Welcome Back Log In Create Account

Prăjitor de cafea Aillio Bullet R1

(01-05-2023, 13:38)FAP Wrote: PARTEA 2 

Mai pe larg , ieri eram in febra prajirilor . Am ales sa postez pe topicul Bullet pentru ca este vorba de ''rodajul'' prajitorului . Aillio recomanda ca minim primele 3 prajiri sa nu fie consumate ci aruncate .
Am avut 4 kg de cafea verde diferite , am ales sa sacrific 4 sarje , cate 350 de grame din fiecare...cam minimul acceptabil , iar la sfarsit am prajit pentru uz propriu 650 g . Deci per total 5 sarje consecutive , fara nici o problema .

Atentie la programele oferite prin Community ! Daca primul folosit , cel de mai sus a fost perfect pentru incepatori , cu ''stop'' si ''cooling'' inclus , al doilea nu !
Aillio recomanda ca prajirile de rodaj sa fie mai dark si am ales si un program aferent . Am stat linistit si am asteptat sa se opreasca singur desi mi se parea ca e prea mult , a intrat si alarma in functiune . Vedeti rezultatul mai jos , deci in timpul prajirii nu trebuie sa pleci de langa aparat . Mai ales ca la sfarsit filtrul de ''coji'' avea o cantitate destul de serioasa . Deci , aviz amatorilor , eu nu ma feresc sa declar si experientele mai putin placute ![Image: 8YXgHDC.jpg][Image: wmtPgNz.jpg][Image: dTXgVCG.jpg][Image: vs1cU5L.jpg]

Asta e chiar light roast la Starbucks  Smile

Reply
(02-05-2023, 00:13)Mihai.B Wrote: Zi cu gustul [emoji12] ce diferente observi în ceașca in funcție de parametrii din prăjire?

Revin cu ''gustul'' ! Sunt foarte incantat de prima mea prajire pentru consum , o fi norocul incepatorului . S-a prajit Guatemala Delicia Bio , medium . Am verificat vreo 7 zile degazarea , nu a facut prea mare presiune in borcan iar boabele nu aveau miros prea pronuntat .
In schimb in ceasca , un deliciu , are de toate si un gust foarte puternic de cafea si alune fara acea senzatie de ''dulce'' pe care le-am intalnit la alte tipuri de Guatemala . Cred ca asta inseamna PROASPAT PRAJITA Smile !!!
Foarte multumit !
#ROCKET R NINE ONE , #ROCKET SUPER FAUSTO/Red Speed , #AILLIO BULLET R1 V2 , #Acaia Lunar
#Brewtus IV , #Honne Slim  ;   #Ibric , #MK. Vario
Accesorii ROCKET , MOTTA , IMS , Tamper dinamometric ECM , altele

Reply
(11-05-2023, 20:28)FAP Wrote:
(02-05-2023, 00:13)Mihai.B Wrote: Zi cu gustul [emoji12] ce diferente observi în ceașca in funcție de parametrii din prăjire?

Revin cu ''gustul'' ! Sunt foarte incantat de prima mea prajire pentru consum , o fi norocul incepatorului . S-a prajit Guatemala Delicia Bio , medium . Am verificat vreo 7 zile degazarea , nu a facut prea mare presiune in borcan iar boabele nu aveau miros prea pronuntat .
In schimb in ceasca , un deliciu , are de toate si un gust foarte puternic de cafea si alune fara acea senzatie de ''dulce'' pe care le-am intalnit la alte tipuri de Guatemala .
Foarte multumit !

De unde ai achiziționat cafeaua
Lelit Mara X, Eureka Turbo, EurekaXL, GENE CBR101

Reply
Am primit cafeaua gratis cu aparatul . Dar voi mai achizitiona boabe de la ei , mi-a placut cum arata boabele din pungi , fara mizerii , fara defecte :
https://roastrebels.com/en/green-coffee?p=1
#ROCKET R NINE ONE , #ROCKET SUPER FAUSTO/Red Speed , #AILLIO BULLET R1 V2 , #Acaia Lunar
#Brewtus IV , #Honne Slim  ;   #Ibric , #MK. Vario
Accesorii ROCKET , MOTTA , IMS , Tamper dinamometric ECM , altele

Reply
Salut, dupa 8 ani de "gandit" am comandat vineri 16.06.2023 un prăjitor Aillio R1 v2. Cafeaua o cumpar din Olanda, deja am comandat 12 kg , 6 sau 7 tipuri. Nu ma pricep sa prajesc , nu ma pricep ce tip de cafea este mai bun (probabil sunt diferite feluri de prajiri ptr. diferite tipuri de cafea). Sper ca in 5 zile lucrătoare sa am toara comanda acasa.
Quamar M80E, Rocket Cellini Evoluzione V2, Tamper Concept Art 58 dinamometric,

Reply
R²Evolution... adica evolutie, nu revolutie.

https://aillio.com/?page_id=36927

Reply
Cred ca e momentul sa fac si eu pasul.
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)