Hello There, Guest! Login Register


Pastrare / Conservare arome cafea

(05-08-2020, 20:02)flipu2k Wrote:
(05-08-2020, 19:47)renatoa Wrote: Ca sa ai astfel de griji trebuie sa cumperi mult peste 1kg, sau ma rog, o cantitatea de care sa tragi peste o luna. 
Ca espresoman din Bucuresti si Cluj sincer nu vad ce m-ar determina sa fac asta, avand acces permanent la cumparat cafea proaspat prajita.

La mine doar eu beau cafea, deci iau un kil odata pentru toata luna. Nu am drum prin centru sa ma aprovizionez decat foarte rar, si nici n-am chef sa stau tot timpul cu morcov ca raman fara daca iau cate-o punga. E cel mai comod asa Smile

Eu am avertizat de la bun inceput ca o sa apară cârcotași la acest gen de topic Smile
Lelit PL81T, ​Kinu M47 Phoenix
​​​​​​Deplasare: Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
Nu este vorba de a fi carcotas sau nu, incercam sa explic ca intru-un oras suprasaturat de masini, unde timpul este foarte important trebuie sa găsești solutii sa diminuezi timpul petrecut in trafic si sa il folosești in familie, de exemplu. Știu sigur ca pentru cineva din exterior par greu de crezut afirmatiile mele
Lelit PL41TEM/Niche Zero/sita Ascaso 14-20gr/tamper Lelit 57.35mm/nivelator pretampare Motta 57mm/naked portafilter/handmade Kribli Grabli/Cafflano Kompresso/
 
Reply
(05-08-2020, 21:37)IonutMihail Wrote: Nu este vorba de a fi carcotas sau nu, incercam sa explic ca intru-un oras suprasaturat de masini, unde timpul este foarte important trebuie sa găsești solutii sa diminuezi timpul petrecut in trafic si sa il folosești in familie, de exemplu. Știu sigur ca pentru cineva din exterior par greu de crezut afirmatiile mele

Nu ma refeream ca ești tu cârcotaș, nu tu ai pus sub semnul intrebarii acest topic, de ce sa congelam,de ce sa luam asa de mult. Punctul tau de vedere e foarte valid, il inteleg perfect ca bucurestean si familist. Doar ca nu are rost sa ne justificam in fata cuiva care polueaza topicurile degeaba.
Off topic over

On topic: si mie mi se pare uneori ca daca scoți din congelator desi e f ok in primele zile, se invecheste mai repede. Tocmai de aceea o pun in borcane mici de 50-70g sa o pot termina in cateva zile, am preluat ideea de pe home barista unde e o practica f obișnuită si nu am vazut pe nimeni sa o puna sub semnul întrebării
Lelit PL81T, ​Kinu M47 Phoenix
​​​​​​Deplasare: Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
(05-08-2020, 19:47)renatoa Wrote: As fi mai degraba curios ce fel de "apucaturi" de cumparare (buying habits Wink ) aveti, de va puneti problema asta iarasi si iarasi, parca ar fi primul topic pe tema asta...
Ca sa ai astfel de griji trebuie sa cumperi mult peste 1kg, sau ma rog, o cantitatea de care sa tragi peste o luna. 
Ca espresoman din Bucuresti si Cluj sincer nu vad ce m-ar determina sa fac asta, avand acces permanent la cumparat cafea proaspat prajita.
Nu in ultimul rand... nu am priceput niciodata cum poate cineva sa bea doua saptamani la rand aceeasi SO...  Huh mie mi-ar fi imposibil... Confused eu imi fac zilnic alt blend...
Apucături de începător ....
Daca aveam prăjitorie la mine in oras (Suceava) era mai simplu și pt. mine ...
Nu crezi că iau același blend pentru întreaga luna ... De obicei iau minim 3 tipuri a cate 1kg de fiecare în pungi de 250 sau 500 depinde.

Nu am primit nici o părere legata de pct. 2
Vicecampionul nostru la prăjirea cafelei zice că trebuie să așteptăm 3 săpt după prăjire că la început are gust de lemn ....
 
Reply
La punctul 2 nu cred ca poate cineva sa iti dea un răspuns corect si concret, cred ca depinde de mai multi factori. Nu sunt in masura sa raspund concret dar majoritatea spun 7-10 zile .

Off-topic : dragos.stoian- nu m-am simtit vizat nicidecum , dar consider ca trebuie sa respectam si punctul de vedere al celorlalți colegi si cred ca suntem cel putin datori sa explicăm de ce nu suntem deacord cu parerea lor, indiferent ca este buna sau gresita . Extractii reusite!
Lelit PL41TEM/Niche Zero/sita Ascaso 14-20gr/tamper Lelit 57.35mm/nivelator pretampare Motta 57mm/naked portafilter/handmade Kribli Grabli/Cafflano Kompresso/
 
Reply
Si de la un prajitor:

https://www.clarocafe.ro/blog/articol/la..._type=post
Bianca + Niche
 
Reply
Mda......Sarkis recomandă păstrarea în frigider, Claro zice că nu e bine! Pe cine să crezi!?
Personal o țin în frigider, mi se pare că se păstrează mult mai bine și nu am probleme în extracție sau la râșnire, sau la rezultatele din ceașcă.
Gaggia Classic 2012 & Baratza Sette 270.
 
