Hello There, Guest! Login Register


Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti )

#1
Am cumpărat cafea de la ei și este ff buna.recomand.
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

 
 
Reply
#2
Zici de cafeaua de la Dropshot?
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
#3
m-ati bagat in ceata... si de, sunt si eu interesat de surse de cafea buna - nu mai zic proaspata ca verde si curata, apoi, bine si recent prajita - zic doar, ca pret/performanta!

deci, deocamdata e un fel de... zvon; ca sa fie o sursa si inca una de incredere, ar mai fi trebuit niste detalii, care da, ar fi semanat a reclama comerciala, dar pana la urma ori cum, asta se face direct, sau indirect!

am incercat ceva website-uri si n-am gasit pe denumire... deci nu stiu nici ce oferta au, nici daca expediaza prin curier etc.
oricum, pana la urma nu e asa grav...tot vine ala cu coroana...
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
Reply
#4
Da dropshot.

www.tastecrafters.ro
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

 
 
Reply
#5
Eu cumpar produse de la ei câteodată. Nu au cafea rea și sunt și băieți de treabă. Încă nu vor sa se prezinte comunității pana nu sunt siguri ca au produse care sa ne satisfacă cerințele.
Ca și ceva pont-uri, au, printre altele, un parteneriat cu Israel Degfa de la care își procura vreo patru tipuri de cafea verde. Restul de materie prima cred ca este obținută cam de unde iau și restul.
Am cumpărat recent o Etiopia Adola de la ei dar și de la Sloane. Fix aceeași sursa de materie prima, Israel Degfa. Nu am apucat sa le testez dar revin cu păreri după ce fac niște teste.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1
 
Reply
#6
Salutare, apreciez ca exista oameni de pe forum care au descoperit cafeaua DROPSHOT, prin intermediul www.tastecrafters.ro . Sunt doua entitati separate, Tastecrafters importa si distribuie echipamente si accesorii pentru prepararea cafelei si suntem prezenti deja de aproape 3 ani pe forum, prin diverse promotii exclusive, la diferite marci, pentru espressomani. 

Pentru ca am avut o mare nesansa in constructia site-ului www.dropshot.coffee alegand o firma locala care ne a dezamagit profund, am amanat lansarea si am cautat alte canale de distribuitie ale produselor Dropshot. Asa a aparut oportunitatea distributiei pe site-ul www.tastecrafters.ro. Momentan doar acolo gasiti gama intreaga de blenduri, mono origini si microloturi. 

Legat de "lansarea" marcii pe espressoman, mereu am amanat o deoarece au fost mereu alte prioritati si simteam ca trebuie sa alocam o persoana oarecum dedicata pentru comunicare pe acest forum. Exista aici oameni pasionati de cafea, care aloca mult timp pentru invatare si carora ne-ar placea sa le putem aloca timp pentru schimb de informatii. 

Se pare ca problema timpului este partial rezolvata de situatia actuala, in care toti suntem mai mult acasa, deci sper sa putem comunica mai mult Smile

(22-03-2020, 10:28)vlaicu Wrote: Ca și ceva pont-uri, au, printre altele, un parteneriat cu Israel Degfa de la care își procura vreo patru tipuri de cafea verde. Restul de materie prima cred ca este obținută cam de unde iau și restul.
Am cumpărat recent o Etiopia Adola de la ei dar și de la Sloane. Fix aceeași sursa de materie prima, Israel Degfa. Nu am apucat sa le testez dar revin cu păreri după ce fac niște teste.

Parteneriatul cu Israel Degfa este prima relatie directa DROPSHOT de cumparare cafea verde, subiect de care ma ocup personal. Acum 2 luni am vizitat personal statia de procesare Adola a lui Israel, am facut cupping pe mostre din recolta actuala si am rezervat microloturile care vor sosi peste 2-3 luni in tara. Lotul de Adola pe care il avem este din recolta trecuta, insa se prezinta in "forma" excelenta. Sunt multe de povestit despre Israel Degfa si cum a ajuns el la numai 33 de ani cel mai mare exportator de cafea verde din Etiopia, cu peste 46 de statii de procesare, insa avem materiale pregatite pe tema asta. 
[Image: CVuMm0e.jpg]

@radudani : intentionam sa punem la dispozitia pasionatilor si cafeaua verde, exista momentan pe website sectiunea Roasting / Cafea Verde insa la modul real trebuie sa punem la punct logistica, ambalarea la pungi micute de 1kg sa zicem, etc. Probabil vom reusi in perioada urmatoare insa termene exacte nu avem, data fiind situatia de izolare. 

Cel mai important este sa ne gandim la un discount special la cafea verde pentru espressomani, revenim cu detalii. ( poza este de la Adola, 2019) 

[Image: rkFnbhn.jpg]
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#7
2 observatii am si eu legat de cafeaua prajita de la Dropshot.

Apreciez conceptul de cafea de origine, bine prajita, DAR proaspat prajita, disponibila la raft (Maga Image) pentru un public mai larg. Orientata catre posesorii de automate, ibrice si moka pot-uri. Eu o vad ca o directie buna inclusiv ca mod de popularizare a ideiei de "cafea proaspata".

