Welcome Back Log In Create Account

Rasnita Kinu M47 Classic (ex. prototip Che) - impresii in utilizare

Ne enervam, facem spume, doar ca sa repetam aceleasi lucruri de care se facea haz si acum 8 ani OPT ANI !!!, aici:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...9#pid82789
... cel putin atunci se facea haz, nu era atata incrancenare... cu masterate... ca la ministrii care ii tot schimbam.

Situatie de care eu ca forumist nu ma simt vinovat nici 1% !!! Singurul dator sa clarifice lucrurile astea este Kinu !

Daca, si repet DACA ! nu se mai fac modele cu pasul de 0.5mm, ar trebui sa stearga din site orice referinta la alta distanta decat 10 microni per diviziune, sa precizeze ca e vorba de avansul cutitul, si nu de dimensiunea particulei, care este mult mai complicat de estimat, datorita geometriei variabile cu 3 unghiuri a cutitului.
Iar gap-ul de zero, daca aleg sa il faca non-null, ca au ei nelinisti cu utilizatori prea violenti, macar sa il faca ACELASI LA TOATE!
Si de ce nu, un gap cunoscut clar si precizat: la zero de unde incepe scala, aveti particula de 50 microni, minimul pentru turkish !!! De aici incepeti sa numarati...

Arco a facut asta la prima reclamatie, si aia virtuala, nici nu se livrase vreun exemplar, a fost suficient sa isi exprime cineva indoiala pe forum KS, si si-au asigurat spatele oferind gratis saibe de calibrare zero, de 100 si 200 microni.

Reply
Bati apa in piua dejeaba, pe o chestie pt care 99% din clienti nu conteaza.

Plus nu doar asta, o firma isi producele echipamentele cum crede de cuvinta, daca vede ca lumea strica rasnite rasnind aproape de blocare distrugand cutite atunci ia masuri (si eu stiu chestiile astea de la rasnite venite in service, nu din povesti pe internet). Inclusiv la rasnitele plate electrice, sunt masuri prin care nu poti lasa cutitele sa se atinga. Sunt multi cei care au distrus multe cutite scumpe facand asta chiar si pentru cateva secunde. Cutite SSP distruse in valoare de 400-600euro.

Nu ne intereseaza ce a facut ARCO, daca-ti place ARCO ia-ti arco, aici e kinu, nu-ti place? nu cumpara, simplu. E la fel ca la orice alt produs in viata.

Nu ma ajuta cu nimic ca se ating cutitele. Fiecare rasnita mi-o reglez in functie de nevoie si gust si lumea ar trebui sa faca exact la fel, nu sa ia retete de pe net pe care sa le urmeze.

Ca sa stiti cat de tampiti sunt unii, cineva si-a spalat timp de 1 an rasnita kinu sub jet de apa in chiuveta la interior, pentru ca a citit ca piesele rezista la apa (RDT) pentru ca este inox si cutitele sunt acoperite.

Asa ca iar, ori treceti peste, si nu aveti interes pentru un produs (e okay) ori sustineti produsul. Cu alte cuvinte daca nu aveti ceva bun de zis, si nu aveti interes pt acel produs, nu mai ziceti nimic, macar de bunul simt. 

Nu se cade tu ca utilizator de firma X la masini sa intri pe forumul la firma Y sa postezi cat de proaste sunt masinile Y. Cine face asa ceva? niste frustrati.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
La manuale cică ar fi o vorbă: Kinu și restul. Iar restul e... cancan!

Reply
Marea problema cu reglajele provine insa de la… cafea. In functie de soi, de prajitor, de timpul de la prajire, de cantitate folosita in reteta, de solutia de preparare, de gustul utilizatorului…
iar treburile se aranjeaza de la sine. Genul asta de probleme apare doar la cei care au cumparat prima rasnita. Si dispare dupa cateva utilizari, cand gasesc singuri solutia.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(30-11-2025, 17:14)renatoa Wrote:  gap-ul de zero, daca aleg sa il faca non-null, ca au ei nelinisti cu utilizatori prea violenti, macar sa il faca ACELASI LA TOATE!
Si de ce nu, un gap cunoscut clar si precizat: la zero de unde incepe scala, aveti particula de 50 microni, minimul pentru turkish !!! De aici incepeti sa numarati...

Critica constructiva e necesara, e modalitatea noastra de a progresa.
Cu tact, fara vehementa, ai mai multe sanse sa transmiti mesajul potrivit pentru a fi ascultat.

Cu siguranta Kinu e o rasnita buna iar daca ar fi calibrata la zero sau la 50 microni in punctul zero, atunci ar fi si mai buna.
O rezolvare a atingerii accidentale a cutitelor ar fi un mecanism de blocare cand ajunge la zero.

