Welcome Back Log In Create Account

Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE)

Da asa este acum e fabricata tot in china dar in cantitati f mici.
Ultimul lot spre ex cred ca s-a dat in juma' de ora. Cand am primit anuntul unui nou perk era deja sold out (cu toste ca acum pretul e mai mare pt toti datorita brexit).

Reply
Sa inteleg ca Liviu nu e suficient de infleuntar, cat timp e hoffmann in concediu?

N-am nici cea mai mica indoiala ca cei care vor aduce rasnita din topic in zonele occidentale, se vor ocupa si de aspectele care fac vanzarea mai usoara cum ar fi social media, forumuri etc.

Reply
(08-03-2021, 09:26)dev Wrote: E destul de evident că e aproape imposibil sa produci local, ceva care sa concureze un produs chinezesc. Sau daca se poate, e cu compromisuri majore. Sa nu uităm, există râșnițe manuale de peste 300 de euro.

Si Kinu si mbk demonstreaza ca nu este asa, ambele produse local, si nu au "chinezarii" la acelasi pret care sa fie competitive.

Unii chinezi au inceput sa se lacomeasca, prea multa educatie occidentala se vede imediat.
Pana la rasnita asta pe care va certati erau si sunt inca rasnite chinezesti cu cutite de +70 verticale, adica gen ek43, la sub 200, la care nu se uita nimeni... probabil tot pe ideea de "chinezarie ieftina". Ar fi interesant un studiu de psiho-marketing cum de au ajuns sa se invarta rotitele in capul multora diferit la asta fata de celelalte...

Reply
Marketingul face minuni! :D
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply
Nu vreau sa intru in polemica despre rasnite manuale conice pentru ca nu ma intereseaza si nu e topicul potrivit. 

Iar despre electricele fabricate in tara, numai de bine cat timp iti dimensionezi corect asteptarile. Dar in niciun caz nu putem vorbi de vreun super produs vandut la un pret execeptional. 

Despre clone la superpret as prefera sa discutam atunci cand unul dintre noi isi valideaza parerea cu cardul din dotare, altfel sunt multe lucururi care suna bine pe internet versus live.

Reply
(08-03-2021, 11:57)renatoa Wrote: Pana la rasnita asta pe care va certati erau si sunt inca rasnite chinezesti cu cutite de +70 verticale, adica gen ek43, la sub 200, la care nu se uita nimeni

Eu m-am uitat. Am facut calculele, cu drum, tva, taxa vamala, risc deteriorare transport, lipsa garantie in tara si nu am luat pana acum. Pe viitor mai vedem, e nevoie sa fiu influentat prin marketing. Ma supun :77:
ECM Synchronika cu robinet, DF64V + SSP, M47, ECM S-automatik 64
in trecut: df64, K30, Vario Home, Bezzera BB005, si Bezzera Mitica Top

Reply
(08-03-2021, 11:57)renatoa Wrote: Ar fi interesant un studiu de psiho-marketing cum de au ajuns sa se invarta rotitele in capul multora diferit la asta fata de celelalte...

"Sunt aspecte de munca si viata" cum s-ar fi zis in limba de lemn a unei epoci de mult apuse Rolleyes

Ingineria sociala pe forumuri/social media nu s-a inventat apropo de o rasnita. Dar e mereu fascinant s-o vezi la lucru. Unii devin asa convinsi incat ar trece la linsaj cand li se atrage atentia ca in spatele hype-ului sunt niste specificatii absolut banale. Asta in vreme ce initiatorii hype-ului isi freaca mainile all the way to the bank, cum s-ar zice in limba de lemn a epocii actuale. Rolleyes

Reply
Ce bine le zici matale... parca ai fi tras cu ochiul aici :D 

https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid153998

Reply
Cred ca trebuie un topic separat cu ultimile zile de postari / supozitii despre noua epoca a rasnitelor chinezesti vs romanesti vs restul lumii Smile  Subiectul e deschis si interesant, mai ales ca si grupul din care face parte Mahlkonig (Hemro) a achizitionat Hey Cafe, fabrica din China.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Din punctul meu de vedere nu a fost o discutie generica despre "rasnite chinezesti" ci o discutie despre rasnita asta g-Iota pentru care s-a creat un hype nejustificat in vreun fel de specificatii/parametrii tehnici.
 Poate sa faca altcineva prin China o rasnita care chiar sa dea pe spate ca specificatii/calitate/pret, nu e ca si cum chinezii n-ar avea industrie capabila de asa ceva.

