Welcome Back Log In Create Account

Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE)

Cred ca in momentul cand  m-am uitat la cutite (curiozitate), nu am mai pus la loc cum a fost initial... Am schimbat pozitia la cutitul superior si acuma se ating... Urmeaza sa fac un test cu marker-ul sa vad alinierea lor.. Multumesc pentru sfaturi!! Apropo,este cineva care face accesorii pt modelul acesta? Pare sa fie versiunea v4. Ce recomandari de upgrade la ea aveti?
Lelit PL41TEM, Lelit Pl043MMi,G-Iota DF64

Reply
salut.
abia ai cumparat rasnita, inca nu te-ai familiarizat inca suficent cu ea si deja vrei sa "faci" upgrade.
Upgrade se face cand constanti ca dupa o utilizare de X timp nu iti mai satisface nevoile tale care intre timp se pot dezvolta si atunci poate nevoia de mai mult.
ai aflat deja punctele slabe sau ai constatat deja o zona care nu te satisface? macinatura, nu ies anumite arome, nu e constanta.. etc ?
Hai sa ne gandim putin. tu ai cumparat DF 64 V4. Ce iti poate spune asta la prima vedere? ca deja s-a ajuns tocmai la a 4-a versiune de update/upgrade, cum vrei sa ii spui, de la prima lansare.
in afara de alinierea cutitelor stock, si eventual un upgrade la cutite SSP (dar asta tine efectiv la ce metoda de preparare a cafelei folosesti rasnita) + alinierea lor, nu exista niciun upgrade fezabil. 
ca exista antipopcorn sau nu stiu ce platforma de inclinatie suplimentara , asta sunt pitici pe creier. nu fac diferenta efectiv
GC E24 + PID + OPV 9 bar + Dimmer | Turin DF64 | Kinu M47 Classic / IMS Competition+Superfine 18gr / Bottomless PF / 58.5mm AVX tamper / WDT tool / Scale and timer

Reply
(21-09-2023, 20:29)Danzq Wrote: Cred ca in momentul cand  m-am uitat la cutite (curiozitate), nu am mai pus la loc cum a fost initial... Am schimbat pozitia la cutitul superior si acuma se ating... Urmeaza sa fac un test cu marker-ul sa vad alinierea lor.. Multumesc pentru sfaturi!! Apropo,este cineva care face accesorii pt modelul acesta? Pare sa fie versiunea v4. Ce recomandari de upgrade la ea aveti?

Si eu am avut problema cu mansoanele de silicon cand am desfacut-o prima data. Efectiv din cauza ca acestea erau ridicate la nivel cu partea de sus a arcurilor, capacul nu se strangea suficient pentru o rasnire fina.

Asa cum a mentionat si colegul de mai sus, recomand sa scoti afara cele 3 ansambluri de arcuri si sa impingi mansonul in partea de jos a arcului, astfel incat sa iti permita o strangere completa a capacului. Instalezi inapoi si ar trebui sa fie ok.  

Uite aici un video in care explica mai in detaliu la ce ma refer: https://youtu.be/GJuzz9NXKJY?si=ez97jrvmUQ-uq_YM
Lelit Anna PL41TEM | DF64

Reply
Vad ca ramane ceva cafea macinata pe acolo pe cutite.
Voi cat de des curatati DF64? Musai desfacuta?
Lelit PL41-TEM; G-Iota DF64 V4; Timemore Black Mirror Nano

Reply
e normal sa ramana cafea, si tot ea va "astupa" zonele libere dintre cutite si portcutite etc.

practic va ramane mereu o cantitate x de cafea, nu se va putea acumula mai mult decat este necesar.

daca vrei o poti o poti desface la 3 4 luni daca consideri dar nu e niciun beneficiu
GC E24 + PID + OPV 9 bar + Dimmer | Turin DF64 | Kinu M47 Classic / IMS Competition+Superfine 18gr / Bottomless PF / 58.5mm AVX tamper / WDT tool / Scale and timer

Reply
Sau bagi un aspirator când si când pe evacuare si admisie si totul e ca nou, mai ales daca nu ai folosit italiance...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Am cautat dupa df64 si am vazut ca a aparut de curand o varianta noua: https://df64coffee.com/products/df64-gen...ee-grinder
pare ca rezolva o parte din problemele de care s-au plans utilizatorii la versiunile anterioare dar nu am gasit-o inca disponibila la noi. 

A incercat sa o comande cineva direct de pe df64coffee.com?

Reply
Zicea importatorul Lelit / Gaggia / G-iota ca ar fi pregatita livrarea din Belgia pentru Gen 2. Daca se primesc vesti, revin.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(15-11-2023, 14:14)Lyvyoo Wrote: Zicea importatorul Lelit / Gaggia / G-iota ca ar fi pregatita livrarea din Belgia pentru Gen 2. Daca se primesc vesti, revin.

