Welcome Back Log In Create Account

Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti )

Salutare, da, mereu se pare ca mai este ceva de facut, partea buna este ca renovarea a iesit bine, maine montam pardoseala, miercuri si joi mobilierul, deci chiar speram de marti sa va primim cum se cuvine la locatia din Apaca ( fosta prajitorie). 

Urmeaza si un eveniment alaturi de comunitatea espressomanilor, dupa ce finalizam detaliile. Ramanem in contact si ca de obicei, multumim din suflet pentru interes si suport.
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Reply
Salutare,

Se face deja peste un an de zile, de cand cumpar cel putin o data pe luna, cafea prajita de la Dropshot;
Consider prielnica pe aceasta cale, aprecierea mea, privind calitatea si diversitatea boabelor prajite.
De obicei imi cumpar cafeaua din locatia Apaca, si astazi, am cumparat si cestile model dropshot, pe verde, care mi se par geniale! Dau bine pe espressor, si sunt si foarte calitative ! Recomand cu caldura !

Va felicit pentru activitate, si va apreciez !
Ma simt mereu ca acasa, la voi !

Reply
(03-08-2023, 17:44)GeorgianM Wrote: Salutare,

Se face deja peste un an de zile, de cand cumpar cel putin o data pe luna, cafea prajita de la Dropshot;
Consider prielnica pe aceasta cale, aprecierea mea, privind calitatea si diversitatea boabelor prajite.
De obicei imi cumpar cafeaua din locatia Apaca, si astazi, am cumparat si cestile model dropshot, pe verde, care mi se par geniale! Dau bine pe espressor, si sunt si foarte calitative ! Recomand cu caldura !

Va felicit pentru activitate, si va apreciez !
Ma simt mereu ca acasa, la voi !

Hello! Multumim frumos pentru aprecieri, ne bucuram cu intreaga echipa cand primim astfel de review-uri! 

Te asteptam oricand in vizita si bineinteles poti fi sigura ca mereu avem pregatite cafele noi, chiar de saptamana viitoare vom primeni semnificativ oferta cu cafele din recolta proaspata 2023 pe Etiopia, Guatemala, Rwanda, Peru si Uganda :) 

Si pentru cei care si-au programat o vizita in weekend, ne gasiti la Summer Well in Buftea weekendul acesta, incepand de vineri dupa amiaza!

Reply
Buna ziua si bine ati venit la rubrica "Bem pentru tine" Smile
Daca mi s-au cerut opinii pe anumite cafele si stiluri de prajire am zis sa impartasesc si cu voi concluziile, salvandu-va de teste si incercari ori hranindu-va curiozitatea pur si simplu. Hai sa vedem ce avem pe masa cu mentiunile ca nu stiu daca au aparut inca toate public si ca denumirea reala este cea scrisa cu pixul, nu cea printata, acolo unde este corectat. Per total se vede o evolutie masiva la Dropshot, multe cafele de top prajite pe acea limita sensibila a light-ului solubil. Nu va ganditi aici la stilul de prajire a blend-urilor, pe single origins si microloturi isi face de cap Loringul. Si avem asa:

[Image: LPeEeUH.jpg]

- Columbia Purple gesha - cea mai spectaculoasa dintre toate, boabe prajite destul de light la culoare dar suficient de solubile pentru un espresso cremos, rasnita fin si preparata cel mai ok fara profilare, 30 sec extractie 1:2, 92 de grade, trasa la 7 bar. Pe eticheta se precizeaza ca procesarea este anaerobica in doua faze si ma asteptam la mirosul clasic de anaerobica dar e pe dos, nu are legătură in niciun fel cu anaerobicul clasic, din contra, mirosul e superfloral, parca de iasomie, gust spre ananas si hamei de ipa, o Gesha cu adevarat speciala!

