Welcome Back Log In Create Account

Rasnita Niche Zero

se mai da una noua, la 445E
https://www.kaffee-netz.de/threads/niche...vp.118304/
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Nu prea raspund la provocari nemtii. Am facut o oferta si pentru asta si pentru cealalta care aparuse zilele trecute si n-am primit nici un raspuns. Nu prea par dispusi sa trimita in RO
Decent DE1Pro, Strietman CT2, Mazzer Philos, Kinu M47

Reply
Am simtit ciresele din Burundi!!!! Am mai facut vreo 3 shoturi, categoric e de luat in seama ca achizitie.
Poate fi rasnita mult cautata pentru mediul casnic. Eu voiam un K30, dar cand am vazut-o prima data cat de mare e, am renuntat. Si Eureka 65 este mare, acum in locul ei parca e un gol, lipseste ceva ( gen corp de mobila).
Si mai e un aspect (important mai ales pt sotii): e frumusica! Imi aduc aminte cand a vazut doamna prima data Eureka: s-a lasat cu un voucher gras la Musette pentru a-i face loc pe blat.
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero,  Kinu M47,  Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II

Reply
sa ne tii la curent te rog
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
(11-10-2018, 22:11)fmmirel Wrote: Nu prea raspund la provocari nemtii. Am facut o oferta si pentru asta si pentru cealalta care aparuse zilele trecute si n-am primit nici un raspuns. Nu prea par dispusi sa trimita in RO

Am primit raspuns intr-un final. Tipul zice ca e promisa deja unui prieten. Dar a zis ca n-ar fi avut o problema sa o trimita in RO, mai ales ca rasnita lui curenta, din cauza careia renunta la niche, tot de la noi vine :D (honne)
Decent DE1Pro, Strietman CT2, Mazzer Philos, Kinu M47

Reply
(12-10-2018, 09:04)orwo Wrote: sa ne tii la curent te rog

Din păcate plec în voiaj luni...
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero,  Kinu M47,  Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II

Reply
Drumuri bune! Sau mai bine zis "Vant din pupa!"
In privinta rasnitei ...
Nu-i pacat sa stea nefolosita pana te intorci?!
Dupa cum ai descris prima experienta avuta parca ma tenteaza sa-ti fac o oferta.
:D
Sau macar de inchiriat intre voiaje...
:D :D :D
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
Nu e de vanzare, ar fi culmea, am asteptat-o 13 luni, merita macar sansa sa demonstreze de ce e in stare!

Reply
@Costa79, scuze... am glumit!
Sa o folosesti cu placere! Smile
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
Treci prin Timișoara ? Dacă da....
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
Ieri a ajuns în sfârșit și râșnița mea! :36:

Primele impresii după câteva utilizări:
  • Silențioasă: citisem că are această calitate, dar din clipurile vizionate mă așteptam să facă mai mult zgomot. Efectiv m-a surprins cât de silențioasă este.
  • Retenția aproape inexistentă se confirmă: 0 - 0.1 g
  • Calibrarea "din fabrică" pare OK: inițial era setată pe 20 și prima măcinare a curs foarte repede; a doua măcinare am făcut-o cu marcajul pe 16 și a curs tot repede; a treia a fost cu marcajul la 10 ( în zona espresso) și a curs puțin cam încet (17 g in / 34 g out în 35 sec); ultima tură am măcinat cu setarea pe 11 și a fost OK  (17 g in / 34 g out în 30 sec).
  • Modul de lucru folosit - râșnire în "paharul" Niche, amestecare cu un tool Tidaka și răsturnare in portfiltru - pare să rezulte într-o măcinătură mai compactă: cu cafeaua folosita (Indonesia Mandheling de la Hedone) râșneam pe Kinu 16 g și umpleam sita VST de 18g, iar acum pe Niche pot râșni 17 g.
  • Gustul: experiența mea lasă de dorit cel putin pe partea de a explica gustul în termenii de specialitate (aștept evenimentul Claro de la început de noiembrie pentru a mai progresa), dar ultima cafea extrasă mi s-a părut mai "bună" decât ce scoteam pe Kinu din aceeași cafea.
  • Dacă e să încerc să găsesc și ceva negativ de zis, aș remarca faptul că finisajul interior al paharului furnizat putea fi la o calitate mai bună.
Cam atât pentru primele impresii, dacă aveți întrebări încerc să vă răspund.
Expobar Brewtus IV+pulsor, Niche Zero, VST 18/20g, Bravo Tamper & Distribution Tool, Felicita Arc Scale
Gaggia Baby Millennium+PID, Kinu M47, site IMS, nivelator Motta 58.5, Espro Calibrated Tamper 58.35

