Welcome Back Log In Create Account

Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE)

(06-03-2021, 15:43)Alex_A Wrote: Dar cu retentia parca ziceau ca e semnificativa doar la prima macinare si apoi se duce spre zero
Pai tu trebuie sa intelegi in primul rand ce este retentia. Retentia este egala cu cantitatea de cafea retinuta in rasnita la prima utilizare dupa curatarea ei. Acea cafea va fi doar inlocuita de o alta la urmatoarea rasnire. Deci retentia este aceasi la fiecare rasnire pe care o faci si este egala cu cantitatea retinuta prima oara. In concluzie ea nu are cum sa scada.

Reply
(06-03-2021, 15:51)bogy Wrote:
(06-03-2021, 15:43)Alex_A Wrote: Dar cu retentia parca ziceau ca e semnificativa doar la prima macinare si apoi se duce spre zero
Pai tu trebuie sa intelegi in primul rand ce este retentia. Retentia este egala cu cantitatea de cafea retinuta in rasnita la prima utilizare dupa curatarea ei. Acea cafea va fi doar inlocuita de o alta la urmatoarea rasnire. Deci retentia este aceasi la fiecare rasnire pe care o faci si este egala cu cantitatea retinuta prima oara. In concluzie ea nu are cum sa scada.

WOW Rolleyes .

Ei uite eu iti dau in scris ca o buna parte din cafeaua retinuta de o rasnita gen DKS-65 sau DF64 la prima rasnire NU este inlocuita la urmatoarele rasniri. Nu vorbim aici de rasnite care tin pe "tunel" nspe grame.
 Aici e vorba de cafea care ramane pe langa suruburile cutitelor etc si care se duce (si este inlocuita de alta) doar cand cureti rasnita.  Chestii gen 2-3-4g si care sunt un fel de retentie permanenta.

Dar mersi de sfat, ce pot sa zic Rolleyes

Reply
Am gasit poza, suportul cutitului superior de la Dip  avea gauri pentru trepte, deci nu e stepless.

[Image: yA9RSnV.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(06-03-2021, 15:50)dev Wrote: Tu esti revanzator DIP? Intreb pentru un prieten...

Da, e plin de revanzatori DP pe forumuri, m-ai prins Sherlock. Vezi mai sus cum e cu retentia aia patentata.

In schimb e intr-adevar fascinant sa vezi cum se lupta unii sa promoveze chinezaria belgianului de zici ca le-ar depinde viata de asta.  Mai nasol e pe urma daca se strica un reper de cativa lei gen burduful ala sau suportul de portfiltru samd.  Dar sa nu ne batem capul cu de-astea, nu? Shy

(06-03-2021, 16:04)Lyvyoo Wrote: Am gasit poza, suportul cutitului superior de la Dip  avea gauri pentru trepte, deci nu e stepless.

[Image: yA9RSnV.jpg]

Da, se vede clar. Nici modelul pe care-l vazusem eu nu era, dar au trecut cativa ani buni. Avand in vedere ca reglajul macinaturii e pe cutitul de sus (nu pe cel de jos ca la DK40 etc) nu cred ca e mare lucru s-o faca stepless, daca n-or fi facut-o deja.  Oricum ar fi important feedback-ul din piata, dar vad ca unii si-ar da viata pe-aici pentru chinezaria belgianului Rolleyes

Reply
(06-03-2021, 16:02)Alex_A Wrote: Ei uite eu iti dau in scris ca o buna parte din cafeaua retinuta de o rasnita gen DKS-65 sau DF64 la prima rasnire NU este inlocuita la urmatoarele rasniri.
Te intreb doar din curiozitate, pentru ca te vad asa categoric in afirmatii. Cate rasnite ai curatat pana acum?

Reply
Quote:Adica un motor de 660W nu ar putea rasni 14-18g de cafea  si la 3-4-500 rpm? 

Inainte de a mai posta panseuri despre putere si turatii, revedeti capitolul din fizica unde cele doua fac menaje a trois si cu notiunea de cuplu... 

Oare cum o fi in stare Honne sa macine la 350 RPM cu un motor de 150W...

Reply
(06-03-2021, 17:06)renatoa Wrote: Oare cum o fi in stare Honne sa macine la 350 RPM cu un motor de 150W...

Dark roast! :D
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply
(06-03-2021, 16:57)bogy Wrote:
(06-03-2021, 16:02)Alex_A Wrote: Ei uite eu iti dau in scris ca o buna parte din cafeaua retinuta de o rasnita gen DKS-65 sau DF64 la prima rasnire NU este inlocuita la urmatoarele rasniri.
Te intreb doar din curiozitate, pentru ca te vad asa categoric in afirmatii. Cate rasnite ai curatat pana acum?

