Welcome Back Log In Create Account

Rasnita Niche Zero

(23-10-2018, 14:21)dev Wrote: Surprinzator de putini cumparatori de Niche autohtoni. La cat de multe discutii au fost despre un Kinu M68 electrificat e destul de ironic cum o "conica" mare electrica a trezit atat de putin interes.

Ar mai putea influența și faptul că era crowd-funding, riscul mare, timpul de așteptare mare. Acum că Niche are producție și trimit produsele, poate mai apar cumpărători.
Lelit PL81T, Fiorenzato F64E

Reply
Daca bine tin minte suntem inca 2(cel putin) pe forum care mai asteapta rasnita.
Echipament actual: Lelit Bianca V3, Timemore 078S
Echipamentul vechi: Lelit PL92T, Lelit PL81T, Gaggia Baby, Saeco Poemia cu PF naked facut la strung, Niche Zero, Kinu M47, Lelit PL043MMI, Hario Skerton 

Reply
Voi comparati cutite italmill cu cuțite mazzer? Nu,nu.

Reply
Se cam termina campania si nu se stie daca o sa fie produsa dupa.

Riscul a fost direct proportional cu oferta: 350 de lire acum un an versus 470 acum. Eu zic ca a meritat asteptarea.

Reply
(23-10-2018, 15:45)dev Wrote:
(23-10-2018, 15:33)Lucian. Wrote:
(23-10-2018, 14:21)dev Wrote: Surprinzator de putini cumparatori de Niche autohtoni. La cat de multe discutii au fost despre un Kinu M68 electrificat e destul de ironic cum o "conica" mare electrica a trezit atat de putin interes.

Ma intereseaza Niche si urmaresc forumul din UK unde utilizatorii isi spun parerea. Din ce se scrie acolo, cei care au cumparat-o sunt multumiti de ea. Multumirile se refera mai mult la retentie (utilizare exclusiv single dose), forma, usurinta in utilizare casnica si mai putin la gust. Cred ca majoritatea sunt neexperimentati in impartasirea opiniilor legate de gust.
Totusi inca nu m-am hotarat daca sa iau o conica sau plata. 

Nu exista alternativa la Niche Zero cu cutite plane fara sa coste de cel putin 4-5 ori mai mult.

Alegerea intre plana sau conica ar trebui sa tina cont mai mult de tipul de prajire agreat. Prajitoriile din UK se situeaza mai mult in zona mediu-dark, espresso friendly, si mai putin in zona filtru/scandinava iar pentru prajirile mai intense Niche e foarte buna.
De acord cu ce ai scris. Totusi poate scrie cineva un review mai detaliat (cel al lui Dave de pe forum l-am citit).
Lelit Bianca V3 | Niche Zero | Kinu M47 | Kalita Wave | Commandante C40 mk4
Ex: Expobar Brewtus | Lelit PL43

Reply
Salut @LUCIAN

Nu am nici experiența și nici talentul de povestitor al lui Dave, dar m-am oferit mai sus să răspund la întrebări privind Niche Zero.

Până acum sunt 100% mulțumit de ea și nu am nimic de reproșat. Dar am folosit doar cafele mai prăjite: Hedone și Maison du Cafe. Când termin cafeaua actuală voi trece pe cafele mai "verzi" de la Sloane și Yume și revin cu impresii.
Expobar Brewtus IV+pulsor, Niche Zero, VST 18/20g, Bravo Tamper & Distribution Tool, Felicita Arc Scale
Gaggia Baby Millennium+PID, Kinu M47, site IMS, nivelator Motta 58.5, Espro Calibrated Tamper 58.35

Reply
Eu am folosit cafea de la Claro, Burundi si Corretto Guatemala, repet ce am zis si mai sus, nu am simtit diferente, majore in gust intre cutitele plate de pe Eureka Zenith 65 si Niche, dar nici nu am stat sa fac zeci de comparatii.
Cum a sosit Niche, Eureka a iesit la pensie!
Sunt si eu convins ca o eticheta de la un producator consacrat ar fi impulsionat vanzarile.
Insa asta nu e problema mea, important e ca sunt 100% satisfacut de produs ( la nivelul meu de "espressoman").
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero,  Kinu M47,  Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II

Reply
(23-10-2018, 18:07)HoratiuC Wrote: Salut @LUCIAN

Nu am nici experiența și nici talentul de povestitor al lui Dave, dar m-am oferit mai sus să răspund la întrebări privind Niche Zero.