Abia atunci ar avea sens largirea discutiei spre suport/garantie/service post-garantie/disponibilitate si cost piese de schimb,  adica eventualele atuuri ale unui produs autohton (sau macar fabricat undeva prin UE) in fata unui produs chinezesc exceptional.

Dar deocamdata e vorba strict de a pune fata in fata pe propovaduitorii chinezariei belgianului cu specificatiile absolut banale ale produsului. Barem chestia cu upgrade-ul la cutitele SSP prezentata ca argument la cateva postari distanta de alt mesaj unde se explica doct ca utilizatorii nu ar avea treaba cu piesele de schimb (pentru ca oricum ar trata rasnita ca pe un produs de consum) a fost de milioane.

Reply
Hype-ul e foarte justificat daca consideri ca "sora mai desteapta" costa de cel putin 4 ori mai mult. Sau altfel spus, merita turatia variabila, tolerante mai ok si un motor mai bun, de 4 ori mai multi bani? Pentru 90% dintre utilizatori, raspunsul este un NU hotarat. Acelasi raspuns il vei primi si daca le vei propune o rasnita comerciala on-demand, in aceeasi bani cu rasnita marketata "single dose". 

Cutitele, la o rasnita, sunt consumabile. Nu trebuie facultate cu profil tehnic sau cursuri pe la producatori ca sa schimbi niste cutite.

Reply
(07-03-2021, 23:01)dev Wrote: Ești mult prea optimist în legătură cu ce sunt dispuși oameni să repare la echipamentele din dotare. Majoritatea sunt produse de consum și sunt tratate ca atare.

(08-03-2021, 17:46)dev Wrote: Cutitele, la o rasnita, sunt consumabile. Nu trebuie facultate cu profil tehnica sau cursuri pe la producatori ca sa schimbi niste cutite.

Hotaraste-te la care afirmatie ramai Rolleyes  Cu prima imi raspundeai mie cand spuneam ca e totusi important sa ai de unde lua niste maruntisuri gen suruburile pentru cutite, fara sa le astepti sa vina din China...

Reply
Daca nu gasesti niste suruburi pentru cutite in Romania esti un individ inapt. Ti s-a parut ca ai emis vreo perla de intelepciune care trebuia comentata? Sau doar terminasesi "argumentele"?

Reply
Cred ca te faci cu mult succes ca nu intelegi halul in care te-ai contrazis si ai vrea sa provoci scandal pentru a duce discutia in derizoriu. Nu tine, stai linistit.
 Ideea nu era ca nu s-ar gasi suruburi de cutite in Romania. Un producator local ti le vinde cu cativa lei si chiar sunt suruburi pentru cutite nu suruburi generice luate la kil. E important sa le poti lua cand ai nevoie de ele, nu sa le comanzi si sa astepti cu saptamanile sau sa trebuiasca sa le refolosesti de nevoie pe cele vechi, riscand ca la tura urmatoare sa cauti solutii tehnice avansate ca sa le mai extragi.

Poti sa revezi citatele pe car ti le-am pus in fata ochilor si sa te hotarasti ce anume sustii, daca intr-adevar sustii ceva in afara de faptul ca sunt eu nasol pentru ca nu inteleg ca rasnita chinezeasca a belgianului merge pe apa in ciuda specificatiilor absolut anonime.

Reply
Im cer scuze la colegi, vreau sa intreb ceva ON TOPIC si poate deranjez OFF TOPIC-UL  :D

In clipurile disponibile mi se pare ca Gioata' rasneste un pic mai incet decat am experimentat eu cu alte rasnite cu cutite plate de 64, cand le-am folosit in mod SD. Oare inclinatia cutitelor sau poate spatiul mai redus la intrarea boabelor spre cutite incetinesc rasnirea? Poate fi ceva benefic in asta?
ECM Synchronika cu robinet, DF64V + SSP, M47, ECM S-automatik 64
in trecut: df64, K30, Vario Home, Bezzera BB005, si Bezzera Mitica Top

Reply
Realist vorbind și bucșele, bieletele, plăcuțele de frână, filtre și alte nebunii sunt consumabile dar nu toată lumea își desface mașina în fata blocului ca să le schimbe.
Unele lucruri le poți face singur, altele în service. Asta e. Îți asumi.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Dincolo de desenul cutitelor si calitatea acestora, sunt unele rasnite, on-demand, care au un fel de mecanism de pre-feed care ajuta boabele sa intre mai usor la taiat. 

