Welcome Back Log In Create Account

Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti )

O întrebare pentru @razvanMB: pentru  o cafea de-a voastră luată din supermarchet, care e data corectă?[Image: eYm4ieC.jpeg][Image: zplNCDt.jpeg]

Reply
Salutare, foarte buna observatie, data corecta este cea printata direct pe eticheta, nu cea lipita la baza pungii. S a intamplat ca un coleg nou, nefiind suficient de familiarizat cu existenta etichetei ce contine deja data prajirii, sa aplice o alta data, fapt ce a trecut neobservat de colegii mai experimentati. Am reusit sa facem si o investigatie si este un lot foarte mic din fericire, multumim pentru remarca, chiar ne-a ajutat in acest caz particular sa identificam rapid problema.
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Reply
Salut, razvan! Mi-a adus fi-miu o specie de-a voastră (luată din supermarchet) - Most Wanted - prăjită în februarie (mi s-a părut superbună) și sunt foarte curios cum ar fi una proaspăt prăjită dar la voi pe site nu există această modă. Aveți produse special făcute pentru magazine?[Image: 6qn7XHM.jpeg]

Reply
salutare, 
daca am postat in zona gresita imi cer scuze, dar macar sa imi puteti zice pe unde ar fi trebuit.

am o intrebare pentru razvanMB sau pe oricine de la Dropshot.

Am achizitionat NICARAGUA AGUA DE ISACIO ALBIR de la voi ( pe langa alte sortimente de la voi)
Imi poate da cineva un sfat cum sa o extrag cat mai ok?
ce am constatat eu.. :
- boabele sunt gigantice, nu am mai vazut asa ceva pana acum..
- pentru o sita de 18gr, intra, ca si volum ok, aproximativ 20 grame maxim
- macinarea ei este diferita fata de oricare cafea pe care am incercat-o.  pe un kinu a trebuit sa reduc 3 diviziuni (numere), iar pe un DF 64 a trebuit si aici sa reduc vreo 6 numere. pe scurt a trebuit sa "strang" ambele rasnite, boabele fiind uriase din alta lume, ajung mai greu la cutite (pe kinu stau toate la rand pana intra in cutite), timpul de rasnire dublat fata de oricare alta cafea
Toate acestea pentru un shot de inceput : 1:2 ratie din cele 20 grame de care ziceam in aprox 25 sec, o temp undeva la 93

Parfumul cafelei macinate si detaliile pe punga sunt minunate, insa nu reusesc o extractie cat de cat echilibrata. m-am jucat cu variabiele +/- din toate pe rand, insa exista aftertaste ciocolatiu usor greoi pe final. exista tonurile fructate mult mai in spate dar iarasi, nu precum altele de la voi; contrar tipului de prajire care e specificat omniroast, si oricum fata de alte cafele de la voi din aceeasi gama.
am prins eu un lot mai "aparte" sau .. sa imi dati un sfat de o extractie strict pe aceasta cafea, poate zona de "joaca" e foarte ingusta iar eu o ratez.
P.S. am punga de 1kg
multumesc frumos,
GC E24 + PID + OPV 9 bar + Dimmer | Turin DF64 | Kinu M47 Classic / IMS Competition+Superfine 18gr / Bottomless PF / 58.5mm AVX tamper / WDT tool / Scale and timer

Reply
(10-06-2024, 17:04)_R_A_D_U Wrote: Salut, razvan! Mi-a adus fi-miu o specie de-a voastră (luată din supermarchet) - Most Wanted - prăjită în februarie (mi s-a părut superbună) și sunt foarte curios cum ar fi una proaspăt prăjită dar la voi pe site nu există această modă. Aveți produse special făcute pentru magazine?[Image: 6qn7XHM.jpeg]

Hello, sunt mici diferente insa ceva similar ar fi Lava Cake, recomand, insa exact cum ai remarcat, minim 14 zile de la prajire, optim intre 21-30 zile pentru buchet maxim de arome :)

(14-06-2024, 14:23)staicueduard Wrote: salutare, 
daca am postat in zona gresita imi cer scuze, dar macar sa imi puteti zice pe unde ar fi trebuit.

