Welcome Back Log In Create Account

Pizza facuta acasa

Si eu tot mutti folosesc.
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
+1 Mutti, Lidl, 400g 5 lei, acesta:

https://mutti-parma.com/ro/produse-mutti/polpa/

Reply
Dacă vreți pasate la cantități mai mici, găsiți așa ceva la Carrefour:

https://www.bjorg.fr/en/products/tomato-pulp-3x200g/

Din păcate a dispărut brandul Fontanella din Kaufland, care, dpmdv, era mult peste celelalte.

Mai sunt produsele Valfrtutta, ceva mai bune decât celelalte branduri mai bine marketate. Au un sos cu busuioc care merge încercat și la pizza.

Reply
Cand era saptamana italiana cumparam de la Lidl o conserva de rosii taiate cu busuioc.. Mai puneam sare si atat, dupa mine merge perfect pe pizza.. In rest tot de la Lidl rosii Plum Tomatoes.. Mi se par destul de bune!
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro

Reply
Am incercat si eu varianta asta, chiar luna trecuta. Nu a fost rea deloc... as mai fi luat daca erau la raft permanent.

Reply
Cuptor electric pentru pizza la Lidl 
[Image: X9Ptf1e.jpg]

Reply
(29-03-2022, 09:45)Daniul Wrote: Cand era saptamana italiana cumparam de la Lidl o conserva de rosii taiate cu busuioc.. Mai puneam sare si atat, dupa mine merge perfect pe pizza.. In rest tot de la Lidl rosii Plum Tomatoes.. Mi se par destul de bune!

Sos alert !
https://www.lidl.ro/p/bucura-te-de-viata...ene/p71294
plus sosurile astea, am luat cu busuioc doar, plus cel pomenit in citat:
https://www.reduceri.online/wp-content/u...-mai-9.jpg
... care pun o pagina dintr-un catalog arhiva mai vechi, in cel actual nu apare, dar sunt in magazin, am luat azi

Reply
(09-05-2022, 21:21)Eugen16 Wrote: Cuptor electric pentru pizza la Lidl 

Este un model care e pe piata de ceva vreme, il gasesti la eMag la acelasi pret ca la Lidl.
Vrea sa fie o clona china de "G3Ferrari", originalul italian.
Review-urile de la utilizatori reali sunt impartite.

Reply
Stiu ca e la limita, dar inca mai poate fi gasit asta seara, e prea bun sa il ratati...

https://www.lidl.ro/p/specialitati-felur...ate/p75572

Reply
Who's next ? La Starbucks mai e bine ?  :D

https://www.bloomberg.com/news/articles/...erita-wins

Reply
Salut , de 2 ani aprox folosesc un Ooni 16.
Foarte foarte multumit de el , primele 2-3 pizze pana te obisnuiesti cu temperaturile de gatire e mai greu.
Dupa , e floare la ureche.
Blatul face 80% din treaba , am incercat vreo 4-5 retete pana sa gasesc una pe gustul meu.
Evident , napoletana.
Ca sos , folosesc o baza Mutti , pe care le-am gasit la Metro , cu rosii San Marzano (f f f dulci) la care adaug doar putina sare si busuioc (nu ii trebuie mai mult). Mi se pare peste absolut orice sos de rosii incercat , inclusiv clasicul de la Mutii.
Faina de semola pentru a nu se lipi blatul pe paleta si in cuptor e sfanta.

P.S. Poate recomanda cineva o reteta de blat subtire ok ? Tot ce am incercat , nu a iesit. Indiferent ca era blat dospit rapid (1-2h) sau lent (24-48h). Nu am nimerit nimic pe gustul meu.......

https://ibb.co/SR7dpYS
https://ibb.co/mXWbT2p
Lelit Bianca V3 / G-Iota DF64 SSP
La Marzzoco GS3 MP / Ceado E37S

Reply
Este pe Netflix un serial despre pizza foarte interesant :
Chef's Table Pizza. 
Merita vazut

Reply
Salutare.
Va recomand o carte despre pizza:
Flour, Water, Yeast, Salt and Passion
Este publicata de catre Real Naples Pizza Association si este pur si simplu superba.

Cateva recomandari extrase din carte:

Faina tip 00 cu W intre 250-320

Apa duritate medie 120-180 ppm 

Drojdie de bere

Sare fina de mare

Rosii decojite din zona Campania Italia ( San Marzano sau alternativ rosii tip Roma )
Sfat legat de rosii. Taiati o rosie decojita pe lungime si vedeti daca ramane rosie sau isi pierde din culoare. Daca isi pierde din culoare, inseamna ca nu a fost culeasa cand era coapta si a fost pusa in sos inrosit artificial.

