Welcome Back Log In Create Account

Rasnita Kinu M47 Classic (ex. prototip Che) - impresii in utilizare

hmmm, merci. Foarte interesant. Rglajul nu se deplaseaza dar oringul nu intra de tot. O sa mai studiez :)
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500

Reply
Nu stiu daca poti vedea cat este intrat, dar exista acolo un umar pe care se aseaza acest suport cu rulment.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Dupa o desfacere si o reasamblare, acuma intra cu totul. Si rasneste la fel de bine. Îmi place tot mai mult - mai ales faptul ca e f pufoasa măcinătura, curge la fel si nici nu prea pare sa necesite ajustări la schimbarea de la o cafea la alta (cel puțin nu la cele prăjite aproximativ similar). Daca nu ar trebui din cand in cand sa fac cafea pentru mai mulți oameni odata, cred ca as putea trai numai cu asta. :))
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500

Reply
Si eu sunt multumit de rasnita - e silentioasa (conteaza pentru mine) si alea 30sec de rasnire chiar fac bine dupa un timp petrecut in fata calculatorului.

Reply
Photo 
Mica dar voinica !

Reply
Dar impresii in utilizare? Cu plusuri si minusuri...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(21-07-2016, 16:27)Lyvyoo Wrote: Dar impresii in utilizare? Cu plusuri si minusuri...

O am de 1 ora. Prima impresie e ok. Vorbim peste cateva zile !

Reply
Am primit si eu azi rasnita dar pare sa difere fata de instructiunile din cutie. La mine nu mai exista acele o-ring-uri care erau pe piesa nr. 3 din poza (Butucul manivelei), iar daca incep sa desfiletez tot rasare o piesa noua care se prinde pe fundul piesei nr. 11 din poza (Cutit conic interior). Astept raspuns si de la ei, dar intre timp va intreb si pe voi poate ma lamuriti mai repede totusi cum se regleaza? :)

Aeropress, Kinu M47

Reply
cu manivele montata la loc slabesti un pic contrapiulita apoi invarti de saiba cu gradatii in ce sens doresti, apoi strangi la loc contrapiulita. Asta e tot. In functie de cafeaua folosita (si multe altele) eu am gasit la 2,0  ture macinatura ideala.
PS: Cand o montezi la loc ai grija sa stangi saiba cu gradatii pe zero (la minim macinatura) si sa pui butucul manivelei cu liniuta neagra in dreptul valorii zero de pe saiba cu gradatii. Apoi faci reglajul.

Reply
Aha, hai ca am reusit, mersi :D Si tu cand spui de 2,0 ture (pentru espresso presupun), te referi la 2 ture complete de 360 de grade sau doar 2 gradatii de la punctul maxim strans? Incerc sa ma prind de unde ar trebui sa incep ghicitul pentru french press fara sa stric zeci de grame de cafea :)

Am incercat cu 2,5 ture complete (deci 25 de gradatii mari) si desi a iesit putin cam amara e bine ca am destul spatiu sa ma joc cu setarile pana iese perfecta :)

Ca o prima impresie mi se pare uriasa diferenta ca efort si timp de rasnire intre M47 si Hario Skerton pe care il aveam. Cu M47 pot sa rasnesc in timp ce fierbe apa in fierbator (cateva zeci de secunde), cu Hario trebuia sa incep sa rasnesc cu cateva minute bune inainte de a pune apa la fiert :D

Iar ca si consistenta a macinaturii nici nu mai zic. Eu ma declar pe deplin fericit de achizitie :)
Aeropress, Kinu M47

Reply
(26-07-2016, 16:03)ML-CAFE Wrote: PS: Cand o montezi la loc ai grija sa stangi saiba cu gradatii pe zero (la minim macinatura) si sa pui butucul manivelei cu liniuta neagra in dreptul valorii zero de pe saiba cu gradatii. Apoi faci reglajul.

Adica o pot face sa indice 0 atunci cand e stransa la minim? Eu am modelul cu o-ring-uri si nu am reusit.
Vibiemme Domobar Piccolo, AeroPress, Kinu M47

Reply
La M38 are gradatia doar pe o latura. Daca nu se potriveste la 0, roteste-o cu 180 grade si prinde-o din nou.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Da. Pe minim arata zero .Asa a fost de altfel și reglată din fabrica

Reply
Am primit coletul de la UrgentCargus chiar ieri.  [Image: cool.gif]
Treaba a mers ca unsa, miercuri seara am completat si trimis pe mail formularul, joi am facut plata si tot joi a fost trimis pachetul. Vineri la pranz a ajuns la mine bijuteria (Bucuresti). [Image: smile.gif]

Mentionez ca pentru mine Kinu M47 nu este la prima vedere si nici n-a fost o cumparatura impulsiva. Folosesc M47-le unui prieten de vreo 10 zile.
Citisem in prealabil si intreg topicul de proiect + topicele M47 & M38.