Eureka de exemplu:

[Image: eureka_redspeed_burrs_1562479951_d33dc62...essive.jpg]

Reply
Asta e un punct de vedere corect dar oarecum in alta directie decat discutia. Era totusi vorba despre disponibilitatea unor piese de schimb foarte ieftine dar esentiale. Sa zicem echivalentul placutelor de frana.
 Daca suni sa cumperi un expresor de 3000 de euro orice magazin cat de mic o sa se dea peste cap sa-ti faca o oferta, daca exista magazin fizic iti ofera si cateva cafelute cat isi face numarul omul de la vanzari Rolleyes   Suni dupa sase suruburi in valoare de 1.50 ron fiecare si dintr-o data toata lumea e ocupata, n-are timp, te roaga sa dai un mail etc. Sunt sigur ca stii despre ce vorbesc  Tongue

Aici devine relevant un producator local (sau macar bazat in UE) care vrea sa ofere suport onest pentru marfa lui. Cand zic producator ma refer la unii care chiar produc marfa aia, nu care o comanda in China gen Allview, Eboda samd.

(08-03-2021, 18:25)vlaicu Wrote: Realist vorbind și bucșele, bieletele, plăcuțele de frână, filtre și alte nebunii sunt consumabile dar nu toată lumea își desface mașina în fata blocului ca să le schimbe.
Unele lucruri le poți face singur, altele în service. Asta e. Îți asumi.

Reply
De ce nu faci o cerere sa-ti faca o sectiune numai pentru tine, unde sa povestesti anecdote si sa-ti exprimi pararea despre orice? 

Pentru ca e clar ca nu te intereseaza rasnita asta.

Reply
Revenind un pic la subiect.

Parere personala:
Am avut Niche, cunosc preturile de productie, producatorul, si daca vorbim strict de constructie atunci DF64 este construit din piese mai bune si chiar un pic mai scumpe. Acum ramane de vazut cum va fi privit de utilizatori ( pe langa efectul placebo care este 99% la utilizatori de Niche )

Around Niche sunt chesti foarte greu de explicat legal, si de after sales etc.. si nici nu incerc.
Daca as avea de ales din cele doua rasnite cu siguranta m-as duce cu G-iota sau cu nimic.
--Only God Can Judge Me--

Reply
Cand am vazut ca au mai aparut 2 pagini pe topic am zis ca poate vad ceva util legat de rasnita (care la prima vedere dupa testarea scurta facuta de Liviu imi parea o optiune buna de SD) review-uri de la altii, comparatii, teste, ceva util. Cand surpriza, 2 pagini de frustratei...nu vreti sa mergeti in privat si sa nu mai trolati aici, sa raman si noi on topic cat de cat?
Lelit PL41TEM, Lelit PL043MMI, Tamper Lelit 57.35, Nivelator Motta 57, Sita Ascaso

Reply
Tare bine ar fi dacă distribuitorul ar pune 2-3 rasnite "la bătaie" pentru a le testa cei interesați. Eu unul as face asta și contra cost. Ca exemplu, 100lei "chirie" pe săptămână as plăti, iar la câți curioși "fricoși" suntem cred nu ar avea cum să iasă in pierdere. Chestia asta se practică inclusiv la scaune auto sau alte chestii scumpe pentru copii, ce ne-ar împiedica sa aplicăm și in acest caz?
Mai mult decât atât s-ar aduna mult mai multe păreri obiective decât ce vedem pe ultimele pagini ale thread-ului....
Bezzera Unica PID | Eureka Atom65 Touch| Kinu Phoenix | Loveramics | VST 

Reply
(08-03-2021, 19:51)RaduNim Wrote: Tare bine ar fi dacă distribuitorul ar pune 2-3 rasnite "la bătaie" pentru a le testa cei interesați. Eu unul as face asta și contra cost. Ca exemplu, 100lei "chirie" pe săptămână as plăti, iar la câți curioși "fricoși" suntem cred nu ar avea cum să iasă in pierdere. Chestia asta se practică inclusiv la scaune auto sau alte chestii scumpe pentru copii, ce ne-ar împiedica sa aplicăm și in acest caz?
Mai mult decât atât s-ar aduna mult mai multe păreri obiective decât ce vedem pe ultimele pagini ale thread-ului....

Obiectiv vorbind doar un producator care avea incredere imensa in produsul lui  facea asta chiar si in vremurile de aur ale lui "made in Germany" sau  "made in USA" etc.  SI vorbim de niste vremuri cand mostre de-astea se trimiteau la oameni cu reputatii cladite in multi ani, cu diplome relevante in domeniu sau cu notorietate publica uriasa samd.  Nu stiu daca ar fi realist sa asteptam asa ceva de la un importator din zilele noastre care a comandat un lot de marfa la o fabrica din China.