Reply
Cum era vb aia: câte bordie atâtea obiceiuri, ceea ce nu este un lucru rău. Totul tine de papilele noastre gustative.
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
(11-08-2020, 13:23)coffeemilk Wrote: Mda......Sarkis recomandă păstrarea în frigider, Claro zice că nu e bine! Pe cine să crezi!?
Personal o țin în frigider, mi se pare că se păstrează mult mai bine și nu am probleme în extracție sau la râșnire, sau la rezultatele din ceașcă.
Buna.
O tii in frigider în punga care vine de la prajitorie? Sau în Airtight Storage Container ?
 
Reply
Salutare.
Dacă punga e cu valvă și zip da, o țin în punga respectivă, dacă e pungă de 500gr. sau 1kg., o mut într-o pungă cu valvă și zip.
Gaggia Classic 2012 & Baratza Sette 270.
 
Reply
Unii o frigereaza chiar in hopper...  Undecided 
De incercat daca bautul cu capul in frigider nu creeaza noi senzatii... Rolleyes

[Image: coffee-grinder-freezer.jpg]

https://dailycoffeenews.com/2019/11/14/w...k-quality/
 
Reply
Bine că o luminează, să nu o confunde și să facă ceva fasole cu ciolan din ea.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
E lumina rece deci e ok Big Grin
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Elektra MCAL > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > <V60> < Brewista smart scale >
 
Reply
Un experiment interesant pe aceasta temă.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kribli-Grabli / Motta tools & Gaggia Classic 2015 / MDF 
 
Reply
Pentru fanii de congelate, o noua jucarie...

https://www.tobysestate.com.au/shop/coffee/freezus
 
Reply
Salut,
Am observat ca unele prajitorii țin cafea proaspăt prăjită in borcane vidate de sticla și de aici întrebarea mea :
Când sau cât este recomandat sa ținem cafea un pungi cu valva și când este recomandat sa o ținem în borcane vidate. Eu mai cumpăr și la 1kg și o împart în 2 sau 3 pungi cu valva.
Ms
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
Cred ca sunt borcane etanse, chiar au posibilitatea de vidare Huh se vede ceva pompa sau alt apendice atasat care le videaza  Confused Vidarea extrage aromele, e chiar contraindicata... 

Logic ar fi ca la borcan sa pui dupa terminarea degazarii, si sa fie plin ochi, altfel e ca la vin, cu cat ai mai mult aer deasupra cu atat oxideaza mai mult.
De asta prefer punga oricarei alte metode, o inchid dupa ce am scos tot aerul indiferent ce cantitatea am in interior.
Daca esti obsedat, poti aplica furtunul de la aspirator 2-3 secunde pe supapa si ai stors totul.

Un kg l-as imparti in 500+2x250. Consum pe rand cele doua de 250, apoi le umplu din punga de 500 grame cand s-au golit. Eventual aia de 500g poate sa stea la frigider in timpul asta, dar etansata in punga de plastic.
Asa am manipularea si expunere la aer minimala. Un extremist ar mai putea adauga o punga de 1-150 in ecuatie Smile in functie de ce inseamna 250g, poate fi la unii o saptamana, la altii 2-3 zile.
 
Reply
Ms de idee, etanșat doream sa zic Big Grin. Atunci rămâne în punga.
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
Salut.
bean cellar din plastic sau de sticla de la weber.
100buc = 325$ - plastic.
La Marzocco Linea Mini, La Marzocco Lux D, Monolith Conical, Bravo Tools, Been Celar Glass Weber Workshop,  Duomo the 8, Flair Signature Pro, Kinu M47 Phoenix, Brewista Artisan Kettle, Brewista Smart Scale, Acaia Lunar
 
Reply
Exista varianta urmatoare la care se poate indeparta axel capac perforat. 
https://www.somproduct.ro/set-recipiente...piese.html

Eu insa am comandat acest tip de recipient.

https://www.somproduct.ro/borcan-pentru-...10-cm.html
Cu 20 grame de cafea cât folosesc la o cafea în mod obisnuit se umple aproape jumate. Am luat 12 buc, cam cât beau intr-o saptamana. Apoi am cautat o cutie de lemn cu capac încât sa între la fix sau aproximativ și am rezolvat problema. Am cautat eprubete dar din ce am gasit in tara sunt foarte fragile si fara capac.
Lelit Grace Pl 81T, Eureka Minion Instantaneo, G-iota, tamper Lelit 57, nivelator Mota 57,sita Ascaso, 1Z Presso Q2, Moka Pot
 
Reply
Adica le-ai lichidat stocul Smile 

Ar mai fi asta, de 75 ml, pentru 2-3 cafele pe zi...
https://www.somproduct.ro/recipient-pent...-3-cm.html
 
Reply
https://www.elemental.eu/ro/181-borcane-i-cutii
Brasilia Club; Quamar T80; Feld 2.
ex: Gaggia Espresso, Color; Macap M2D.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 2 Guest(s)