Am avut ocazia sa gust o mostra de Adola Naturala si mi-a placut, a fost buna. Prajita corect fara ca fermentul sa acopere prea mult cafeaua.
 [Image: YfNviyE.jpg]
Filtroman infocat
V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Cafflano Krinder (de vanzare)
 
Reply
#8
Azi am desfacut etiopia adola buna la gust, recomand
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

 
 
Reply
#9
Morning ninja de la Dropshot, cu putina robusta si ceva preinfuzie la Kompresso = ciocolata cu alune si fara acritura, pe gustul meu

[Image: bH1E9WX.jpg][Image: A5KKqCT.jpg]
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
#10
Mulțumesc pt cafea si mostră! Dimineață terminasem ultimele boabe de ninja. Acum am mers pe beduin si brazilia.[Image: 94d33ebd058f5c69f5b37db533ec5dd1.jpg]
Gaggia Classic 2013, Eureka Mignon Specialita 15BL, Cafflano Kompresso, Aeropress
 
Reply
#11
@razvanMB mi-a plăcut mult morning ninja blend pt ca nu e deloc acida, mai caut ceva asemănător sau ma rog ciocolatiu, bine prajit, recomanzi si dark sin in acest sens?
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
#12
@dragos.stoian poti incerca si dark sin si brazilia patricia. Dark Sin are o aciditate mai ridicata decat MJ insa cu un pic de grija la extractie, temperatura o idee mai ridicata, s ar putea sa fie interesant pentru tine. Patricia la fel.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#13
(05-05-2020, 08:39)razvanMB Wrote: @dragos.stoian poti incerca si dark sin si brazilia patricia. Dark Sin are o aciditate mai ridicata decat MJ insa cu un pic de grija la extractie, temperatura o idee mai ridicata, s ar putea sa fie interesant pentru tine. Patricia la fel.

Mersi
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
#14
Recunosc ca am cochetat demult cu ce prajesc baietii la Dropshot si am testat cafele din ce in ce mai bune. Primul impact nu a fost wow si am comunicat feedback-ul meu. Ei erau intr-o continua perioada de dezvoltare si inca nu bausem cafeaua "avion" despre care spunea Razvan ca o va produce candva, pe un alt topic :) Apoi am mai tras o tura de cafele iar schimbarile in bine s-au vazut clar, am refer la balansul acesta fin intre solubilitate, pastrarea floralului (acolo unde este cazul), pastrarea fructelor, evidentierea cafelelor naturale care chiar au ceva de oferit.

In iunie am trecut pe la sediul lor din incinta Apaca pentru "evaluarea finala" :) Pe scurt, totul merge spre superlativ si se vede in mod clar progresul in timp. Nu ma refer doar la proceduri, alegerea cafelelor, stilul de prajire cat si la ceea ce simti efetiv in gust. La prajitorie am degustat cafele de pe Dalla Corte XT, iar acasa le-am tras pe Bianca, fara profilare daca au fost cu o solububilitate mai mare si cu profilare daca am simtit ca aceste capabilitati ale masinii mele pot aduce plusuri.  Impresiile mele fata de cele degustate:

- Nicaragua Perla Tica - unul dintre cele mai reusite profile light solubile de anul acesta, execelenta fara profilare la ei la prajitorie pe XT si de-a dreptul fantastica la 91 de grade si 13-14 secunde de preinfuzie. Iese in evidenta floralul imediat, fiind cea mai puternic florala dintre cele degustate, iar notele personale (nu citesc etichete decat la final) le-as duce spre vanilie si ceva piersici sau caise 90% coapte. Cere atentie la extras dar te recompenseaza din plin.

[Image: 03uy38J.jpg][Image: 3EmG6b8.jpg]

Ethiopa Israel Kercha - boabele miros a rom si ciocolata, la fel si macinatura. Trebuie avut grija la temperatura ca sa nu "prajesti" aceste arome ci sa le transpui si in ceasca. As vedea ideal cam 90-91 de grade. E diferita de alte Ethiopia, plusand mult la dulceata si corp, insotite de aromele initiale, aciditatea fiind redusa, ca o cireasa de pe tort. O naturalain toata regula si o cafea foarte buna de conversie de la cei care beau sud si central americane, la africane.
[Image: rOF0Lha.jpg][Image: dd9K3xg.jpg]

Ethiopia Israel Uraga - crema exploziva, putintel bitter, ciocolata neagra la greu, pic de aciditate doar cat sa stii ca ai o africana acolo, extrem de usor de extras. Asta o vad ca o cafea de conversie de la cei care beau cafele intense la Ethiopii.

[Image: UBKGWQa.jpg]

- Ethiopia Adola - o naturala clasica si ea,  cu aciditate intre Nicaragua si Israel Kercha, buna de extras fara profilare, pe 89 de grade.