[Image: TnkXqtM.jpg]

- Columbia Tropical Exotic Fruits - Supercremoasa, din categoria celor infuzate cu fructe tropicale cu precizarea ca ceea ce ramane in gust nu este efectiv un suc cu gust de X ci o nuanta acentuata, miros de fructe tropicale si caramele, foarte usor de extras, nici urma de biiter, gust pe care il simti in doua trepte cumva, ciocolata fina cu lapte intai, apoi fructele tropicale cum ziceam. Acest gen de cafele va intra din ce in ce mai mult in prajitoriile lumii. Atat timp cat este declarata infuzia si adaug eu, cat vorbim de o nuanta nu de un suc, merita incercata cate una din cand in cand.

[Image: AFtTniA.jpg] 
- Columbia Marcela Geisha anaerobica - pentru fanii anprocesarii anaerobe clasice e un deliciu (sotia mea spre exemplu), punga miroase clasic spre rom, cafeaua măcinată aduce a prune uscate, touch de ferment, ciocolata cu rom si stafide cea mai dominanta nota de gust, extractie simpla de 25s cu tone de crema fara a fi bitter. Am observat ca la presiune de 6-7 bar extractia a fost mai misto, in sensul ca fermenul caracteristic s-a domolit si a lasat si alte nuante sa se afirme.

[Image: ywAqzJo.jpg]

- Guatemala Yuen procesare washed - O Guatemala despre care ai spune ca e clasica stilului, in prima faza, adica genul dulce fara bitter, ciocolata cu lapte, dar cu un finish fructat care te ia prin surprindere, ca o bomboana din ciocolata cu ce are in mijloc un fruct. In marea de cafele washed de care a ajuns sa iti fie dor, genul clean si cu arome de la mama natura, puneti aceasta Guatemala la loc de cinste.

[Image: PnQAafX.jpg] 
- Kenya Sweet Plum - O pot aseza lejer pe locul doi in acest lot de testare, dupa Purple Gesha. O cafea de top care la mirosul pungii nu ar spune mare lucru dar apoi in gust te loveste piersica, clean si fina (sau catifelata, nu stiu cum sa-i spun genului), incadrand-o in espresso pe tiparul celor care explodează in fructe la degustare. Notele de pe eticheta sunt foarte usor de gasit, ceai de hibiscus si piersici.

[Image: TBdVbsT.jpg]

- Etiopia Woman Project - o stiti de ceva timp daca ati mai luat de la Dropshot. Piersica de pe eticheta nu am gasit-o in rest e aceeasi Ethiopia spalata, "cinstita", fructata din trecut, ceva mai putin clean in gust fata de cele de mai sus. Incadrez la acest capitol de cafele "spalate / cinstite" si Costa Rica La Abeja (punga verde prin prima poza), potrivita mai ales pentru profilare pentru ca nu are notele evidente iar prajirea e de un light ce te lasa sa o scoti si in 40s fara urme de bitter. De fapt din acest lot, Costa Rica a mers cel mai bine pe preinfuzie, lasandu-te sa-i descoperi "sucul" fara urma de bitter. 

[Image: N5TJBDG.jpg]

-
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Salutari,

In premiera pentru noi, ne alaturam comunitatii Slow Coffee si va asteptam sa degustam impreuna selectia de cafele pregatita alaturi de colegii mei. 

In fiecare zi rotim 2 cafelele la filtru si 2 pe espresso. 

La bar veti gasi espressorul australian "Frame" Aremde Nexus, in premiera in Romania Smile 

De asemenea noua gama de raritati Pearls se lanseaza maine, o colectie curatoriata de cafele exceptionale, prajite in sarje extrem de mici ori pe cuptorul Stronhold S7 Pro ori pe Loring S7 Nighthawk. Ambalajele sunt de exceptie, o data ce primim versiunile finale de pungi de la furnizori va fi prima noastra gama ce va putea fi reciclata integral, extrem de usor. 

Tot la acest targ aveti ocazia sa intrati in posesia unor piese de ceramica din colectia Pearls, realizate de maestrul Mihai Plesu, fondatorul Teluric. 

