Welcome Back Log In Create Account

Kinu M47 Simplicity

Nu trebuie facuta nici o poza ca se vede de la o posta.

Ala din stanga e cutitul de brew. Ala din dreapta cutitul stock de espresso.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Mulțumesc man, refac pozele imediat ce ajung la bucătărie.
În tot acest timp (de la ultima mea postare) am închis ochii și am ales cuțitul din dreapta. Am setat 0.6 și am pedalat ca berbecul 1min și 30 secunde. Apoi 0.7.... 0.8.... 0.9... Și tot asa pana la 1.6, aveți rezultatele în această imagine:[Image: b43312b9e4285d96acd8e853bed64abf.jpg]
Păcat de 200 g Sarkis Sweet care vor merge la tomberon. Deci în acest timp ma ardeau buzele sa sorb ceva, chiar voiam sa renunț... La setarea 1.6 cele 18 g le macin în vreo 35 secunde.[Image: 2765369d6becf440a75e93ba45f8f1da.jpg]
Sper sa fie de folos și altora.
Ca o paranteză, dracovenia este achiziționată în comanda din decembrie 2023 de userul @troglodit și vreau sa ii mulțumesc pe aceasta cale că m-a pricopsit cu ea. Deocamdată sunt foarte mulțumit de rezultat. Este versiunea cu pahar de plastic și alt pahar magnetic + acea sărăkie de cuțit de brew.[Image: 435cebf27e56b9edbf2f30d893b4e75b.jpg]

(13-03-2024, 13:11)Darsidius Wrote: Nu trebuie facuta nici o poza ca se vede de la o posta.

Ala din stanga e cutitul de brew. Ala din dreapta cutitul stock de espresso.

Aveam așteptarea ca producătorul să ștanțeze ceva simbol pe ele (ceva de genul B respectiv E) că nu toți avem doctorate în asta...

Reply
Pe langa vizual, care e usor de vazut diferenta intre ele mai e si cum se simte cand macini. Pe cutitul de brew nu se simte nimic cand macini pt espresso, aproape ca merge in gol si pt o doza de 18g iti ia peste 1 min, spre doua minute.

Cu espresso burr iti ia sub 30 sec si se simte mai greu la invartit, mai ales pe boabe dense sau boabe mici (care intra multe deodata intre cutite). Despre patania ta, citeste manualul sau vezi un grafic de reglaj pe net. Iti si zice espresso intre 1 si 2 ture. .... ce faceai la 0.5?

Cand iti cumperi cutitele noi, si desfaci rasnita, cutitele au ambalajul lor si sunt etichetate. Cum ai luat tu rasnita cu 2 cutite nu prea ia nimeni.

Reply
(13-03-2024, 13:59)Darsidius Wrote: ... Despre patania ta, citeste manualul sau vezi un grafic de reglaj pe net. Iti si zice espresso intre 1 si 2 ture. .... ce faceai la 0.5?
Păi, 1 la mână nu am început cu 0.5 ci cu 0.6 și 2 la mână, am făcut ce tot recomandați voi: citește forumul înainte de a pune întrebări. Ia vezi ce zic niște useri user aici:[Image: 7fKsT6R.jpeg]

(13-03-2024, 13:59)Darsidius Wrote: Cand iti cumperi cutitele noi, si desfaci rasnita, cutitele au ambalajul lor si sunt etichetate. Cum ai luat tu rasnita cu 2 cutite nu prea ia nimeni.

Am mai zis, am luat râșnița de pe forum, nu am mai avut răbdare să aștept până la o eventuală comandă de grup în iunie iar omul care mi-a trimis-o nu mai știa ce și cum, de aceea în tot acest timpu a trebuit să citesc...

Reply
Csf daca nu avem o colectie de postari sticky, care sa adune formulari general valabile, nu cazuri particulare...

Daca nimereai la postarea asta, nu stricai nici 10g
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid179169
Dar ce sa cauti matale la Phoenix, doar ai luat Simplicity :P

Nu stiu daca e bine ca avem peste 5 topice pe baza de Kinu, la cat de multe au in comun toate modelele... :s

Reply
[Image: d6LgWJ0.png]

Reply
Păi asta e o problemă, că avem topice diferite pentru fiecare Kinu în parte, deși rîșnița este una și aceeași. Și eu cînd am avut întrebări despre Kinu n-am știut în care topic să le pun. L-am ales pur și simplu pe cel care se nimerise să aibă replicile cele mai recente.  Blush
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.