Revenind, ce am primit in colet arata impecabil, fara zgarieturi sau vreo alta problema estetica. Ca maner, am ales lemnul wenge, mi se pare classy fata de orice plastic. Apropo de maner, am citit discutiile si nu prea am inteles cum si de unde a aparut lemno-fobia.  [Image: tongue.gif] Folosesc un tamper ConceptArt cu maner din acelasi lemn de vreo 6 ani si arata aproximativ la fel ca la inceput. Daca nu e tinut in apa la inmuiat nu vad ce poate pati.
Rasnita in ansamblu arata spectaculos, masiva, solida, precisa. Prima impresie a fost aceea de mecanica fina, instrument de masura mecanic. Cand am invartit rotita de reglaj am simtit ca am facut un salt in timp acum 30 de ani, mi-am amintit cum invarteam rotita de la microscop in laborator, la scoala. Un feeling placut. [Image: smile.gif]

Nu voi face un review tehnic, ingineresc, deoarece nu ma pricep si oricum subiectul a fost dezbatut in lung si in lat.
Strict, ca si utilizare, mi se pare usor de folosit. Reglajul e stabil, nu se deplaseaza nimic, nu se deregleaza nimic. Cum o setez, asa sta.
Initial, am fost un pic ingrijorat de introducerea boabelor de cafea in rasnita. Mi s-a parut ca e necesara atentie maxima pentru a nu da boabe "pe langa". Ei bine nu, unghiurile sint de asa natura incat boabele curg frumos fix inauntru fara batai de cap.

Despre actionarea electrica. Exista diverse obiectii din ce am citit. Pentru mine o rasnita manuala inseamna "la manivela", punct. Desigur, oamenii sint diferiti, dorintele lor sint diferite. Totusi, nu am citit la nicio rasnita electrica "reclamatia" ca nu poate fi actionata si manual, macar de dragul consecventei. [Image: rolleyes.gif]   O astfel de pretentie ar parea usor exagerata dar daca ne gandim putin, ar exista situatii in care sa ne dorim acest lucru. Si ma gandesc in primul rand la zgomot, eu lucrez in unele saptamani, de acasa, aproape pana dimineata si obisnuiesc sa imi fac o cafea pe la 12-1. In linistea aia absoluta mi se pare ca fac o galagie uriasa cand rasnesc cu Ascaso.
Pe mine nu ma intereseaza sa o actionez electric cu surubelnita sau alt device, o voi folosi exact asa cum e, adica actionata manual. Practic ocazional escalada, bouldering, asa ca orice "exercitiu" pentru antebrate e binevenit. [Image: cool.gif]

Despre pret si daca merita banii. Pantofii de alergare Asics de 7 milioane merita banii? iPhone isi merita banii? Bicicletele de la sportguru de 7000+ ron merita banii, Mahlkonig K30 merita 80 de milioane sau cat e?
Ce vreau sa zic este un lucru evident, nimic pe lumea asta nu merita banii la modul absolut, totul e relativ si subiectiv.
In 2011 am cumparat un Porlex JP-30 de la coffeehit.co.uk, 41 GBP a fost + vreo 10 trasportul. Comparativ cu Kinu, e o rasnita "de jucarie". In marime absoluta, pretul Porlex-ul este considerabil mai mic. Dar ce folos? Toate incercarile de a folosi Porlexul la espresso au fost incercari mai mult sau mai putin ratate. Chiar nu mai conteaza cat am dat pe Porlex avand in vedere ca practic nu am ce sa fac cu el, adica are valoare de utilizare zero.
Pentru mine Kinu M47 merita fiecare banut, e o rasnita utilizabila zi de zi la prepararea espresso cu rezultate constant bune si excelente dpdv gust.
In zilele astea de "Kinu"-iala placuta [Image: smile.gif] am folosit Kenya Ndaroini si Etiopia Werka de la Origo. Yummy Yummy [Image: banan.gif]

Reply
Cat dureaza o dubla (~18g)?
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
30-40s, depinde de ce sport practici :)

Reply
am vazut si eu acest reper, de 30-40 secunde. [Image: smile.gif]
Ca sa fiu sincer, eu macin mai molcom, cam 45-50 de secunde e timpul meu. Cele 5-10 secunde suplimentare de rasnire imi minimeaza efortul fizic. Dupa ce am testat diverse stiluri, am ramas la metoda "in aer", din picioare. Mana dominanta e stanga la mine, tin rasnita fixata in mana stanga si cu dreapta dau la manivela. Dar misc si mana stanga cu rasnita cu tot, urmez flow-ul, sinergic. Mi se pare cel mai simplu si usor asa, in plus e loc de progres in timp prin cizelarea stilului.
Am constatat diferente de performanta in rasnire ca timp si efort depus in functie de ora, adica sint mai slab la 5-6 dimineata abia trezit fata de o ora oarecare din timpul zilei.  Dar fac fata si la 5 dimineata, nu e problema. [Image: smile.gif]

Reply
un nou timp de rasnire, 26 secunde, 15g, finete macinatura 1.3 ture, Kenya Ndaroini prajita 26/07/2016

Reply
Bun revenit Torine! Te asteptam mai des pe ici pe colo...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Multumesc, bine v-am gasit!