Va asteptam cu drag Smile 

[Image: ABcynCZ.jpg][Image: DBtm4GH.jpg]

Reply
Am avut ocazia si bucuria de a vizita Dropshot- locul unde se prajeste si bea cafea buna!
E plăcut sa vezi locatia unde se prajeste cafeaua de care te bucuri atat de mult in extractiile de acasa.. Macar o parte din traseul cafelei sa cunoastem, ca pana la ferme e mult mai greu de ajuns  Smile

[Image: TVbt9yp.jpg][Image: 1rSjlIz.jpg][Image: kDiwhCo.jpg][Image: lUJhz8p.jpg][Image: 3q7voem.jpg]
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ

Reply
A venit azi comanda, mulțumesc băieți! Ca și data trecută, totul a fost ok. Data prajirii: 27.11.2023. Abia aștept să termin zipul actual să îi dau prima pedală și acestui lot. Felicitări![Image: c28cca7e7e74e46ca41ec28fc9275d25.jpg]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Reply
Hei, multumim pentru comanda :) Sper ca blendurile tale au "prins" noua recolta din Brazilia, care a iesit de la profilare zilele trecute, se simte un upgrade substantial in dulceata si corpolenta. Sper sa le savurezi cu placere  :105:

Reply
Noile ambalaje devin gri?

Reply
Cred că sunt pungile de 500g. La blend știu că alea sunt gri.
Espresso:Stone Mine & Timemore Sculptor 078S/ Felicita Arc
Brew: 1zpresso zp6 special 

Reply
Este posibil, am luat la sacul mare ca rumunii eu.

De iau un blend de proba, primesc recolta minunata?

Reply
(30-11-2023, 20:33)neaDorel Wrote: Noile ambalaje devin gri?

Așa sunt cele de 500g.

Reply
@razvanMB ar fi bine dacă ați zice programul de sărbători...

Reply
(15-12-2023, 20:56)_R_A_D_U Wrote: @razvanMB ar fi bine dacă ați zice programul de sărbători...

Hello, cel mai probabil zilele legale vor fi libere, 25-26 decembrie. Livrarile vor fi impactate de aceste zile si cel mai probabil si coffeeshop ul din Apaca va avea acelasi regim. In mod cert vom avea saptamana viitoare si o postare pe social media. 

Spor in toate!

Reply
Acum câteva minute am testat Guatemala Tangelo del Valle, a fost super:

[Image: 76e8457a0fac695c35e7204dcc22acef.jpg]
[Image: 33f3d58aaed8f64f118279fa060481d1.jpg]
[Image: 967bc2ba5612b98d9926238ca9510255.jpg]

Reply
Multumim frumos Radu si buna dimineata Smile

In numele echipei ma bucur tare mult ca ai gasit agreabila aceasta cafea, in mod particular este speciala si pentru noi, din mai multe motive. 

Stiu ca s-a lucrat mult la cafea pana cand am reusit sa atingem un profil de prajire echilibrat, in concordata cu viziunea noastre despre pozitionarea cafelei. A fost un challenge pentru ca este un blend de varietati care in contextul local de "terroir" nu livreaza o corpolenta multumitoare si pana am gasit acel echilibru a fost nevoie de aproape 2 luni de prajiri de test si numeroase cuppinguri. Am fost extrem de fericit cand echipa a reusit sa "decripteze" cafeaua Smile 

Ce este mai atipic la aceasta cafea ar fi profilul aromatic deosebit de complex, desi este o cafea pe care o pozitionam ca fiind entry level, prin prisma pretului foarte accesibil. Combinatia de dulceata blanda de ciocolata cu lapte si arome fructate in doze bine echilibrate o fac sa ramana o cafea prietenoasa, desi nu are o corpolenta ridicata.