Cel mai recent episod s-a consumat fix aseara cu DK-40ul pe care-l folosesc acasa de vreo 6 ani, de-aia m-a distrat asa de copios siguranta cu care incepusesi sa-mi dai lectii despre retentie Rolleyes  Sigur ca o rasnita cu cutite de 100 o sa aiba  retentie permanenta consistent mai mare decat una de 64 dar principiul e acelasi.
 In caz ca nu stiai, la DK-40 poti inspecta vizual foarte bine "tunelul" dupa ce scoti placa care tine cutitul fix de sus, rasnita nu are retentie majora acolo din cauza presiunii aerului impins de cele 3 palete de pe placa rotativa.  Mi-e greu sa cred ca DK-65 are.

(06-03-2021, 17:06)renatoa Wrote:
Quote:Adica un motor de 660W nu ar putea rasni 14-18g de cafea  si la 3-4-500 rpm? 

Inainte de a mai posta panseuri despre putere si turatii, revedeti capitolul din fizica unde cele doua fac menaje a trois si cu notiunea de cuplu... 

Oare cum o fi in stare Honne sa macine la 350 RPM cu un motor de 150W...

Eu va sugerez sa va urmati propriul sfat si sa descoperiti diferentele fascinante dintre motoarele electrice si cele termice apropo de disponibilitatea cuplului pe plaja de turatii. Ar putea ajuta si limba romana pentru a usura intelegerea sensului unor afirmatii simple. Pare sa va fi scapat intelesul celor spuse de mine, desi nu era nimic complicat.

Daca tot ne luam peste picior din cauza chinezariei beligianului poate imi explicati si de ce se intampla asta? Rolleyes Mi se par spectaculoase indarjirea si atacurile la persoana care mustesc dupa o intrebare simpla despre rasnita-minune.

Reply
In cazul acesta te las sa te autosugestionezi cum ca DIP-urile au retentie spre zero.

LE. Nu ai pus o intrebare, ci ne-ai explicat cum ca aceasta nu merita atentie, pt ca are 1400 rpm.

Reply
Alex_A ai putea sa contribui la comunitate facand un review la rasnita ta intr-un thread separat. observatii, experiente, curatare, retentii etc. Aici vorbim despre alta rasnita.
ECM Synchronika cu robinet, DF64V + SSP, M47, ECM S-automatik 64
in trecut: df64, K30, Vario Home, Bezzera BB005, si Bezzera Mitica Top

Reply
(06-03-2021, 18:52)bogy Wrote: LE. Nu ai pus o intrebare, ci ne-ai explicat cum ca aceasta nu merita atentie, pt ca are 1400 rpm.

Nici pomeneala, am intrebat daca e cea prin specificatii care sa justifice hype-ul (8 pagini de topic). Ma gandeam ca poate mi-a scapat mie ceva.

A rezultat ca e a nspea rasinta cu cutite plate de 64 si motor de 1400rpm, care are insa o baza inclinata pentru a minimiza retentia pe "tunel".  De ce a fost asta cauza pentru un circ cu ironii, acuzatii samd? Rolleyes

Ma rog, comentariile sunt de prisos...

(06-03-2021, 18:52)bogy Wrote: In cazul acesta te las sa te autosugestionezi cum ca DIP-urile au retentie spre zero.
 Cand desfaci suportul cutitului de sus si te uiti cu ochii tai pe "tunel" si vezi ca acolo n-a mai ramas mare lucru dupa ultima rasnire e cam greu sa-ti explice cineva pe net care-i treaba de fapt. Dar nu te impiedica nimeni sa incerci in continuare, e o tara libera.

Reply
Nu e justificata indignarea fata de hype-ul rasnitei chinezesti, daca alternativa propusa e DIP. Sunt rasnite on-demand, mult mai kitchen-friendly. Utilizatorii obisnuiti pun accentul mai mult pe o risipa de cafea cat mai redusa intre sesiuni, decat pe calitatea si constanta macinaturii, de la shot la shot.

Reply
Despre Dip mutăm pe topicul dedicat
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(07-03-2021, 10:55)dev Wrote: Nu e justificata indignarea fata de hype-ul rasnitei chinezesti, daca alternativa propusa e DIP. Sunt rasnite on-demand, mult mai kitchen-friendly. Utilizatorii obisnuiti pun accentul mai mult pe o risipa de cafea cat mai redusa intre sesiuni, decat pe calitatea si constanta macinaturii, de la shot la shot.

Nu e vorba aici de "alternativa propusa" era doar exemplul la indemana, pentru ca e un producator roman, cu preturi similare chinezariei si de la care mai gasesti la cativa lei inclusiv maruntisuri gen suruburile de fixare ale cutitelor etc fara sa stai sa-ti vina din China. Aici nici macar nu e vorba de patriotism sau de simpatie pentru o firma romaneasca, e vorba de considerente practice pe care le intelege imediat orice om care a apucat sa schimbe un set de cutite la rasnita samd.

