola, Bentwood v63, Nuova Simonelli MDJ+SSP, Felicita Arc

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)