Hello There, Guest! Login Register


Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti )

#61
Eu sunt fan blend-uri și am acum în borcan un Aromatic Blend de la ei. Prăjit, corpolent, cu gust finuț de ferment și multă cremă în ceașcă. Îl recomand celor care sunt fani cafea prăjită mai bine.
Lelit PL41LEM + IMS + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
#62
(24-02-2021, 12:21)Lyvyoo Wrote: Daca nu ma insala memoria, Adola mi-a placut cel mai mult dintre cafelele Dropshot de pana acum.

Si Kercha... capsunile alea buune
Lelit PL162T Bianca + Hedone Honne | Comandante C40 + V60
 
Reply
#63
Tot ce au sunt foarte bune.respect.
[b]rocket giotto timer evoluzione r , cafflano kompresso, tamper panthera gear powered by suncoffee , rasnita Compaq k3 ,  kinu M 47, WDT tool by panthera, hario v60,BWT filter, ibric, nivelator mota.[/b]

 
 
Reply
#64
Vin rachetele aka prajirile scandinave   Tongue  
Sa consemnam sosirea Loring-ului la Dropshot, probabil al doilea din Romania, daca nu ma insel. Momentan abia a aterizat, saptamana trecuta nu era montat. Poate ne spune Razvan doua vorbe despre ce ganduri are cu el...

[Image: awsTZsP.jpg][Image: PkLaoa7.jpg][Image: hgJmtkt.jpg][Image: 6YVzz7K.jpg]
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#65
Salutam! Multumiri lui Liviu pentru vizita, intr-adevar unul din visurile mele legate de prajire s-a implinit, un prajitor considerat de unii oarecum cel mai rafinat din lume, imbinand precizia cu repetabilitatea si ecologia. Prajitoriile nordice au trecut demult pe el si cum ele sunt reperul nostru calitativ, m am gandit ca ar fi important sa incercam sa ne crestem nivelul chiar daca putem discuta de un mare efort financiar, oarecum greu de amortizat. Prajirea cafelei este o mare pasiune si atunci calculele financiare din Excel sunt mereu in plan secund atunci cand luam decizii privind investitiile in tehnologie. 

Planurile cu Loring sunt sa experimentam prajirea la filtru si prajirea espresso foarte light, pentru microloturi si loturi rare. Nu l am luat pentru prajirile medii usoare, medii sau medii inchise, aici suntem extrem de multumiti de prajitorul actual, pe care am ajuns sa l stapanim bine iar in ultimul an sa intelegem cum sa compensam profilele de prajire trecand prin toate variatile de temperatura ale fiecarui anotimp. 

Mai multe nu prea ar fi de spus acum, incercam sa aprindem  Loring ul saptamana aceasta si cel tarziu cealalata saptamana sa profilam cateva din nu putinele microloturi pe care le-am tinut "ascunse" in ultimele luni Smile 

Altfel, la capitolul noutati, v-as invita sa urmariti canalul nostru de YOUTUBE :https://www.youtube.com/channel/UC8YIPONN6cS33Ozo-5gRKjg/featured 

[Image: 4WwBYvd.jpg]

Ne a luat ceva timp insa am reusit sa ne organizam si zic eu ca vom reusi sa producem in mod constant content interesant, de la review uri de echipamente pana la prezentarea cafelelor noastre, atat cele pe care le avem in mod constant cat si cele sezoniere. Momentan avem doua videoclipuri despre 2 blenduri, una din "specialitatile casei" si cei ce nu au vazut interviul meu cu Israel Degfa din Ethiopia, poate vor fi interesati sa descopere cultura cresterii cafelei in acea fascinanta tara pe care am reusit sa o vizitez inainte de Covid. 

Daca aveti sugestii ce ati dori sa vedeti, le asteptam cu drag. Nu suntem in pana de idei, dimpotriva, dar in mod clar putem prioritiza Smile
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#66
Salut Razvan,

Ati reusit sa deschideti locatia din Aviatiei? Mi-ar fi mult mai accesibila decat cea de la Afi.
Lelit Grace (PL81T), Kinu M47 Phoenix
 
Reply
#67
Multumesc frumos, razvanMB ! Am fost surprins placut, abia astept sa le savurez.
[Image: 33o8EWP.jpg]
Bianca V2 // Niche Zero //
Past: PL41TEM // Lelit PL43 MMI // 
 
Reply
#68
Multumim si noi, weekend placut, cu preparate delicioase !
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#69
Am început azi dimineață anafura asta.
Poate că am râșnit-o prea fin (0.5 pe Mazzer SJ) pentru că boaba nu este deloc casantă, ba chiar molicică pentru cuțite, fiind prăjită ușor. Și macerată. Adică pulberea face un bouldering notabil, dar asta să fie problema.
Foarte bună în gură și nas, cred că cere lapte.
Fără lapte ar ieși mult notele de macerare, adică acelea de "fructe de pădure".
Una peste alta, încă o pungă WOW. Și încep progresiv să mă las consiliat de roasterși, care au într-adevăr meșteșugul deprins la nivel impresionant. (nu mă refer doar la Dropshot)
Notă: dacă boabele crude au stat la macerat și au căpătat acele note specifice, n-am o problemă să mă exprim astfel: după o fermentare de o zi jumate, similară procesului de vinificație, zahărurile sunt digerate de bacterii și transformate în alcool. În același timp se produce CO2, iar nările antrenate vor acuza un iz de boască. Eh, procesul este scurt și nuanțele sunt fine, așa că nu vor acoperi notele de cuișoare și scorțișoară, dacă izul respectiv este deranjant pentru cineva. Eu îl găsesc interesant, rimează cu stilul de prăjire și cu caracterul fructat ale cafelei, plus că îmi evocă ceva african, gen rogojini, hiene, savană, colibă de lut etc.

[Image: f4zHchi.jpg]
Mazzer SJ  | Zwänger Favorite Typ0  |  Isomac Giada  | Promac Lollo |  Tecnosystem Blitz | Gaggia Dose
 
Reply
#70
"Anisoara" mi-a placut mult recent si pe Aeropress (a trebuit sa plec in deplasare si am facut sacrificiul asta Smile  ). In espresso a mers foarte bine "pe direct", 1:2. Insa eu trag de temperatura in jos, ca sa duc acele fructe de padure cat mai departe de momentul coacerii  Angel

[Image: DU0jkLo.jpg]
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)