Banned
Posts: 15
Joined: Sep 2018
Romania
10-09-2018, 18:21
(This post was last modified: 10-09-2018, 18:25 by stalone.)
Salutare, m-am orientat spre un Delonghi pentru ca se poate scoate si spala infuzorul si pentru fiabilitate.
Astept sa prind unul de BF la emag care scoate si cafea lunga(pt ca mama bea la ibric) dar eu cum nu am mai umblat cu asa ceva si nu ma pricep, nu-mi dau seama daca o cafea la espressor = cu un espresso reglat pe intensitate minima. Trebuie sa aiba buton pt cafea neaparat zic eu...
Sunt vreo cateva modele pe care mi le permit si estimez ca vor fi intre 1000-1200 peste 2 luni, dar multe de pe piata par ca fac doar Espresso/Cappuccino
Singurul potrivit pare sa fie ECAM 22.110 - cel care a fost si anul trecut la 999 lei de BF.
Seria ESAM 3000/4000 vad ca nu are Cafe: ESAM3000 / ESAM4000 / ESAM4200
Selectia mea e limitata in aceste modele pentru ca imi trebuie unul cu boabe+macinata
Va rog sa ma lamuriti daca se poate sa nu-mi iau teapa. las si linkuri daca e nevoie
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Posts: 12.938
Joined: Feb 2015
Craiova
Eu zic sa fugi cat mai apuci... nici stalone nu poate face fata la un cuib de espressomani intaritati
Banned
Posts: 15
Joined: Sep 2018
Romania
10-09-2018, 19:07
(This post was last modified: 10-09-2018, 19:11 by stalone.)
Din cauza la topicul cu second brew sau pt ca aici e forum de elitisti care beau numai la espressor manual cu pompa sau cum se numeste scula?
Mie nu-mi trebuie manual. Ca am de aragaz si ma lipsesc de cateva milioane daca vreau sa incarc manual cupa cu cafea in fiecare dimineata.
Acum 10 ani erau astfel de dezbateri pe niste forumuri, ca bialetti alea italienesti fac cea mai buna cafea din lume si imitatiile alea identice o fac diferit. Au facut experimente si cea mai buna cafea aleasa a fost o petarda facuta intr-o imitatie care era si de inox, nu originalul toxic de aluminiu.
Daca eu am pornit pe un drum ca iau automat, pai ori il iau ori nu mai iau deloc. Nu merg pe mana fanaticilor
Espressoman
Posts: 2.545
Joined: Jul 2016
Bucuresti
Pe aici aproape toti suntem si fanatici si elitisti...
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
Banned
Posts: 15
Joined: Sep 2018
Romania
Imi e greu de crezut atunci ca nu stie nimeni sa-mi raspunda la intrebare.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Posts: 12.938
Joined: Feb 2015
Craiova
Ba stim... doar ca am obosit sa ne certam cu cei care intreaba periodic de automate, fara sa fi cercetat in prealabil ce am raspuns in trecut la subiectul asta, cam asa ceva:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...-in-800ron
Espressoman in foc@
Posts: 929
Joined: Dec 2017
Iasi
Daca este posibil (ma refer la facilitatile oferite de
MyBB), propun ca in aceasta sectiune, eventual si in "
Espressoare" (si unde mai este necesar) sa existe un thread "pinned" in care sa fie colectate sfaturile oferite incepatorilor pentru a reduce numarul de thread-uri de acest gen. Aproape in fiecare sapatamana sau macar o data pe luna apar thread-uri in care sunt cerute sfaturi care au primit deja raspunsuri si lumea mai "veche" a obosit deja sa repete sfaturile.
■ ARCO220V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■ ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■ Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■ Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
Espressoman
Posts: 2.545
Joined: Jul 2016
Bucuresti
Daca ai experienta cu Mokka si te interesezi de mai mult, e clar ca esti pe cale sa devii si tu fanatic
Asa, ca, de la un fanatic la un viitor elitist, primul sfat e legat de rasnita. Cele automate au de obicei rasnite foarte proaste. Sigur, poti bea cafea la un espressor automat, insa nu e espresso. In plus, boilere de aluminiu si mucegai cat cuprinde.
Ai insa dreptate, suntem atat de convinsi ca automatele sunt varza incat nu prea stim sa spunem ca automatul X are mai putin aluminiu decat automatul Y sau ceva de genul asta.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
Banned
Posts: 15
Joined: Sep 2018
Romania
mda nu ma incanta aluminiul nici pe mine
dar vreau o cafea la apasare de buton si atat
mentenanta seara, altadata
mie ,mi s-a scarbit de incarcarea aia la mokka pot 2 ani, incat de 4 ani am trecut inapoi la ibric
eu de curatat il voi curata pe interior... cat mucegai sa se formeze in interior dupa un an totusi .... doar nu imi contamineaza cafeaua
Espressoman in foc@
Posts: 929
Joined: Dec 2017
Iasi
Incearca un Aeropress, nu e automat dar nu are ce sa mucegaiasca, se curata singur.