Până acum sunt 100% mulțumit de ea și nu am nimic de reproșat. Dar am folosit doar cafele mai prăjite: Hedone și Maison du Cafe. Când termin cafeaua actuală voi trece pe cafele mai "verzi" de la Sloane și Yume și revin cu impresii.

Horatiu, mi-ai raspuns mai sus la cateva intrebari. Avand in vedere ca ai folosit rasnita putin mai mult acum. Ca si gust, este peste Kinu?

Reply
Da, acum pot să zic fără teama de a greși că extracțiile sunt mai bune decât ieșeau când râșneam cu Kinu. Asta pe o cafea prăjită mai "dark": Nicaragua Maragogype de la Maison de Cafe din care am extras râșnită cu Kinu chiar înainte de a primi râșnița Niche și din care extrag zilele astea folosind Niche.
Expobar Brewtus IV+pulsor, Niche Zero, VST 18/20g, Bravo Tamper & Distribution Tool, Felicita Arc Scale
Gaggia Baby Millennium+PID, Kinu M47, site IMS, nivelator Motta 58.5, Espro Calibrated Tamper 58.35

Reply
Multumesc! Din ce am citit de pe forum (UK) si cum zicea si @dev se preteaza mai bine la prajire mai "dark". Personal, consider ca si Kinu se "descurca" mai greu cu unele cafele prajite "light".

Reply
Ar fi interesant un niche vs honne
PS: ma refer strict la gust, aspectele legate de constructie/retentie/usurinta de exploatare sunt oarecum usor de gasit pe forum
Decent DE1Pro, Strietman CT2, Mazzer Philos, Kinu M47

Reply
Dacă pune cineva la bătaie un Honne, eu mă bag cu Niche.
Poate la întâlnirea de la începutul lui noiembrie, deși @Lyvyoo zicea că ar vrea să evite "competițiile" și să ne axăm pe degustare.

Reply
Nu eu, prajitorul...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
N-am stiu daca am voie sa dau linkuri catre alte forumuri asa ca am preferat sa preiau de acolo textul si poza sa le pun aici. Pozele sau textul nu imi apartin, sunt ale unui utilizator de pe HomeBarista pe topicul de Niche.

" The ring on my Niche, best I could measure with dial indicator is 0.016" front to back. Side to side was the same. This translated to the top edge of the burr moving 0.006" front to back. I tried to measure the very bottom of the burr, but couldn't get down and get a reliable measurement. But close to bottom, the burr was moving 0.004 - 0.005". I also took out the top burr and measured its OD 2.479". But my dial calipers could not get in enough to measure the inside bore.

Masuratorile sunt in inch si trebuiesc transformate in sistem metric.

The inner burr shaft had only 0.0005" play. But I could not verify how concentric it was. But it looked less than 0.0015".

I'm not sure how good or bad this is. I do know pushing ring all around and back to middle had no effect on my espresso grind. "

[Image: UyHMrT1.jpg]

Reply
@Zwanger, ca tot ai postat in engleza...so what?!
Aceleasi non sensuri ca pe forumul UK. No offence... Wink
Pana la urma ce vrei sa spui, transmiti?!

Reply
Vrei sa-ti traduc?

Reply
Am primit 2 întrebări pe PM referitor la o comparație între Niche și Kinu și m-am gândit că poate folosesc și altora răspunsurile. Sper să nu se supere autorul întrebărilor mai ales că l-am păstrat anonim.

1. "workflow-ul, daca s-a scurtat ca timp"

Workflow-ul pot zice că s-a scurtat din următoarele considerente:
  • durata efectivă de măcinare e mai scurtă, dar nu am cronometrat cu cât anume; 
  • la Kinu in timp ce măcinam nu mai puteam face altceva că aveam mâinile ocupate Smile
  • la Kinu amestecam cafeaua (WDT) în sită pe când acum o amestec în paharul Niche. Durata e la fel, dar paharul Niche fiind înalt nu mi se mai întâmplă să împrăștii cafea, deci se reduce din timpul de curățenie.
Nu știu cât de necesar e în cazul Niche să amestec în cafeaua măcinată, dar nu îmi ia decât 2-3 secunde și mi se pare de bun simt ce zicea DavecUK în review-ul video: că el amestecă pentru a omogeniza straturile cu posibile diferențe de granulație apărute datorită râșnirii single dose. 

2. "daca macinatura e mai constanta: la kinu, daca ma grabesc obtin alta macinatura decat daca invart mai lin. Si in functie de neatentie, mai ales dimineata devreme, cu ochii inca inchisi, obtin variatii mai mari intre doua extractii..."