Noi traim acum in epoca zgomotului de pe internet, parerea unuia care da cu bata in balta despre "frustratei" (vezi mai sus)  facand efectiv galagie degeaba fara sa aiba un cuvant de spus la obiect ocupa tot atata spatiu cat a unuia care investeste si el tot timp cat sa scrie un mesaj, dar formuleaza ceva corect despre turatii, putere, inclinatie, retentie, cutite - ceva, orice in care sa se vada si alt gand decat "ba pe-a matii".

In conditiile astea mostrele se duc de obicei la influenceri "de casa", pentru ca altfel importatorul risca sa se trezeasca cu review-uri scrie in dusmanie si validate chiar de mostrele trimise de el.

Iti dai seama din ce-am scris ca n-am nimic cu negustorul respectiv, pur si simplu am considerat ca diferenta dintre hype si specificatii este uriasa. Unii au luat asta ca pe o declaratie personala de razboi si desigur ca putem banui de ce.

Reply
(08-03-2021, 20:07)Alex_A Wrote:
(08-03-2021, 19:51)RaduNim Wrote: Tare bine ar fi dacă distribuitorul ar pune 2-3 rasnite "la bătaie" pentru a le testa cei interesați. Eu unul as face asta și contra cost. Ca exemplu, 100lei "chirie" pe săptămână as plăti, iar la câți curioși "fricoși" suntem cred nu ar avea cum să iasă in pierdere. Chestia asta se practică inclusiv la scaune auto sau alte chestii scumpe pentru copii, ce ne-ar împiedica sa aplicăm și in acest caz?

Obiectiv vorbind doar un producator care avea incredere imensa in produsul lui  facea asta chiar si in vremurile de aur ale lui "made in Germany" sau  "made in USA" etc.  SI vorbim de niste vremuri cand mostre de-astea se trimiteau la oameni cu reputatii cladite in multi ani, cu diplome relevante in domeniu sau cu notorietate publica uriasa samd.  Nu stiu daca ar fi realist sa asteptam asa ceva de la un importator din zilele noastre care a comandat un lot de marfa la o fabrica din China.

Noi traim acum in epoca zgomotului de pe internet, parerea unuia care da cu bata in balta despre "frustratei" (vezi mai sus)  facand efectiv galagie degeaba fara sa aiba un cuvant de spus la obiect ocupa tot atata spatiu cat a unuia care investeste si el tot timp cat sa scrie un mesaj, dar formuleaza ceva corect despre turatii, putere, inclinatie, retentie, cutite - ceva, orice in care sa se vada si alt gand decat "ba pe-a matii".

In conditiile astea mostrele se duc de obicei la influenceri "de casa", pentru ca altfel importatorul risca sa se trezeasca cu review-uri scrie in dusmanie si validate chiar de mostrele trimise de el.

Iti dai seama din ce-am scris ca n-am nimic cu negustorul respectiv, pur si simplu am considerat ca diferenta dintre hype si specificatii este uriasa. Unii au luat asta ca pe o declaratie personala de razboi si desigur ca putem banui de ce.

(iar) ai scris 14 randuri goale. Cine a spus ca rasnita nu poate fi testata? Ce a intrebat @RaduNim si ce raspuns primeste? Eu nu zic, daca avem informatii concrete despre ceva, sa le aducem, de aceea e topic dedicat, cu plusuri, minusuri, opinii in utilizare, fotografii etc. Dar sa umplem pagini doar cu presupuneri mi se pare sadic.

Concret, s-a spus de la inceput ca rasnita e disponibila pentru testare in showroom. Adica iti alegi un espressor de acolo, te inchizi intr-o camera, aduci ce cafea crezi ca ai vrea sa testezi si ce accesorii crezi ca ai nevoie si stai acolo cate ore vrei fara sa te deranjeze nimeni. Fiind doar una singura, nu cred ca poate pleca la plimbare prin tara caci au nevoie la showwroom de ea. Insa ideea nu e rea, cu amendamentul ca e destul de riscant pentru o rasnita (sau espressor) sa umble pe mana atat de multor curieri.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Puteti apela la firme specializate pe import china. Intermediaza si se ocupa de tot ce inseamna import. 

https://www.facebook.com/Vrei-sa-importi...2753172458http://www.shamana-china.com/
Profitec Drive, Eureka Mignon Libra, Felicita Arc, Accesori:  IMS Competition Filter, IMS Big Bang.

