Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Acum nu trebuie sa absolutizam nici gustul, al nimanui nu e perfect. Ca multe alte simturi...
Daca insa o majoritate inclina intr-un anumit fel, poate trebuie insa revizuite niste dogme... ;)
Banned
Viena
Cred ca privesti problema total gresit. Si eu ma fac inteles mult mai greu decat e necesar. Am sa fiu scurt ca oricum postarile lungi si inutile nu aduc nimic se pare.
Daca platesc sa primesc salam de sibiu intr-un sandwich, nu doresc sa primesc salam de vara in aceasi bani.
Daca Mazzer are cutite 63mm kony listate la pret de ~180-200e si eu platesc pe rasnita 550euro, atunci imi cade mai bine si dorm mai lejer cand stiu ca au fost cutitele 200e si nu 100e. Sa moara capra vecinului, zic.
Espressoman infocat
Bucuresti
Când am pomenit de marcaj m-am referit la acel 0191C dar fără a avea și Mazzer ștanțat alături.
Expobar Brewtus IV+pulsor, Niche Zero, VST 18/20g, Bravo Tamper & Distribution Tool, Felicita Arc Scale
Gaggia Baby Millennium+PID, Kinu M47, site IMS, nivelator Motta 58.5, Espro Calibrated Tamper 58.35
Espressoman infocat
Lyon
Daca pe eticheta sanvisului tau scrie ca are salam de sibiu si primesti altceva, atunci ai dreptate.
Dar pe site la Niche nu scrie nicaieri ca sunt cutite Mazzer.
Singura referinta pe care google o gaseste pe site la ei cu privire la Mazzer se gaseste aici:
https://www.nichecoffee.co.uk/wp-content...review.pdf
si suna cam asa:
Quote:The Niche Zero has the same quality burrs you will find in famous name commercial grinders costing £1,200. They are food grade 63mm conical burrs from a leading Italian burr manufacturer. A Mazzer Kony has the same size burrs, in fact Kony burrs from Mazzer would just pop right in. The specially hardened food grade burrs, last 70% longer than standard hardened steel burr
Daca userii entuziasmati au tradus ca are cutite din alea care fac cafeaua buna, atunci problema e de alta natura.
Revin la ce am scris mai sus de cateva ori, atat timp cat cafeaua iese buna, eu personal nu sunt atat de rafinat incat sa-mi pese de vreo stanta.
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic
Banned
Viena
06-01-2019, 19:04
(Edited 06-01-2019, 19:14 by Zwanger.)
Iar nu intelegi,a? 95% din cei care erau interesati sau posed Niche stiu ca au cutite Mazzer. Uite ca nu au. Daca nu ma crezi vezi ca e un utilizator putin mai sus care stie ca in rasnita lui Niche sunt cutite Mazzer.
Rusinica. Nu te folosesti de numele unei firme vechi ca sa-ti faci publicitate, ca mai apoi sa spui ca stiti, ca nu e chiar cum credeti voi. Prea putin imi pasa mie ce cutite are Niche in ea, imi pasa de corectitudine, si aici nu e vorba de o interpretare gresita a mea, au inteles asa de multi gresit? de unde a aparut zvonul ca folosesc cutite produse de Mazzer? de la review-urile tipului ala care habar nu are ce face, dar face. Si de la citatele alea cu mesaj ascuns, in care doar aducem in discutie Mazzer, dar rasnita noatra nu are nici o legatura cu ei. Funny.
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Sa spui că folosești cuțite Mazzer ( cu subtextul compatibile ), fara spui daca sunt produse de Mazzer, nu e tot una cu a spune că folosești cuțite produse de Mazzer.
Cumpărătorii au ales să vadă jumătatea plină. Vestea buna ar fi că în momentul în care va vrea cineva sa schimbe cuțitele poate pune Mazzer originale fara probleme. [emoji16]
Espressoman infocat
Lyon
(06-01-2019, 19:04)Zwanger Wrote: de unde a aparut zvonul ca folosesc cutite produse de Mazzer? de la review-urile tipului ala care habar nu are ce face, dar face. Si de la citatele alea cu mesaj ascuns, in care doar aducem in discutie Mazzer, dar rasnita noatra nu are nici o legatura cu ei. Funny.
= anecdote, daca X a decis sa creada ceva ce nu e specificat negru pe alb.
