Am incercat si eu cele doua cafele de la Hedone, Ethiopia si India Malabar Munsooned.
Le-am luat pe acestea doua pentru ca Ethiopia de obicei imi place ca e mai acida si fructata, iar India am luat-o pentru ca aparea la prajire mai light impreuna cu Ethipia si Spirit of India.
Ethiopia - nu mi se pare ca este prajita light.
Poza cu telefonul.
In espresso - aciditatea care o asteptam este mai mica, corpul mediu. Si in gust si in aroma partea aceea de fructe nu iese in evidenta. Per total este placuta, merge bine cu lapte.
La aeropress - mai bitter decat ma asteptam la prima incercare. Probabil trebuie facuta la o temperatura mai joasa. Mai incerc si revin.
India Malabar Monsooned - Aceeasi impresie asupra gradului de prajire.
Poza cu acelasi telefon.
La 4 zile de la prajire am deschis punga, boabele mari si frumoase dar aveau pete de ulei.
La espresso - prezentare exceptionala. Curge ca o miere tigrata. Crema f multa si densa, parca nu am avut la nicio cafea atat de multa crema. Corp pronuntat retrogust pronuntat - cacao neagra. Aici bitterul este evident. Cand o macini zboara cafeaua peste tot electrizata. Zicea Lyvyoo de Spirit of India ca zboara pe blat, si asta la fel, se pare ca e ceva in India :)
In prima zi, la prima incercare cu india malabar, nu mi-a placut ce am in ceasca, avea gust ars dar azi dimineata s-a schimbat gustul, a disparut "cenusa" si este mai placuta. Trebuie sa revin cu impresii peste cateva zile.
La aeropress (desi convingi cafeaua greu sa intre in aeropress, prefera sa se lipeasca de orice pe drum) a fost mai bine decat in espresso. Are corp si in aeropress dar incepi sa simti gusturi mai placute, in zona dulce-amarui, caramel poate...
(eu la aeropress am filtre de hartie nu de metal)
Apropos de prajire mai light, ma asteptam sa vad acele dungi frumoase galbene - nu le are nici Ethipia nici India. Banuiesc ca exista motive sa fie asa, poate ne spune Dragos.