Reply
Unii au impresia ca exista o singura reteta de espresso, o singura reteta de turkish, o singura reteta de brew.

Intamplarea face ca am multi cu care vb din industria cafelei, si m-am si intalnit cu multi si am facut cupping ori brew. Diferenta intre retete, grad de rasnire (pe aceasi rasnita) reteta de apa, este uriasa.

Ca fapt divers cu toate ca nu sunt multi in Ro care au pietro. Sunt oameni care fac brew cu ea de la 450 microni la 700 microni pt aceasi doza de 15 grame, pe v60. Deci go figure.

Fixatia asta ca o rasnita trebuie construita ca sa stii exact unde esti, ca sa iti fie usor sa comunici gradul de rasnire de la un utilizator la altul, nu face altceva decat sa intareasca perceptia unor rupti de realitatea de preparare cafea, isi indreapta atentia spre chestii tehnice, ca si cum o rasnita de cafea este o unealta de precizie in angranjul unui strung.  Vorbim de o rasnita de cafea, unde utilizatorul decide ce gust vrea sa obtina si acel gust nu va fi aproape niciodata cu cel al vecinului, a cuiva de pe internet, chiar daca folosesc aceasi cafea/acealasi batch, aceasi apa. Unii percep intr-un fel cafeaua, altii altfel, si am invatat asta din zecile de intalniri de cafea la care am fost sau am chemat oamenii la mine, ultima avuta sambata cu 2 persoane. Fiecare avea un alt nivel de miros si gust, si era diferit de la unul la altul, si nici nu are sens sa intru in preferintele fiecaruia.  

Deci pentru mine, cand vine are asemenea pretentii, ca rasnitele trebuiesc toate calibrate in zero absolut, ca sa discutam de numere intre noi, ma bufneste rasul, pentru ca stiu ca acea persoana nu are nici o implicare cand vine vorba de gusturi, nunante, detalii, ci se focuseaza mai mult pe ceva tehnic, ingineresc, ori gustul cafelei nu e ingineresc. Ba mai mult, stiu oameni care beau cafea buna de ani de zile dar daca le zici ca exista flori sau fructe in cafea, ii bufneste rasul.  

Kinu este una din cele mai simple rasnite construite, cu foarte putine piese, fara adaosuri, fara plastic, fara piese care se pot distruge.  Tot ce a fost sensibil sau cu probleme, a cam fost eliminat din lantul de productie si aici enumar:

-filetul la pahar cu pas mic- pus din 2016+ a fost eliminat, pt ca daca fortai paharul prin infiletare disturgeai pasul filetului-
- surubul M4 sau M3 care blocheaza gradul de rasnire, a fost modificat de cate ori pentru ca lumea strangea rasnita prea tare si rupea filetul de sus, ori acel surubul mic (pt un filet M3/M4 nu este posibil o forta mare de strangere, nu te apuci sa strangi ca roata de masina un M3- se strange cu 2 degete maxim).
- arcul ce impinge cutitul mobil a fost modificat de cateva ori, pentru a obtine o anumita rigidizare pe o plaja mai mare de grad de rasnire (initial era prea moale, si in zona espresso era incordat, dar in zona brew pt doze mari era prea moale).

Sunt si alte modificari, unele tin de design, altele de reducere materiale, dar rasnitele au suferit modificari de-a lungul timpului, inclusiv pe inaltime, iar problemele au fost remediate spre deosebire de alte firme la care a durat cativa ani sa faca ceva.

Astea fiind spuse, scumpa, nescumpa, cumpara cui ii place. Cine nu gaseste motive sa cumpere, nu ia si cu asta basta. Deja aveti variante mult mai ieftine, pe care le-am si probat, dar nu au aceasi calitate la materiale, nu ai acelasi feeling- rasneste cu kinu dupa un c40 sa vezi, pe mine m-a umflat rasul, zici ca era de jucarie c40.  

In intalnirile de cafea in care prajim dar si facem cupping/brew (drip) multa lume ramane socata dupa ce fac brew cu kinu, cum poate avea gustul ala.  E o combinatie de apa (bogata in Ca, saraca in Mg- 60-70tds) cu o prajire foarte light solubila care se preteaza la kinu - fara gusturi maronii- cam tot ce prajeste in tare e prea dark pt asta- cu un pat de cafea foarte inalt- de genul 25-35g in v60-02 cu abaca red, un pat inalt filtreaza mai mult si nu lasa fractiile fine sa ajunga pe fundul hartiei ori in ceasca- astfel ca nu se mai infunda curgerea prin filtru. Deci se poate, obtine unul din cele mai bune brew-uri si cu rasnita asta, o rasnita fenomenala, iar cutitul de brew e foarte foarte bun. Defapt de asta am 5 rasnite, toate cu cutitul de brew, si una electrica in care am tot cutitul kinu de brew.