Espressoman infocat
Bucuresti
Cuțite de Mazzer Kony sau nu, eu îmi râșnesc zilnic cafeaua cu Niche și sunt mulțumit de rezultat.
@
Zwanger tu comentezi doar ca să te afli în treaba, că parcă nu foloseai râșnița Niche. Sau e vreo "supărare" ca ți-au fost luate la mișto teoriile pe forumurile de care ai pomenit?
Expobar Brewtus IV+pulsor, Niche Zero, VST 18/20g, Bravo Tamper & Distribution Tool, Felicita Arc Scale
Gaggia Baby Millennium+PID, Kinu M47, site IMS, nivelator Motta 58.5, Espro Calibrated Tamper 58.35
Espressoman infocat
Constanta
Cel mai probabil inclin sa cred ca nu sunt Mazzer ( probabil s-ar fi folosit acest aspect in partea de marketing), dar atat timp cat isi fac treaba, conteaza asa mult?...Parca cei de la Kinu folosesc Italmil si toata lumea e multumita, asa ca exista viata si dincolo de Mazzer!
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero, Kinu M47, Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II
Espressoman de import
București
Cei de la Kinu, din cât am înțeles, fac o rectificare pt a avea tolerante mai mici și adaugă un strat protector care le face mai rezistent.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
E vorba de negreala care o vezi si pe cutitele mazzer si nu e vopsea, nici teflon, se numeste
oxidare la negru a otelului, este un tratament comun in industria de scule.
Espressoman infocat
Oradea
In romaneste brunare. Se foloseste pt. protectia la coroziune a otelului.
Gaggia Classic 2015, Macap M2M
Banned
Viena
Intr-o galaxie indepartata.
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Adică te-ai agitat degeaba.
Au testat mai multe variante de cuțite in faza de prototip și se pare că doar cuțitele Mazzer au trecut testul pe cafea light. Că o fi motorul prea anemic, e altă discuție.
Espressoman infocat
Bucuresti
Sau au puz Mazzer pe primele batch-uri si acum au schimbat
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47
Banned
Viena
11-01-2019, 12:36
(Edited 11-01-2019, 12:41 by Zwanger.)
Poza este din 2018 aprilie postata de catre Dave. Am pus poza dar nu am mentionat asta, sorry.
Ce voiam sa arat e ca pe Niche s-au pus cutite originale Mazzer, cu inscriptie cu tot. Ori Dave are tratament preferntial si primeste Niche cu cutite Mazzer, ca sa iasa review-urile mai bune. Iar clientii poate primesc si ei ceva, cutite aftermarket.
Anyway, luati-o cu va convine voua. Rasnita e buna pentru pretul cerut, daca ar fi costat mult mai mult, parca se agrava situatia. Eu cel putin asa o vad.
Va rog sa nu priviti postarile mele ca pe o revolta impotriva Niche. Eu am o chestie, cand se fac review-uri si se scrie despre produse, lumea mai omite din chestiile nasoale. Eu cand imi cumpar un produs, mereu vad doar partile nasoale, sunt mereu nemultumit, asta e felul meu.
De asta am tinut sa se stie despre chestia cu cutitele.
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Au mai postat și alții poze cu cuțitele și sunt tot Mazzer originale. Nu înțeleg de ce și-ar da foc la șandrama folosind cuțite Mazzer preferențial.
O sa vedem când desfac colegii de pe forum daca in Romania au ajuns cuțite fake.
Espressoman infocat
Tg. Mures
Azi mi-a ajuns rasnita. Face parte din lotul expediat in ianuarie. Am rasnit doar de 2 ori pentru reglaj si retentie. Cateva impresii ( am folosit doar Kinu): macinatura mi se pare mai pufoasa si fara aglomerari, retentie conform specificatiilor, fara efecte electrostatice, motorul mi se pare silentios, este construita cu grija pentru detalii asa ca arata foarte bine, curgerea mi s-a parut ok, nu difera fata de Kinu, parca crema e mai subtire, despre gust inca nu pot sa-mi dau cu parerea. A venit reglata pentru espresso, am ajustat-o foarte putin spre macinatura mai fina, deci ca si utilizare mi se pare exact ce ai nevoie pentru acasa. Una peste alta prima impresie este foarte buna. Sper sa se mentina in timp.
Lelit Bianca V3 | Niche Zero | Kinu M47 | Kalita Wave | Commandante C40 mk4
Ex: Expobar Brewtus | Lelit PL43
⛵ Espressomanˍierat
Cluj
15-01-2019, 22:12
(Edited 15-01-2019, 22:12 by N3cks.)
