Welcome Back Log In Create Account

Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti )

Salut,
Din ce citesc, parca imi vine sa cumpar toate sortimentele :). Azi am dat și eu comanda, pt prima data de la ds, de un milky way blend.
Spor.
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
(07-07-2020, 15:58)d2florin Wrote: Salut,
Din ce citesc, parca imi vine sa cumpar toate sortimentele :). Azi am dat și eu comanda, pt prima data de la ds, de un milky way blend.
Spor.

:) Milky Way este in forma de zile mari, este blendul de care sunt personal cel mai multumit.  Extrem de dulce pe atac, fructat dar siropos si cremos,  cu un postgust dulce amarui persistent, placut. Este o combinatie de 50%( procesare prin spalare) Ethiopia Awasa, 25% Guatemala Tata Nahual ( procesare prin spalare) si 25% Brasilia Patricia ( mono ferma) . Am ajuns la aceste proportii si origini avand ca focus bauturile cu lapte insa a iesit ceva delicios si pe espresso. Toate mono originile sunt disponibile si separat insa avem profile de prajire diferite pentru blend. 

Multumim pentru incredere, spor si tie!
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Reply
pentru blend faceti o singura prajire sau le "uniti" dupa ce au fost prajite individual?
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
(08-07-2020, 09:42)vlaicu Wrote: pentru blend faceti o singura prajire sau le "uniti" dupa ce au fost prajite individual?

Nu am incercat niciodata sa le prajim laolalta. Teoretic nu are sens, daca ne uitam la graficele de prajire individuale, in mod cert aplicand acelasi tratament termic pe un eventual amestec de cafele verzi, ar rezulta grade de prajire diferite care probabil ar genera un blend dezechilibrat. Poate experimental vom avea timp sa incercam, dar cred ca e o metoda care poate fi folosita doar pe origini diferite, cu procesari, densitati si umiditati similare, care reactioneaza similar la un profil de prajire, ceea ce nu e usor de gasit.. Cred ca mai degraba pe o prajire inchisa ar functiona pe abordarea aceasta si stiu ca prajitoriile de mari volume aplica aceasta tehnica. 

La noi un blend apare ca o reactie a lipsurilor pe care le gasim in mono origini. Asta inseamna ca profilam mono originile pana in punctul in care le echilibram, punandu-le in evidenta trasatura aromatica dominanta. Totusi, ele de cele mai multe ori sunt monodimensionale din aceasta perspectiva iar asta ne inspira sa le combinam, pentru a obtine mai multa complexitate. Este ca o joaca organizata, cu o ipoteza de lucru, un scop predefinit si apoi niste concluzii care infirma sau nu premisele initiale.

Reply
Exact asa gandeam si eu dar cumva am tras concluzia din postarea ta ca ar exista sansa sa le faceti impreuna ceea ce, asa cum ai spus si tu, nu cred ca ai obtine rezultatele scontate avand soiuri diferite de cafele cu dimensiuni diferite si profile diferite.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Rwanda Rusatira Fugi S1 (m-a intrebat sotia de la ce vine denumirea?!  Smile  ) 
Pentru profilatori e vis cu siguranta datorita prajirii light, insa nu atat de light incat sa iti sorbezeasca dintii. La ei in cafenea, pe Dalla Corte XT o fac de obicei la 4ml/s debit programat in gol si iese smooth, aproape ca bei latte machiatto, fara aciditate, fara bitter. Din aceeasi cafea, cand debitul in gol este reglat la 7ml/s se obtine un espresso fructat, cu un corp evident, destul prietenos. Banuiesc ca de la durata usor mai lunga a preinfuziei la 4ml/s exista aceasta diferenta, altfel nu imi explic, pt ca vorbim de o constanta in gust pentru ambele variante. 
*procesarea este spalata nu anaeroba (eticheta era tiparita gresit)

[Image: OAZQJRv.jpg] [Image: jUBT2IV.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Da, subscriu la ce spune Liviu, este o cafea ce ne-a iesit omniroast, desi nu ne doream neaparat asta Smile . Acum am lasat-o pe profilul acesta, pentru ca desi este o prajire mai light decat as considera-o safe pentru espresso, aciditatea pe care o dezvolta este extrem de prietenoasa, cu o dulceata de ananas nu foarte copt dar dulce si o textura matasoasa, catifelata, neobisnuita pe o asemenea prajire. 