Reply
Dar de ce a vecinului Denis ?

Daca am doua rasnite identice, as prefera sa macin la aceeasi gradatie, nu sa pun buline pe ele.
Kinu cu bulina rosie, Kinu cu bulina albastra ...

Reply
Ai roz de fabrica acum : https://kinugrinders.de/products/m47-classic-wave  Biggrin
Staresso Mirage Plus / Aeropress /Kingrinder K6

Reply
(01-12-2025, 15:38)odor4fun Wrote: Dar de ce a vecinului Denis ?

Daca am doua rasnite identice, as prefera sa macin la aceeasi gradatie, nu sa pun buline pe ele.
Kinu cu bulina rosie, Kinu cu bulina albastra ...

Incearca sa faci asta cu comandante, si imi zici cand reusesti cu 2 rasnite noi la fel, sa rasnesti la acelasi numere pt ce vrei tu. Cand reusesti iti  fac cadou un c40. E bine sa nu credem basmele de pe internet cu clickurile.

Reply
Am trecut la rasnite cu cutite plate, deci nu voi putea face comparatia pe care o sugerezi. Si nu cu comandante.
Dar as incerca cu 1zpresso zp6.

Ti-ai gasit zenul cu kinu, eu vizez de obicei zona hi-tech. Suntem in antiteza totala.

BOOKOO Motto80 Flat Burr Grinder - BOOKOO | Design-Tech Coffee Tools

Reply
Citesc cu atenție și interes forumul, dar tot mai rar postez din cauza urletelor și agresivității unor useri. 

În cazul discuției de față (dar și în altele de pe forum) se cam face confuzie între gusturi  și arome unde oricine poate avea o părere proprie și diferită și elemente fixe și exacte cum ar fi unități de măsură. 

Toată lumea împroașcă cu MICRONI în stânga și-n dreapta, dar n-au văzut în viața lor un aparat care măsoară așa ceva, ce să mai zic de a-l și utiliza...

E simplu să arunci cu ”specificații” dar nu le știi/poți proba... (îmi aduc aminte rapid de-un exemplu de pe vremuri cu CD-rom-urile, 2x, 4x, 100x da' nici dracu' nu mai măsura realitatea)

Deci nu vorbiți de MICRONI și-mi arătați liniare și rulete. Dacă ai un astfel de aparat de măsură arată-ni-l  și nouă (dar și cum îl folosești).
ECM Classika PID, DF64V, Kinu.

Reply
Nu suntem la teatru, sa jucam si tu sa-ti alegi piesa.

Daca ai ceva relevant de adaugat, n-ai decat. 

*admin edit, limbaj nepotrivit

Reply
Dupa ce treci printr-o sumedenie de echipamente, iti dai seama de ce conteaza pt tine. Pt mine pe primul loc sunt boabele de cafea (verzi sa fie bune sa le prajesc cum vreau eu). Apoi apa cu care fac brew (la espresso am renuntat in 2022 de tot) si daca e sa aleg intre espresso sau drip, voi alege mereu drip oriunde. Rasnita are importanta (are o importanta mai mare la espresso) insa nu atat cat s-ar crede.

Ethiopia Kurume spalata de la 88 graines. O cafea ieftina fara pretentii dar buna. Aduce a burundi, are acele note de caise coapte acide, gem de macese, usor florala si picanta. Am prajit-o azi, ca am ambalat niste cafele sa le fac cadou pt Craciun:

https://front.roestcoffee.com/shared_log...a9a1d2b195

Sunt mare fan v60 atat 01 cat si 02, momentan mai testez din cand in cand anumite brewere ca si deep 27 dar nu sunt asa mare fan, singurul avantaj e ca poti bea 10 pe zi, din doze de liliputani. Gustul e sub v60.

Rasnita? mai sa fie, nu am doar scumpeturi? kingrinder k2 o am de 1 an +. Ce are inauntru? are cutitele de brew de la kinu, da, asa bune sunt. Si mai am si o rasnita electrica conica ce are tot cutite kinu brew inauntru. A naibii, astia sigur m-au platit! Nope, toate produsele si rasnitele sunt luate cu bani cu factura, am toate facturile si dovada platilor. Deci?