■ ARCO220V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■ ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■ Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■ Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
Banned
Posts: 15
Joined: Sep 2018
Romania
(10-09-2018, 20:33)lracu Wrote: Incearca un Aeropress, nu e automat dar nu are ce sa mucegaiasca, se curata singur.
nu-mi face cappuccino ala
si apropo, petardele alea manuale de unde stiti ca nu ai fierbatoare de aluminiu?
Espressoman
Posts: 2.545
Joined: Jul 2016
Bucuresti
Chestia cu "vreau o cafea la o apasare de buton si atat" e incompatibila cu espresso, pentru ca presiunea de 9 bar care spala pucul de cafea face ca necesitatile tehnice, de calitate a rasnirii si de stabilitate termica sa fie destul de ridicate (deci si scumpe si care necesita tot timpul efort de calibrare a rasnitei), altfel ai parte de ce poti bea la automatele stradale cu 1 leu (o mai fi 1 leu?, nu am mai baut de mult, dar intelegi ideea). Ceea ce poate fi ok calitativ pt tine, dar dpmdv e indiscutabil mult sub ce poti obtine cu Moka, cu o rasnita ok si cu o cafea proaspat prajita. Dc comoditatea e o prioritate pt tine, mai bine ia-ti o cafetiera faina (filtru), au la barshaker Technivorm sau Technivorm Cup One si o rasnita gen Baratza Encore sau Wilfa Smart, o sa ai o cafea corecta, dc o sa folosesti cafea proaspat prajita.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
Espressoman in foc@
Posts: 929
Joined: Dec 2017
Iasi
■ ARCO220V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■ ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■ Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■ Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
Espressoman infocat
Posts: 4.331
Joined: Jul 2017
Piatra Neamt
(10-09-2018, 20:29)stalone Wrote: mda nu ma incanta aluminiul nici pe mine
dar vreau o cafea la apasare de buton si atat
mentenanta seara, altadata
mie ,mi s-a scarbit de incarcarea aia la mokka pot 2 ani, incat de 4 ani am trecut inapoi la ibric
eu de curatat il voi curata pe interior... cat mucegai sa se formeze in interior dupa un an totusi .... doar nu imi contamineaza cafeaua
Sunt aproape sigur că nu ai băut o cafea la ibric preparată corect dintr-o cafea de calitate proaspăt prăjită.
Espressoman traditionalist
Posts: 3.832
Joined: Oct 2016
ro
(10-09-2018, 20:35)stalone Wrote: nu-mi face cappuccino ala
... Uneori , face chiar mai
mult de atat ...
...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
⛵ Espressomanˍierat
Posts: 684
Joined: Nov 2017
Cluj
10-09-2018, 20:45
(This post was last modified: 10-09-2018, 20:47 by N3cks.)
Ma alătur lui cadrun.
Fie o mokka sănătoasă cu un aparat bun (Bialetti), fie urci la technivorm și o râșnița buna.
Dar! Nici acum nu ai buton și orice ai vrea sa ai mai bun, te costa ca timp mai mult decât butonul care îl cauți.
Pe se alta parte orice buton ai găsi, ar fi o diminuare a calității a ceea ce ai tu acum.
Ce ai (mai)!putea face: o mokka buna (Bialetti ), o râșnița buna (cred ca ar merge in Kinu) și cafea proaspăt măcinată. Cred ca ar fi un pas spre mai bine, cu extra timp pentru cântărite și măcinare manuala.
Sorry: cradun.
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47 ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche ► 2019.09 Dalla Corte S + u ⋑ ı o, Niche
Espressoman traditionalist
Posts: 3.832
Joined: Oct 2016
ro
(10-09-2018, 20:29)stalone Wrote: eu de curatat il voi curata pe interior... cat mucegai sa se formeze in interior dupa un an totusi .... doar nu imi contamineaza cafeaua
... Unii dintre noi au trecut si prin statia asta ... ( din nefericire ! ) iar altii , chiar din aceste zone au ajuns pe aici ... esti sigur ca vei curata periodic , adica la aprox . la 2 - 3 sapt fara sa te plictisesti ... si fara sa strambi din nas la aspergillus , champignoane , peniciline mutante si alte delicii ... ? (
... un exemplu ...)
Apoi ... dupa
curatenie ... , trebuie totul pus la loc , asamblat fara
greseala ...
...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Incepator avansat
Posts: 210
Joined: Nov 2016
Bucuresti
Stalone, ia cu incredere Panasoanic X6782.4758 MB, ala e cel mai bun - face si cafea si expreso si cafuccino.
Apropo de second brew, am citit pe undeva ca zatzul reciclat e chiar mai bun, cica elimina amareala si raman doar aromele adevarate. Cam asa functioneaza si Kopi Luwak.