Nu primul rand am, avut ocazia in 2023 sa vizitam cooperativa producatoare si o mica parte din micii fermieri care contribuie la recolta consolidata. Stilul lor de viata ne-a impresionat si fiind o cafea accesibila, am decis sa o rezervam intr-o cantitate mai mare. Atasez si cateva poze care ilustreaza cum traieste o familie micro de micro fermieri din zona respectiva, pentru cei curiosi. 

Nu in ultimul rand, profit de ocazie sa descoperiti noua segmentare a cafelelor DROPSHOT, in 5 categorii distincte : Blends, Foundation, Discovery, Revelation si Rare Pearls : 

https://dropshot.coffee/

Guatemala Tangelo intra in categoria de baza Foundation dar e o cafea care "punches above it's weight", deci nu este de neasteptat sa fie extrem de versatila in functie de reteta de preparare. Vestea buna este ca mai avem pe stoc si va ramane la fel de accesibila Smile 

[Image: Rc3q2IJ.jpg][Image: sidDPcI.jpg][Image: Bofro82.jpg]

Reply
Salut,

Profit și eu de ocazie să ofer un feedback cinstit aici, legat de Dropshot :

Am urmărit dezvoltarea brandului încă de la începuturi, și întotdeauna am găsit la ei o pungă bună de cafea, care să îmi ofere bucurie în ceașcă, chiar și pe setup-uri entry level în anii trecuți .. pentru un pasionat de espresso, nu poți cere mai mult .
Cafea bună în București găsești în multe locuri , dar am avut chiar ieri ocazia să discut puțin cu Răzvan , și când vezi câtă pasiune pun, și cat de dornici sunt să ofere în piața cea mai bună calitate, și toate eforturile depuse în acest sens, nu poți să nu apreciezi munca lor . Găsesc diversitate, încerc sortimente noi cu interes , și sincer nu simt nevoia de a merge mai departe, la alte prăjitorii, de cel puțin un an încoace .
Îmi place să mă duc personal în locație să cumpăr, să socializez, găsesc mereu oameni primitori, mai degust și câte un shot bun, iar toată experiența asta mi se pare o rețetă de succes .
Vă apreciez munca, vă țin pumnii în continuare, și nu în ultimul rând, vă mulțumesc pentru cafeaua bună !

PS :
Etiopia Bale Mountain este delicioasă cu preinfuzie de 6 sec la 3 Bari, finalizată la maxim 8 ..
Nici Rwanda Sour Cherry Dukunde Organic nu se dezminte . A devenit preferata soției .

Reply
(07-02-2024, 10:12)razvanMB Wrote: ...
Stiu ca s-a lucrat mult la cafea pana cand am reusit sa atingem un profil de prajire echilibrat, in concordata cu viziunea noastre despre pozitionarea cafelei. A fost un challenge pentru ca este un blend de varietati care in contextul local de "terroir" nu livreaza o corpolenta multumitoare si pana am gasit acel echilibru a fost nevoie de aproape 2 luni de prajiri de test si numeroase cuppinguri. Am fost extrem de fericit cand echipa a reusit sa "decripteze" cafeaua Smile 
Ce este mai atipic la aceasta cafea ar fi profilul aromatic deosebit de complex, desi este o cafea pe care o pozitionam ca fiind entry level, prin prisma pretului foarte accesibil. Combinatia de dulceata blanda de ciocolata cu lapte si arome fructate in doze bine echilibrate o fac sa ramana o cafea prietenoasa, desi nu are o corpolenta ridicata.
...
Guatemala Tangelo intra in categoria de baza Foundation dar e o cafea care "punches above it's weight", deci nu este de neasteptat sa fie extrem de versatila in functie de reteta de preparare. Vestea buna este ca mai avem pe stoc si va ramane la fel de accesibila Smile 
De azi, această cafea este preferata soției mele însă mie îmi plac mai mult blendurile (vi le-am încercat pe toate dar Milky Way și Honey mi se par cele mai acătării). Cu toate că am un setup modest, cum recomandați voi extracția acestei Guatemala Tangelo del Valle (vis-a-vis de temperatură, timp, gramaj)? 
Un lucru e clar: azi am avut ”de lucru” și nu mai simt nimic... Dacă mai fac câteva ”teste”, :D  rămân fără ”materie primă”!