Ideea de baza (nu indignarea Rolleyes ) era ca specificatiile chinezariei belgianului nu justifica in nici un fel hype-ul.  OK, are o baza inclinata, ideea e de retinut si se poate aplica inclusiv la o multile de rasnite deja aflate in functiune, dar in rest G-iota asta e pur si simplu anonima.

A, daca avea cutite de 80 si motor de 1000W cu 500rpm in banii astia crede-ma ca intelegeam perfect 8 pagini de topic si un entuziasm debordant. Asa insa...

Reply
Stai liniștit, nu ești singurul!
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply
Ai uitat un detaliu pe langa cele tehnice... si sa coste... sub 200 :D

Reply
nici mie nu mi se mai pare atat de ieftina chinezaria...prin comparatie cu Eureka xl

Reply
(07-03-2021, 19:23)Alex_A Wrote: Ideea de baza (nu indignarea Rolleyes ) era ca specificatiile chinezariei belgianului nu justifica in nici un fel hype-ul. [...]

Alex, haide că-ți sumarizez eu ideea din spatele hype-ului:

- e single dose, ceea ce mulți (inclusiv eu) caută;
- are cuțite plate care pare că se pot înlocui (fără modificări) cu SSP-uri;
- este la preț de Eureka Mignon (și semnificativ sub Niche după Brexit);
- nu se cunosc multe detalii despre ea încă așa că lumea speculează.

Problema colegilor care ți-au răspuns mai dur a fost aceea că în loc să le explici frumos ceea ce te indignează, ai abordat un aer de superioritate (care de obicei deranjează).

Seară bună.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
Subscriu tot ce a spus @TVTVTV
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
DF64 + SSP ajunge la pretul unei rasnite bune, doar ca, spre deosebire de aceasta, DF64 + SSP are aceleasi probleme ca si DF64 fara SSP. Stiu ca va doriti sa va placa DF64 si ca pare single dose (dpmdv nu e sd, am tot scris, dar sigur, pot sa gresesc), dar cateva teste inainte de achizitie cu DF64 vs o rasnita folosita cu boabe in hopper nu ar strica.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
da la asta ma gandeam...daca se ia la pachet espresor si rasnita de la barshaker pretul lui eureka mignon xl nu mai e asa de mare daca se ia in considerare ca vine si cu spatiu de tampare (deci nu mai trebuie sa dau si pe ala vreo 150 lei)..am calculat eu  vreo 2500 lei scazand toate cele.
deci de la 1900 lei cat e df64 pana la 2500 nu e chiar asa mult...deci ar fi binevenita o comparatie intre cele 2. Eu m-am cam dezumflat dupa negativele gasite de cei din Polonia

ma bucur totusi ca m-am bagat la Arco electric..tot ma aleg cu o rasnita chiar daca vine in mai

Reply
Haide să o testăm și noi înainte, dude.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
(07-03-2021, 19:23)Alex_A Wrote:
(07-03-2021, 10:55)dev Wrote: Nu e justificata indignarea fata de hype-ul rasnitei chinezesti, daca alternativa propusa e DIP. Sunt rasnite on-demand, mult mai kitchen-friendly. Utilizatorii obisnuiti pun accentul mai mult pe o risipa de cafea cat mai redusa intre sesiuni, decat pe calitatea si constanta macinaturii, de la shot la shot.

Nu e vorba aici de "alternativa propusa" era doar exemplul la indemana, pentru ca e un producator roman, cu preturi similare chinezariei si de la care mai gasesti la cativa lei inclusiv maruntisuri gen suruburile de fixare ale cutitelor etc fara sa stai sa-ti vina din China. Aici nici macar nu e vorba de patriotism sau de simpatie pentru o firma romaneasca, e vorba de considerente practice pe care le intelege imediat orice om care a apucat sa schimbe un set de cutite la rasnita samd.

Ideea de baza (nu indignarea Rolleyes ) era ca specificatiile chinezariei belgianului nu justifica in nici un fel hype-ul.  OK, are o baza inclinata, ideea e de retinut si se poate aplica inclusiv la o multile de rasnite deja aflate in functiune, dar in rest G-iota asta e pur si simplu anonima.

A, daca avea cutite de 80 si motor de 1000W cu 500rpm in banii astia crede-ma ca intelegeam perfect 8 pagini de topic si un entuziasm debordant. Asa insa...
Ești mult prea optimist în legătură cu ce sunt dispuși oameni să repare la echipamentele din dotare. Majoritatea sunt produse de consum și sunt tratate ca atare.

