Hello There, Guest! Login Register


PID - Achizitie, montare, piese...

Eu am asa ceva și după cum se observa la 6-7 nici nu am conectori. Alimentarea e la 1-2.[Image: 28decbc3eda1ba5769db878e9c1dfe74.jpg]
Gaggia Espresso; Quamar T80e; Feld2.
 
 
Reply
(15-10-2020, 23:32)renatoa Wrote: Pentru ca flayerul matale este gresit... "peste tot" ca sa te citez, C100 se alimenteaza pe pinii 1-2.

Salut,

    Nu am gasit pana acum vreun datasheet care sa indice alimentarea pe pinii 1-2.
Chiar si in datasheeturile de la producator apare ca fiind alarma pe 1-2 Tongue (https://www.rkcinst.co.jp/english/downla...imnzc22e1/)

    Eu am PID-ul lipit de carcasa cu dubu-adeziva exact peste schema de pini.

    Ma gandeam sa iau acest 220V de pe pinii 1-2 (care e comandat de butonul on-off al aparatului) si sa il pun si la un mic driver de LED si sa imi pun lumina deasupra vasului de apa (sa vad si eu ce nivel am).

    Multumesc
 
Reply
Clonele care le cumparam noi cu 10$ si originalul de la RK sunt chestii diferite.
Cel mai relevant indiciu ar fi ca la clone nu o sa gasesti terminalele 11-12 si 13-14 pe laturile sus-jos.
Nu te mai baza pe prospectul originalului, cauta "documentatii" de C100 china, si o sa gasesti vreo 5 versiuni, fiecare cu micile lui diferente.
 
Reply
Clonele actuale de C100 sunt stripped down la maxim. Varianta montata pe Gaggia, în urma cu ceva ani, are toți conectorii prezenți.

Atașez poze cu un C100, ajuns de câteva zile în țară:


       
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: (factory g106), m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
Salutare iar,

     S-a jucat cineva cu PID tuningul pentru Gaggia Classic ir9403/11 ?

La mine PID-ul are urmatarele valori momentan (boiler stainless steel):
P 24
I 203
D 50

Ma gandeam sa maresc proportia Derivatei ca sa aiba un raspuns mai rapid de reincalzire in momentul in care pornesc shotul (si apare acea scadere brusca de temperatura).
Idee proasta ?

O zi super,
    Mihai B.

Legat de PID,
     PID-ul meu are si conectorii 6-7 prezenti, dar nu eram sigur ca e clona, chiar am crezut ca este original Big Grin, este clonat foarte frumos.
    Stiti cumva, un PID original aduce shoturi mai bune fata de clona (ma astept sa nu, dar cine stie...) ?

    Presupun ca o clona este in principal doar mai fiabila (si poate rotunjeste mai frumos curba de hysteresis) ?

O zi super,
    Mihai B.
 
Reply
ai prea multe asteptari de la un PID pe Gaggia. desi, cine stie, la ce ajungi.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
 
Reply
Daca am stii ce reprezinta coeficientii astia la un PID, care o fi ala... s-ar dezlega unul din misterele universului Big Grin
Caci nici la cele mai serioase, de firma, nu am gasit cum sunt folositi in formula, ca sa putem face niste calcule, fara sa experimentam in orb, pe baza de "ce se intampla daca"...

Chestia cu derivata ar fi corecta in principiu, daca senzorul ar fi in calea apei reci.
Dar cum majoritatea il pun cat mai aproape de evacuare, langa teava spre grup, acolo ajunge cel mai tarziu informatia ca s-a dat drumul la pompa. 
Cum am ma scris in trecut, as compensa scaderea asta cu o alimentare instant a heaterului, din momentul pornirii pompei, nu la putere maxima, ci printr-un variator, atat cat are nevoie ca temperatura sa fie mentinuta in timpul extractiei.
Sau doi senzori, comutati la PID printr-un releu, cuplat in paralel pe pompa. Cat merge pompa PID-ul sa fie pilotata de senzorul care primeste apa rece, cand s-a oprit pompa trece pe cel de temperatura in grup. 
Toate astea se pot face mult mai simplu si mai bine cu un microprocesor, gen Arduino/ESP, in loc de aproximarea cu PID.
 
Reply
(16-10-2020, 09:53)mihaibartis Wrote: Salutare iar,

     S-a jucat cineva cu PID tuningul pentru Gaggia Classic ir9403/11 ?

La mine PID-ul are urmatarele valori momentan (boiler stainless steel):
P 24
I 203
D 50

Ma gandeam sa maresc proportia Derivatei ca sa aiba un raspuns mai rapid de reincalzire in momentul in care pornesc shotul (si apare acea scadere brusca de temperatura).
Mai bine apeși butonul de abur la începutul shotului pentru 10-15 secunde.
Gaggia Espresso; Quamar T80e; Feld2.
 
 
Reply
(16-10-2020, 14:10)Zaheyu Wrote: Mai bine apeși butonul de abur la începutul shotului pentru 10-15 secunde.

Voila... in actiune ingeniozitatea celui care a mers cu Dacia Big Grin
Greu era constructorului sa fi prevazut asta din start... un mic releu temporizator intre rezistenta si butonul de pompa...
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)