Hello There, Guest! Login Register


O imitatie de Behmor la 80 euri ??? :)

#61
deenman, spunea renatoa ca ar sti o chestie interesanta. vad ca e secretos. Smile


renatoa, cine a intrebat daca-l vinzi? mi-am inchipuit ca daca-l cumperi ai nevoie de el si nu intentionezi sa-l vinzi. eu doar am intrebat ce ai mai facut cu el, daca esti multumit, impresii.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#62
Nu sunt secretos, dar e mai mult un feeling, si parca nu as da o parere pe piata fara sa testez intai personal...
Plus ca e un pic de bricolat, solutia nu e utilizabila gata scoasa din carton, cum e al tau.
 
Reply
#63
Mainile dibace... uite ce pot face Smile

http://www.ebay.com/itm/CUSTOM-COFFEE-RO...1564041135

Tot dintr-un cuptor de rotiserie... dar pare ca baga aer cald din laterala... Confused

[Image: s-l500.jpg]
 
Reply
#64
(25-08-2016, 19:15)renatoa Wrote: Bune, nimic de aruncat, dar un pic coapte... chiar la 270 grade (pe termostatul lui) nu se putea scoate sub 12 minute, era insuficient dezvoltat.
Si FC cam anemic, datorita incalzirii asa lente.
N-am avut curaj sa dau cu putere full, dar cred ca trebuia, eram blocat pe ideea sa nu am mai mult de 270 grade la intrare, de la popcorn, ca afecteaza boabele, dar acum imi dau seama ca 270 grade in aerul destul de static din cuptor este altceva decat 270 grade in flux de aer masiv cum e la popcorn, unde izbeste in boabele care sunt chiar langa fantele amplasate la 5mm de rezistenta, aici rezistenta este la cativa cm...

Ce model de cuptor era?
Cate rotatii pe minut avea?
Avea si tambur?
 
Reply
#65
Nu mai e in oferta eMag. Nu avea tambur, il aveam eu pe al meu.

Orice cuptor cu rotisor, capabil de minim 250 grade, daca e cu convectie, sau peste 300 grade fara convectie, este bun pentru 250 grame.
Litraj cat mai mic, ideal sub 32 litri.
 
Reply
#66
Da, cam greu de gasit, sa fie mic, reglajul temperaturii sa se faca continuu nu in 3-4 trepte.
Si la 32 de litri volumul de aer necesar a fi incalzit este destul de mare fata de o friteuza de exemplu care are doar  9 litri.
Mai sapam.
 
Reply
#67
pe la auchan vazusem un cuptor Zilan la care termostatul mergea pana in 320gr si avea rotisor.

http://zilan.ro/urunler.asp?LanguageID=3...02&id3=329

ia codul lui de pe pagina, si baga-l in google daca vrei sa-l cumperi de pe net.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#68
Da, de asta ne-am cam mutat atentia catre friteuze Smile

Uite unul mic de numai 14 litri, cu rotisor si convectie:
http://m.emag.ro/cuptor-electric-steba-k...DHHMJ2BBM/

De temperatura reglaj continuu/trepte nu mi-as face grija... se cam tine la maxim 90% din timp Big Grin

Oricum, traiasca comertul online care iti permite sa il incerci si sa il returnezi daca nu place... Smile dar asta presupune sa ai tambur gata pregatit Wink si greu vine din China...
 
Reply
#69
(07-12-2016, 12:36)renatoa Wrote:  dar asta presupune sa ai tambur gata pregatit [Image: wink.gif] si greu vine din China...

De aici vine mai usor...Smile
https://www.amazon.co.uk/dp/B01M7N4RMJ/r...UTF8&psc=1
 
Reply
#70
Mda, cu transport ajunge triplu aici... este 11 lire la "bolu cu orez" srl Big Grin
 
Reply
#71
(07-12-2016, 12:58)renatoa Wrote: Mda, cu transport ajunge triplu aici... este 11 lire la "bolu cu orez" srl [Image: biggrin.gif]

Clar...Smile
 
Reply
#72
Salut Fane.
De ce nu ai mai continuat proiectul cu low cost BEHMOR  si te-ai îndreptat spre fluid bed?
 
