07-06-2024, 18:39
O întrebare pentru @razvanMB: pentru o cafea de-a voastră luată din supermarchet, care e data corectă?![[Image: eYm4ieC.jpeg]](https://i.imgur.com/eYm4ieC.jpeg)
![[Image: eYm4ieC.jpeg]](https://i.imgur.com/eYm4ieC.jpeg)
|
Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti )
|
![[Image: eYm4ieC.jpeg]](https://i.imgur.com/eYm4ieC.jpeg)
(10-06-2024, 17:04)_R_A_D_U Wrote: Salut, razvan! Mi-a adus fi-miu o specie de-a voastră (luată din supermarchet) - Most Wanted - prăjită în februarie (mi s-a părut superbună) și sunt foarte curios cum ar fi una proaspăt prăjită dar la voi pe site nu există această modă. Aveți produse special făcute pentru magazine?
(14-06-2024, 14:23)staicueduard Wrote: salutare,
daca am postat in zona gresita imi cer scuze, dar macar sa imi puteti zice pe unde ar fi trebuit.
am o intrebare pentru razvanMB sau pe oricine de la Dropshot.
Am achizitionat NICARAGUA AGUA DE ISACIO ALBIR de la voi ( pe langa alte sortimente de la voi)
Imi poate da cineva un sfat cum sa o extrag cat mai ok?
ce am constatat eu.. :
- boabele sunt gigantice, nu am mai vazut asa ceva pana acum..
- pentru o sita de 18gr, intra, ca si volum ok, aproximativ 20 grame maxim
- macinarea ei este diferita fata de oricare cafea pe care am incercat-o. pe un kinu a trebuit sa reduc 3 diviziuni (numere), iar pe un DF 64 a trebuit si aici sa reduc vreo 6 numere. pe scurt a trebuit sa "strang" ambele rasnite, boabele fiind uriase din alta lume, ajung mai greu la cutite (pe kinu stau toate la rand pana intra in cutite), timpul de rasnire dublat fata de oricare alta cafea
Toate acestea pentru un shot de inceput : 1:2 ratie din cele 20 grame de care ziceam in aprox 25 sec, o temp undeva la 93
Parfumul cafelei macinate si detaliile pe punga sunt minunate, insa nu reusesc o extractie cat de cat echilibrata. m-am jucat cu variabiele +/- din toate pe rand, insa exista aftertaste ciocolatiu usor greoi pe final. exista tonurile fructate mult mai in spate dar iarasi, nu precum altele de la voi; contrar tipului de prajire care e specificat omniroast, si oricum fata de alte cafele de la voi din aceeasi gama.
am prins eu un lot mai "aparte" sau .. sa imi dati un sfat de o extractie strict pe aceasta cafea, poate zona de "joaca" e foarte ingusta iar eu o ratez.
P.S. am punga de 1kg
multumesc frumos,
(14-06-2024, 21:14)razvanMB Wrote:(10-06-2024, 17:04)_R_A_D_U Wrote: Salut, razvan! Mi-a adus fi-miu o specie de-a voastră (luată din supermarchet) - Most Wanted - prăjită în februarie (mi s-a părut superbună) și sunt foarte curios cum ar fi una proaspăt prăjită dar la voi pe site nu există această modă. Aveți produse special făcute pentru magazine?
Hello, sunt mici diferente insa ceva similar ar fi Lava Cake, recomand, insa exact cum ai remarcat, minim 14 zile de la prajire, optim intre 21-30 zile pentru buchet maxim de arome
daca am postat in zona gresita imi cer scuze, dar macar sa imi puteti zice pe unde ar fi trebuit.
Am achizitionat NICARAGUA AGUA DE ISACIO ALBIR de la voi ( pe langa alte sortimente de la voi)
ce am constatat eu.. :
- macinarea ei este diferita fata de oricare cafea pe care am incercat-o. pe un kinu a trebuit sa reduc 3 diviziuni (numere), iar pe un DF 64 a trebuit si aici sa reduc vreo 6 numere. pe scurt a trebuit sa "strang" ambele rasnite, boabele fiind uriase din alta lume, ajung mai greu la cutite (pe kinu stau toate la rand pana intra in cutite), timpul de rasnire dublat fata de oricare alta cafea
Toate acestea pentru un shot de inceput : 1:2 ratie din cele 20 grame de care ziceam in aprox 25 sec, o temp undeva la 93
Parfumul cafelei macinate si detaliile pe punga sunt minunate, insa nu reusesc o extractie cat de cat echilibrata. m-am jucat cu variabiele +/- din toate pe rand, insa exista aftertaste ciocolatiu usor greoi pe final. exista tonurile fructate mult mai in spate dar iarasi, nu precum altele de la voi; contrar tipului de prajire care e specificat omniroast, si oricum fata de alte cafele de la voi din aceeasi gama.
am prins eu un lot mai "aparte" sau .. sa imi dati un sfat de o extractie strict pe aceasta cafea, poate zona de "joaca" e foarte ingusta iar eu o ratez.