Reply
Sustin propunerea ca despre rasnitele Kinu sa se discute intr-un singur topic dupa ce topicele distincte Phoenix, Simplicity vor fi transformate intr-unul singur.

Reply
(13-03-2024, 15:26)renatoa Wrote: Csf daca nu avem o colectie de postari sticky, care sa adune formulari general valabile, nu cazuri particulare...

Daca nimereai la postarea asta, nu stricai nici 10g
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid179169
Dar ce sa cauti matale la Phoenix, doar ai luat Simplicity Tongue

Nu stiu daca e bine ca avem peste 5 topice pe baza de Kinu, la cat de multe au in comun toate modelele... Confused
Man, ca să nu mă mai luați la ture și de această dată, am făcut așa: întâi am citit ABSOLUT TOT ce este pe forum cu Kinu în titlu apoi am trecut la ”influenceri” + toate videoclipurile de pe YT cu minunățiile astea și am ales câștigătorul: SIMPLICITY. Am avut momente în care am cochetat chiar cu versiunea de colecție de doar 1991 de bucăți (titan) dar pentru o ieșire-două, am zis că e snobism curat... Problema e alta: se pare că aceasta va deveni râșnița mea principală.
Ah, și încă ceva, că tot m-am lăudat că am citit tot de pe forum (dar absolul tot), am mers pe recomandarea lui Liviu: [Image: BWq3N5E.jpeg]

Oh, că uitasem... Minunăția are retenție 0.1-0.2g: [Image: 4c79953a8db85925f8c7c7020b5a4413.jpg]
[Image: f39f4ad49d9ac7912a3d63248ed03a17.jpg]
Iar greutatea cu paharul magnetic este de 1006 grame:[Image: e20bc5cb3386c5ca5f4cb3d7ec60ae49.jpg]

Reply
Retentia ar trebui sa te bucure, pentru ca nu este vorba de cafea ramasa pe traseu care curge la urmatoarea rasnire, ci doar pielita aceea care se electrizeaza. Si care oricum nu aducea ceva in plus la gust, ba dimpotriva.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
https://www.instagram.com/stories/highli...029829426/

Reply
(26-03-2024, 21:13)Darsidius Wrote: https://www.instagram.com/stories/highli...029829426/

Interesant deci Kinu pob face treaba foarte buna. Voi testa și eu cu skill-ul meu limitat :)
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
La world of coffee Chicago la categoria brewers cup colegul Alex (Bob) a ajuns in runda 2 clasat pe primul loc departe de restul din 40+ competirori folosind kinu titan cu cuțitul de brew (acoperire gold) și cafea prăjită pe Roest.

Nu s a calificat mai departe în semifinale ndin cauza că era aceași cafea obligatorie pt toți. Și prăjitorii care prăjesc și consumă light au probleme cu cafea mai dezvoltată. 

Găsiți clasamentul pe worldof coffee. A folosit orea V4 wide, cred că sibarist conice. Prezentarea e pe YouTube.  Spor

Reply
(18-04-2024, 12:21)Darsidius Wrote: La world of coffee Chicago la categoria brewers cup colegul Alex (Bob) a ajuns in runda 2 clasat pe primul loc departe de restul din 40+ competirori folosind kinu titan cu cuțitul de brew (acoperire gold) și cafea prăjită pe Roest.

Nu s a calificat mai departe în semifinale ndin cauza că era aceași cafea obligatorie pt toți. Și prăjitorii care prăjesc și consumă light au probleme cu cafea mai dezvoltată. 

Găsiți clasamentul pe worldof coffee. A folosit orea V4 wide, cred că sibarist conice. Prezentarea e pe YouTube.  Spor

Din păcate, problema la compulsory a fost mai complexă. Nu este vorba despre faptul că el prăjește light și are probleme cu cafeaua prea dezvoltată. Știa foarte bine ce tip de cafea va primi la compulsory și s-a antrenat zilnic în mod special pentru asta. Și-a cumpărat Mazzer ZM Plus, care a fost râșnița de compulsory, știind ce va primi la competiție.  Râșnița de la stația lui a avut o problemă. Ca să îl citez, jumătate de măcinătură era fines, jumătate boulders, lucru pe care mi l-a spus înainte de a ști că nu s-a calificat.