(15-01-2019, 21:33)Lucian. Wrote: ......macinatura mi se pare mai pufoasa si fara aglomerari, retentie conform specificatiilor, fara efecte electrostatice, motorul mi se pare silentios, este construita cu grija pentru detalii asa ca arata foarte bine, curgerea mi s-a parut ok, nu difera fata de Kinu, parca crema e mai subtire...
Ce interesant, mie mi s-a părut exact invers... trecând tot așa de la Kinu la niche.
(15-01-2019, 22:12)Honoriu Wrote: (15-01-2019, 21:33)Lucian. Wrote: ......macinatura mi se pare mai pufoasa si fara aglomerari, retentie conform specificatiilor, fara efecte electrostatice, motorul mi se pare silentios, este construita cu grija pentru detalii asa ca arata foarte bine, curgerea mi s-a parut ok, nu difera fata de Kinu, parca crema e mai subtire...
Ce interesant, mie mi s-a părut exact invers... trecând tot așa de la Kinu la niche.
La crema ma refeream...
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47 ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche ► 2019.09 Dalla Corte S + u ⋑ ı o, Niche
Espressoman infocat
Tg. Mures
15-01-2019, 23:01
(Edited 15-01-2019, 23:14 by Lucian..)
@Honoriu, e posibil sa fie prima impresie. Am rasnit doar de 2 ori si asa mi s-a parut (folosesc un pahar de sticla cu pereti dubli). Dar asa cum spuneai este peste Kinu. Pacat ca joi trimit Expobarul la reparat si nu o voi putea incerca mai mult. Oricum, revin cu noi impresii dupa ce o voi folosi un timp mai indelungat.
Espressoman infocat
Lyon
Și totuși, n-o desfaci sa vezi ce cutite are? :)
Espressoman infocat
Tg. Mures
16-01-2019, 13:51
(Edited 16-01-2019, 13:52 by Lucian..)
(16-01-2019, 13:20)Laddu Wrote: Și totuși, n-o desfaci sa vezi ce cutite are? :)
Cand va fi timpul sa o curat am sa o desfac si am sa pun poze. Totusi din ce am vazut pe la altii se pare ca sunt cutite Mazzer. Mazzer sau nu, mie imi place cum macina :)
Espressoman infocat
Oradea
Lucian: cum și cu ce preț ai achiziționat râșnița?
ECM Classika PID, DF64V, Kinu.
Espressoman infocat
Tg. Mures
Se vinde de pe platforma Indiegogo.
Link
La inceputul campaniei a fost mai ieftina, dar am asteptat putin sa vad comportarea. Am citit si aproape toate postarile de
aici.
Cred ca pretul este unul corect pentru ce face.
Espressoman fresh
Craiova
Espressoman infocat
Tg. Mures
Retentia este neglijabila. Nu cred ca are rost sa se discute despre retentie la Niche, poate ca un exemplu pozitiv

.
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Prima dată când ai măcinat cu Niche cat ai băgat și cât ai scos?
Espressoman infocat
Tg. Mures
La prima rasnire am bagat 18.2 g si au iesit 17.9 deci aproximativ 0.3 g. Dupa prima rasnire bag 18.2 g si ies 18.2 g cu o cafea prajita medium spre light. Cafea prajita light nu am incercat inca.
Espressorul mi-e la reparat asa ca folosesc un Moka Pot si am rasnit 22.3 si mi-au iesit 21.9 deci vreo 0.4 g retentie. Cafeaua am cumparat-o ieri, era prajita mai dark si mi s-a parut cam uleioasa. Chiar si efectul electrostatic mi s-a parut mult mai pronuntat pe peretii paharului de inox. Dar asa cum am spus prajirea era mai spre dark decat la celelalte pe care le-am folosit pana acum. Acelasi lucru se vede si in pozele alea de pe forumul din UK.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Echipament actual: Lelit Bianca V3, Timemore 078S
Echipamentul vechi: Lelit PL92T, Lelit PL81T, Gaggia Baby, Saeco Poemia cu PF naked facut la strung, Niche Zero, Kinu M47, Lelit PL043MMI, Hario Skerton
Espressoman infocat
Deva
Acu putem dormi linistiti stiind ca-s mazzer cutitele :D :))))
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60