Recomand aceasta cafea celor care au ceva echipamente cu profilare de debit, au o marja de joaca mare si sweet spot cafelei este deosebit de extins, deci nu este nici un pericol de extractii dezechilibrate. Poate fi o varianta buna si pentru cei care nu au profilare, insa au un espressor bun si o rasnita peste medie, ce va amplifica randamentul extractiei. Spre rusinea mea, nu am extras inca aceasta cafea pe un espressor entry level, inca suntem in renovare cu laboratorul nostru si nu avem loc. Dar acasa la mine, pe Studio, este piece of cake extractia, randamentul e bun insa repet, este atat de ofertanta cafeaua incat o recomand celor cu posibilitati de preinfuzie prelungita si/sau variatia temperaturii. 

Pe V60 este are o complexitate medie fara sa exceleze, ca orice omniroast care se respecta. In zona de drip / plunge, cum ar fi un aeropress sau un french, se pot scoate rezultate delicioase, accentul fiind pe dulceata fructata si corpul delicat. 

Cunosc personal producatorul, este Emmanuel Rusatira, comunic aproape lunar cu el. Daca o sa reusesc sa dau de el zilele urmatoare, cu siguranta o sa incerc sa izolez un pic microlotul si o sa revin cu informatii mai detaliate despre aspectele din procesare pe care le a aplicat in acest caz si care ii confera acestei cafele acest profil aromatic deosebit.

Emmanuel este una dintre personalitatile cele mai prolifice din specialty coffee ul rwandez, chiar la nivel regional, fiind cel care a construit peste 39 de statii de procesare pentru colosul elvetian Sucafina, in Uganda, Rwanda si Burundi. Este la baza inginer agronom si are o cultura a calitatii cu care ne identificam ca prajitorie de cafea, de aceea este unul din partenerii nostrii preferati.

Reply
Si pe mine m-a impresionat foarte tare aceasta Rusatira,  e senzationala!!  Chiar pusesem la o parte jumatate de pachet ca s-o incerc si-n profilare cand ajunge kitul CS la mine :) 
​​​​​In general,  toate cafelele comandate mi-au placut!  Dar,  Rusatira,  pentru mine,  este numarul 1 la ora actuala!! Si acest blend Beduin e foarte reusit,  a facut senzatii atat in espresso,  cat si-n latte. Felicitari creatorului,  Florin Lemnaru :) !!  Bravo voua!!!  Sa ne bucurati cu cat mai multa cafea buna si mult succes in continuare!!! 
[Image: 16b5xoS.jpg][Image: weDzB5u.jpg]
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ

Reply
Salutare tuturor, vreau sa dau drumul la o comanda. Avem vreun formular de discount?
ACS Minima/Mazzer Philos

Reply
In topicul celalalt  https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...-Bucuresti
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Buna dimineata! 

Marturisesc ca incep aceasta saptamana multumit si convins ca pot da vesti bune amatorilor de cafele speciale. De doua saptamani am inceput sa prajim recolta noua din Ethiopia iar cafelele partenerului nostru Israel Degfa sunt nou la inaltime. In ianuarie cand am vizitat statiile de procesare Adola si Anasora am avut ocazia sa fac un cupping si am ales cafelele pentru sezonul acesta, Bale Mountain a fost pe lista mea. Evident ca aveam emotii daca ceea ce am gustat acolo vom reusi sa reproducem si la noi in prajitorie insa rezultatele sunt peste asteptari. 

Am sa vorbesc mai multe despre Bale Mountain naturala, care m-a acaparat in totalitate si mai ales mi-a servit un paradox : fara sa fie prajita omniroast sau de filtru, ci de espresso, reuseste sa se extraga chiar si pe V60 intr-un mod extrem de placut si complex. 

Cateva cuvinte despre Bale Mountain : este o ferma dar si o statie de procesare in acelasi timp, situata in proximitatea unui parc national, rezervatie naturala. Este o zona extrem de izolata si unul din motivele pentru care procesarea cireselor are loc chiar in ferma. Desi mi-as dori foarte mult, nu cred ca o sa reusesc sa ajung prea usor acolo nici la urmatoarea vizita. Terroir ul aparte este rezultatul solului bogat, de padure, situat la altitudine destul de inalta, aproximativ 1800 de metri. Mai este ceva special cu zona Bale Mountain, este una din cele mai importante rezervatii naturale din Ethiopia, are statut de parc national dar si zona protejata Unesco World Heritage. Este zona unde se pare a a aparut cafeaua salbatica in Ethiopia iar acum gazduieste cel mai larg stoc genetic de varietati salbatice din special arabica. 
https://whc.unesco.org/en/tentativelists...highlands.