[Image: WHCzz64.jpg]

Cestile sunt chiar misto :) 

In alte cuvinte, bun venit Dropshot pe Espressoman, se vede progresul foarte mare facut. Asteptam desigur o prezentare cat mai tehnica si de ce nu, un eveniment mai restrans la voi pe terasa caci spatiu aveti destul cat sa fim in ton cu legile vremurilor.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#15
Liviu, au reducere pentru espressoman?
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#16
Da, urmează sa comunice asta Razvan mai exact. Probabil 15% daca am inteles bine..
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#17
Goood, good :) chiar doream sa comand de la ei. Ca nu prea ma mai mai satisfac
unele sortimente :(
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 
 
Reply
#18
Au. Între timp am sunat și domnișoara de acolo, foarte amabila, mi-a explicat ca de astăzi, vor introduce o parola sau cam asa ceva pentru comenzile celor de pe forum. În fine, pentru detalii e bine sa sunați. Eu oricum comanda o voi da săptămâna viitoare. De prăjit prăjesc luni, miercuri și vineri.
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#19
E o treabă bună. Pentru mine cafelele pareau prea prajite (pentru gustul meu) dar asta nu m-a oprit sa comand, mai ales pentru cappuccino / latte. Au de la Israel Kercha ceva tipuri de cafea. Am reusit sa cumpar, la vreo 2 zile diferența, cafea de la Sloane si de la ei, aceeasi cafea. Am fost surprins de faptul ca prajirea era asemanatoare, la fel ai gustul. Usor mai pe placul meu cea de la Sloane dar foarte comparabile.

Personal i-am cunoscut prin iarnă si sunt o echipa de oameni entuziaști si pasionați de ceea ce fac. Nu poate decat sa ma bucure faptul ca se hotărăsc sa intre pe "piața" espresoman. La ultima discutie avută ar fi dorit sa își rafineze gusturile inainte de a se lansa oricial si aici considerând greu de satisfacut pretențiile de aici
Le urez multă bafta.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1
 
Reply
#20
Salut aceasta comunitate efervescenta dintr-o noua perspectiva, cea de investitor, brand manager, prajitor si curator de cafele verzi. Probabil majoritatea celor ce m au cunoscut la diverse evenimente sunt mai degraba la curent cu afinitatile mele din zona tehnologiilor espressoarelor, profilare avansata si asa mai departe. 
Am sa trec usor in revista “istoria devenirii” mele in cafeaua de specialitate pentru cei oarecum interesati de cum “se apuca unii si de prajit cafea” Smile

Oportunitatea de a importa si distribui brandul de espressoare Dalla Corte m-a “obligat” intr-un mare fel sa experimentez mult in zona de extractie espresso, datorita reticientei cu care au fost primite aspecte neconventionale ale tehnologiilor DC ( boilere de capacitate mica, profilarea debitului de apa).  Am reusit treptat sa-mi formez un bagaj de cunostinte variat, atat despre tehnologia espressoarelor, stabilitatea/ repetabilitatea termica cat si despre corelatiile intre gradele de prajire ale cafelelor, metodele de procesare, temperaturi si profile de extractie. Am fost pus in multe situatii in fata unor solicitari imperative de genul “ scoate o extractie buna din cafeaua asta ca am tras-o pe alta marca si era foarte buna” si atunci am inteles ca nu doar tehnologia de extractie e importanta, ci si calitatea materiei prime, metoda de procesare si stilul de prajire. Evident a trebuit sa studiez prajirea, am inceput prin informatiile gasite pe internet, apoi diverse carti, pentru ca apoi sa fac o vizita de cateva zile la Coffee Mind in Danemarca, la Morten Munchow is Ida Steen, unde am parcurs modulele initiatice SCA de prajire si senzorial. Anterior trecusem si prin alte cursuri locale SCA de green coffee si barista basic, primul trainer al meu fiind Sebi Farcas. Au fost experiente care mi-au placut insa pot spune tuturor interesati ca progresul adevarat l-am resimtit in modul autodidact, testand, masurand, gustand si cerand feedback. 
 
Prajirea am inceput-o acum 2 ani ( 2018) pe un Stronghold S7 Pro, un prajitor de maxim 850 g capacitate cafea verde per sarja, electric, automatizat, cu posibilitatea de reproducere a profilelor de prajire salvate dar si control manual. Surselele de incalzire sunt un “blast heater” de 2 kW si o sursa de halogen de 1.5 kW. Este oarecum mai simplu de prajit pe el decat pe un prajitor cu tambur conventional datorita lipsei parametrului Airflow, care este o sursa de mari esecuri dar si de mari satisfactii, atunci cand este stapanit corespunzator. La Stronghold practic volumul de aer care intra si iese este ajustat proportional de algoritmul programat, corelat evident la intensitatea sursei de caldura. Sunt totusi variatii semnificative si posibilitati de profilare multiple prin jonglarea intre sursa de caldura convectiva ( aerul incalzit de blast heater), viteza de rotatie a paletei de la baza “turnului” si intensitatea sursei de halogen. Exista 20 de pasi incrementali pe sursele de caldura si 10 pasi pe viteza de agitatie a boabelor verzi.  Cafelele rezultate pe Stronghold au fost foarte bune in majoritatea cazurilor ( asta dupa ce a trecut perioada de acomodare) insa in ultimele luni nu am mai avut timp sa prajim pe el. 
 
