Welcome Back Log In Create Account

Pizza facuta acasa

Tot la temperaturi in jur de 250 grade ajungi. Nu mai zic de modificarile aduse la conexiuni, plus ca pana se raceste nu mai poti folosi cuptorul, depozitare elemente suplimentare cata vreme folosesti cuptorul clasic, etc.
Ca sa zic asa, se poate dar e pacat. [emoji23]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Am vazut ca italienii, pana si G3Ferrari l-au modificat, punand o rezistenta in plus deasupra si ridicand cu 3-4cm capacul fata de blat ca sa poata face pizza napoletana.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.

Reply
Mulți de pe pizzamaking forum au făcut asta, unii au inversat rezistentele, alții au pus un circuit suplimentar, folii reflectorizante etc. Tunari mai ceva ca la noi cu pid-urile si opv-urile modificate pe espressoare :)
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
Asta ar putea fi una relativ simpla de facut, daca aveti pe cineva care sa va faca tinichigerie basic:

https://eur.vevor.com/commercial-pizza-o...0429780698

Va scuteste de complicatia cu coborarea grill-ului din tavan la nivelul blatului, si izoleaza/concentreaza caldura intr-un spatiu de aproximativ 1/3 din volumul cuptorului.
Daca faci si manevra de care am scris, cu inlaturarea placii de fund a cuptorului, ca flacara arzatorului sa bata direct in placa pe care pui pizza, fie otel fie ceramica, in 10-15 minute ai 350 grade.

Reply
[Image: 40e36800c8d1e32ed9f51c905e111c4a.jpg]
[Image: f3c8723b1889df7aad5e83634a5acdfa.jpg]
[Image: bee97f88398136721395839e18794ea7.jpg]
[Image: 8ed4156d313a9900bd56c7924a03a348.jpg]
[Image: 3bb2a5f0b4a01ffd0c7be759b502af82.jpg]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
A doua încercare e un pic mai buna, cam 15h dospire. Era f misto dezvoltata bila, dar la întinderea aluatului mi s-a cam rupt și de aceea au ieșit cam mici și cam groase. O sa incerc cu Caputo. Am făcut fold de vreo 2 ori, aluatul era super aerat, am luat și lopata de pizza...încă învăț tehnica [Image: VIDuTdu.jpg][Image: XQIqZSB.jpg][Image: MdqpIBX.jpg]
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)

Reply
Esti pe drumul cel bun. Intinderea (formarea) pizzei da batai de cap la inceput. Pe youtube sunt filmulete facute strict cu aceasta faza. In general, cand aluatul nu este dospita suficient, se intinde mai greu fiind extrem de elastic. Mai poate fi si hidratatea prea mica, dar nu cred ca este cazul.

Reply
Pt ca mai am ceva pana ajung in Metro, am luat si eu faina Molisana, de fapt gris, ala pe care scrie in germană

Daca nu am alta mai buna, oare pot sa fac pizza doar cu el? Pe amazon la reviews unii ziceau ca merge doar cu el, altii ca treb neaparat amestecat

Sa amestec 50-50 sau in alta proportie?

Mai am o faina 550 cu 12g proteine (nu scrie W) de pizza cica, dar am facut cu 15h dospire si desi a crescut frumos, se rupea usor cand intindeam bila sa formez pizza.

Sau mai am clasicul 000 cu 10g proteine (nu scrie w), sau un 650 romanesc pe care scrie W 220+/-20 :)

So..merita sa amestec Molisana asta cu una din cele de mai sus sau nu?

[Image: vvmhzYy.jpg]

Reply
Molisana asta are W350, scrie pe undeva prin topic.
O amestec cu Castellana blu, 12.5% W280, in raport de o parte Molisana / 2 parti Castellana.
Din tot ce ai insirat as incerca cu cea care ai luat-o prima oara, acea pizzamehl de 12%, tot in raport de 1/2
Ca metoda de preparare, exclusiv poolish, e cea mai versatila.

Reply
Folosesc caputo pizza sau Manitoba de la italian , drojdie, dospire lunga cam 14 15 ore . Folosesc calculatorul de mai sus dat de mine , chiar dacă nu are 65% . Pun 65 % și păstrez celelalte cantități ca și pt 63 ..
Nu am avut probleme niciodată ..
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
Uite si o reteta de la Molisana pentru faina asta: How to make Pizza | La Molisana

Reply
Mersi! Reteta e pt dospire scurta..nu e rau, 70% hidratare. Pe punga e o reteta asemanatoar3 cu 60%

@renatoa, poolish sa il fac doar cu grisul molisana ca e mai strong, sau tot cu un mix?

Reply
Eu fac cu mix, ambele faini suporta dospiri de peste 12 ore.
Daca vrei dospire "scurta" cu atat mai mult o sa vrei sa mergi pe poolish.
Il faci seara, sa stea peste noapte, cam 10 ore, dimineata faci aluatul, si in 3 ore poti face pizza. Adica pentru pranz.
Daca vrei retard il dai la frigider dupa 2 ore, si il poti folosi oricand in urmatoarele 3-4 zile. Este cazul celei de-a doua bile la mine, fac aluat pentru 2.

Reply
Ceva e putred in reteta. Nu poti face o pizza de 30cm cu 850g de aluat… [emoji23]
La 1.7 kg aluat scoti cam 6-7 bucati.

Reply
Mi-a sosit cuptorul Effeovens N3 si i-am facut proba azi, reteta a fost simpla, v-o traduc putin mai jos:

[Image: k49DrpN.jpg]

500g faina, 308g apa (hidratare ~62%), 15g sare si 0,41g drojdie uscata. Aluat direct, 5 ore dospire dupa framantare, portionare si alte 15-16 ore la aprox. 18 grade; am portionat aluatul la 240g.