Buffalo Mozzarella sau Fiordilatte
Buffalo mozzarella trebuie taiata in felii cu grosime de 5-6 mm
Fiordilatte trebuie taiata in felii cu grosime de 2-3 mm
Ambele se taie si se lasa la scurs inainte de a fi folosite

Ulei de masline extra virgin, aproximativ 7g per pizza

[Image: 8zZo4UC.jpg]
Home: Strietman CT2 & Honne
Travel: Cafflano Kompresso / Aeropress / Staresso Mirage & Kinu Simplicity
Past: Gaggia Classic PRO PID & Lelit PL43MMI

Reply
Deja o dam in perfectionisme si aici...
Simt cum imi vine un retrogust puternic de dezaprobare de la pizza de ieri, ca nu am respectat jumate din indicatiile de mai sus ... incepand cam de pe la drojdie  :D

Reply
Partea cu apa m-a rupt...  :D
In rest, interesante si reteta si sfaturile!
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
De ce, ti se pare valoarea neuzuala, sau ca i se da asa importantza ?
Sau ca plaja bate cu recomandarea SCA de optim 150 ppm ?  :D
Sau ca este plaja apelor folosite la fabricarea de bere ?  :D

Intamplator a noastra de la robinet chiar acolo este, avem apa de 150-170.
Dar pare o raritate, din cate am citit pe forumul de ape...  Confused
Poate in Italia asta o fi tipul de apa dominant  Confused

De fapt asta este problema principala la astfel de rcomandari... ni se prezinta drept optimale niste retete facute pur si simplu cu ce au oamenii pe acolo... pentru cine a trait o vreme in italia, eventual imersat in mediu, nu ca turist la hotel, ar fi constatat ca ei nu fac nici un efort sa aleaga aia si ailalta, ci iau ce gasesc in piata pe moment, si aia e combinatia cea mai buna intotdeauna, ca e locala in primul rand ! Iar pentru noi e wow... ca daea...

Reply
Ma gandesc ce s-ar intampla sa intru intr-un magazin oarecare de paine (nu cu maia) si sa-i intreb ce duritate are apa folosita...  :D :D :D
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Cam la fel ca si daca ai intreba daca poti taia rosia in lung, la o alimentara, cand iei conserva  :D

Reply
Cand vrei sa faci o pizza autentica napoletana vrei sa folosesti pe cat de mult poti ceea ce foloseau si oamenii de acolo. Asta nu inseamna ca daca folosesti ingredientele tale locale din zona, nu iti va iesi o pizza buna.
In carte, fiecare aspect este explicat si la sfarsit se afla recomandarea. 
De exemplu pentru apa folosita, daca este o apa dedurizata, reteaua de gluten nu se va putea dezvolta bine iar aluatul nu va avea putea fi intins fara sa se rupa.
Daca apa este foarte dura, aluatul nu va fi suficient de elastic
Home: Strietman CT2 & Honne
Travel: Cafflano Kompresso / Aeropress / Staresso Mirage & Kinu Simplicity
Past: Gaggia Classic PRO PID & Lelit PL43MMI

Reply
(22-11-2022, 13:29)renatoa Wrote: Cam la fel ca si daca ai intreba daca poti taia rosia in lung, la o alimentara, cand iei conserva  :D

Apa folosita la paine nu o poti verifica acasa...   Tongue

Reply
Ceva nou… Mi-a fost recomandat de Vlad un G3 Ferrari Delizua, l-am luat (cca 500 lei).
Trece de 400 grade (desi are doar 1200W), chiar impresionant.
- in 10-15 min e gata de copt
- pizza a fost gata in 3.5-4 minute (cca 250g aluat/bucata)
- aluat a crescut frumos, bine facut
Fata de cuptorul electric:
- sosul a ramas sos, nu uscat pe blat si copt din bucati, altfel ramanea aluatul necopt (in prima faza puneam aluatul cu sosul pe el la cuptor, dupa 4-5 minute scoteam pizza si puneam restul de ingrediente)
- mozarella e de vis, se intinde, nu e uscata
- toate ingredientele au fost puse de la inceput
Incalzirea si 4 pizza au consumat 600W. Nu se incinge bucataria, plus ca poti scoate afara cuptorasul cand ai terminat.
[Image: 38bbf47e82bee279ba91e90c74b38704.jpg]
[Image: 1fa912b2867ce10051ada3b3858f5e91.jpg]
[Image: 44898c0725535ce93b131e44d8192487.jpg]

Reply
Sa-l stapanesti sanatos Mihai. Ce diametru maxim de pizza poate face? Sa inteleg ca ai pus toate ingredientele odata si apoi in 4 min gata?
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.