Reply
(08-03-2021, 23:29)Lyvyoo Wrote: (iar) ai scris 14 randuri goale. Cine a spus ca rasnita nu poate fi testata? Ce a intrebat @RaduNim si ce raspuns primeste? Eu nu zic, daca avem informatii concrete despre ceva, sa le aducem, de aceea e topic dedicat, cu plusuri, minusuri, opinii in utilizare, fotografii etc. Dar sa umplem pagini doar cu presupuneri mi se pare sadic.

Concret, s-a spus de la inceput ca rasnita e disponibila pentru testare in showroom. Adica iti alegi un espressor de acolo, te inchizi intr-o camera, aduci ce cafea crezi ca ai vrea sa testezi si ce accesorii crezi ca ai nevoie si stai acolo cate ore vrei fara sa te deranjeze nimeni. Fiind doar una singura, nu cred ca poate pleca la plimbare prin tara caci au nevoie la showwroom de ea. Insa ideea nu e rea, cu amendamentul ca e destul de riscant pentru o rasnita (sau espressor) sa umble pe mana atat de multor curieri.

Raspunsul meu a fost 100% la obiect, in ziua de azi nimeni nu da rasnite pe mana unor necunoscuti de pe un forum (sau de oriunde altundeva) sa le desfaca, sa vada din ce sunt realizate anumite componente, ce motor e pus pe ea etc. Asta din motivele expuse mai sus.
 Rapsunsul 100% gol de continut era ala cu "rasnita disponibila pentru testare in showroom" pentru ca discutia (si critica mea la adresa hype-ului) nu era despre "arome fructate puse in evidenta de macinarea deosebit de uniforma" sau alte balarii de gen (complet subiective), ci despre partea hardware.  Deci genul de testare care se poate face intr-un showroom chiar n-avea nici o treaba, nu ne putea edifica absolut deloc.

Pe mine de exemplu m-ar impresiona placut daca motorul este fixat in sasiu intr-un mod care sa bifeze doua cerinte esentiale: 1. Sa nu transmita vibratii majore/sa nu intre in rezonanta si 2. Sa nu aiba amortizare cu componente care imbatranesc rapid. Ma pot lamuri in legatura cu asta rasnind cateva cafele cu ea intr-un showroom? Desigur ca nu.

Repet ideea: vad niste replici dusmanoase, fara continut real, fara legatura cu afirmatiile facute.  Care afirmatii nu sunt niste tampenii, sunt concrete, la obiect, bazate pe specificatiile publicate de importator.  Daca scopul topicului e reclama pozitiva pentru rasnita asta sigur ca obiectiile mele nu sunt binevenite. Daca scopul e sa analizam oferta asta in raport cu pretul si specificatiile, eu zic ca am fost 100% ontopic.

Reply
Sincer sa fiu nu am prea inteles ce vrei sa demostrezi tu prin postarile tale pe acest thread. Din ce ai declarat, nu te intereseaza deloc aceasta rasnita. In rest cred ca fiecare este liber sa discearna singur ce informatii sa foloseasca in decizia de achizitie a unui bun.

Reply
Daca te vede pasionat, dl Ionica de la service o desface, nu se-ncurca. Dar e mai simplu sa scoatem flacari pe aici in loc sa intrebam. Momentan inteleg ca asteapta stocul ce va veni la jumatatea lui martie ca sa se constate mentinerea constructiei bune a motorului. In imagini un modul de protectie a motorului in caz de suprasarcina si ceva din interior:

[Image: ycyl1i8.jpg][Image: TgLPdPP.jpg]

Reply
(09-03-2021, 01:53)Lyvyoo Wrote: Daca te vede pasionat, dl Ionica de la service o desface, nu se-ncurca.

Asta ar fi o chestie, evident cu una din lotul care va fi si comercializat.

Apropo, nu ai o camera endoscopica? S-ar putea da un ochi la interior si face niste poze cu motorul si prinderile lui pe sasiu fara sa o desfaci mai mult de atat.

Reply
(09-03-2021, 03:50)Alex_A Wrote:
(09-03-2021, 01:53)Lyvyoo Wrote: Daca te vede pasionat, dl Ionica de la service o desface, nu se-ncurca.

Asta ar fi o chestie, evident cu una din lotul care va fi si comercializat.

Apropo, nu ai o camera endoscopica? S-ar putea da un ochi la interior si face niste poze cu motorul si prinderile lui pe sasiu fara sa o desfaci mai mult de atat.

:bc:
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply

Forum Jump:

Browsing: 4 Guest(s)