[Image: mvPJ4GH.jpeg][Image: UZyQULF.jpeg]

Reply
Astazi am "ascutit" cutitul de PO de la Kinu :
[Image: 20251202-205454.jpg]
L-am cumparat pentru ca eram curios sa vad daca pot sa percep diferentele fata de cutitul stock si daca tot am descoperit acest hobby am zis ca e bun si de colectie . Dupa ce iarasi am rasnit cam 500gr de cafea de aruncat , de la 4.0 pana la 1.0 , apoi curatat din nou toata rasnita sub jet de apa ...glumesc :) mi-am facut un ibrik la 1.2 si da , am reusit sa il transform in ceiutz , practic a disparut corpolenta , a crescut putin aciditatea si totodata a disparut blendul de arome , aparand cumva o separare . Rezultatul este doar interesant , il mai testez si cu alte grade de rasnire , aici pot sa ma duc si sub 1 cu siguranta , dar daca ramane in stilul asta cu siguranta nu va fi alegerea mea nr.1 pana cand nu ma apuc chiar de PO. :) 
[Image: 20251202-213349.jpg]

Parca si in ceasca vezi claritatea :) si nu mai poti sa ghicesti . 
 [Image: 20251202-213628.jpg]
Vs cutit stock :
[Image: 20251202-181227.jpg]

Nu stiu cand sau daca o sa trec vreodata la cutite plate , dar nu m-am oprit din cautat rasnite cu cutite conice :)
Staresso Mirage Plus / Aeropress /Kingrinder K6

Reply
[Image: 3F9vPWk.jpeg]      Am tot citit de probleme avute cu sistemul de reglaj "step by step", dispozitiv de sacadare cum i se spunea pe vremuri. Eu am un Kinu Classic din decembrie 2017 si nu am avut nicio problema, pot spune ca imi place mult mai mult cum se face reglajul la aceasta spre deosebire de Kinu Simplicity care este "stepless". Din poza se vede ca sistemul este diferit fata de cel pe care l-am vazut in pozele actuale.
Rancilio Silvia E,  PID Toho Electronics Inc., Rancilio naked PF, IMS RA 200 IM Flat Shower Screen, IMS & VST Filter Baskets, motorized Kinu Classic M47 + Pour-Over Burr, motorized Kinu M47 Simplicity, Hario V60, Hario Cold Brew, Bodum French Press.

Reply
Salutare tuturor,

Stiti cumva cum se poate lua legatura cu cei de la Kinu, din Romania?
Le-am scris prin intermediul formularului de contact de pe website, de saptamana trecuta, insa niciun raspuns. Numarul de telefon de pe website pare de Germania.

Multumesc,
Current  : ► Kinu M47 ◄•► PL41TEM ◄•► PL121 ◄•► XMC013 ◄•► BS1533 ◄•► BS1097 ◄•► Cafflano Kompresso ◄
Obsolete: ► Russell Hobbs Allure 18623 ◄

Reply
personal@humireghin.ro, eu asa am luat legatura cu ei acum ceva ani...
Starseeker (AK74 & Edge Plus) + Rocket R58 + Hottop

Reply
Au ceva probleme de server cu adresa de email, dar la formularul de reduceri Kinu de pe Espressoman raspund prompt, verificati si Spam pentru raspuns.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
(04-12-2025, 15:59)CosminN Wrote: personal@humireghin.ro, eu asa am luat legatura cu ei acum ceva ani...

Multumesc, am sa ii contactez asa

(04-12-2025, 16:34)Lyvyoo Wrote: Au ceva probleme de server cu adresa de email, dar la formular raspund prompt, verificati si Spam pentru raspuns.

Multumesc Liviu,
Am urmarit si nu am nimic de la ei.
Current  : ► Kinu M47 ◄•► PL41TEM ◄•► PL121 ◄•► XMC013 ◄•► BS1533 ◄•► BS1097 ◄•► Cafflano Kompresso ◄
Obsolete: ► Russell Hobbs Allure 18623 ◄

Reply
(30-11-2025, 22:01)_R_A_D_U Wrote: La manuale cică ar fi o vorbă: Kinu și restul. Iar restul e... cancan!

Fără supărare, dar genul acesta de răspuns creează mai multe probleme decât rezolvă. De exemplu, ce face cel care tocmai și-a luat una de buget mai puțin ”potentă”, o aruncă de la balcon să nu fie ”restul”? Sau cel pe care tocmai l-ai convins să dea dublu sau triplu pe o cafea care nu este ”nici măcar” măcinată, când îi spui să mai scoată și 200 de banane pe o manuală? L-ai pierdut?

Hai să fim magneți atractivi și să nu urmăm engagement-ul cu orice preț al marilor platforme...
ECM Classika PID, DF64V, Kinu.

Reply
In principiu ideea este sa stii ce iei. Si la ce sa te astepti, pentru ca pe urma vii si zici ca ai stricat o punga de cafea ca n-a iesit deloc bine, dar ai folosit o rasnita cu lame. Ca era 50 lei. Tot rasnita, nu?  Biggrin
Pana la urma asa este peste tot, nimeni nu se asteapta sa ia Logan si sa fie la fel ca un Lamborghini… Ca de atat ai avut bani, chef sau nevoie… asta e treaba ta.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply

Forum Jump:

Browsing: 8 Guest(s)