P.S. am punga de 1kg
multumesc frumos,
Hello, astazi am gustat cafeaua la prajitorie dupa ce ai postat, si filtru si espresso. O sa o gust si maine acasa, unde am Apa Nova plus filtru.
https://dropshot.coffee/products/nicarag...s=e&_v=1.0
Varietalul Maracaturra este este responsabil pentru dimensiunea atipica a bobului, macinarea fina este normala in cazul acestei cafele. Confirm notele de arome de pe punga, mi-a placut cum colegii au reprezentat dulceata foarte ridicata prin note mai rar intalnite, precum melasa, dude negre![]()
Acum, exista un finish ciocolatiu, in general pozitiv. Provine de la procesarea anaeroba, care mai mereu aduce aceste note. Sunt insa multe note fructate, atat pe filtru cat si espresso insa as zice ca avem un omniroast care "trage" spre espresso. Motivele pentru care le poti gasi mai greu ar putea fi urmatoarele :
- apa ( la prajitorie avem RO + remineralizare , o apa cu un PPM de aprox 80, ceea ce favorizeaza claritatea si dulceata, dar mai ales identificarea defectelor de prajire, ceea ce pe noi ne intereseaza. Apa standard din Bucuresti este buna, dar mai bogata in minerale, va inchide un pic din complexitatea cafelei dar va oferi corpolenta, pe aceasta cafea in mod particular. Daca ai alta apa decat cele mai sus mentionate, poate sa te "incurce" si mai tare, in functie de compozitia de minerale.
- ratia, as recomanda, la orice cafea care este mai light, o ratie mai generoasa, 1:2.2 -1:2.5, in 25-30 sec. Ratiile 1:2 sunt recomandate pt cafele entry level in general, care nu ofera complexitate. Noi toate cafelele le testam in ratii min 1:2.2, 93 grade, 18g in 40 42 g out. Este de retinut ca la cafelele mai complexe, cautam complexitate, care de cele mai multe ori este invers proportionala cu corpolenta, deci ratia este importanta.
Este o cafea microlot extrem de calitativa cu un profil aromatic foarte fain, care se dezvaluie totusi mai usor cu niste mici tweak uri pe preparare. Evident, ajuta mult echipamentele, un espressor cu pompa rotativa si o ransita cu cutite mari ( noi testam tot pe PK 100 Compak si Dalla Corte Studio ) extrag extrem de mult din cafea. Stiu ca majoritatea cafelelor noastre sunt usor de extras pe orice setup insa aici avem un varietal mai pretentios care necesita "putere de procesare" pe partea de extractie.
Evident, recomand extractiile dupa minim 14 zile de la prajire, folosim cuptoarele Loring care sunt ultra cunoscute pentru maturarea mult mai lenta a cafelelor, dar avantajele sunt ca si dupa 60 de zile ramane multa calitate in bob.
In concluzie, apa, ratia si temperatura sunt cei mai accesibili parametri cu care poti testa cafeaua aceasta. Sper sa te ajute indicatiile, ma poti tine la curent cu progresele
ce am constatat eu.. :
P.S. am punga de 1kg
multumesc frumos,
(03-07-2024, 17:16)dijon Wrote: salut, am vazut ca ati dat drumul la noul site si am o rugaminte: se poate sa eliminati din dublurile de la filtre? gen procesare: "spalare" si "prin spalare"; "anaeroba naturala" si "anaeroba, naturala" (exista si "naturala",dar banuiesc ca nu este aceeasi categorie)
la fel si la prajire, exista 3 categorii: "espresso modern", "omni roast" si "omniroast"
(27-09-2024, 11:17)AlexDeedy Wrote: Ce vrei sa spui prin real sau fake?Am baut Dropshot de la cafenea, dar asta este prima punga de boabe cumparata personal, insa prajirea mi se pare mai intensa decat de obicei, iar pretul este cu 20% mai mic fata de cea mai ieftina cafea de pe site. Intrebarea mea catre Dropshot este: aceasta cafea este facuta de ei special pentru Mega Image sau este un fals facut de altcineva?
(27-09-2024, 13:43)Florinush Wrote: @gabite vezi aici https://youtu.be/yYTSdlOdkn0?si=zPW0fXQVph71yITP sau https://youtu.be/1xbn6l8fhnM
Spor!
(15-10-2024, 16:35)Meeshoo Wrote: Salut @razvanMB . Am vazut ca nu mai exista Guji Sharo in lista voastra de produse. Era preferata mea. Imi poti recomanda ceva similar, te rog?
(27-12-2024, 12:39)rosf00 Wrote: Sarbatori fericite echipei care ne incanta diminetile cu cele mai bune cafele. Cafele cu suflet! La multi ani!
(28-12-2024, 15:41)Daniel_ Wrote: Am rămas surprins văzând Christmas Blend-ul in megaimage la un preț de listă mult sub cel de pe site-ul prăjitoriei.Pai daca gasesti kaufland,mega proaspata nu mai merita comanda online,kaufland avea vreo 4 sortimente
Ciudată politică de prețuri.
Clar voi schimba furnizorul cafelelor dropshot
https://imgur.com/a/iYYQY05