Reply
@_R_A_D_U pe site-ul de la dropshot au un tab numit Brew Recipes GUATEMALA TANGELO DEL VALLE 250G – Dropshot Coffee, poti sa incepi de acolo
SDB | Honne
Past: AVX DB1 | Eureka Mignon Specialita

Reply
Astazi am fost si eu prima data la ei sa-mi iau cafea si am avut o experienta foarte buna: i-am impartasit tipului ce setup am si cam ce ma intereseaza si de acolo a urmat o discutie foarte faina & mi-a dat la testat un sortiment. Asa ca mi-am luat doua pungi de cafea, nu una cum vroiam initial. All in all, am plecat cu un zambet pe fata si o sa revin cu mare placere data viitoare.

Reply
(07-02-2024, 11:14)GeorgianM Wrote: Salut,

Profit și eu de ocazie să ofer un feedback cinstit aici, legat de Dropshot :

Am urmărit dezvoltarea brandului încă de la începuturi, și întotdeauna am găsit la ei o pungă bună de cafea, care să îmi ofere bucurie în ceașcă, chiar și pe setup-uri entry level în anii trecuți .. pentru un pasionat de espresso, nu poți cere mai mult .
Cafea bună în București găsești în multe locuri , dar am avut chiar ieri ocazia să discut puțin cu Răzvan , și când vezi câtă pasiune pun, și cat de dornici sunt să ofere în piața cea mai bună calitate, și toate eforturile depuse în acest sens, nu poți să nu apreciezi munca lor . Găsesc diversitate, încerc sortimente noi cu interes , și sincer nu simt nevoia de a merge mai departe, la alte prăjitorii, de cel puțin un an încoace .
Îmi place să mă duc personal în locație să cumpăr, să socializez, găsesc mereu oameni primitori, mai degust și câte un shot bun, iar toată experiența asta mi se pare o rețetă de succes .
Vă apreciez munca, vă țin pumnii în continuare, și nu în ultimul rând, vă mulțumesc pentru cafeaua bună !

PS :
Etiopia Bale Mountain este delicioasă cu preinfuzie de 6 sec la 3 Bari, finalizată la maxim 8 ..
Nici Rwanda Sour Cherry Dukunde Organic nu se dezminte . A devenit preferata soției .

Multumim frumos Georgian pentru cuvintele deosebite, mai ales din partea cuiva cu atata experienta. Personal am fost impresionat sa intalnesc unul din Espressomanii cu adevarat Pionieri in domeniu, nu cunosc alte persoane care din 2010 sa aiba espressor prosumer si sa prepare cafea de specialitate Smile

(07-02-2024, 17:06)george.a Wrote: Astazi am fost si eu prima data la ei sa-mi iau cafea si am avut o experienta foarte buna: i-am impartasit tipului ce setup am si cam ce ma intereseaza si de acolo a urmat o discutie foarte faina & mi-a dat la testat un sortiment. Asa ca mi-am luat doua pungi de cafea, nu una cum vroiam initial. All in all, am plecat cu un zambet pe fata si o sa revin cu mare placere data viitoare.

Ne bucuram tare mult ca ne-ai vizitat si ca ai avut o experienta placuta, este esential pentru noi sa reusim sa fim un suport real in a identifica ce preferinte de gust ai. Nu ezita sa ramai in contact chiar si pe canalele de comunicare online si mereu cand ai nevoie de o sugestie, eu si colegii mei suntem la dispozitie.

Acum poate nu toti stiti, dar avem un mic freezer unde tinem congelate doze din PEARLS, gama de Raritati. Le preparam Omni, deci oricand puteti avea un "preview" al unei cafele deosebite inainte sa o cumparati.