Reply
Pics or it didn't happen.
Echipament actual: Lelit Bianca V3, Timemore 078S
Echipamentul vechi: Lelit PL92T, Lelit PL81T, Gaggia Baby, Saeco Poemia cu PF naked facut la strung, Niche Zero, Kinu M47, Lelit PL043MMI, Hario Skerton 

Reply
Mai specific la ce să fac poze?
Expobar Brewtus IV+pulsor, Niche Zero, VST 18/20g, Bravo Tamper & Distribution Tool, Felicita Arc Scale
Gaggia Baby Millennium+PID, Kinu M47, site IMS, nivelator Motta 58.5, Espro Calibrated Tamper 58.35

Reply
Horatiu in video-ul acesta ai metoda de calibrare a rasnite si o explicatie mai in detaliu despre punctul de calibrare, cum sa o cureti  dar si alte informatii utile. Eu m-am uitat la tot chiar daca nu am rasnita si nici nu o sa o am, Dave explica bine unele chestii si sunt valabile si la alte rasnite.

https://www.youtube.com/watch?v=Y4lMoJqp-Rw

Reply
Salut @Zwanger,

Știam de clip pentru că urmăresc topic-urile Niche Zero de pe CoffeeForumsUK și home-barista. Dar așa cum menționasem anterior, momentan nu are nevoie de calibrare.

Din clip-ul respectiv am înțeles înainte să primesc râșnița că mișcarea vizibil tremurată a șurubului nu e cauzată de cuțite necalibrate.

Acum trebuie să trec cafele multe și diverse prin ea și să savurez rezultatele  :57:

Reply
(16-10-2018, 10:32)HoratiuC Wrote: Mai specific la ce să fac poze?

Sa o vedem si sa o admiram, eu is la stadiul in care tanjesc dupa orice poza/informatie noua, am ratat la mustata ultimul batch trimis. Sper sa ajunga si la mine in 2 3 saptamanai.
Echipamentul vechi: Lelit PL92T, Lelit PL81T, Gaggia Baby, Saeco Poemia cu PF naked facut la strung, Niche Zero, Kinu M47, Lelit PL043MMI, Hario Skerton 

Reply
@lorisl, te înțeleg că și eu am așteptat :42:13 luni fără 2 zile să o primesc.

Diseară pun și poze.

Reply
Revin cu pozele promise

[Image: Xc34jVB.jpg][Image: zADcMQ0.jpg][Image: WtkWIis.jpg][Image: Fu0wJ9J.jpg][Image: V5TZFv4.jpg]

Reply
nu e problema cu pop corning?
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Ai dreptate, paharul pe interior putea fii mai calitativ. Is curios cat de rele erau primele pahare pe care nu au vrut sa le trimita Angel
Sai ai noroc de ea!

Reply
@maki

Face și ceva pop corning spre sfârșit, dar cum boabele nu sar efectiv din râșniță, fiind oprite de capac, nu mă deranjează. În ce măsură influențează acel pop corning calitatea măcinării nu mă pot pronunța încă.

Chiar și la Kinu mai aveam parte de pop corning din când în când, iar acolo chiar săreau (bucăți de) boabe din râșniță.

@lorisl

Compensează finisajul deficitar prin ușurința operării în cazul portfiltrului de 58 mm.

Reply
@HoratiuC, sa o stapanesti sanatos! Am vazut ca ai si Kinu. La o prima impresie, e diferit mult in bine gustul obtinut cu Niche fata de Kinu?
Din ce am vazut pe Youtube nu am putut sa imi dau seama daca face clumping deranjant. Folosesti WDT?
Lelit Bianca V3 | Niche Zero | Kinu M47 | Kalita Wave | Commandante C40 mk4
Ex: Expobar Brewtus | Lelit PL43

Reply
@Lucian.