Buna, O idee la cat o sa ajunga (cost) la noi ? sa stiu daca astept dupa ea sau merg cu un df64 v4 la promotie cu espressorul  Blush

Mersi!

Reply
(15-11-2023, 14:14)Lyvyoo Wrote: Zicea importatorul Lelit / Gaggia / G-iota ca ar fi pregatita livrarea din Belgia pentru Gen 2. Daca se primesc vesti, revin.

Eu am intrebat la Crema Perfecta, si mi-au dat cu flit .

Reply
Se pare ca se poate face pre-comanda deja la Barshaker pentru DF64 Gen2 la pretul de 1899 RON (la plata in avans)

https://barshaker.ro/DF64-Gen2-White

Ce e frumos e ca se poate adauga si codul ESPRESSOM si beneficiati de o reducere suplimentare de 10% - deci iese in final la pretul de 1709 RON

Si nu in ultimul, la finalizarea platii, se poate selecta si plata in rate fara dobanda, daca aveti card de la un card de la Raiffeisen, BT, BRD, BCR sau Alpha Bank.
*admin edit

Reply
Am dat acum comanda, se preconizeaza o livrare intre 10-15 ianuarie, deci super acceptabil  Blush

Reply
(18-12-2023, 18:39)Rainman Wrote: Se pare ca se poate face pre-comanda deja la Barshaker pentru DF64 Gen2 la pretul de 1899 RON (la plata in avans)

https://barshaker.ro/DF64-Gen2-White

Ce e frumos e ca se poate adauga si codul ESPRESSOM si beneficiati de o reducere suplimentare de 10% - deci iese in final la pretul de 1709 RON

Si nu in ultimul, la finalizarea platii, se poate selecta si plata in rate fara dobanda, daca aveti card de la un card de la Raiffeisen, BT, BRD, BCR sau Alpha Bank.

asa am crezut si eu, insa cuponul de 10% desi este acceptat de catre site si reducerea aplicata la cos, cica de fapt nu se ia in considerare si trebuie achitat pretul intreg 1899 ron.  ar fi frumos ca cei de la barshaker sa anunte oficial sau sa blocheze cumva cuponul inainte sa apuce lumea sa achite produsul... oricum pretul nu e rau nici fara reducerea aplicata

Reply
Salutari,
Technologic nu putem sa o facem, site-ul nou va fi mult mai user friendly.. Wink
--Only God Can Judge Me--

Reply
Folosesc kinu simplicity de ceva timp și sunt super mulțumit, ce spuneți un upgrade la Df64 v2 este chiar un upgrade în gust sau rămân la kinu?

Reply
Personal de cand am Kinu folosesc foarte rar DF64'le, imi place mai mult ce iese din cutitele conice.

Reply
(28-12-2023, 23:17)kzandrei Wrote: Personal de cand am Kinu folosesc foarte rar DF64'le, imi place mai mult ce iese din cutitele conice.

Multumesc frumos, chiar apreciez parerea sincera. Eram un pic indecis, dar m-ai ajutat mult :D

Reply
Am kinu de ani de zile si df64 de la primul lot. La cafelele care imi plac mie prefer cutitele plate. Ocazional cand mai beau cate ceva prajit mediu sau in vacante folosesc kinu.
ECM Synchronika cu robinet, DF64V + SSP, M47, ECM S-automatik 64
in trecut: df64, K30, Vario Home, Bezzera BB005, si Bezzera Mitica Top

Reply
Mut totul în topicul de VS
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Postarile depre DF64 Gen2 va rog sa le faceti de acum pe topicul dedicat.

Aici va ramane thread pentru actualii utilizator de DF64 V1 - V4.

Reply
Am și eu o situație legată de DF64: pare că se desfiletează capacul mare după vreo 10 râșnițături.
Plec cu indicatorul de la 30 și ajunge singur pe la 31 după ceva vreme.
O fi și cafeaua mai casantă și se transmit vibrațiile...
Mă gândesc să îi pun ceva bandă teflon să strângă mai tare. A mai pățit cineva așa ceva ?

La mine punctul zero e undeva la poziția 15, iar râșnițarea pentru espresso o fac pe poziția 30.
Lelit PL41TEM, G-iota DF64 + Kinu M47

Reply
Oare nu se mișcă doar indicatorul? (și la niche am văzut că crea confuzie faza asta). Ce versiune de râșniță ai? Pune o poză eventual. Filetele astea sunt destul de precise / fine, nu cred c-ar fi indicat să pui ceva să le strângă și mai tare...
(eventual spune-ne și ce înțelegi prin punctul de zero)
ECM Classika PID, DF64V, Kinu.