A terminat pe locul 8 și nimeni de la stația lui nu a ajuns în finală. Nu este matematic imposibil să fie doar o coincidență, dar  În aceeași serie cu el s-a restartat concursul, deoarece râșnița de la stația din mijloc s-a blocat. În imaginația mea, Mazzer n-ar fi dat orice râșnițe din stoc pentru concurs, ci le-ar fi verificat și aliniat să fie perfecte, dar aparent nu a fost cazul. 

Este păcat, deoarece a muncit foarte mult. Iar cafeaua pe care a pregătit-o pentru open service este / a fost extrem de bună. 

Las niște poze făcute de mine. 
[Image: dQmlEtl.jpeg]
[Image: WVOxiMe.jpeg]
[Image: hINKHVr.jpeg]
[Image: Cqjpn8T.jpeg]
[Image: wb6yTXF.jpeg]

În penultima poză se vede tehnicianul de la Mazzer cu râșnița de la stația din centru desfăcută, în timpul probei.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Exista pe undeva (pe internet) niste echivalente intre setarile pentru cutitul stock si cel de pour over? De exemplu, daca pentru o anumita reteta am setat 1.5.0 pentru cutitul stock ce setare ar fi oarecum "echivlenta" pentru cutitul pour over? S-au mai discutat diverse setari pentru cutitul pour over, dar atunci nu am fost atent, nu ma gandeam sa utilizez Kinu cu pob. Blush

Reply
0.2 numere adică dacă pe una e 2.8 pe aialalta e 3
 Dar nu mai știu care e care.

Vezi că e tipul de pe YouTube care face ibric dar și brew. Și compara cuțitul de brew și vb de diferente.

Reply
Aici gasesti ce ziceam:

https://youtu.be/yCdBp3IylsQ?t=278

Eu nu folosesc kinu, folosesc turin dm47 la 92-95 numere pt 15g sau 105-110 pe dial pt 22-24g. Espresso ar fi pe la 45-50 pe dm47. Nu stiu ce inseamna asta, cutitele se ating undeva deasupra lui 0.

kinu pob- dm47 pob in dreapte explica cum a masurat si ce inseamna.

[Image: grcnCfq.png]

[Image: rZpdKCk.png]

Reply
Ok, multumesc, voi testa cu 0.2 intr-un sens si in altul.
Granulatiile din tabel, grafice sunt pentru Kinu POB?

Reply
Normal ca doar despre asta vorbim. E o intreaga magie si cult format pe cutitul POB in lumea cafelei de specilitate. Ma refer sus de tot.

Cat de sus?:

https://www.instagram.com/p/Cux_mVNrNoy/

pozitia numarul 4 de la stanga la dreapta, e cam rasnita preferata cand vine vorba de brew. Sa nu ratezi ce e pe raftul de jos. Bine ca nu e tot in poze, mai sunt. Mai e si un Roest si altele.

Reply
Salutare tuturor! Am și eu o dilema în legătură cu diferențele dintre Kinu m47 Clasic și Kinu Simplicity. Eu folosesc un Kinu m47 Classic în regim casnic pt espresso de prin 2020. De curând, am cumpărat pentru cineva un Kinu m47 Simplicity cu pahar cu magneți(la reducere de pe forum) și testând-o, aveam impresia că merge mai ușor decât ce am eu(m47 Classic). După mai multe comparații pe espresso, am ajuns la concluzia, pe aceeași cafea(același gramaj), că la varianta Classic măcinătura optimă e undeva la 2 ture și 8 unităti, pe când la Simplicity măcinătura optimă e la 2 ture și o unitate. De asemenea, mi se pare că presiunea de extracție a espresso-ului e mai constanta și undeva intre 8 și 9 bari la Simplicity, pe când la Classic nu e o curgere chiar atât de lină(deși e ok extracția) și presiunea e undeva la 10 bari. Menționez că am ținut cont de toți parametri la comparație: nivelare, tampare(tamperul e dinamometric), etc. Ce părere aveți? E vreo problema cu Classicul?
AVX DB1 X 2025, DF64V Gen.2 - SSP Cast V2(Silver Knight), WDT, Nivelator, Tamper dinamometric.