Profilul aromatic este deosebit de complex. In conditiile in care discutam de o prajire medie usoara, gandita totusi pentru un espresso vivace, clar si complex, avem totusi note florale de iasomie care convietuiesc cu dulceata decadenta a lichiorului de ciocolata. Dulceata este evidenta si am identificat note de miere de salcam si capsuni coapte.  

Aceasta cafea este potrivita pentru multe gusturi, complexitatea nu este deranjanta. Evident, amatorii espresso vor fi rasfatati, cei cu espressoare cu extractie ridicata , rasnite performante, se pot rasfata singuri :). Iar amatorii de brew ( printre care ma numar si eu) pot sta foarte linistiti pentru ca imersie sau drip, french press, aeropress sau V60, spectrul aromatic care se dezvaluie este generos, fara a fi nevoie de retete sofisticate. 
[Image: xvgoDch.jpg] 

Pentru ca Ethiopia este de departe originea noastra preferata, mai avem inca 5 cafele de inalta complexitate de la Israel, practic am rezervat peste jumatate din oferta lui de microloturi, printe care o procesare anaeroba. Vom incerca sa introducem cate o cafea noua in fiecare saptamana, pe masura ce suntem multumiti de profile. 

Inchei cu cateva poze de la Bale Mountain, sunt facute cu telefonul, nu am ajuns inca acolo dar mi-as dori si voi face tot posibilul anul viitor sa se intample acest lucru. 

[Image: psw5bzJ.jpg][Image: JIJitiQ.jpg][Image: fZlbVDq.jpg][Image: aqIk9mo.jpg]

Reply
Hmm voi fi printre primii ce ma voi bucura de ea :)
ACS Minima/Mazzer Philos

Reply
Destul de multe surprize placute in 2020 de la prajitoriile locale...
Bale Mountain este cea mai buna cafea care a iesit vreodata din prajitoria Dropshot Smile 
Am vazut-o mentionata si pe alt topic, deci nu sunt primul. Initial ei au cam ezitat sa se supuna review-urilor forumistilor si au zis ca vor sa intre pe Espressoman atunci cand sunt siguri ca ceea ce fac pe linie de cafea de specialitate este maxim. As spune ca alaturi de Adola, Bale Mountain este dovada ca au si reusit, bravo!
Aroma este intr-adevar de iasomie, dar gustul l-as caracteriza  mai mult spre mure decat spre lime si miere, cum scriu ei pe eticheta.
[Image: VJpG33X.jpg]

Reply
Tocmai m-am intors si eu de la prajitorie cu o Huila Decaf, care ar trebui sa fie prajita mediu, conform etichetei. Din pacate boabele au urme de ulei pe ele, par a fi intrate in 2nd Crack. Oi vedea maine cum e la gust cafeaua, dar dupa aspect, sunt usor dezamagit...
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
Salutari, nu ar trebui sa ti faci griji legat de decaff, intr adevar boabele sunt un pic uleioase, asa arata, insa in niciun caz nu este intrata in 2nd crack Smile

[Image: 63RxOgq.png]Chiar iti pot arata si ultimul grafic de prajire, se termina la 209 grade, relativ mica iar develpment time ul este 14%, 1:58 minute de la 1st crack. 

Niciodata de cand am deschis nu am prajit pana la al doilea crack, nici macar de curiozitate. Aceasta cafea este singura cu boabe uleioase, in conditiile in care culoarea Agtron este pe standardul nostru de quality control la 84 si cele mai prajite cafele ale noastre, pe care le consideram cu o prajire medie inchisa, ajung  si la 75 culoare Agtron, fara a fi macar pe aproape de second crack Smile

Legat de aceasta cafea in particular, pot sa ti spun ca prajirea si comportamentul boabelor este foarte diferit de cafelele normale.  Decofeinizarea cu trestie de zahăr se mai numește și decofeinizare naturală. Procesul este diferit de oricare altul prin capacitatea sa de a păstra aroma excepțională în timp ce utilizează metode naturale de extracție. Trestia de zahăr cultivată local este fermentată pentru a produce compuși de acetat de etil. Cafeaua verde (neprăjită) este aburită, apoi înmuiată în apă cu solvent etil-acetat care elimină cofeina. Apa este scursă și cafeaua este clătită, re-aburită (pentru a elimina orice urmă de solvent etil-acetat) apoi trimisă la noi pentru prăjire.

