Espressoman infocat
Lyon
Arata foarte bine. Cat ar costa sa faci unul si pentru mine?
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Nu merg slefuite marginile, spre interior, ca sa "agate" mai bine boabele?
Espressoman infocat
Bucuresti
(29-11-2019, 09:58)Laddu Wrote: Arata foarte bine. Cat ar costa sa faci unul si pentru mine?
Gratis, vorbim pe PM.
(29-11-2019, 10:07)dev Wrote: Nu merg slefuite marginile, spre interior, ca sa "agate" mai bine boabele?
Ceva de genul asta?
Am testat azi dimineata, este mai bun decat copia de la Eureka. Nu mai raman boabe pe disc, blocate de margine.
Brewtus IV | Niche Zero
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Oare nu e prea mare gaura? Nu ne faci un video cu capacul deschis sa vedem cum intra boabele?
Mi-e teama ca intra prea multe boabe deodata si mereu va exista o forta de impingere/apasare asupra boabelor, exceptia fiind la final. Lucru ce teoretic ar rezulta in macinaturi diferite.
Cel putin comparativ cu modelul prezentat in video(NFC) gaura de la tine pare mai mare.
Echipament actual: Lelit Bianca V3, Timemore 078S
Echipamentul vechi: Lelit PL92T, Lelit PL81T, Gaggia Baby, Saeco Poemia cu PF naked facut la strung, Niche Zero, Kinu M47, Lelit PL043MMI, Hario Skerton
Espressoman infocat
Bucharest
Pe mine m-a dus cu gândul la asta:
Lelit Bianca, Atom 75, Niche, Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso, Aeropress, Hario V60, Bonavita, Felicita Arc
Espressoman infocat
Bucuresti
Un film cu rasnirea:
Brewtus IV | Niche Zero
Espressoman infocat
Lyon
29-11-2019, 14:08
(Edited 29-11-2019, 14:09 by Laddu.)
Pare ca ar merge deschiderea ceva mai mica. Parca la final, se aude o ultima boaba cu o pauza inaintea ei, deci e posibil sa faca popcorn intre cutit si NFC
Espressoman infocat
Bucuresti
Am facut o varianta cu deschiderea mai mica, parca se comporta mai bine. A trebuit sa reglez si rasnita catre mai fin.
Brewtus IV | Niche Zero
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Arata mult mai bine.
Echipament actual: Lelit Bianca V3, Timemore 078S
Echipamentul vechi: Lelit PL92T, Lelit PL81T, Gaggia Baby, Saeco Poemia cu PF naked facut la strung, Niche Zero, Kinu M47, Lelit PL043MMI, Hario Skerton
Espressoman infocat
.ro/.be
Pare mai buna varianta asta.
Poate incerci sa o asezi intoarsa pe cealalta parte, in ideea ca poate planul inclinat ce actioneaza ca panta scufunda boaba, dar cel ce actioneaza ca rampa lanseaza spre capac boabele ce nu au cazut...
Intorcandu-l, nu mai ai efectul pozitiv al pantei, dar macar vezi daca rampa te incurca si poti eventual face o versiune doar cu panta, fara rampa, sau chiar cu o buza mai ridicata in locul rampei, care sa prinda boaba (evident, totul raportat la sensul de rotatie) [emoji3]
Espressoman infocat
Tg. Mures
Arata foarte bine. Nu incarci schita pe net, sa o putem lua si noi? Multumesc!
Lelit Bianca V3 | Niche Zero | Kinu M47 | Kalita Wave | Commandante C40 mk4
Ex: Expobar Brewtus | Lelit PL43
Espressoman infocat
Bucuresti
Am pus aici ambele varinte. Exista si format f3d, daca folositi Fusion pot fi editate.
https://www.thingiverse.com/thing:4007828
Brewtus IV | Niche Zero
Espressoman infocat
Bucuresti
(30-11-2019, 13:37)lookas Wrote: Pare mai buna varianta asta.
Poate incerci sa o asezi intoarsa pe cealalta parte, in ideea ca poate planul inclinat ce actioneaza ca panta scufunda boaba, dar cel ce actioneaza ca rampa lanseaza spre capac boabele ce nu au cazut...
Intorcandu-l, nu mai ai efectul pozitiv al pantei, dar macar vezi daca rampa te incurca si poti eventual face o versiune doar cu panta, fara rampa, sau chiar cu o buza mai ridicata in locul rampei, care sa prinda boaba (evident, totul raportat la sensul de rotatie) [emoji3]
Am facut eu modificarile pe care le-ai propus. Fisierele pot fi gasite aici
https://www.thingiverse.com/thing:4012034. Sunt foarte curios daca aduc vreo imbunatatire la feed rate-ul rasnitei.
Espressoman infocat
Lyon
Arata excelent. Păcat ca nu am imprimanta 3d :)
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Exista servicii de printare 3D in Bucuresti, doar sa cauti... nu chiar la fiecare copy-shop, dar la unul din 10 da.
⛵ Espressomanˍierat
Cluj
Pana la urma care e versiunea finala, buna? Sau cea mai buna pana la acest moment?