Am achizitionat NICARAGUA AGUA DE ISACIO ALBIR de la voi ( pe langa alte sortimente de la voi)
ce am constatat eu.. :
- macinarea ei este diferita fata de oricare cafea pe care am incercat-o.  pe un kinu a trebuit sa reduc 3 diviziuni (numere), iar pe un DF 64 a trebuit si aici sa reduc vreo 6 numere. pe scurt a trebuit sa "strang" ambele rasnite, boabele fiind uriase din alta lume, ajung mai greu la cutite (pe kinu stau toate la rand pana intra in cutite), timpul de rasnire dublat fata de oricare alta cafea
Toate acestea pentru un shot de inceput : 1:2 ratie din cele 20 grame de care ziceam in aprox 25 sec, o temp undeva la 93

Parfumul cafelei macinate si detaliile pe punga sunt minunate, insa nu reusesc o extractie cat de cat echilibrata. m-am jucat cu variabiele +/- din toate pe rand, insa exista aftertaste ciocolatiu usor greoi pe final. exista tonurile fructate mult mai in spate dar iarasi, nu precum altele de la voi; contrar tipului de prajire care e specificat omniroast, si oricum fata de alte cafele de la voi din aceeasi gama.
am prins eu un lot mai "aparte" sau .. sa imi dati un sfat de o extractie strict pe aceasta cafea, poate zona de "joaca" e foarte ingusta iar eu o ratez.
P.S. am punga de 1kg
multumesc frumos,

Hello, astazi am gustat cafeaua la prajitorie dupa ce ai postat, si filtru si espresso. O sa o gust si maine acasa, unde am Apa Nova plus filtru. 

https://dropshot.coffee/products/nicarag...s=e&_v=1.0

Varietalul Maracaturra este este responsabil pentru dimensiunea atipica a bobului, macinarea fina este normala in cazul acestei cafele. Confirm notele de arome de pe punga, mi-a placut cum colegii au reprezentat dulceata foarte ridicata prin note mai rar intalnite, precum melasa, dude negre :) 

Acum, exista un finish ciocolatiu, in general pozitiv. Provine de la procesarea anaeroba, care mai mereu aduce aceste note. Sunt insa multe note fructate, atat pe filtru cat si espresso insa as zice ca avem un omniroast care "trage" spre espresso. Motivele pentru care le poti gasi mai greu ar putea fi urmatoarele : 

- apa ( la prajitorie avem RO + remineralizare , o apa cu un PPM de aprox 80, ceea ce favorizeaza claritatea si dulceata, dar mai ales identificarea defectelor de prajire, ceea ce pe noi ne intereseaza.  Apa standard din Bucuresti este buna, dar mai bogata in minerale, va inchide un pic din complexitatea cafelei dar va oferi corpolenta, pe aceasta cafea in mod particular. Daca ai alta apa decat cele mai sus mentionate, poate sa te "incurce" si mai tare, in functie de compozitia de minerale. 

- ratia, as recomanda, la orice cafea care este mai light, o ratie mai generoasa, 1:2.2 -1:2.5, in 25-30 sec. Ratiile 1:2 sunt recomandate pt cafele entry level in general, care nu ofera complexitate. Noi toate cafelele le testam in ratii min 1:2.2, 93 grade, 18g in 40 42 g out. Este de retinut ca la cafelele mai complexe, cautam complexitate, care de cele mai multe ori este invers proportionala cu corpolenta, deci ratia este importanta. 

Este o cafea microlot extrem de calitativa cu un profil aromatic foarte fain, care se dezvaluie totusi mai usor cu niste mici tweak uri pe preparare. Evident, ajuta mult echipamentele, un espressor cu pompa rotativa si o ransita cu cutite mari ( noi testam tot pe PK 100 Compak si Dalla Corte Studio ) extrag extrem de mult din cafea. Stiu ca majoritatea cafelelor noastre sunt usor de extras pe orice setup insa aici avem un varietal mai pretentios care necesita "putere de procesare" pe partea de extractie. 