Prajitorul “principal” este un Coffeetool de 18 kg, automatizat si el, cu incarcare automata de cafea verde in tambur ( din palnie, fara a avea aspirator de transport in palnie), cu descarcare hidraulica actionata prin aer comprimat. Avem controlul procentual ( incremente de 5%) pe viteza de rotatie a tamburului, pe intensitatea gazului si pe airflow. Exista si posibilitatea de prajire automatizata insa aproape deloc nu am apelat la aceasta optiune, prajind “artizanal” pana acum, din varii motive obiective. 
 Pentru sample roasting folosim binecunoscutul Ikawa Pro iar pentru controlul calitatii folosim umidometru - densiometrul MD-500 de la Lightells si colorimetrul profesional CM-100 de la aceeasi firma. 
 
Filozofia noastra de prajire este legata foarte mult de viziunea si misiunea noastra. Probabil ca pare corporatist insa inainte sa definim un stil de prajire am incercat sa ne dam seama cine suntem, ce vrem sa facem si cui ne adresam. In plus, a fost foarte important sa fim noi insine impacati si fericiti cu ceea ce livram. 

Viziunea “Coffee in Progress” : Progresul cafelei pentru noi inseamna sa folosim materie prima de inalta calitate, cafea verde grad de specialitate pe care sa o prajim astfel incat sa fie delicioasa si usor de preparat. Nu conteaza punctajul SCA, conteaza calitatea, echilibrul si dulceata. 

Misiunea DROPSHOT : Suntem creatori de experiente senzoriale in cafea. Exploram continuu combinatii noi de
gusturi si arome la nivelul cel mai inalt al cafelelor de specialitate. Incercam sa aducem aceste
experiente senzoriale in ceasca de cafea a cator mai multi oameni. Dropshot este un brand progresist insa este focusat pe calitate si consumator, punandu-l pe acesta pe primul loc. 

Relationship Trading : Incercam sa cunoastem personal cat mai multe din persoanele implicate in productia, procesarea si distributia cafelelor pe care le cumparam. Toate persoanele din acest lant sunt importante pentru ca toti impacteaza calitatea cafelei pe care o cumparam. Incercam sa vizitam anual originile de unde cumparam cafea, sa intelegem oamenii, cultura, clima. Degustam si alegem microloturile care ne plac de la oamenii care ne plac. Nu vanam punctajele de scor, ci favorizam relatiile umane, transparenta, respectul si cultura calitatii.

Avem 3 grade de prajire, semnalizate vizual pe etichetele pungilor : prajire medie deschisa, medie si medie inchisa. Gradele de prajire sunt dublate intern de intervale de culoare dar si corelatii legate de profilul de prajire aplicat, pentru ca am remarcat din experienta ca aceeasi culoare poate fi obtinuta prin profile de prajire foarte diferite si rezultatele pe cupping sa fie foarte diferite. Nu este relevant sa dam intervalele de culoare Agtron deoarece ele difera la noi datorita protocolului intern. Noi am ales alta macinatura la care sa masuram culorile fata de protocolul SCA deoarece ne ajuta in procesele interne, astfel incat comparatiile doar ar incurca eventuali pasionati care au posibilitatea sa masoare. 
 Apoi alegerea gradului de prajire si stilul de prajire abordat depinde foarte tare de complexitatea aromatica a boabelor verzi, de profilul aromatic urmarit post prajire dar si de metoda vizata pentru extractie. 
In mare si oarecum pe intelesul cator mai multi stilurile de prajire le catalogam dupa agresivitatea aplicarii caldurii si dupa gradientul penetrarii boabelor de cafea. In functie de rezultatele din cupping pe sample roasting, alegem sa prajim si sa dezvoltam cat mai uniform boabele “inside out” sau alegem in mod deliberat sa prajim “neuniform”, intr-un gradient cromatic menit sa compuna un profil aromatic complex pe extractii. Incercam sa “culegem” cat mai multe date, prajim in Cropster insa ne ajustam profilele de prajire din inputuri senzoriale, cupping-uri, cifrele le lasam pentru Quality Control.

Avem momentan 3 pungi colorate diferit:  
  • cu negru sunt blendurile de cafea, unde avem o oferta “bogata”, fiind una din marile mele placeri sa experimentez cu diverse proportii si grade de prajire. Urmarim echilibrul, dulceata insa absolut toate au o personalitate distincta si o aciditate dulceaga perceptibila mai mult sau mai usor. Abordăm atat o prajire medie inchisa cat si medie pe aceasta categorie.
  • cu verde sunt mono originile care au grade diferite de aciditate si complexitate Prajjirea este medie in general insa detaliile cele mai clare sunt mentionate individual, pe etichete. 
  • Albe sunt cafelele de inalta complexitate, de regula microloturi. Prajirea este medie deschisa iar uneori mai alunecam inspre medie Smile Aceasta prajire inseamna un atac cu o aciditate evidenta iar finalul poate fi mai mult sau mai putin amarui, in functie de cafea. 
 A nu se face abstractie totusi de descrierea destul de detaliata de pe eticheta in alegerea cafelelei, indiferent de culoarea pungii Smile Despre stilul de prajre va invit sa lecturati la link-ul de aici  :
 https://dropshot.coffee/pages/meet-our-roast-style
 