Sunt curios la ce preț a reușit să producă, producătorul autohton, râșnița cu cuțite de 68mm.

Reply
(07-03-2021, 19:23)Alex_A Wrote:  Ideea de baza (nu indignarea Rolleyes ) era ca specificatiile chinezariei belgianului nu justifica in nici un fel hype-ul.  OK, are o baza inclinata, ideea e de retinut si se poate aplica inclusiv la o multile de rasnite deja aflate in functiune, dar in rest G-iota asta e pur si simplu anonima.

(07-03-2021, 19:29)renatoa Wrote: Ai uitat un detaliu pe langa cele tehnice... si sa coste... sub 200 :D

(07-03-2021, 21:39)TVTVTV Wrote: Problema colegilor care ți-au răspuns mai dur a fost aceea că în loc să le explici frumos ceea ce te indignează, ai abordat un aer de superioritate (care de obicei deranjează).

Am impresia ca unii raspund la ce e in capul lor, nu la ce scrie interlocutorul.  E greu sa ai un dialog in felul asta Rolleyes

(07-03-2021, 23:01)dev Wrote: Ești mult prea optimist în legătură cu ce sunt dispuși oameni să repare la echipamentele din dotare. Majoritatea sunt produse de consum și sunt tratate ca atare.

Mai sus imi explica cineva ca un mare atu al chinezariei belgianului e ca se pot pune cutite SSP.  Rolleyes  Pai eu zic sa ne hotaram, ori e irelevant ca de la un producator autohton poti cumpara orice surub pentru ca lumea nu-si baga mana in ele nici sa schimbe niste cutite cand se tocesc, ori e o mare smecherie ca la o chinezarie poti pune cutite SSP pentru ca asta asteapta consumatorii, sa vina rasnita noua ca sa schimbe cutitele la ea :scratch:

Da-o naibii, amandoua afirmatiile nu pot fi adevarate in acelasi timp.

Referitor la pret iti dai seama ca n-o sa ne spuna nimeni pretul de productie.

Reply
(08-03-2021, 01:02)Alex_A Wrote: Referitor la pret iti dai seama ca n-o sa ne spuna nimeni pretul de productie.
Probabil voiai sa spui cost de productie.
Cred ca @dev se referea la pretul rasnitei celor de la DIP, DS-68.

Reply
Am folosit termenul folosit de el, tocmai pentru ca de acolo rezulta ambiguitatea.  Doua mesaje consecutive nu ar trebui sa fie atat de greu de urmarit si de pus in context, fiind folosit clar cuvantul productie am presupus ca la asta se referea, dar aia e o informatie pe care presupun ca o are doar producatorul.

Pretul de vanzare cred ca nu e vreun secret, nu stiu la cat se mai invarte acum de cand a sarit euro dar acum cativa ani era pe la 2000.

Reply
(08-03-2021, 01:49)Alex_A Wrote: Pretul de vanzare cred ca nu e vreun secret, nu stiu la cat se mai invarte acum de cand a sarit euro dar acum cativa ani era pe la 2000.

Acum cativa ani nu exista DS-68. Dar na, daca tu zici, ca prea zici cu foc.

Reply
E destul de evident că e aproape imposibil sa produci local, ceva care sa concureze un produs chinezesc. Sau daca se poate, e cu compromisuri majore. Sa nu uităm, există râșnițe manuale de peste 300 de euro.

Și Niche a beneficiat, și încă beneficiază, de un hype justificat de faptul că există. Restul specificațiilor intră in categoria "good enough".

Dacă un produs nu e pentru tine, îți spui păsurile și treci la următorul rant.

Reply
Niche nu a dovedit deja ce a avut de dovedit? e apreciat in toata lumea.. J. Hoffman il lauda cu fiecare ocazie. Nu cred ca poti face comparatie intre Niche si chinezarie
Are si o politica de marketing f buna si nu e produs la scara larga asa cum e chinezaria. Se fac loturi f mici si se dau ca painea calda in maxim o ora de la momentul lansarii unui nou lot.
Adevarul este ca e foarte apreciat...nu am vazut decat vreo 2 Niche de vanzare pe forum vandute imediat..in schimb f multe anunturi de genul "cumpar Niche"

si pretul e cam dublu fata de chinezarie

Reply
(08-03-2021, 09:58)distrugatorul Wrote: si pretul e cam dublu fata de chinezarie

Niche e fabricata tot in China Tongue si nu i se potriveste peiorativul chinezarie. ultimii 20 de ani au demonstrat ca se poate produce SI calitate in toate domeniile in China.
ECM Synchronika cu robinet, DF64V + SSP, M47, ECM S-automatik 64
in trecut: df64, K30, Vario Home, Bezzera BB005, si Bezzera Mitica Top

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)