Reply
Au pasul diferit la filete, care se traduce in finetea reglajului... de aici diferenta in setari.
Una are avansul de 0.5mm/tur, cealalta de 0.75mm.
Deci ce iese la una cu 2 ture ar trebui sa iasa la cealalta cu 3 ture, DACA... ar avea punctul de zero identic... ceeace la Kinu e doar o poveste cu zane.

Cat despre curgere, aici intra cutitele in joc, nu stiu ce ai la fiecare.

Reply
La fiecare e cuțitul standard, cel cu care vine.
AVX DB1 X 2025, DF64V Gen.2 - SSP Cast V2(Silver Knight), WDT, Nivelator, Tamper dinamometric.

Reply
Daca la Simplicity standard este cel innegrit (acoperire black oxide) macinatura rezultata este diferita de cel netratat.

Reply
Ambele sunt negre. Eventual, voi face mâine un test modificând setările la Classic. Mai merge să eliberez 3 unități la Classic pentru a avea acea diferența de o tură între ele(de care ziceai). Oricum, m-am linistit. Credeam că o fi ceva in neregula la Classicul meu pentru că nu corespunde reglajul între ele. Mulțumesc pentru informații!

Reply
Diferenta este pur teoretica, pentru ca nu au punctul de zero acelasi.
Dar merita o incercare :)

Reply
Eu am observat o diferență la cuțitul de brew. Al meu a fost cumpărat de la kinu prin 2020 și difera de ultimele variante. De când e schimbarea, nu stiu sa spun. Când am vorbit cu ei acum doi ani spuneau ca nu are rost sa schimb cuțitul netratat cu altul nefiind o diferență notabila. Dar na, poate între timp au aparut diferențe.
De fapt, aș putea să îl compar cu cel de la Arco, teoretic vorbim de același cutit.
[Image: 4a168ef303cfe271f1ba90106efef43e.jpg][Image: 520023eb5886dc22962f8858a2736479.jpg][Image: 5b6dfc3fed71e0f28609f6308c2db4da.jpg]
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
(27-06-2024, 20:07)georgeliviu95 Wrote: ...
După mai multe comparații pe espresso, am ajuns la concluzia, pe aceeași cafea(același gramaj), că la varianta Classic măcinătura optimă e undeva la 2 ture și 8 unităti, pe când la Simplicity măcinătura optimă e la 2 ture și o unitate. 

Cred că depinde și de când a fost fabricată râșnița. La mine (Simplicity, lotul decembrie 2023) nu-mi aduc aminte să fi trecut mai sus de 1.7.4 și nici mai jos de 1.3.6, evident, plaja diferă în funcție de tipul de cafea.

Reply
Eu am luat cunostiinta de acoperirea asta neagra la Feldgrind, si diferenta a fost socanta...
Schimbat intre ele cutitele de la M38 si feldgrind si forta de rasnire scade de 3x !!! de la 11 la 4 kg, la aceeași lungime a bratului, de 10 cm.
Singura explicatie pe care am gasit-o ar fi ca suprafata devine mult mai neteda, aproape "uleioasa".
Ar insemna ca granulele sunt impinse de cutitul mobil mult mai delicat in cazul in care este innegrit.

Reply
Astăzi am refăcut testul. Concluzia e că 2 ture și o unitate la Simplicity corespunde cu aproximație la 2 ture și 9 unități la Classic. In aceste condiții calitatea extracției a fost cvasi egală.

Astăzi am refăcut testul. Concluzia e că 2 ture și o unitate la Simplicity corespunde cu aproximație la 2 ture și 9 unități la Classic. In aceste condiții calitatea extracției a fost cvasi egală.

Reply
Asta s-ar traduce prin 2 unitati decalaj de zero intre ele, acceptabil as zice... la cate s-au povestit in topicele de Kinu se poate concluziona ca dispersia chiar intre exemplare din acelasi lot poate atinge si o jumatate de tura.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)