De asemenea, avem introdus conceptul de Creator si Curator. Creatorii sunt cei care aleg originile, profilele de prajire si le amesteca in proportii alese pentru a crea un blend. Curatorii sunt cei care aleg originile si microloturile, definesc profilul aromatic care va trebui atins prin prajire si urmaresc sa fie livrata “viziunea” lor in ceasca, in mare masura. Vezi gasi pe fiecare eticheta aceste informatii. Pentru noi este mai putin important cine prajeste ci mai mult conteaza in ce masura rezultatul in ceasca este aliniat viziunii noastre pentru acea cafea. 

 Pentru ca discutam despre pasionati adevarati pe forum, amintesc si dotarea tehnica de la laboratorul prajitoriei, care serveste pentru cupping, cursuri si in curand, reluarea “espresso technology workshop” : 
 1 x espressor Vibiemme Technique TS ( tehnologia de preincalzire instanta a apei pentru extractie, setat pe portafiltru de 58 mm)
1 x espressor Dalla Corte MINA ( tehnologia de profilare a debitului, este setata cu portafiltru de 58 mm)
1 x Dalla Corte Studio ( grup independent, este setat cu portafiltru de 54 mm)
1 x Compak PK100 pentru single dose espresso, metode alternative si cupping ( cutite de 100 mm PK high extraction yield)
1 x Compak E8 pentru simulare teste espresso in regim cafenea
1 x Compak F8 pentru training si cursuri 
1 x Compak R140 ( “monstrul” cu cutite de 140 mm care functioneaza la 380V si cu care macinam cafeaua pentru retail)

 Evident aceasta dotare tehnica nu era necesara doar pentru prajirea cafelei, tocmai din acest motiv in interiorul prajitoriei avem un mic coffeeshop ( cu terasa afara, functionala chiar si in sezonul rece) unde de luni pana vineri 8:00- 17:00 puteti degusta microlotul saptamanii sau blendul saptamanii Smile 
 
Dotarea acestui mic shop este : 
 1 x espressor Dalla Corte XT cu 2 grupuri, dotat cu noile grupuri independente Dalla Corte ( o tehnologie diferita de cele de pe Mina, cu 750 ml volum in loc de 500 ml la Mina), cu functia de preselectare manuala a debitului per grup ( o folosim pentru retetele diferite la Microlot si Blend) 
1 x rasnita Dalla Corte DC One, cutite de 64mm, reglaj stepped cu motoras electric pentru modificarea pasului macinaturii, o folosim pentru blend
1 x rasnita Compak PKE, cutite High Extraction Yield, o folosim pentru microloturi. 
 In final, as vrea sa termin poate cu ce ar fi trebuit sa incep. Ne place complexitatea cu conditia sa fie delicioasa. Ne place aciditatea dulceaga dar ne place si amaruiul pozitiv. Consider ca prajim mediu, integrand aici si prajirea medie deschisa pentru cafelele complexe si medie inchisa pentru cafelele unde ne concentram pe echilibru, corpolenta si dulceata. In general cam toate cafelele noastre ar trebui sa fie gustoase in espresso si cu lapte, indiferent ca espressorul este manual sau automat. In categoria Microloturi ( pungile albe) si Single Origins ( pungile verzi) pot fi cafele deosebit de florale sau fructate, ce se preteaza si pe filtru insa momentan nu facem un scop in sine in a praji pentru filtru, desi este o metoda care ne place foarte tare.  Veti gasi din pictograme daca noi consideram ca o prajire este potrivita si pentru filtru, doar trebuie sa alocati un pic de timp sa cititi descrierile complete. Si daca tot nu e clar, scrieti un mesaj din cand in cand.

 Prajim cafea de specialitate dar nu suntem perfecti. Din fericire nici cafeaua nu este, nu exista doua boabe verzi identice.. Ne place sa lucram cu cele mai performante echipamente, dar nici ele nu sunt perfecte, oricat ne-am autosugestiona. Uneori veti gasi la noi cafele care va vor incanta simturile, alteori poate veti fi dorit altceva. Singura promisiune pe care o facem este ca vom fi aici, si cand va va placea si cand nu. Impreuna progresam.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#21
se gaseste si in mega dar e veche
 
Reply
#22
Pentru cei curiosi despre cum se proceseaza cafeaua in Ethiopia, am avut ocazia sa iau un interviu lui Israel Degfa, principalul nostru partener de la care aducem cafele verzi din aceasta minunata origine ( preferata mea) . 

Ceea ce il diferentiaza de alti procesatori ( detine 46 de statii de procesare) este faptul ca detine si doua ferme, Anasora si Bale Mountain, in care cultiva foarte putine varietati, spre deosebire de amalgamul de varitati ce se gasesc in microfermele cultivatorilor locali. Am avut ocazia in ianuarie sa gust din monovaritetal si este impresionant, vom avea si noi in curand ceva deosebit de clasicul "heirloom" 

Video interviul complet il gasiti aici: 

https://www.youtube.com/watch?v=6RYYwkMC...wDomJOm4F0

Enjoy!