Reply
am remarcat si eu intoarcerea ta, dar n-am zis nimic sa nu te sperii :) . bine ai revenit!
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
Hai ca nu sint asa sperios [Image: smile.gif] [Image: smile.gif] [Image: smile.gif]

Reply
Am aflat pasul filetului, 0.75mm :)

Reply
Che zicea odata ca 0.75 la prototip, dar ca va fi 0.5 la serie

http://www.espressoman.ro/forum/Thread-N...5#pid38865

Reply
(22-08-2016, 18:53)renatoa Wrote: Che zicea odata ca 0.75 la prototip, dar ca va fi 0.5 la serie

http://www.espressoman.ro/forum/Thread-N...5#pid38865

Da asa este, am facut cateva modele cu pas de 0.5mm , dar am renuntat pentru ca filetul este atat de mic incat posibilitatea sa se uzeze in timp este foarte mare si atunci nu puteam garanta produsul 10 ani. Pasul de 0.75mm ofera deja posibilitati de reglaj multiple asa ca am hotarat sa-l pastram.

O zi buna in continuare....

Reply
Salutare
Am primit si eu ieri M47 si am impresia ca are o problema, pe care la M38 nu am avut-o. Va intreb pe voi cei care o aveti, ca sa stiu daca merg mai departe catre garantie.
Cand strang surubul de reglaj la maxim, cutitele nu se blocheaza, ci se pot invarti in continuare, dar cu o frecare excentrica pe o zona pe care o estimez eu cam la un sfert din lungimea totala a cercului. Acum stau si ma intreb: de ce excentricitate? Si de ce nu se blocheaza cand sunt stranse la maxim?
La M38 cutitele se blocau, iar excentricitate nu am avut de nici un fel.
La voi cum este? A mai sesizat cineva treaba asta?

P.S.
Rasnita este fix cum a venit. Nu am desfacut-o.
Lelit PL91T, IMS Competition, Quamar Q50E, Hario scale, M47, AeroPress, JoeFrex,

Reply
Poate ar trebui sa o desfaci si sa o remontezi la loc, e posibil sa nimeresti o pozitie mai centrata a cutitelor.
Sistemul acela de imbinare cu pana conica al pieselor pe care stau rulmentii este sexy, dar creeaza posibilitati nelimitate de montaj gresit. Un grad inclinare si ajungi la ce descrii dumneata.

Reply
(26-08-2016, 08:26)Raoul06 Wrote: Salutare
Am primit si eu ieri M47 si am impresia ca are o problema, pe care la M38 nu am avut-o. Va intreb pe voi cei care o aveti, ca sa stiu daca merg mai departe catre garantie.
Cand strang surubul de reglaj la maxim, cutitele nu se blocheaza, ci se pot invarti in continuare, dar cu o frecare excentrica pe o zona pe care o estimez eu cam la un sfert din lungimea totala a cercului. Acum stau si ma intreb: de ce excentricitate? Si de ce nu se blocheaza cand sunt stranse la maxim?
La M38 cutitele se blocau, iar excentricitate nu am avut de nici un fel.
La voi cum este? A mai sesizat cineva treaba asta?

P.S.
Rasnita este fix cum a venit. Nu am desfacut-o.

Buna ziua,
Cutitele nu se blocheaza fiindca prin constructie a fost limitata inchderea la maxim a rasnitiei. Este posibil insa la unlele rasnite dupa demontare sa se atinga cutitele. Cutitul exterior este montat pe principiul conului Morse ceia ce inseamna ca teoretic pozitia pe inaltime a cutiului in corpul rasnitei este in functie de forta pe care o exercitam la introducerea lui( daca-l batem mai tare intra mai adanc, ceia ce inseamna ca distanta dintre cutite la inchiderea maxima a rasnitei sa fie mai mare = > cutitele nu se ating). Cutitele vin de la producator cu o toleranta de fabricatie de +/- 0.02mm, din acest motiv nici noi nu putem garanta o precizie mai mare decat aceasta toleranta. Teoretic la toate rasnitele noastre este posibila o mica frecare a cutitelor in functie de distanta dintre ele.
Daca constatati ca macinatura nu este corespunzatoare modului de preparare a cafelei , va rog sa returnati rasnita pentru verificare. Va fi verificata si retrimisa in aceiasi zi.

O zi buna in continuare.....

Reply
Multumesc de feedback.
Nu cred ca este o problema de garantie. Am tras afara axul cu cutitul interior, am curatat cu un smirghel de 1500 marginea exterioara a cutitului( avea cateva pete corodate, stiu, am citit, am inteles...) am montat la loc, l-am ciocanit de cateva ori cu spatele de plastic al surubelnitei, si practic, acum, in aceeasi pozitie in care aveam frecare pe un sfert de cerc, abia daca mai atinge...
Despre calitatea macinaturii...inca nu pot vorbi. La 1.3 ture am blocat masina. O sa incerc cu 1.5 ture.
Multumesc pentru ajutor.
Lelit PL91T, IMS Competition, Quamar Q50E, Hario scale, M47, AeroPress, JoeFrex,

Reply
Impresii destul de bune inclusiv de pe forumul olandez, aici.  De urmarit topicul...

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)