Reply
În urma cu ceva timp, destul de mult, mi-a întrat un spot pe insta cu aceasta prajitorie și am zis sa încerc, tare bine am făcut, am luat câteva pungi sa încerc, apoi altele, apoi am vorbit cu oamenii de acolo și am tot încercat, plăcut surprins de fiecare data, pana intr-o zi când ma suna chiar Razvan sa îmi povestească despre ce aduce nou, de la cafea la prajitoare, pana la "utilaje" pt acasă....cred ca am stat la prima discuție undeva la 1h, omul pasionat, a dat de un alt pasionat mai la început de drum și s au pus la taclale. De atunci am încercat aproape tot de la ei, ba chiar și aceeași cafea prăjită în alt stil sau pe un alt prajitor, primeam telefon,oamenii își doreau un feedback de la un consumator simplu.
Merg la drum fara frica cu ei de la cele naturale pana la cele mai "nebune" cum zice Razvan, eu fiind din Cta ajung mai rar dar când ajung opresc sa ma surprindă cu ceva nou sau sa purtam o discuție despre cafea ?
multumim echipei Tastecrafters și Dropshot pentru tot suportul ! Ma înclin!
New: Dalla Corte Studio+Niche Zero+ Timemore Nano Brew : Comandante C40 Nitro+Fellow Ekg+Hario v60
Past:Stone+Eureka turbo,Belleza Bellona+Eureka XL,Lelit Elisabeth+Pl 72, Lelit Mara X+Pl 72,Sage barista mini+Sage grinder pro

Reply
(07-02-2024, 10:12)razvanMB Wrote: Nu in ultimul rand, profit de ocazie sa descoperiti noua segmentare a cafelelor DROPSHOT, in 5 categorii distincte : Blends, Foundation, Discovery, Revelation si Rare Pearls

Am vazut cateva cafele Dropshot si la una dintre cafenelele din Timisoara. Pentru a identifica pe raft, asa la prima vedere, categoria din care face parte cafeaua, aveti un cod al culorilor pentru pungi, sau scrie clar pe fiecare punga in ce categorie e fiecare cafea?

Reply
Ocaziile acestea cand prind mai multe cafele la teste de la o singura prajitorie imi plac in mod deosebit pentru ca pot sa imi fac un refresh asupra evolutiei stilului de prajire si colectiei de cafele reprezentative, plus ca raspund din start la o mie de intrebari puse si nepuse Smile Mi-as dori pe bere artizanala romaneasca sa gasesc astfel de treceri in revista.

Lotul acesta de cafele incercate l-am gasit cel mai indraznet ever din partea Dropshot, simtindu-se avansul tehnologic (Loring) si "tupeul" vizibil capatat cu experienta, de a se juca in fel si chip cu procesari din cele mai diverse. Practic eu nu vad o linie stabila ci o pofta de joaca nebuna, un fel de sete de explorare a mai multor directii, ceea ce ii plaseaza cam in cea mai buna perioada a lor de pana acum. Spun asta pe evidente si teste, pentru ca am tot baut si in trecut.

Prima degustata mi-a ramas cel mai mult la suflet, Kenya Tetu, o procesare naturala care vine sa completeze o Kenya fructata si o imbraca intr-un fel de ciocolata foarte fina cu fructe de padure. Livstory din Brasov au o asemenea ciocolata artizanala, printre cele mai bune de pe la noi. O Kenya memorabila, cu un corp foarte bine evidentiat, departe de sucul de rosii pe care il mai regasesti in alte asemenea origini, poate mai mult spre Ethiopia naturala ca directie. Extractiile au fost 1:2, 7 bar, 90 de grade, 25s

[Image: shcSj0D.jpg]