Evident, recomand extractiile dupa minim 14 zile de la prajire, folosim cuptoarele Loring care sunt ultra cunoscute pentru maturarea mult mai lenta a cafelelor, dar avantajele sunt ca si dupa 60 de zile ramane multa calitate in bob. 

In concluzie, apa, ratia si temperatura sunt cei mai accesibili parametri cu care poti testa cafeaua aceasta. Sper sa te ajute indicatiile, ma poti tine la curent cu progresele :)

Reply
(14-06-2024, 21:14)razvanMB Wrote:
(10-06-2024, 17:04)_R_A_D_U Wrote: Salut, razvan! Mi-a adus fi-miu o specie de-a voastră (luată din supermarchet) - Most Wanted - prăjită în februarie (mi s-a părut superbună) și sunt foarte curios cum ar fi una proaspăt prăjită dar la voi pe site nu există această modă. Aveți produse special făcute pentru magazine?[Image: 6qn7XHM.jpeg]

Hello, sunt mici diferente insa ceva similar ar fi Lava Cake, recomand, insa exact cum ai remarcat, minim 14 zile de la prajire, optim intre 21-30 zile pentru buchet maxim de arome Smile

ce am constatat eu.. :

P.S. am punga de 1kg
multumesc frumos,

Hello, astazi am gustat cafeaua la prajitorie dupa ce ai postat, si filtru si espresso. O sa o gust si maine acasa, unde am Apa Nova plus filtru. 

https://dropshot.coffee/products/nicarag...s=e&_v=1.0

Varietalul Maracaturra este este responsabil pentru dimensiunea atipica a bobului, macinarea fina este normala in cazul acestei cafele. Confirm notele de arome de pe punga, mi-a placut cum colegii au reprezentat dulceata foarte ridicata prin note mai rar intalnite, precum melasa, dude negre Smile 

Acum, exista un finish ciocolatiu, in general pozitiv. Provine de la procesarea anaeroba, care mai mereu aduce aceste note. Sunt insa multe note fructate, atat pe filtru cat si espresso insa as zice ca avem un omniroast care "trage" spre espresso. Motivele pentru care le poti gasi mai greu ar putea fi urmatoarele : 

- apa ( la prajitorie avem RO + remineralizare , o apa cu un PPM de aprox 80, ceea ce favorizeaza claritatea si dulceata, dar mai ales identificarea defectelor de prajire, ceea ce pe noi ne intereseaza.  Apa standard din Bucuresti este buna, dar mai bogata in minerale, va inchide un pic din complexitatea cafelei dar va oferi corpolenta, pe aceasta cafea in mod particular. Daca ai alta apa decat cele mai sus mentionate, poate sa te "incurce" si mai tare, in functie de compozitia de minerale. 

- ratia, as recomanda, la orice cafea care este mai light, o ratie mai generoasa, 1:2.2 -1:2.5, in 25-30 sec. Ratiile 1:2 sunt recomandate pt cafele entry level in general, care nu ofera complexitate. Noi toate cafelele le testam in ratii min 1:2.2, 93 grade, 18g in 40 42 g out. Este de retinut ca la cafelele mai complexe, cautam complexitate, care de cele mai multe ori este invers proportionala cu corpolenta, deci ratia este importanta. 

Este o cafea microlot extrem de calitativa cu un profil aromatic foarte fain, care se dezvaluie totusi mai usor cu niste mici tweak uri pe preparare. Evident, ajuta mult echipamentele, un espressor cu pompa rotativa si o ransita cu cutite mari ( noi testam tot pe PK 100 Compak si Dalla Corte Studio ) extrag extrem de mult din cafea. Stiu ca majoritatea cafelelor noastre sunt usor de extras pe orice setup insa aici avem un varietal mai pretentios care necesita "putere de procesare" pe partea de extractie. 

Evident, recomand extractiile dupa minim 14 zile de la prajire, folosim cuptoarele Loring care sunt ultra cunoscute pentru maturarea mult mai lenta a cafelelor, dar avantajele sunt ca si dupa 60 de zile ramane multa calitate in bob. 

