(25-12-2014, 12:31)RaduCarutasu Wrote: O combinatie cu lapte :
Salut, recent am descoperit expressoman.ro, interesant. O sa revin si eu cu o poza pe care o cataloghez drept cea mai buna forma de pana acum, sunt curios de parerile voastre.
Salutare,
pun si eu doua. Ma bucur ca iese OK laptele, la pouring mai e de lucru :) Mai revin pe parcurs. N-am pozat nimic cu Gaggia-ul din semnatura, astea sunt cu Saeco Poemia.
La Pavoni Professional, Lelit PL043 MM, Hario Mini Mill, Hario V60, Aero Press, rabdare [img]http://www.espressoman.ro/forum/images/smilies/smile.gif[/img]
(12-03-2015, 20:23)baloozzy Wrote: Daca vrei sa dai si niste sfaturi, ti-as fi recunoscator, ca am incercat si eu azi si nu e chiar simplu.
Sigur ca da, cu placere:
[pozele pe doua coloane, respectiv de sus in jos]
1- se rasneste cafeaua
2- se tampeaza cu suflet
3- se froteaza laptele - aici e cheia! - NU omogen, la pentru latte art, ci ceva mai brut si la temperatura finala ceva mai ridicata. Cind tremini frotarea, nu omogenizezi, ci il torni direct in pahar si il lasi sa se separe singur (spuma sus, laptele mai putin spumat jos). In timpul asta poti trece lent la punctul 4
4- extragerea unui espresso
5- torni espressoul cu grija, incet, incet, in centrul paharului. Inainte de a incepe turnarea poti face in spuma o mica gaurica, ca sa nu maroneasca toata suprafata
6- gata! Enjoy!
PS. nici o grija daca nu iese la fel de fiecare data - depinde si de temperaturi, de cafea, si tot felul de criterii dumnezeiesti.
(12-03-2015, 20:23)baloozzy Wrote: Daca vrei sa dai si niste sfaturi, ti-as fi recunoscator, ca am incercat si eu azi si nu e chiar simplu.
Sigur ca da, cu placere .
.......
Foarte bine venite si multumiri pentru detaliile legate de temperaturi , consistenta cremei si modul de turnare .
Sunt experiente care se dobandesc dupa mult exercitiu .
Uneori pot trce luni sau ani ( in cazul nostru , in care o sesiune cuprinde in general 2 bauturi ) pana cand astfel de observatii sa poata fi constientizate si pot devini rutina de lucru .
Azi am baut tot cappuccino !
Shotul extras din Guatemala , city+ .
13-03-2015, 14:04 (Edited 13-03-2015, 14:07 by VladP.)
#Robert GB: excelent, bravo!
...#RaduCarutasu face - ca de obicei - niste Cappuccinouri excelente (as vrea eu sa le reusesc permanent asa...la asta mai am de invatat!... :-/ )
Vlad :)
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47