(02-07-2020, 10:49)nfs01 Wrote: se gaseste si in mega dar e veche

In Mega se gasesc doar doua blenduri, care se pot aproviziona proaspete de aici : https://www.tastecrafters.ro/cafea-de-sp...ot-special . Sunt gandite si optimizate pentru espressoare automate insa cel putin blendul Kaimak poate fi o varianta de convenienta pentru multi amatori de cafea de specialitate, fiind un compromis bun intre aciditate, dulceata si amarui pozitiv, chiar si pe un espressor manual performant.

Datorita lantului de aprovizionare, in general cafelele ajung la raft la 2 saptamani de la prajire, ceea ce nu este foarte departe de optim. Sunt si situatii in care ajunge mai tarziu insa o cafea din materie prima de calitate nu dezamageste nici daca nu e chiar super proaspata.  Noi recomandam consumul lor intre ziua 7 si ziua 30 de la prajire  cu varful intre ziua 14 si ziua 21, insa nu avem nici o emotie ca si la 45-60 de zile pot fi delicioase, cu un pic mai multa grija la preparare. In cazul in care doriti varianta proaspata, online e cel mai simplu, sau direct de la prajitoria de langa Mall Afi Cotroceni, care este deschisa publicului de luni pana vineri, integrand si un mic coffee shop si o terasa speram noi primitoare Smile 
[Image: K0BCeqt.jpg]
Ne-a bucurat vizita recenta a colegului @RaduCarutasu , care dupa analiza profilelor de prajire ne-a dat sugestii de optimizare pe care le-am testat chiar la prajirea de azi Smile 

[Image: cTBUfvA.jpg]
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#23
Salut Razvan, aveti probleme cu integrarea cu procesatorul de plati?
Tocmai ce am incercat sa plasez o comanda, plata cu card, si pagina de plata (https://secure.mobilpay.ro/shopify) nu se incarca, ramane blank.
ECM Classika | Sette 270 | Past: Lelit PL41TEM, Ascaso Mini i2
 
Reply
#24
Salutare, am aflat de problema, suntem pe ea..:) Ideea e ca mergea in teste, este de la Netopia, dar cand am intrat "live" de saptamana trecuta nu a mai mers, nu esti singurul. Alternativa ar fi www.tastecrafters.ro sau ramburs pe www.dropshot.coffee, acolo merge sigur pentru ca rulam de 3 luni cu acel site si am cam remediat problemele...
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#25
Eu am comandat pana acuma numai de pe www.tastecrafters.ro , ieri am comandat si platit online ultima data, nu am intampinat probleme.
 
Reply
#26
Salutare, as vrea sa multumesc celor care au inceput deja sa comande, chiar nu ne asteptam la asa interes. Plata online cu cardul pe www.dropshot.coffee se pare ca s-a rezolvat, deci de maine ar trebui sa mearga. Oricum reamintesc site ul de back up www.tastecrafters.ro unde gasiti chiar mai multe cafele si in exclusivitate, confectia economica de 500gr, poate va fi de interes pentru cei care au consumuri mai mari. 

Acum, pentru ca tot am primit intrebari, incerc sa completez informatii despre stilul nostru de prajire. Gasiti ceva si aici : 
https://dropshot.coffee/pages/meet-our-roast-style

As vrea sa spun ca atat timp ca scrie "mediu", indiferent ca e mediu inchis, mediu sau mediu deschis, prajirea in acceptiunea mea va fi destinata echipamentelor care prepara espresso, in diversele concentratii posibile, mai ales daca ne referim la automate vs manuale. Deci pe scurt, toate cafelele sunt prajite cu gandul la espresso, nu la fitru. Pentru mine un filtru este extrem de light, este mai light decat omniroast si nu prajim nici omniroast, la modul real, nici prajirea "medie deschisa" nu o consider omniroast. 

Motivul pentru care nu prajim momentan cafelele pentru filtru este dimensiunea prajitorului, prajim 2 tipuri de sarje, de 17.5 kg si 10 kg. Am putea sa incercam cu cea de 10 kg insa chiar si asa, la volumele pe care le am avea, ar fi oarecum pacat. Din fericire mai avem un prajitor, Stronghold S7 Pro cu care planuim sa ne jucam in perioada urmatoare, dupa ce aproape 1 an a stat pe bara. Planuim sa aducem cateva nanoloturi care vin in confectie de 5 kg, vidate, la care se cunosc absolut toate detaliile de trasabilitate si succesiunea de pasi in procesare. Grija cu care sunt tratate sper sa se reflecte si in calitate, deci prajirea in micro sarje ar fi o oportunitate sa testam si ceva profile de filtru deosebite. 