Reply
(27-03-2024, 17:32)Kontrast Wrote: Oare nu se mișcă doar indicatorul? (și la niche am văzut că crea confuzie faza asta). Ce versiune de râșniță ai? Pune o poză eventual. Filetele astea sunt destul de precise / fine, nu cred c-ar fi indicat să pui ceva să le strângă și mai tare...
(eventual spune-ne și ce înțelegi prin punctul de zero)

Nu cred că se mișcă indicatorul, l-am verificat / strâns tare, nu cred că e de acolo.
Iau ca referință și semnul de mai jos de pe râșniță.

Modelul nu știu ce fel e pentru că e destul de confuză situația aici; de unde ar trebui să îmi dau seama ?
Am luat-o de nouă de black friday de la dealer-ul din București care mi-a zis că e ultima versiune, dar că între ele nu prea sunt diferențe semnificative.

Punct zero înseamnă că învârt cu mâna rotorul până simt că freacă cuțitele și văd în ce poziție e indicatorul.

Reply
Inseamna ca vorbim de G-iota DF64 V4 si nu DF64Gen 2, corect? Uita-te pe factura si vezi ce scrie.

Reply
(27-03-2024, 17:40)sivex Wrote: Punct zero înseamnă că învârt cu mâna rotorul până simt că freacă cuțitele și văd în ce poziție e indicatorul.

Tocmai asta este problema cu indicatoarele care se pot muta: punctul zero ar trebui să fie într-adevăr unde se ating cuțitele, dar apoi tu poți să muți indicatorul unde vrei. Tocmai de asta am zis să atașezi o poză să fie mai ușor de înțeles și în plus se putea identifica și varianta râșniței...

Reply
(27-03-2024, 18:42)Lyvyoo Wrote: Inseamna ca vorbim de G-iota DF64 V4 si nu DF64Gen 2, corect? Daca este asa mutam in topicul dedicat. Uita-te pe factura si vezi ce scrie.

Așa este, râșnița e G-iota DF64 V4. Mulțumesc.

P.S. Oricum, care e diferența ?

(27-03-2024, 20:17)Kontrast Wrote:
(27-03-2024, 17:40)sivex Wrote: Punct zero înseamnă că învârt cu mâna rotorul până simt că freacă cuțitele și văd în ce poziție e indicatorul.

Tocmai asta este problema cu indicatoarele care se pot muta: punctul zero ar trebui să fie într-adevăr unde se ating cuțitele, dar apoi tu poți să muți indicatorul unde vrei. Tocmai de asta am zis să atașezi o poză să fie mai ușor de înțeles și în plus se putea identifica și varianta râșniței...
Varianta de râșniță este G-iota DF64, o să revin și cu o poză.
Cuțitele se ating la mine pe la poziția 15 față de indicatorul de pe corpul râșniței.
Acolo am pus indicatorul ca fiind poziție de referință, după care am destrâns până la 30 unde e în regulă pentru espresso.
Oricare ar fi referința, ideea e că inelul pare a se deplasa/destrânge cu timpul, nu rămâne fix.

Reply
Da, încep să înțeleg acum, prima generație de DF64 cum nu venea din fabrică cu acel inel avea o boabă de cafea sub inel ca referință.

În comparație cu Gen2 și eu am observat o reglare mai ușoară a acelui inel. Poate într-adevăr în cazul tău merge prea ușor...

Reply
trebuie sa pui o vaselina mai vascoasa decat ce e acum pe ea.
in niciun caz nu trebuie sa pui altceva, banda de teflon sau cine stie ce.
au fost cazuri in care filetul s-a distrus dupa o treaba ca asta.

pune pur si simplu o vaselina cu o vascozitate mai ridicata.  vei misca roata mai greu, dar macar ramane fixa

Reply
Ca sa minimizezi riscul de a strica filetul, ai putea sa pui acea vaselina fara a desuruba de tot partea de sus, ci doar partial.
ECM Puristika, DF64 SSP MP, DF64V SSP HU.  Aeropress+Timemore C3

Reply
(28-03-2024, 15:33)staicueduard Wrote: trebuie sa pui o vaselina mai vascoasa decat ce e acum pe ea.
in niciun caz nu trebuie sa pui altceva, banda de teflon sau cine stie ce.
au fost cazuri in care filetul s-a distrus dupa o treaba ca asta.

pune pur si simplu o vaselina cu o vascozitate mai ridicata.  vei misca roata mai greu, dar macar ramane fixa

good idea, mulțam ! o să încerc.

(28-03-2024, 15:37)anyidulike Wrote: Ca sa minimizezi riscul de a strica filetul, ai putea sa pui acea vaselina fara a desuruba de tot partea de sus, ci doar partial.

exact !

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Invisible User(s), 2 Guest(s)