Reply
#73
pai am prajit o sarja de 200gr de columbia supremo si sincer, nu prea am fost incantat de ce a iesit. cafeaua era cam acrisoara fata de cum trebuie sa fie o columbie. am zis ca mai fac teste, dar a trecut sotia cu curatenia si l-a mutat in pod. dar nici nu aveam in cap vreo ideie ce sa-i fac sa imbunatatesc prajirea. Sad
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#74
Daca etichetam imitatie de behmor orice cuptor cu un tambur mesh in interior, atunci asta pare destul de reusit...

https://www.youtube.com/watch?v=MUSpb0HoDsU

... poate chiar preferabil originalului, ca mod de manipulare si posibilitate de a vedea boabele (trier)
 
Reply
#75
Daca apare asta prin EU, ar fi o idee de investigat daca poate fi folosit... de seyy e sexy cat se poate, numai sticla si inox... plus temperatura si timer.

https://nutrichefkitchen.com/products/pkrtvg65bl
 
Reply
#76
Saptamana care tocmai se incheie, la un Lidl recent inaugurat in Iasi, s-a pus in vanzare acest aparat la pretul de 350 lei :
[Image: 6yyRYs2.jpg][Image: r5bYQLU.jpg]
Cu ajutorul expertului nostru in DIY, @renatoa,il putem impana cu senzori si controlere pe care sa le comandam de la un computer conectat la serverele NASA. Nici macar Behmor nu a visat asa minunatie.  Wink
O conditie importanta este ca dupa ce il adaptam, colegul renatoa sa ne spuna pe topicul dedicat cum il folosim si cum obtinem cu el prima noastra cafea excelenta, prajita acasa.
 
Reply
#77
Impanarea cu senzori si controlere n-o fi chiar greu de facut ... mai greu ar fi modificarea temperaturii maxime, avand in vedere ca:
"The hot air fryer is intended for the cooking of food in hot air at a temperature of up to max. 200 °C."
■  ARCO220V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
 
Reply
#78
Cuptorul asta nu este din clasa behmor, adica nu e un radiant pasiv, ci are pe langa radiatie IR si convectie fortata, adica in interior circula un mic ciclon ca in imaginea atasata, ceeace e bine, pentru ca va compensa viteza de rotatie (prea) scazuta a tamburului.

Utilizarea unor masini similare a fost deja abordata in topicul acesta:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...turbo-oven

In cazul acesteia de mai sus, cum bine a subliniat si @lracu, ma tem ca e deja prea impanata cu senzoristica proprie, si un procesor care o va face un pic mai greu decat modelele initiale, care nu aveau programe, afisaj si butoane... ci doar un timer si un termostat bimetal, care nici nu trebuia modat pentru ca mergea pana la 250 grade, mai mult decat suficient.

Din punct de vedere termal este o masina minunata, cu cel mai larg si uniform flux de aer oferit de o electrocasnica "de-a gata", plus o componenta IR pe faza finala, cand boabele capata culoare.
Este abordarea cea mai simpla posibil a prajirii cafelei, fara a face insa rabat la vreun aspect.
Pe asa ceva prajesc si eu, dar folosind un sistem de agitare diferit.
Atentie insa ca ramane deschisa problema gestionari plevei... nu vrem sa arda in interiorul masinii, cafeaua va avea miros de afumat, si avem risc de incendiu.

Daca cineva isi ia, si se baga sa o desfaca (pierzand garantia), il pot asista printr-o sesiune video remote sa identificam circuitele de comanda, si daca poate fi controlata de o electronica existenta.
Dar mai simplu e de luat varianta clasica de pe olx, pe la 150 lei, si mers pe o cale batatorita.


Attached Files Thumbnail(s)
   
 
Reply
#79
https://www.emag.ro/friteuza-sirge-1400w...DM1TP4BBM/
Ce parere aveti de asta?
DeLonghi Dedica EC 680.BK, Graef CM 800, Hario mini.
 
Reply
#80
Adica un Delimano restilizat... tot 230 grade temperatura maxima, tot rotatie lenta tambur, cu toate consecintele care rezulta de aici.

Vezi ce s-a scris acum 5 ani, pe subiectul asta:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...5#pid55155

... si rabdare, ca s-a scris mult, vreun an de zile, cu multe experiemente, intreruperi si reveniri, pe vreo 10 pagini...
Cel mai sigur cauti delimano in fiecare pagina, incepand cu link-ul de mai sus.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 2 Guest(s)