Welcome Back Log In Create Account

Poze cu latte-urile si capuccino-urile voastre

O, da, bun revenit zuluafonu :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
[Image: da5258941fc8fb526550935909892ff1.jpg]Recunoaste cineva ce este?

L.E. Am uitat de inca una..[Image: a05dd191f056ef802e36b34db8ce8744.jpg]
Lelit PL91T & MahlkonigVario Grinder.

Reply
[Image: 10d161df782f6bc279e99b64996211ef.jpg]

Prima, da prima data, când a ieșit ceva
                                                                                   Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX)                                                                                                                Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares  | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker  | Hario scale

Reply
[Image: d71668a675a3e4c9a6fb2d1de294c6d8.jpg]

Asta am reusit sa obtin azi dimineata, nu pe aparatul meu din pacate pentru ca nu sunt acasa, ci pe un philips saeco. :)
Lelit PL41EM, Lelit PL043MMI, Tamper Dinamometric Concept Art 57.5mm, Portafiltru bottomless, Pitcher 350ml

Reply
O combinatie cu lapte :

BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
(25-12-2014, 12:31)RaduCarutasu Wrote: O combinatie cu lapte :
Salut, recent am descoperit expressoman.ro, interesant. O sa revin si eu cu o poza pe care o cataloghez drept cea mai buna forma de pana acum, sunt curios de parerile voastre.

Reply
https://imageshack.com/i/p3pRzwyjj

Reply
3 D minim. Frumosu de Voinesti, dau sa iau cutitu sa-l curat. Tu l-ai rodit?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Pacat ca asta a fost singurul rodit atat de bn, am mai facut da nu in stilu asta.

Reply
Felicitari, oricum!
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Felicitari , foarte frumos !
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Photo 
Salutare,
pun si eu doua. Ma bucur ca iese OK laptele, la pouring mai e de lucru :) Mai revin pe parcurs. N-am pozat nimic cu Gaggia-ul din semnatura, astea sunt cu Saeco Poemia.

Attached Files Thumbnail(s)

La Pavoni Professional, Lelit PL043 MM, Hario Mini Mill, Hario V60, Aero Press, rabdare [img]http://www.espressoman.ro/forum/images/smilies/smile.gif[/img]

Reply
Hai sa pun si eu un latte macchiato, ca e mai simplu de facut! :)
[Image: 21254978pl.jpg]
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply
(11-03-2015, 22:41)VladP Wrote: Hai sa pun si eu un latte macchiato, ca e mai simplu de facut! 
Daca vrei sa dai si niste sfaturi, ti-as fi recunoscator, ca am incercat si eu azi si nu e chiar simplu.

Reply
(12-03-2015, 20:23)baloozzy Wrote: Daca vrei sa dai si niste sfaturi, ti-as fi recunoscator, ca am incercat si eu azi si nu e chiar simplu.

Sigur ca da, cu placere:

[pozele pe doua coloane, respectiv de sus in jos]

1- se rasneste cafeaua
2- se tampeaza cu suflet
3- se froteaza laptele - aici e cheia! - NU omogen, la pentru latte art, ci ceva mai brut si la temperatura finala ceva mai ridicata. Cind tremini frotarea, nu omogenizezi, ci il torni direct in pahar si il lasi sa se separe singur (spuma sus, laptele mai putin spumat jos). In timpul asta poti trece lent la punctul 4
4- extragerea unui espresso
5- torni espressoul cu grija, incet, incet, in centrul paharului. Inainte de a incepe turnarea poti face in spuma o mica gaurica, ca sa nu maroneasca toata suprafata
6- gata! Enjoy!
PS. nici o grija daca nu iese la fel de fiecare data - depinde si de temperaturi, de cafea, si tot felul de criterii dumnezeiesti. 

[Image: 21263899jp.jpg]

Vlad :)
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply
Poze cu extractia de astazi:
[Image: 157bc5a4c0525887d90dc3fa34030f8b.jpg][Image: 2f65d1bd432bca64573f296014156a28.jpg][Image: 62122fdd678685bfa3714d565e94ba9d.jpg]
Lelit PL91T & MahlkonigVario Grinder.

Reply
Asta a iesit si la mine :D Cu ceva mai multa cafea!

Saeco via veneto de luxe

Reply
(12-03-2015, 23:41)VladP Wrote:
(12-03-2015, 20:23)baloozzy Wrote: Daca vrei sa dai si niste sfaturi, ti-as fi recunoscator, ca am incercat si eu azi si nu e chiar simplu.

Sigur ca da, cu placere .
.......

Foarte bine venite si multumiri pentru  detaliile legate de temperaturi , consistenta cremei si modul de turnare .
Sunt experiente care se dobandesc dupa mult exercitiu . 
Uneori pot trce luni sau ani ( in cazul nostru , in care o sesiune cuprinde in general 2 bauturi ) pana cand astfel de observatii sa poata fi constientizate si pot devini rutina de lucru .

Azi am baut tot cappuccino !
Shotul extras din Guatemala , city+ .

Reply
#Robert GB: excelent, bravo!
...#RaduCarutasu face - ca de obicei - niste Cappuccinouri excelente (as vrea eu sa le reusesc permanent asa...la asta mai am de invatat!... :-/ )
Vlad  :)

Reply
Din nou acasa ! 
I-am simtit lipsa ! Nicaieri nu se bea ceva mai bun ca acasa ! 
Amestec Guatemala full city + Ethiopia city+ . 

Reply
Pentru sotie un cappuccino din acelasi amestec  :)

Reply

latte macchiato facut cu 60 ml cafea
Bezzera BB005 TM, Aeropress, Hario v60 Icecoffee Maker, Lelit PL41TEM

Reply
Cate un cappuccino seara ! 

Reply
Al meu espresso macchiato
Expobar Leva HX (rotary pump), Honne 1.0, MK Vario, Hario scale, Hario Switch, Aeropress

Reply
(29-03-2015, 11:29)hora_ce Wrote: Al meu espresso macchiato

cu poza  Sleepy

Expobar Leva HX (rotary pump), Honne 1.0, MK Vario, Hario scale, Hario Switch, Aeropress

Reply
Cappuccino de azi ! 

Reply
Si shot-ul ! 

Reply
Si inca 2 la desert !

Reply
Cappuccino pentru parinti, cacao pentru copii.  :)

Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E

Reply
Ce faceti, nu mai bea nimeni cafea aici?

Eu mi-am preparat la desert un Affogato al Caffè (facut cu inghetata de vanilie de casa):

[Image: 21496223or.jpg]

Vlad :)

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)