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47 ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche ► 2019.09 Dalla Corte S + u ⋑ ı o, Niche
Espressoman infocat
Bucuresti
(01-12-2019, 09:28)Laddu Wrote: Arata excelent. Păcat ca nu am imprimanta 3d 
Daca e in Bucuresti treaba, pot sa o printez no cost pana se ajunge la o varianta finala.
Espressoman infocat
Bucuresti
Carrier-ul cutitului extern se sprijina pe 2 arcuri la Niche. La Robur si Kony pe 3 arcuri;atunci cand Robur nu are boabe de jur imprejur-ul cutitului intern carrier-ul cutitului extern joaca-asta duce la scaderea EY.
Slow feed prin device-ul asta are teoretic posibilitatea sa induca acelasi comportament intalnit la surorile mai mari.
A testat cineva ipotez asta?Sau posibilitatea ca reducand popcorning-ul sa imbunatateasca EY?
Espressoman infocat
Lyon
La niche nu pare sa joace, chiar dacă sunt 2 arcuri.
Espressoman infocat
Tg. Mures
Am incercat ambele variante ale colegului @
SwooshMihu. La varianta simpla, timpul de rasnire a crescut considerabil. Macinatura si curgerea sunt ok. Nu stiu daca gaura din disc suporta cafele AA.
Varianta complexa, cea cu rampa, mi se pare mult mai reusita. Timpul de rasnire este scurt, comparabil cu timpul obtinut fara disc, macinatura este ok, curgerea mi s-a parut mai buna (o sa vad in timp), gustul nu s-a schimbat dramatic. Cred ca rampa isi face treaba foarte bine.
Espressoman infocat
Lyon
Si eu testez momentan varianta cu rampa a colegului @
SwooshMihu care a fost suficient de amabil si mi-a printat-o. Inca nu ma pot pronunta daca e diferenta in rezultate, dar timpul de rasnire nu s-a schimbat.
Espressoman infocat
Lyon
13-12-2019, 09:49
(Edited 13-12-2019, 09:49 by Laddu.)
Sunt extrem de multumit de designul colegului @
SwooshMihu, cel cu rampa. Mi s-a intamplat de 2 ori sa se blocheze o boaba in forma de ureche in rampa, in rest totul e bine. Nu pot spune daca gustul e diferit cu disc, tind sa cred ca nu.
Craiova
Daca boaba in forma de ureche este un shell, trebuie indepartata, incearca sa o crantzani sa vezi ce gust are ;)
http://www.zecuppa.com/coffeeterms-bean-....htm#shell
Neavand un miez care sa treaca prin toate fazele de caramelizare, pana la crack=eliberare abur acumulat in interior, shell-urile, fiind doar o coaja subtire, se prajesc mult mai rapid si se carbonizeaza deja cand restul boabelor inca sunt in development.
Espressoman infocat
Lyon
Da, shell e. Le mai scot, dar nu le prind pe toate. Surprinzator ca sunt destule intr-o Kenya Nyeri de la Claro
Espressoman infocat
Constanta
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero, Kinu M47, Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II
Craiova
14-12-2019, 19:43
(Edited 14-12-2019, 19:45 by renatoa.)
E simplu sa scoti review-uri acum, dupa ce s-a spus tot...
Plus ca interesul in KS s-a mutat pe Ode Brew, la juma de pret... pacat ca nu trimit in RO, si culmea, nici macar in UK !
https://www.kickstarter.com/projects/fel...countertop
Espressoman infocat
Constanta
15-12-2019, 11:14
(Edited 15-12-2019, 11:21 by Costa79.)
Interesanta si Ode Brew mai ales pentru brew si din perspectiva cutitelor plate...dar Niche e deja disponibila, testata, recomandata pentru espresso si confirmata de multi (m-as adauga si pe mine aici) ca fiind foarte buna!
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero, Kinu M47, Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II
Espressoman infocat
Tg. Mures
Ode Brew nu va fi capabila espresso. Un detaliu pe care unii nu l-au mentionat aici. "Why did we leave espresso out of the equation? We believe home grinders miss the mark when trying to accommodate a wide range of grinds. Espresso deserves calibrated burrs and a wide range of grind settings to really dial in your shot. You just can’t do that with a home grinder also calibrated for brewed coffee." Copy/paste de pe pagina lor din KS.
Espressoman infocat
Satu Mare
Salutari!
Cam peste 2-3 zile o sa fiu posesor Niche Zero.
Calibrarea stiu cum se face...cu acel punct alb de pe discul negru, dar ma puteti ajuta, ca voi la ce valoare il setati dupa calibrare pentru espresso?
Am vazut pe filmulete ca multi pun pe valoarea 20, dar nu stiu ca trebuie invartit discul crom impreuna cu discul negru doar pana la valoarea setata (de ex. 20)...sau trebuie facut inca un 360 in plus?
Va multumesc mult! :-)
Espressoman infocat
Bucuresti
In funcție de cafeaua folosită eu râșnesc pe Niche pentru espresso cu setări între 18 și 22. Plecând de la strângerea maximă a discului el trebuie învârtit doar până la valoarea setată.
Expobar Brewtus IV+pulsor, Niche Zero, VST 18/20g, Bravo Tamper & Distribution Tool, Felicita Arc Scale
Gaggia Baby Millennium+PID, Kinu M47, site IMS, nivelator Motta 58.5, Espro Calibrated Tamper 58.35