Mai am de lucrat la partea de intindere, astfel incat sa obtin un “cornicione” mai generos si interiorul mai subtire. Am folosit conserva de pulpa de rosii cu busuioc Mutti, grana padano ras, putina sunca, ciuperci si cheddar maturat, datorita lipsei lactozei.

Cuptorul pare minunat, data viitoare voi incerca aluat mai mare, aprox. 280g si o temperatura mai mica, de aprox. 420-430 grade.

[Image: VN9UWIY.jpg][Image: VshtceZ.jpg][Image: AQjO41D.jpg]

La aprox. 460 grade la care am setat cuptorul, pizza a fost gata in aprox. 70 s.

[Image: gF8ZfdI.jpg]

Uitasem faina, am folosit Caputo pizzeria.
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
Salut @tecsi78 si felicitari pentru cuptor.
A fost nevoie sa rotesti pizza pentru a se coace uniform? 
Scoate multa caldura in bucatarie ?
Este galagios ?
In cat timp a ajuns la 430 de grade ?
Ai folosit acel biscotto pentru pizza tip Napoletana?
Home: Strietman CT2 & Honne
Travel: Cafflano Kompresso / Aeropress / Staresso Mirage & Kinu Simplicity
Past: Gaggia Classic PRO PID & Lelit PL43MMI

Reply
Sa-l stapanesti sanatos @tecsi78. Sunt curios in cat timp a ajuns la temperatura de lucru ?

Reply
(26-01-2023, 20:07)nick326 Wrote: Salut @tecsi78 si felicitari pentru cuptor.
A fost nevoie sa rotesti pizza pentru a se coace uniform? 
Scoate multa caldura in bucatarie ?
Este galagios ?
In cat timp a ajuns la 430 de grade ?
Ai folosit acel biscotto pentru pizza tip Napoletana?

Din pacate nu am masurat timpul in care s-a incalzit, as zice 20-25 de minute, nu cred ca a fost mai mult, data viitoare masor.

Nu am rotit pizza, am avut grija s-o asez la mijloc, avand in vedere ca aluatul a fost mai mic, probabil m-a ajutat; la o dimensiune normala, cred ca nu va strica o rotire.

Nu scoate multa caldura, e foarte bine izolat, nu face nici galagie, nu are ventilatie. E doar rezistenta sus si biscotto jos, atat.

Am facut si un video cu coacerea dar nu stiu cum sa vi-l arat…

Reply
Am inteles. Multumesc pentru raspunsuri. Pare ideal pentru utilizare acasa.
Mi-ati facut pofta de pizza asa ca mi-am facut si eu
[Image: VtDPUvm.jpg]
Home: Strietman CT2 & Honne
Travel: Cafflano Kompresso / Aeropress / Staresso Mirage & Kinu Simplicity
Past: Gaggia Classic PRO PID & Lelit PL43MMI

Reply
Am vazut ca a aparut pe piata un cuptor gen G3Ferrari imbunatatit. Se numeste Diavolo Pro. Ajunge la 500 gr, avand deasupra o rezitenta marita, iar piatra este un tip de piatra refractara diferita de cea de la G3. Poate fi programat sa incalzeasca doar sus, doar jos sau si sus si jos. Capacul este mai inalt si poate coace cu usurinta pizza napolitana. Pe capac are montat si termometru care iti afiseaza temperatura la care a ajuns in interior.

Reply
Foarte tare, vad ca e 229 eur preorder...am ezitat la G3 pt ca am citit multe reviews ca incalzeste inegal

https://www.spice-electronics.com/en/ele...13693.html

Pe viitor chiar il iau in considerare, dupa ce ma antrenez pe cuptorul de acasa cu faina mai buna

Apropo, cum faceti daca nu aveti legitimatie metro? Pt Caputo. Am pe cineva care poate sa isi faca, dar ajunge greu acolo

Reply
Legitimatia la Metro ti-o poate face pe loc, la intrare (poate fi si provizorie pentru o zi). Numai sa ai timp sa ajungi la ei.

Reply
Pai si daca nu ai PJ sau PFA? Pe site zice ca nu e pt PF

Reply
Cel mai simplu este daca ai un prieten sau un vecin care sa-ti imprumute legitimatia sau daca este binevoitor o inregistrezi in telefon si ai rezolvat problema definitiv.

Reply
Trebuie să fii PJ/PFA dar poţi fi şi delegat din partea unui deţinător de legitimaţie.
BPlus Apollo şi La Pavoni Europiccola, Outin Nano / Cafelat Robot şi Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso şi Porlex Mini

Reply
(26-01-2023, 21:41)nick326 Wrote: Am inteles. Multumesc pentru raspunsuri. Pare ideal pentru utilizare acasa.
Mi-ati facut pofta de pizza asa ca mi-am facut si eu
[Image: VtDPUvm.jpg]

Arata foarte bine, mai am de lucrat sa-mi iasa ceva de genul:

[Image: fUnWtfJ.jpg]

Reply
Salut ,
Ce făina recomandați: caputo Pizzeria sau nuvola ? Prima e 00 a doua e 0 . Am folosit doar prima și e ok.
Ms

Reply
Incearc-o, ce rau se poate intampla?

Reply
As încerca dar e la sac de 5kg …

Reply
(29-01-2023, 13:09)d2florin Wrote: As încerca dar e la sac de 5kg …

Am găsit caputo Pizzeria la 30 RON in metro așa ca am luat si nuvola sj Pizzeria :)

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)