Am primit coletul de la UrgentCargus chiar ieri.
[Image: cool.gif]
Treaba a mers ca unsa, miercuri seara am completat si trimis pe mail formularul, joi am facut plata si tot joi a fost trimis pachetul. Vineri la pranz a ajuns la mine bijuteria (Bucuresti).
[Image: smile.gif]
Mentionez ca pentru mine Kinu M47 nu este la prima vedere si nici n-a fost o cumparatura impulsiva. Folosesc M47-le unui prieten de vreo 10 zile.
Citisem in prealabil si intreg topicul de proiect + topicele M47 & M38.
Revenind, ce am primit in colet arata impecabil, fara zgarieturi sau vreo alta problema estetica. Ca maner, am ales lemnul wenge, mi se pare classy fata de orice plastic. Apropo de maner, am citit discutiile si nu prea am inteles cum si de unde a aparut lemno-fobia.
[Image: tongue.gif] Folosesc un tamper ConceptArt cu maner din acelasi lemn de vreo 6 ani si arata aproximativ la fel ca la inceput. Daca nu e tinut in apa la inmuiat nu vad ce poate pati.
Rasnita in ansamblu arata spectaculos, masiva, solida, precisa. Prima impresie a fost aceea de mecanica fina, instrument de masura mecanic. Cand am invartit rotita de reglaj am simtit ca am facut un salt in timp acum 30 de ani, mi-am amintit cum invarteam rotita de la microscop in laborator, la scoala. Un feeling placut.
[Image: smile.gif]
Nu voi face un review tehnic, ingineresc, deoarece nu ma pricep si oricum subiectul a fost dezbatut in lung si in lat.
Strict, ca si utilizare, mi se pare usor de folosit. Reglajul e stabil, nu se deplaseaza nimic, nu se deregleaza nimic. Cum o setez, asa sta.
Initial, am fost un pic ingrijorat de introducerea boabelor de cafea in rasnita. Mi s-a parut ca e necesara atentie maxima pentru a nu da boabe "pe langa". Ei bine nu, unghiurile sint de asa natura incat boabele curg frumos fix inauntru fara batai de cap.
Despre actionarea electrica. Exista diverse obiectii din ce am citit. Pentru mine o rasnita manuala inseamna "la manivela", punct. Desigur, oamenii sint diferiti, dorintele lor sint diferite. Totusi, nu am citit la nicio rasnita electrica "reclamatia" ca nu poate fi actionata si manual, macar de dragul consecventei.
[Image: rolleyes.gif] O astfel de pretentie ar parea usor exagerata dar daca ne gandim putin, ar exista situatii in care sa ne dorim acest lucru. Si ma gandesc in primul rand la zgomot, eu lucrez in unele saptamani, de acasa, aproape pana dimineata si obisnuiesc sa imi fac o cafea pe la 12-1. In linistea aia absoluta mi se pare ca fac o galagie uriasa cand rasnesc cu Ascaso.
Pe mine nu ma intereseaza sa o actionez electric cu surubelnita sau alt device, o voi folosi exact asa cum e, adica actionata manual. Practic ocazional escalada, bouldering, asa ca orice "exercitiu" pentru antebrate e binevenit.
[Image: cool.gif]
Despre pret si daca merita banii. Pantofii de alergare Asics de 7 milioane merita banii? iPhone isi merita banii? Bicicletele de la sportguru de 7000+ ron merita banii, Mahlkonig K30 merita 80 de milioane sau cat e?
Ce vreau sa zic este un lucru evident, nimic pe lumea asta nu merita banii la modul absolut, totul e relativ si subiectiv.
In 2011 am cumparat un Porlex JP-30 de la coffeehit.co.uk, 41 GBP a fost + vreo 10 trasportul. Comparativ cu Kinu, e o rasnita "de jucarie". In marime absoluta, pretul Porlex-ul este considerabil mai mic. Dar ce folos? Toate incercarile de a folosi Porlexul la espresso au fost incercari mai mult sau mai putin ratate. Chiar nu mai conteaza cat am dat pe Porlex avand in vedere ca practic nu am ce sa fac cu el, adica are valoare de utilizare zero.
Pentru mine Kinu M47 merita fiecare banut, e o rasnita utilizabila zi de zi la prepararea espresso cu rezultate constant bune si excelente dpdv gust.
In zilele astea de "Kinu"-iala placuta
[Image: smile.gif] am folosit Kenya Ndaroini si Etiopia Werka de la Origo. Yummy Yummy
[Image: banan.gif]