In concluzie, apa, ratia si temperatura sunt cei mai accesibili parametri cu care poti testa cafeaua aceasta. Sper sa te ajute indicatiile, ma poti tine la curent cu progresele Smile

Quick Update la NICARAGUA AGUA DE ISACIO ALBIR , prajire din data de 10 iunie, deci super fresh, nu stiu daca si lotul tau este tot la fel de fresh : 

Reteta : 18g IN 55 g OUT, 22 sec, 93 grade C, rasnita Lagom P64 cutite SSP Cast Lab Sweet 64, Dalla Corte Studio. 

Diferente semnificative fata de aceeasi cafea preparata ieri cu apa de la prajitorie, in sensul in care dulceata fructata este mai putin evidenta, in schimb se remarca dulceata cu note de caramel sarat iar aciditatea este semnificativ mai scazuta. Fiind foarte fresh rezultatele sunt relevante doar pentru a remarca diferentele Semnficative pe analiza organoleptica datorata in principal compozitiei apei si partial geometriei si dimensiunii cutitelor. 

Concluziile ar fi ca sa luati in calcul ratii mai lungi, chiar 1:3 cu timpi intre 18-22 sec pentru claritate si complexitate pe cafelele omniroast. Evident, daca aveti posibilitatea sa formulati apa, este ideal, diferentele pot fi semnificative mai ales daca sunteti fani ai expresivitatii cafelelor. 

Am sa degust cafeaua si peste 14 zile, in mod cert va fi mai multa claritate datorita maturarii, dar chiar si asa, este interesant de observat ca apa potrivita mai ales poate aduce multa fericire pasionatilor, deci cei ce aveti posibilitatea, recomand pentru cafele deosebite, din cand in cand, apa distilata imbogatita cu minerale.

Reply
salutare si multumesc Razvan.
Am decalcifiat astazi agregatul asta al meu, iar pentru ca nu mai vreau inca o variabila relativ complexa la procesul total (ma refer legat de apa), am alimentat doar cu bucovina. practic am curatat tot la aparat.
iti scriu dupa ce am extras deja cafeaua, iar acum am citit ce ai postat.
diferentele sunt enorme fata de ce am extras cand am postat mesajul.
am rasnit 19 gr, - la sita asta VST de 18gr - daca las 18 gr mi se pare un volum al pucului mult prea mic dupa tampare, mult spatiu pana la dush.
am scos din acestea 19 - 43gr in aprox 28 sec. a iesit mult mult mai ok si aproape de ce ai zis tu acum caramel sarat, dar inca are corp de espresso modern, nu mi se pare subtire ... inca.
acum vad ca ai mentionat o ratie si mai lunga si cu un timp si mai scurt.
dar data viitoare, oricum ma declar super multumit acum. cred ca era si de la expressor

multumesc
GC E24 + PID + OPV 9 bar + Dimmer | Turin DF64 | Kinu M47 Classic / IMS Competition+Superfine 18gr / Bottomless PF / 58.5mm AVX tamper / WDT tool / Scale and timer

Reply

ce am constatat eu.. :

P.S. am punga de 1kg
multumesc frumos,

Salut,
Am luat și eu sortimentul ăsta de cafea și într-adevăr, rar mi-a fost dat să văd boabe de cafea așa mari; zici ca sunt de alune .
Legat de extracție, la mine a ieșit delicioasă din prima, si am procedat astfel :
Am extras 20 in 40 out in 28 secunde, temperatura 95 grade, preinfuzie 10 secunde, plecat de la 9 bari, am scazut pana pe la 4 la finalul shot-ului.
Pavoni Esperto Abile • Kinu Classic 

Reply
da, inca mai am din ea, e si mai buna. era si proaspat prajita cand am postat. aveam 3-4 zile de la prajire.
nu mai am probleme. din ce am testat de la Dropshot, e a doua cea mai buna din ce am baut de la ei pana in prezent