Revenind la prajire, diferenta intre prajirea medie inchisa si medie deschisa o face intensitatea perceptiei aciditatii pe atac si durata mentinerii gustului amarui in post gust. Cand spun amarui, nu uitati ca exista amarui pozitiv, cum ar fi caramelul, ciocolata neagra, cacao, grepfruit. Chiar si cateva note "roasty" pot sa fie trecute cu vederea intr-un espresso care pe atac a fost o explozie fructata, siropoasa, cremoasa. Amaruiul da complexitate unui espresso asa cum poate "incurca" in filtru, sau nu, depinde ce "forme" senzoriale imbraca. 

Avem si 3 culori diferite la pungi, tot pentru a ajuta un pic la descifrarea profilului aromatic al cafelelor.

Blendurile vin in pungile negre iar prajirea lor este medie si poate doar unul singur e mediu inchis. Sa va asteptati la un atac dulce, aciditate evidenta, finish ciocolatiu si uneori note roasty in minoritate, postgust lung, satisfacator.

Mono Originile vin in pungi verzi si in mod cert toate sunt prajiri medii. Adica un atac dulce, note fructate si aciditate evidenta, finish ciocolatiu.  

Microloturile sunt cafele verzi cu o complexitate pe care nu o putem ascunde, nu ca am vrea Smile Atacul este dulceag, aciditatea este ridicata dar incercam postgustul sa fie dulceag, ciocolatiu. Le gandim pentru espresso si bauturi cu lapte si ar trebui sa fie suficient de maleabile incat sa ofere satisfactie espressomanilor indiferent de dotare, de la Gaggia Baby la espressoare cu grupuri saturate si profilare. Pentru espressoare automate merg fara probleme, dar extractia va fi insuficienta insa in majoritatea cazurilor rezultatul este unul pozitiv, avand in vedere calitatea extraordinara a cafelei verzi. 

In concluzie, perspectiva noastra asupra prajirii porneste de la faptul ca preferam sa avem profile care merg pentru espresso si lapte, iar aici intra intreaga gama de prajiri actuala care contine cuvantul "mediu". Pentru mine prajirea medie inseamna un espresso delicios, in oricare versiune.  Altfel, cand vom incepe sa prajim pentru filtru, probabil ca vor fi foarte bune pe V60, Chemex dar pot fi incercate si in espresso, musai rasnite extrem de performante si espressoare cu profilare. 

Asta inseamna ca oarecum nu prajim omniroast, daca prin asta s-ar intelege o cafea buna la toate, si la filtru, si in espresso si cu lapte. Pentru mine referinta in fitru sunt prajitorii din zona Scandinaviei, adica cafele verzi excelente, prajite foarte bine, care evita aproape total zona de amarui ciocolatiu sau cacao, dar care dezvolta note placute de caramel sau bonus, amarui de grepfruit. Cam astea ar fi limitele si tipurile de amarui pe care eu le vad admisibile intr-un filtru preparat manual. In rest sa auzim numai de fructe, flori, aciditate vibranta si dulceata cat cuprinde, asta imi doresc de la un filtru. Cand vom avea asa ceva, in mod cert vom promova. Daca nu anuntam inseamna ca inca nu suntem la nivelul acela si nu are sens sa facem compromisuri, asa cum incercam sa nu facem cu nimic. 

Ultima intrebare primita : ce punctaj au cafelele. Lucram cu cafele 81-85 puncte in blenduri si mono origini si microloturile nu coboara sub 86 de puncte, ajungand la 88 de cele mai multe ori, sau ma rog, ce am avut pana acum. Cafelele punctate mai sus intra in categoria Nanoloturilor iar cresterea exponentiala de pret de cele mai multe ori nu este justificata de complexitatea si nici de unicitatea profilului aromatic. Dar nu zic ca nu vom avea, chiar mai sus mentionam ca o sa aducem, insa nu e o prioritate.  

Poate unii vor fi surprinsi, avem si o Robusta din Guatemala, cultivata la altitudine, pe care o folosim in 2 blenduri. Nici unul din ele nu este pe www.dropshot.coffee insa pentru cei curiosi, pretul acestei cafele este mai mare decat al unei Columbii "specialty" de 84 de puncte pe care o folosim curent insa complexitatea ei pe scara "Arabica" abia ajunge la 70 puncte. Totusi inteleg ca este si o scara de punctaj adaptata la "robusta" si inteleg ca acolo este de nivel de specialitate. Nu stiu ce sa zic, este peste orice robusta pe care am testat o din India si este efectiv delicioasa intr-unul din blendurile noastre. Cei amatori de un espresso "vero" italian serios upgradata la capitolul dulceata si aciditate pot cauta  blendul "Morning Ninja" . 

Chiar ultimul "raspuns" : de ce atatea blenduri? Pentru ca noi consideram ca un blend are calitati imposibil de atins de catre o mono origine, care oricat de echilibrata va fi, tot nu va fi..:) Si nici nu ar trebui sa fie perfect echilibrata pentru ca ar fi plictisitoare. In plus, e foarte fain sa amesteci origini si surprizele sunt uneori pe masura. Avem pretentia ca toate blendurile noastre sunt diferite, in modul cel mai evident si pozitiv, dar cu pretentii de echilibru.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#27
(06-07-2020, 23:24)razvanMB Wrote: Microloturile sunt cafele verzi cu o complexitate pe care nu o putem ascunde, nu ca am vrea Smile Atacul este dulceag, aciditatea este ridicata dar incercam postgustul sa fie dulceag, ciocolatiu.