Ethiopia Hambella - pentru cei (sper multi) care inca mai cauta o Ethiopia spalata cinstita florala Smile , gen cumva mai greu de gasit azi cu atatea tentatii si pentru prajitorii in a-si adauga in portofoliu tot felul de avioane.
Hambella am tras-o cel mai bine cam in parametrii Kenyei de mai sus, si te prinzi foarte usor ca este o cafea usor de extras, solubila, gustul fiind spre caise coapte dupa parerea mea, corp fin, fara intepaturi de aciditate. Aici cred ca Loring-ul si-a spus cuvantul pentru ca am dus gradul de rasnire ceva mai grosier dar cafeaua in sine nu are pic de bitter, dorinta fiind probabil o caramelizare care sa o faca usor de preparat. Mai ales la inceput de drum o consider un start perfect, considerand si pretul dar si pentru momentele cand vrei un "flush" dupa atatea procesari experimentale si cauti un strop de realitate Smile

[Image: JoXdPRr.jpg]

Ca apoi sa revii la anaerobe Smile Dar intr-o abordare diferita caci dupa prima rasnire iti dai seama ca s-a dorit atenuarea impactului de procesare anaerobica printr-o prajire mai light, trebuind sa muncesti ceva pentru o solubilitate foarte buna. Asta a facut ca acel ferment sa se simta ca o atingere, adica prezent dar nu pe primul plan, dominantele fiind altele. Le-am tras la 93 de grade, 1:2, chiar cu putintica preinfuzie caci am vrut macinatura fina.
Columbia Guava Banana este printre cele mai indraznete anaerobe baute, primul impact fiind de ciocolata cu capsuni, urmat de o aciditate de mar verde zemos. Un fel ucidere a caracterului de anaerobica, un contrast foarte interesant!

[Image: 7AN9foa.jpg]

Surata ei este Columbia Pink Punch, de asemenea anaerobica, chiar extinsa la 105 ore din cate scrie pe ambalaj, de asemenea prajita neasteptat pt o asa procesare, lucru care lasa in urma accentul de ferment si scoate mai in fata fructele uscate, rom, struguri negri, iar finalul este chiar cu ceva aciditate.

[Image: fmwFnW6.jpg]

Din gama Pearl am vrut sa "disec" mai bine acasa o cafea bauta la Slow Coffee Festival, Columbia Juicy Grape Experimental, pentru ca am zis de atunci ca asta nu e cafea. Atunci ce e? Nu stiu, dar senzatia este in genul cafelelor Dak daca ati baut, o explozie de ceva nou, un fel de cocktail de struguri parfumati cu espresso. Nu e ceva care sa cumparati un kg sau 3 pungi la fel dar e o intruziune fantastica in viitor, un fel de cafea creata de AI dupa ce s-a jucat cu boabele si le-a tinut in must de struguri parfumati. Macar odata trebuie sa testati asa ceva, nu e mereu pe site.

[Image: 09FDOoV.jpg]

Avionul final este tot Pearl, dar o Columbia Geisha de la producatorul Wilder Lasso, unul dintre experimentalistii columbieni, care iese din sfera de SF a celei de mai sus si se duce in liliac ca miros, chiar usor de recunoscut as spune, gustul fiind in zona fructelor exotice si a citricelor. Din nou, un stil de procesare care te zdruncina din temelii si care merita incercat pentru cultura generala si delectarea personala cu astfel de cafele rare

[Image: x4rODFt.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Salutare!
sunt de aceeași părere cu Liviu, lunar incerc si ceva de la ei si da...se simte o continua îmbunătățire si "foame" de explorare ceea ce ne bucura.
chiar am avut ocazia sa le dau și feedback direct și oamenii au fost foarte pro-activi.
New: Dalla Corte Studio+Niche Zero+ Timemore Nano Brew : Comandante C40 Nitro+Fellow Ekg+Hario v60
Past:Stone+Eureka turbo,Belleza Bellona+Eureka XL,Lelit Elisabeth+Pl 72, Lelit Mara X+Pl 72,Sage barista mini+Sage grinder pro

Reply
De curand, preturile au crescut cu 20% intre 2 livrari la abonament :( 
De la 119 la 144 - MILKY WAY BLEND

Sa multumim PSDNL?
Lelit Diana PL60PLUSTR1 - Eureka Filtro (burr upgrade to Manuale)

Reply
(20-02-2024, 14:47)sofocle80 Wrote: De curand, preturile au crescut cu 20% intre 2 livrari la abonament :( 
De la 119 la 144 - MILKY WAY BLEND

Sa multumim PSDNL?