Reply
salut, am vazut ca ati dat drumul la noul site si am o rugaminte: se poate sa eliminati din dublurile de la filtre? gen procesare: "spalare" si "prin spalare"; "anaeroba naturala" si "anaeroba, naturala" (exista si "naturala",dar banuiesc ca nu este aceeasi categorie)
la fel si la prajire, exista 3 categorii: "espresso modern", "omni roast" si "omniroast"
Lelit Bianca, Bentwood v63

Reply
(03-07-2024, 17:16)dijon Wrote: salut, am vazut ca ati dat drumul la noul site si am o rugaminte: se poate sa eliminati din dublurile de la filtre? gen procesare: "spalare" si "prin spalare"; "anaeroba naturala" si "anaeroba, naturala" (exista si "naturala",dar banuiesc ca nu este aceeasi categorie)
la fel si la prajire, exista 3 categorii: "espresso modern", "omni roast" si "omniroast"

Salutare,

Multumim ca ne-ai scris.

Da, am imbunatatit platforma deoarece dorim sa oferim o experienta mai buna pe site. 
Legat de filtre, sigur, le-am eliminat deja imediat cum am vazut feedback-ul de la tine, chiar apreciam ca ti-ai facut timp sa ne scrii si de increderea pe care ne-o acorzi. 

Iti multumim si oricand iti stam la dispozitie,
Toate cele bune!
Tatiana

Reply
Dropshot Columbia Sugarane Decaf
Am cumparat ieri din Mega Image cafea asta cu 36 de lei. Prajirea mi se pare undeva intre medium si dark, iar espressoul rezultat este doar ok-ish. Este un produs real sau este fake?

Reply
Ce vrei sa spui prin real sau fake?
Espresso:Stone Mine & Timemore Sculptor 078S/ Felicita Arc
Brew: 1zpresso zp6 special 

Reply
(27-09-2024, 11:17)AlexDeedy Wrote: Ce vrei sa spui prin real sau fake?
Am baut Dropshot de la cafenea, dar asta este prima punga de boabe cumparata personal, insa prajirea mi se pare mai intensa decat de obicei, iar pretul este cu 20% mai mic fata de cea mai ieftina cafea de pe site. Intrebarea mea catre Dropshot este: aceasta cafea este facuta de ei special pentru Mega Image sau este un fals facut de altcineva?

Reply
Cumpără liniștit și lasă teoriile conspirației deoparte. Ai achiziționat un bun de consum de la un retailer autorizat pe piața din RO, nu de la o tarabă din colțul străzii .
Pavoni Esperto Abile • Kinu Classic 

Reply
Am mutat postarile aici pentru ca erau offtopic in zona de reduceri. Practic contractele astea mari intre retaileri si prajitorii genereaza tot felul de blend-uri si cafele dedicate, alese si prajite exclusiv dupa dorinta acelui mare magazin. De aceea, in opinia mea, cine cumpara o face pe riscul sau si nu putem caracteriza o prajitorie dupa gama sa low cost din supermarket. Si sunt mai multe cazuri aici, nu e vorba doar de Dropshot.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Este cat se poate de reala, la fel ca si celelalte doua variante comercializate in MI(punga rosie si cea galbena). Ce ai baut tu la cafenea cu siguranta nu era facuta din aceste 3 tipuri. Acestea sunt pentru un alt segment de piata de aceea imparte raftul cu alte cafele din categoria "commodity".
Espresso:Stone Mine & Timemore Sculptor 078S/ Felicita Arc
Brew: 1zpresso zp6 special 

Reply
@gabite ​​​​​​vezi aici https://youtu.be/yYTSdlOdkn0?si=zPW0fXQVph71yITP sau https://youtu.be/1xbn6l8fhnM
Spor!
Modbar AV, Mahlkonig E65 GBW, Crem One Profiler, Timemore Sculptor 078S, Fellow Ode gen2, Orea V3, Kinu Classic

Reply
https://www.instagram.com/reel/C_IjlMyKy...9zNm5mcTJ0 aici explică și ei "fenomenul"
Modbar AV, Mahlkonig E65 GBW, Crem One Profiler, Timemore Sculptor 078S, Fellow Ode gen2, Orea V3, Kinu Classic

Reply
(27-09-2024, 13:43)Florinush Wrote: @gabite ​​​​​​vezi aici https://youtu.be/yYTSdlOdkn0?si=zPW0fXQVph71yITP sau https://youtu.be/1xbn6l8fhnM
Spor!