Nu am prajit vreodata alta cafea decaff sa putem face comparatie, probabil tehnologia de decofeinizare joaca un rol important in comportamentul boabelor in timpul prajirii. Este o cafea care in mod cert senzorial se incadreaza in prajirea medie, asa cum o percepem noi senzorial, este mai "light" decat prajirile noastre medii inchise. Are o aciditate placuta, suprinzatoare, cu note de vanilie, si un finish ciocolatiu dulceag, cu hint uri de tabac oriental. Nu avem un focus pe decaff si oarecum nu este printre primele in ordinea prioritatilor noastre insa in mod cert nu este o cafea care face nota disonanta fata de stilul nostru de prajire, pe care il gasesti explicat in detaliu aici : 

https://dropshot.coffee/pages/meet-our-roast-style

Daca te uiti mai atent la boabe, o sa vezi o textura striata, cu multe nervuri, specifica prajirilor light, in nici un caz nu este o prajire intensa. 

Sper ca sunt concludente informatiile mele si ma poti contacta direct pentru mai multe detalii. 
[Image: jNwW0lB.jpg]

Reply
In regula, multumesc pentru lamuriri si raspunsul detaliat.
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
(30-10-2020, 17:45)razvanMB Wrote: Nu am prajit vreodata alta cafea decaff sa putem face comparatie, probabil tehnologia de decofeinizare joaca un rol important in comportamentul boabelor in timpul prajirii.

n am treaba dar ma bag si eu in seama cu o explicatie :)
cu precizarea ca nu stiu cum e prajita aceasta cafea in afara de faptul ca ma uit la curbele din cropster.

procesul de decofeinizare fragilizeaza foarte mult structura de celuloza a cafelei, drept urmare chiar si la prajiri light, uleiurile ies f repde la suprafata dand impresia ca avem de a face cu o cafea prajita dark (sau second crack, cum se precizeaza aici) ceea ce clar nu e cazul aici.
pace!
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
DSalutare

Doresc sa comand blendul Milky Way de la Dropshot cam 500g sa am ceva setat pe termen mai lung si inca o single origin. 

Imi puteti recomanda ceva care sa fie aromat dar si cat mai putin acid?
Sunt destul de incapator cu espresoarele manuale. :D

Multumesc anticipat !
Profitec Drive, Eureka Mignon Libra, Felicita Arc, Accesori:  IMS Competition Filter, IMS Big Bang.

Reply
Ia orice și fa-ti propria părere. Ce obții tu cu setup-ul tău nu este neapărat sa fie la fel cu ce obține altcineva din aceeași cafea.

Sau încearcă sa le faci o vizita și ia ce servesc ei. Vezi dacă poți obține ceva asemănător acasă.

ETIOPIA ISRAEL ADOLA - este o cafea buna și aromată
DC Studio, Bentwood Vertical 63, Bravo Tools, Acaia Pearl, brew stuff, apa RO Zepter

Reply
(21-01-2021, 21:05)Elian_CT Wrote: Ia orice și fa-ti propria părere. Ce obții tu cu setup-ul tău nu este neapărat sa fie la fel cu ce obține altcineva din aceeași cafea.

Sau încearcă sa le faci o vizita și ia ce servesc ei. Vezi dacă poți obține ceva asemănător acasă.

Multumesc de sugestie.

Nu sunt din Bucuresti . Altfel o cu siguranta ii vizitam. Sunt din Cluj. Am sa fac o comanda online.
Profitec Drive, Eureka Mignon Libra, Felicita Arc, Accesori:  IMS Competition Filter, IMS Big Bang.

Reply
No mergi la Yume atunci. :)
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply
(21-01-2021, 22:18)olaralexxandru Wrote:
(21-01-2021, 21:05)Elian_CT Wrote: Ia orice și fa-ti propria părere. Ce obții tu cu setup-ul tău nu este neapărat sa fie la fel cu ce obține altcineva din aceeași cafea.

Multumesc de sugestie.

Nu sunt din Bucuresti . Altfel o cu siguranta ii vizitam. Sunt din Cluj. Am sa fac o comanda online.

Salutari Alexandru, poti incerca in Cluj sa i vizitezi pe cei de la Gook Bakery, e o brutarie artizanala foarte speciala cu un program de cafea avansat, au mereu pe una din rasnite Milky Way :)

Reply
Gook vad ca sunt la 4 minute de mine. Am sa incerc. In principiu vreau blend-ul pt. prietena mea. Ea nu prea este fana cafelei super aromate.