La Niche nu am constatat până acum variații mari între două extracții. Ce am observat totuși, este că se manifestă și la mine acea alunecare/deplasare a inelului de reglaj menționată de unii utilizatori (https://www.home-barista.com/grinders/ni...ml#p612295). Deplasarea e foarte mică și în cazul meu nu e deranjantă deoarece de obicei nu fac decât 2 cafele într-o sesiune. Nu am încercat încă recomandarea de a curăța eventuale urme de silicon care ar putea cauza fenomenul.

Reply
A sosit rasnita. Eu am comandat la sfarsitul lui septembrie.

Ca si prima impresie, excelent. Construita bine, atentie la detalii, materiale bune, design frumos. Am si desfacut-o sa fiu sigur ca nu e prea unsa, nu a fost cazul. Am calibrat-o f usor, am aruncat primul shot doar. Retentia la prima cafea 0.4 gr, la a 2-a 0.1 parca. 
Zgomot, eu unul nu as avea nevoie de o rasnita mai silentioasa ca Niche. E perfect nivelul de zgomot. Comparativ cu Lelit PL043MMI e ca si cum ar sopti.

La gust, comparativ cu kinu, inca nu ma pot pronunta, mai astept:)
Echipamentul vechi: Lelit PL92T, Lelit PL81T, Gaggia Baby, Saeco Poemia cu PF naked facut la strung, Niche Zero, Kinu M47, Lelit PL043MMI, Hario Skerton 

Reply
Felicitări @lorisl. Este o râșnița care îmi face cu ochiu fiind compacta, single dose, silențioasa, retentia mica și cu un design plăcut. Extracții reușite iți doresc Smile
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
Cat te-a costat cu tot cu transport, unde o trimiti la reparat, cata garanție are, ms mult
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
Transportul e 20 lire pt Romania din cate imi aduc aminte, peste pretul rasnitei. Pe Indiegogo la unul din update-urile campaniei sunt postate informatiile despre garantie.
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero,  Kinu M47,  Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II

Reply
Din 21.08.2018:

"We are pleased to announce that we now have a guarantee on the Niche Zero in place for all our current and future backers.

This is something we have been working on for a while and we wanted to make sure it was something we could deliver on.

Click here to see the guarantee - http://www.nichecoffee.co.uk/guarantee/

We are really excited to share this news with you and we hope this adds even more excitement and confidence into our product."

Rămâne "problema" cu trimisul în UK dacă e nevoie.

Reply
Am platit 450 de lire + 35 de lire transport.
In momentul de fata costa 499 + transport.

Reply
(05-12-2018, 16:17)micrenda Wrote: Felicitări @lorisl. Este o râșnița care îmi face cu ochiu fiind compacta, single dose, silențioasa, retentia mica și cu un design plăcut. Extracții reușite iți doresc Smile

Mai sunt 18 bucati din batch-ul actual si nu se stie daca o sa mai fie alt batch. 

Legat de garantie, chiar daca omul din spatele proiectului vorbeste frumos de garantie, asta nu inseamna ca Niche va deveni si altceva dincolo de proiectul asta. Pe de alta parte, daca rasnita nu pateste nimic pe drum sunt sanse destul de mici sa se strice intr-un an-doi, folosita in regim casnic.

Reply
Pe willhaben.at găsiți o bucată niche zero folosita la 1kg de cafea. Prețul nu știu dacă e bun că nu sunt interesat.

Reply
560 Euro... crede ca gaseste fraier...

https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und-...284185961/

Reply
(05-12-2018, 20:31)renatoa Wrote: 560 Euro... crede ca gaseste fraier...

https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und-...284185961/

E prețul de pe indiegogo.
Doar ca nu mai aștepți pana vine. Cele de pe kaffee Netz aveau ca motiv de vânzare achiziționarea altei râșnite pana la sosirea Niche. Timpul de așteptare a fost ling, acum s-a mai scurtat.
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 

Reply
ma uitai si eu pe You Tube la Niche....vad ca sar boabele intr-o veselie, la ce se foloseste single dose? La espresso in niciun caz....
Bezzera Magica, Quamar Q13E/75mm.

Reply
Ca la orice alta râșniță de tipul ăsta.

Credeai că au rezolvat misterios ceva ce nu prea are rezolvare in configurația asta?

Reply
Am vorbit cu cei de la Niche mai de mult.
Dupa ce se inchid campaniile curente rasnita se va putea cumpara direct de pe siteul lor.
Brewtus IV | Niche Zero

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)