Multumesc frumos, acum este clar, m-am linistit, decaf arata si se extrage diferit!!!

Reply
Salut @razvanMB . Am vazut ca nu mai exista Guji Sharo in lista voastra de produse. Era preferata mea. Imi poti recomanda ceva similar, te rog?
Lelit Bianca | Niche Zero

Reply
Sarbatori fericite echipei care ne incanta diminetile cu cele mai bune cafele. Cafele cu suflet! La multi ani!
[font][font]#Lelit PL50, DF64 Gen2
#Aeropress, Hario V60, Timemore FishSmart, Timemore Mini Black, Timemore C3ESP Pro[/font][/font]

Reply
(15-10-2024, 16:35)Meeshoo Wrote: Salut @razvanMB . Am vazut ca nu mai exista Guji Sharo in lista voastra de produse. Era preferata mea. Imi poti recomanda ceva similar, te rog?

Heii, salutare, am ratat intrebarea asta. Ethiopia este un subiect care "doare sezonul acesta, 2023-2024. Ne- a fost neobisnuit de greu sa aprovizionam, inca avem cafele pe drum. Ca sa intelegem mai bine subiectul, am planuit inca o excursie in Etiopia, in ianuarie, vom reveni, ca de obicei, cu informatii si poze. 

Legat de Sharo, va sosi, teoretic, pe final de februarie inceput de martie. E o cafea care ne place extrem de mult deci clar ne-o dorim. Ca alternativa, incearca Anasora, a revenit pe stoc, nu avem prea multa din pacate dar vei regasi profilul fructat din Sharo, cu un plus de rafinament, este single farm cafeaua :https://www.tastecrafters.ro/produse?c=anasora

(27-12-2024, 12:39)rosf00 Wrote: Sarbatori fericite echipei care ne incanta diminetile cu cele mai bune cafele. Cafele cu suflet! La multi ani!

Multumim din suflet, azi avem ultimele sarje pe acest an dar ne reauzim in forta peste cateva zile, in 2025. La multi ani! 

[Image: 4V74SYe.jpeg]

Reply
Am rămas surprins văzând Christmas Blend-ul in megaimage la un preț de listă mult sub cel de pe site-ul prăjitoriei.
Ciudată politică de prețuri.
Clar voi schimba furnizorul cafelelor dropshot

https://imgur.com/a/iYYQY05

Reply
(28-12-2024, 15:41)Daniel_ Wrote: Am rămas surprins văzând Christmas Blend-ul in megaimage la un preț de listă mult sub cel de pe site-ul prăjitoriei.
Ciudată politică de prețuri.
Clar voi schimba furnizorul cafelelor dropshot

https://imgur.com/a/iYYQY05
Pai daca gasesti kaufland,mega proaspata nu mai merita comanda online,kaufland avea vreo 4 sortimente

Reply
Pai nu e bine sa o gasesti in supermarket ? Pretul redus e un bonus.
E colacul de salvare daca se intampla sa ramai fara cafea.
Poate initiativa asta o sa fie preluata de alti prajitori de cafea de specialitate.
As fi incantat sa existe un raft intreg cu cafea de specialitate, sa-mi cumpar cafeaua impreuna cu alte alimente.
Chiar daca pretul ar fi putin mai mare.

Reply
Ideea era că noi trăiam cu impresia că beneficiem de cele mai bune preturi :)
Bezzera Unica PID | Eureka Atom65 Touch| Kinu Phoenix | Loveramics | VST 

Reply
Cui nu-i convine sa faca cum fac eu. Prajesc cafea verde acasa si am scapat de o grija.

Reply
Pretul din Megaimage nu era redus fata de pretul lor obisnuit ?
Am vazut eticheta cu pretul redus la blandul KAIMAK, probabil au reduceri de sarbatori.

Reply
https://www.freshful.ro/p/100184395-drop...HJuIP9poqk

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)