Nu ca ati vrea, dar... cam vreti. :) Cam asa se intelege.

Eu comentez de pe margine doar prezentarea, nu am incercat inca, dar descrierea nu e de natura sa ma incurajeze. Poate voi încerca ceva "mediu light".

Dpmdvd e mare pacat sa obtii un microlot de calitate din Ethiopia, apoi sa incerci sa-i atribui note le care nu le are nativ (ciocolata), implicit alterandu-i caracterul. Daca vrei ciocolata, sunt destule origini pentru asa ceva.

Evident, nu comentam noi pozitionarea in piata aleasa de prajitor, dar e din ce in ce mai greu pentru "ceilalti", majoritatea prajitoriilor alegand o cale mai sigura.

Poate ma insel, totusi, mai vorbesc dupa ce testez. Insa asa suna prezentarea.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF
 
Reply
#28
(07-07-2020, 12:24)adif Wrote:
(06-07-2020, 23:24)razvanMB Wrote: Microloturile sunt cafele verzi cu o complexitate pe care nu o putem ascunde, nu ca am vrea Smile Atacul este dulceag, aciditatea este ridicata dar incercam postgustul sa fie dulceag, ciocolatiu.

Nu ca ati vrea, dar... cam vreti. Smile Cam asa se intelege.

Eu comentez de pe margine doar prezentarea, nu am incercat inca, dar descrierea nu e de natura sa ma incurajeze. Poate voi încerca ceva "mediu light".

Dpmdvd e mare pacat sa obtii un microlot de calitate din Ethiopia, apoi sa incerci sa-i atribui note le care nu le are nativ (ciocolata), implicit alterandu-i caracterul. Daca vrei ciocolata, sunt destule origini pentru asa ceva.

Evident, nu comentam noi pozitionarea in piata aleasa de prajitor, dar e din ce in ce mai greu pentru "ceilalti", majoritatea prajitoriilor alegand o cale mai sigura.

Poate ma insel, totusi, mai vorbesc dupa ce testez. Insa asa suna prezentarea.

Daca ai avut ocazia sa urmaresti interviul cu Israel Degfa, din ianuarie anul acesta, poti sa ti dai seama ce nivel calitativ au cafelele verzi pe care le cumparam, mai ales ca discutam de un direct trade. Cafelele sunt dulci, vibrante, complexe. Ciocolata daca nu iti place in espresso e perfect ok, doar trebuie sa cauti acele sortimente unde nu este mentionata. Atat timp avem prajire medie, este de asteptat sa se regaseasca aceste note, pentru ca asta se doreste, complexitate, echilibru intre cele 3 gusturi dominante in cafeaua de specialitate. 

Sper sa degusti si din microloturile noastre si sunt convins ca vei confirma inaltul nivel calitativ al cafelelor verzi. Sper sa iti placa, iar daca vei prefera variante si mai light, pot spune ca vor exista in curand, vor fi cafele cu recomandare exclusiv filtru dar care vor merge extrase si pe espresso, cu atentie la manopera si echipamentele folosite. Sunt convins ca daca acela este stilul tau, iti vor placea.  Smile
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#29
Ma bucur ca vor aparea si variantele light, in masura in care prajirea medie va fi "mai medie" decat m-as astepta.
Nu sunt nici adeptul "extremei verzi" neaparat  Rolleyes , ci doar a unei limite care sa pastreze cat mai mult fructele acolo unde este cazul.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF
 
Reply
#30
(07-07-2020, 15:37)adif Wrote: Ma bucur ca vor aparea si variantele light, in masura in care prajirea medie va fi "mai medie" decat m-as astepta.
Nu sunt nici adeptul "extremei verzi" neaparat  Rolleyes , ci doar a unei limite care sa pastreze cat mai mult fructele acolo unde este cazul.

Microloturile sunt pline de fructe, doar ca inmuiate in ciocolata :). De cele mai multe ori profilul care le descrie sunt bomboane de ciocolata cu umplutura de diverse fructe, mai mult sau mai putin confiate, fermentate sau citrice.  Mai ales ca s a nimerit sa mai avem doar naturale si pe Rwanda si pe Ethiopia. Dar noua recolta ajunge in curand, surprize mari :)  Inteleg ce spui, de asta am si mentionat un al 4 lea tip de prajire, cea light, cu cele 3 picaturi goale, dar ceasca plina de arome.. Va mai dura ceva, pentru ca avem nevoie de un ambalaj special sa marcam acest stil, deci e in lucru, pana la final de an in mod cert. 

Noi intelegem absolut toate aspectele prajirii si din fericire, ne plac toate, de la cea mai gustoasa versiune de espresso italienesc cu acea dulceata amaruie de caramel cremos pana la filtrele super minimaliste, vibrante, clare, specifice stilului nordic. Important este nu doar sa le avem, ci sa le si comunicam corect, iar pe stilul light, e un proiect in lucru complex, si ne luam timpul pentru asta.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)