După cum scriam mai sus îmi pare mai "gustoasă" cafeaua extrasă după măcinarea cu Niche: parcă identific mai multe arome. Diferența nu e majoră, dar se simte.

Nu face clumping deloc. Modul de lucru e cel descris după minutul 18 în înregistrarea menționată mai sus de @Zwanger: râșnesc în pahar, amestec cu o "furculiță" Tidaka (deci fac un soi de WDT, dar în pahar, nu în sită), apoi pun portfiltrul peste pahar și întorc, scutur/bat puțin ansamblul portfiltru + pahar, îndepărtez paharul, nivelez si tampez. Cam același lucru făceam și la Kinu, doar că acolo amestecam cu scula Tidaka în sită nu în pahar.

Reply
Surprinzator de putini cumparatori de Niche autohtoni. La cat de multe discutii au fost despre un Kinu M68 electrificat e destul de ironic cum o "conica" mare electrica a trezit atat de putin interes.

Reply
Toti cei interesati sa scoata concurenta la Kinu, si fara ganduri de globalizare, s-au dezumflat rapid dupa ce si-au facut cercetarile si s-au lamurit cat de "niche" e piata autohtona... plus pretentiile si exclusivismul ;)

Reply
Din lista de "contributors" de pe indiegogo identificasem doar vreo 5-6 persoane cu nume românești. Si e posibil sa nu fie toți espressomani.

Reply
(23-10-2018, 14:21)dev Wrote: Surprinzator de putini cumparatori de Niche autohtoni. La cat de multe discutii au fost despre un Kinu M68 electrificat e destul de ironic cum o "conica" mare electrica a trezit atat de putin interes.

Ma intereseaza Niche si urmaresc forumul din UK unde utilizatorii isi spun parerea. Din ce se scrie acolo, cei care au cumparat-o sunt multumiti de ea. Multumirile se refera mai mult la retentie (utilizare exclusiv single dose), forma, usurinta in utilizare casnica si mai putin la gust. Cred ca majoritatea sunt neexperimentati in impartasirea opiniilor legate de gust.
Totusi inca nu m-am hotarat daca sa iau o conica sau plata.
Lelit Bianca V3 | Niche Zero | Kinu M47 | Kalita Wave | Commandante C40 mk4
Ex: Expobar Brewtus | Lelit PL43

Reply
oricum, si eu personal ma asteptam sa fie mai populara aici.

Reply
Ba mai sunt români care au primit Niche Zero :)

OMG, e atât de silențioasă față de Fiorenzato F64E și față de Baratza Forte... Copilul doarme liniștit cu ușa deschisă, râșnița e în dreptul capului lui dincolo de un perete subțire de BCA.

Nu face bulgări deloc, chiar dacă măcinătura e prea fină și blochează espressorul, bulgării nu există.
De asemenea, nu se electrizează particulele măcinate - rămân doar câteva lipite pe țeava de curgere în pahar. După ce și-a acumulat cafea măcinată pe unde are nevoie, de la o râșnire la alta are retenție între -0.1 +0.1 grame.
Lelit PL81T, Fiorenzato F64E

Reply
(23-10-2018, 15:33)Lucian. Wrote:
(23-10-2018, 14:21)dev Wrote: Surprinzator de putini cumparatori de Niche autohtoni. La cat de multe discutii au fost despre un Kinu M68 electrificat e destul de ironic cum o "conica" mare electrica a trezit atat de putin interes.

Ma intereseaza Niche si urmaresc forumul din UK unde utilizatorii isi spun parerea. Din ce se scrie acolo, cei care au cumparat-o sunt multumiti de ea. Multumirile se refera mai mult la retentie (utilizare exclusiv single dose), forma, usurinta in utilizare casnica si mai putin la gust. Cred ca majoritatea sunt neexperimentati in impartasirea opiniilor legate de gust.
Totusi inca nu m-am hotarat daca sa iau o conica sau plata. 

Nu exista alternativa la Niche Zero cu cutite plane fara sa coste de cel putin 4-5 ori mai mult.

Alegerea intre plana sau conica ar trebui sa tina cont mai mult de tipul de prajire agreat. Prajitoriile din UK se situeaza mai mult in zona mediu-dark, espresso friendly, si mai putin in zona filtru/scandinava iar pentru prajirile mai intense Niche e foarte buna.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)