Offtopic:
Din cate am observat eu in Cluj preturile sunt aprox aceleasi cu Bucuresti. Ce ma deranjeaza este ca pretul nu e mai redus la cantitati mai mari. Daca doresc 1kg trebuie sa platesc 250g x 4. Doar Hot Pipes au pret mai mic la 1 kg. Variante de 500g nu se gasesc aproape deloc in Cluj. 
Nu vreau sa ma limitez la 5 prajitorii (cate cunosc eu) din Cluj. Daca iau 1 kg la pret de 750g deja e mai rentabil sa comand din Bucuresti. 

Merci Razvan de sugestie. Am sa revin cu feedback.

Reply

+ 1 la Etiopia Adola. Tocmai ce am terminat-o si e dulce si aromata, aciditatea e existenta dar e foarte placuta, cel putin pentru mine
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro

Reply
Se pare ca multa lume bea Adola zilele astea. Ma duc sa imi fac si eu shot ;)
ECM Synchronika cu robinet, DF64V + SSP, M47, ECM S-automatik 64
in trecut: df64, K30, Vario Home, Bezzera BB005, si Bezzera Mitica Top

Reply
Reducere la cantități mari nu prea se aplica la cafele de specialitate fiind ca materia prima este destul de scumpa, pentru a livra calitate. Prajitorii gen Dropshot, Yume, HotPipe, Claro, Mabo, etc. folosesc, de regula, cafele de calitate foarte bună care are un cost (mult) mai ridicat decât cafele de supermarket.

Mai mult, în general, este bine sa cumperi cantitate pe care o folosești în cam o luna, fiind ca în timp, pierde o parte di calitățile ele.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
(22-01-2021, 09:53)razvanMB Wrote:
(21-01-2021, 22:18)olaralexxandru Wrote:

Multumesc de sugestie.

Salutari Alexandru, poti incerca in Cluj sa i vizitezi pe cei de la Gook Bakery, e o brutarie artizanala foarte speciala cu un program de cafea avansat, au mereu pe una din rasnite Milky Way Smile

(22-01-2021, 15:33)micrenda Wrote: Reducere la cantități mari nu prea se aplica la cafele de specialitate fiind ca materia prima este destul de scumpa, pentru a livra calitate. Prajitorii gen Dropshot, Yume, HotPipe, Claro, Mabo, etc. folosesc, de regula, cafele de calitate foarte bună care are un cost (mult) mai ridicat decât cafele de supermarket.

Mai mult, în general, este bine sa cumperi cantitate pe care o folosești în cam o luna, fiind ca în timp, pierde o parte di calitățile ele.
Micrenda. Tocmai Dropshot ofera pret redus la cantitate mai mare. De aceea ma si tenteaza . Plus ca specifica ce au in blend si mai ales procentajele. Am la birou de la Ill Caffe (nu Illy) . Cafea prajita Arabica blend. 150 lei Kg. Habar nu am ce e in punga aia. De rea nu e rea dar nu e de 150  ron kg dupa gusturile mele. La 200 deja iei 4 single origin si te joci si stii si ce bei.  Am incercat Yume, Narcoffee, Hot Pipes. 
Referitor la cantitate 1 kg/ luna e decent vin 2 cafele a 18g pe zi. 18gx2= 36 x30 zile= 1080 g . Deci nu are timp sa se invecheasca. La 2 persoane vin 4 cafele deci se aduna 2kg. Daca mai ai si musafiri ....... :D
In fine, deviem de la toppic. Nefiind bautor super pasionat si inca la inceput recunosc, ma uit si la pret/cantitate. 

Multumesc de reactii. Blush
Numai bine !

Reply
Pretul la 1kg practic este deja redus fata de pretul la 250 g, cu vreo 25-30%.

Spre exemplu, Bale Mountain costa 60 ron/250 g = 240 ron/kg vs 173 ron/punga 1kg, adica aprox. 28% reducere. Daca mai pun inca 15% peste...nu știu daca mai e fezabil pentru ei.

Si in topicul de reduceri scrie primul lucru:

"Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ofera pasionatilor espressomani o reducere de 15% la toata cafeaua proaspat prajita ambalata la 250g sau 500g , din pretul afisat pe https://dropshot.coffee  sau https://www.tastecrafters.ro  Reducerea nu se aplica pungilor de 1kg."
Lelit PL41TEM + Eureka Mignon SD , sita IMS 12/18 g / Ascaso 14-20 g

Reply
Sper sa ajung zilele astea la DropShot sa cumpar o ETHIOPIA ISRAEL ADOLA. Am auzit numai de bine.
Lelit Grace (PL81T), Kinu M47 Phoenix, Sita Ascaso 14-20g

Reply
Daca nu ma insala memoria, Adola mi-a placut cel mai mult dintre cafelele Dropshot de pana acum.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)