Cuptorul asta nu este din clasa behmor, adica nu e un radiant pasiv, ci are pe langa radiatie IR si convectie fortata, adica in interior circula un mic ciclon ca in imaginea atasata, ceeace e bine, pentru ca va compensa viteza de rotatie (prea) scazuta a tamburului.
Utilizarea unor masini similare a fost deja abordata in topicul acesta:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...turbo-oven
In cazul acesteia de mai sus, cum bine a subliniat si @
lracu, ma tem ca e deja prea impanata cu senzoristica proprie, si un procesor care o va face un pic mai greu decat modelele initiale, care nu aveau programe, afisaj si butoane... ci doar un timer si un termostat bimetal, care nici nu trebuia modat pentru ca mergea pana la 250 grade, mai mult decat suficient.
Din punct de vedere termal este o masina minunata, cu cel mai larg si uniform flux de aer oferit de o electrocasnica "de-a gata", plus o componenta IR pe faza finala, cand boabele capata culoare.
Este abordarea cea mai simpla posibil a prajirii cafelei, fara a face insa rabat la vreun aspect.
Pe asa ceva prajesc si eu, dar folosind un sistem de agitare diferit.
Atentie insa ca ramane deschisa problema gestionari plevei... nu vrem sa arda in interiorul masinii, cafeaua va avea miros de afumat, si avem risc de incendiu.
Daca cineva isi ia, si se baga sa o desfaca (pierzand garantia), il pot asista printr-o sesiune video remote sa identificam circuitele de comanda, si daca poate fi controlata de o electronica existenta.
Dar mai simplu e de luat varianta clasica de pe olx, pe la 150 lei, si mers pe o cale batatorita.