Hello,

Cresterea este intr-adevar cauzata de avalansa de scumpiri ce au început la jumatatea anului trecut pe intreg lantul de aprovizionare : materie prima, ambalaje, utilitati si mai ales costurile cu contributiile. In paralel 2023 a fost un an in care ritmul investitional a fost extrem de ridicat ( cuptoare noi, ultima generatie), acum ne mutam intr o noua locatie si mai mare si mai organizata, care speram sa fie un etalon in industrie. Toate in ideea de crea infrastructura materiala si umana care sa ne permita sa facem performanta pe toate game de produs pe care le abordam, de la cafele accesibile pana la “perlele rare” din gama Pearls.

Milky Way in mod particular contine si cele mai costisitoare cafele verzi din gama de blenduri si mai mult decat atat, a fost mereu “upgradat”, fiind oarecum cartea noastra de vizita la blenduri. Mai ales in acest an am reusit sa securizam loturi extrem de complexe dar mai ales constante calitativ. Combinat cu tehnologia de prajire unde simtim o extra precizie si constanta, credem ca in 2024 avem cele mai gustoase, echilibrate si constante blenduri de pana acum si speram ca se simte acest aspect si in ceasca.

Tot legat de scumpiri, ele au impactat doar cafelele din gama super accesibila si au fost in medie sub 12%, in paralel exista si ieftiniri in gama Discovery, unde cafele de traditie precum Ethiopia Bale Mountain sau Adola au preturi mai mici, deoarece achizitiile au fost optimizate.

In paralel, ramanem fideli misiunii de ambasadori ai cafelei de specialitate mentinand preturile extrem de competitive raportat la calitate si bineinteles ne face placere sa oferim comunitatii Espressoman extra discounturile la fiecare cumparare cu codul de reducere.

In numele echipei, multumim pentru suport si intelegere.

Reply
Ce mişel procesează o Kenia anaerob?
Am așteptat mai bine de o lună să apară o Kenia în stoc pe undeva și vine o anaerobă!? :(
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF

Reply
(03-03-2024, 12:51)adif Wrote: Ce mişel procesează o Kenia anaerob?
Am așteptat mai bine de o lună să apară o Kenia în stoc pe undeva și vine o anaerobă!? :(

Hello :)

Inteleg ce spui, doar ca soarta ne a rasfatat in ultimele doua sezoane si am “nimerit” doar procesari naturale sau anaerobe si au fost mega reusite. Drept dovada, am avut doar 3 saci din actuala si n au rezistat nici macar 1 luna.

Mai urmeaza o Kenya, tot nu va fi washed dar sper sa fie cel putin la fel de buna ca Tetu. Anaerobicele pe care le am ales din Kenya nu dezvolta acea aciditate acetica de fructe supra fermentate, cu o amprenta usor sarata, aducand aminte de soia sau masline. Dimpotrivă, cautam mereu ca notele fructate clasice intr-un SL28 procesat prin spalare post depulpare sa fie augmentate si transformate printr o procesare mai complexa cum este uscarea naturala sau fermentarea anaeroba.

Chiar discutam cu colegii de la prajitorie ca ne dorim mult sezonul acesta sa gasim o kenya washed super clean, probabil o vom face insa daca veti intalni in continuare procesari, sa aveti incredere, vor fi faine ?

Reply
Salut,

M-ar interesa dacă aveți o rețetă pt Colombia El Vergel Decaf pt espresso. Chiar sunt curios care e diferența dintre cum îmi iese mie și "realitate".

Eu am Niche Zero/La Marzocco Linea Micra deci pot regla doar doză/rație/temperatură.

Mulțumesc frumos,
Cristian

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)