Reply
Folosesc un aparat asemanator, Teesa Supreme, are avantajul unei inaltimi interioare mai mici si a unui geam pe capac. Am intrat recent in acest domeniu, urmaresc obtinerea de pizza napoletana, folosesc si aplicatia Pizzapp+, foarte utila, zic eu.

Momentan astept un cuptor electric “aprobat” AVPN, platit in avans la dealerul din Ungaria si care urmeaza sa-mi ajunga in a doua jumatate a lunii ianuarie, Effeovens N3, o linie mai economica a producatorului Effeuno.

Sper sa incingem un pic discutia, in sensul bun, evident. :)
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
Are 32cm fix. Poti face pizza de 30cm linistit.
Da, in 3.5-4 minute a fost gata. Si asta cu 1200W.
E adevarat ca spatiul din el e mic, deci caldura nu se mai pierde prin aer.
Are si jos rezistenta, sub placa ceramica.

Reply
In functie de cat de "fix" e acel 32 cm... si daca balamaua se poate demonta... poate ca s-ar potrivi pe un inel extender  de 8 cm de la un turbo oven...
https://www.amazon.co.uk/Halogen-Extendi...B01JS9SPPK

...atunci s-ar putea face chiar si o paine in el... nu foarte inalta totusi...  Confused

Reply
Ma bate și pe mine gândul sa ma apuc de pizza și la întreb dacă merita un G3 Ferrari fata de cuptor 280gr clasic, plus piatra.

Asta în contextul în care am un voucher de 300 si ceva de lei la emag cadou de la colegi și as da doar 200 și ceva. Piatra tot e 80-100, una subțire

Ce ziceți? Sunt total nou în pizza
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
Greu poate fi obtinuta acea acrilamida delicios de cancerigena, la sub 300 grade care le poti obtine intr-un cuptor standard... daca tii musai la obtinerea ei...
Personal consider crusta aia arsa cam la fel de irelevanta ca si crema la un espresso, musai sa fie ca sa arate grozav, dar de dat la o parte la consum...

Reply
Am văzut pe YouTube și fără acele arsuri care nu îmi plac nici mie, la Ariete sau G3.... O fi de la timp sau temp, nu am idee

Sau mai bine incerc sa fac la cuptorul actual, sa nu mai ocup casă cu un animal de cuptor de pizza, ce ziceți de piatra asta, ar fi ok?

https://www.emag.ro/tava-acoperita-cu-piatra-pt-pizza-33cm-11448/pd/DJ1V0NBBM/?X-Search-Id=0104a49c53f71c64b951&X-Product-Id=34477653&X-Search-Page=1&X-Search-Position=1&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view

0.9 cm... sau treb ceva mai gros/scump?
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)

Reply
Acele arsuri poti sa le faci si tu la pizza facuta in cuptor, daca in ultimile doua minute urci pizza foarte aproape de rezistenta superioara. Asa cum spune si Renato, totul deprinde de dorinta si gustul fiecaruia. Eu cred ca G3 Ferrari se apropie foarte mult de coacerea din pizzerii, dintr-o singura manipulare si intr-un timp scurt, fata de pizza facuta la cuptor pe piatra, unde ca sa ajungi la acelasi rezultat trebuie sa faci mai multe manipulari. Ca sa fiu mai clar iata cum fac eu : introduc pizza acoperita doar cu sos si asezata pe o hartie de copt, si o las 3 min dupa care scot hartia, rotesc pizza 90gr (ca se se coaca uniform - fiind in aceasta faza pe ventilatie), dupa care peste alte 2-3min scot pizza pun topingul si mozzarela si mai bag FARA VENTILATIE alte 3 min. Asta este pentru mine diferenta dintre cele doua metode G3Ferrari si cuptor cu piatra.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.

Reply
Mersi de răspuns Dan!

La gust cum e G3 vs cuptor clasic? Ma rog, calitate per total, coaja crocanta, moale înăuntru, alveole etc. Se apropie cuptorul cu tehnica asta măcar la 80% din ce poate G3?

Reply

Forum Jump:

Browsing: 4 Guest(s)