Lelit Bianca, Bentwood, Macap MXD Xtreme Chrome, Niche Zero, Comandante C40 MK4 Nitro Blade, Aergrind, Aeropress, V60 02
Aillio Bullet R1 V2, Ikawa Home v1
Banned
Posts: 15
Joined: Sep 2018
Romania
Beowulf felicitari, esti cel mai popular dintre autisti!
Posts: 1.063
Joined: Aug 2015
Slatina
Espressoman fresh
Posts: 4
Joined: Oct 2014
Bucuresti
(10-09-2018, 18:21)stalone Wrote: Salutare, m-am orientat spre un Delonghi pentru ca se poate scoate si spala infuzorul si pentru fiabilitate.
Astept sa prind unul de BF la emag care scoate si cafea lunga(pt ca mama bea la ibric) dar eu cum nu am mai umblat cu asa ceva si nu ma pricep, nu-mi dau seama daca o cafea la espressor = cu un espresso reglat pe intensitate minima. Trebuie sa aiba buton pt cafea neaparat zic eu...
Sunt vreo cateva modele pe care mi le permit si estimez ca vor fi intre 1000-1200 peste 2 luni, dar multe de pe piata par ca fac doar Espresso/Cappuccino
Singurul potrivit pare sa fie ECAM 22.110 - cel care a fost si anul trecut la 999 lei de BF.
Seria ESAM 3000/4000 vad ca nu are Cafe: ESAM3000 / ESAM4000 / ESAM4200
Selectia mea e limitata in aceste modele pentru ca imi trebuie unul cu boabe+macinata
Va rog sa ma lamuriti daca se poate sa nu-mi iau teapa. las si linkuri daca e nevoie
Ai încercat aparatul automat pentru cafea turcească Beko Bkk 2113 P (780lei emag)? Îl folosesc de 4 ani, la serviciu, cu Mehmet Efendi. Se apasă numai un buton - rezultate excelente de fiecare dată (cea mai bună apa ptr turcească: Amfiteatru). Recomand în locul unui automat.
Espressoman infocat
Posts: 1.196
Joined: Mar 2015
Bucuresti
(10-09-2018, 20:29)stalone Wrote: dar vreau o cafea la apasare de buton si atat
Uite o sugestie concreta.
Daca vrei automatizare, inclusiv programabilitate, dar si calitate a bauturii, si nu vrei sa o prepari manual (ibric, V60, Aeropress), iti iei un filtru de cafea.
Iti poate face cafea la ce ora vrei (daca e programabil), de taria si lungimea pe care o vrei, si nici nu trebuie sa mai apesi butoane.
Filtrul nu exclude o cafea proaspat prajita si o rasnita buna.
Filtroman infocat
V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Cafflano Krinder (de vanzare)
Posts: 1.063
Joined: Aug 2015
Slatina
Ai dat buzna inainte de a rasfoi un forum in care se discuta despre tot ce inseamna espresso, adica tehnici de preparare, derivate, cafea si prajirea acesteia.
Alternative de preparare agreate si explicate pe forum sunt destul de multe, unele mai complexe ce presupun echipamente sofisticate si multa experienta iar altele mai simpliste recomandate celor la inceput de drum.
De ce nu si automate?
Idiferent de alternativa aleasa sau experienta utilizatorului, cafeaua proaspata si tehnica abordata raman cele mai importante aspecte din intreaga ecuatie, ori in cazul automatelor, tehnica este tot timpul aceeasi aportul utilizatorului fiind intotdeauna
0.
Este doar unul si cred ca cel mai important din motivele pentru care un astfel de aparat nu-si va gasi locul intr-o lista cu echipamente agreate in comunitati ca home-barista, coffeegeek sau espressoman.
(10-09-2018, 20:29)stalone Wrote: mie ,mi s-a scarbit de incarcarea aia la mokka pot 2 ani, incat de 4 ani am trecut inapoi la ibric
Ramai la ibric sau mokka daca esti atat de comod si froteaza cu o scula din asta:
http://www.bizcafeshop.ro/aparat-manual-...other.html
Banned
Posts: 15
Joined: Sep 2018
Romania
am stai linistit
am dat la pompa pana a crapat paharul
asa imi faceam cappuccino adevarat
nu-mi mai trebuie mokka pot pt ca nu se curata mucegaiul
Espressoman infocat
Posts: 86
Joined: Jul 2016
Bucuresti
10-09-2018, 23:24
(This post was last modified: 10-09-2018, 23:27 by mishu65.)
(10-09-2018, 22:56)stalone Wrote: am stai linistit
am dat la pompa pana a crapat paharul
asa imi faceam cappuccino adevarat
nu-mi mai trebuie mokka pot pt ca nu se curata mucegaiul
hai ca esti simpatic! Sterge, te rog, titulatura aia "espressoman infocat" de sub username ca nu sta bine
Gaggia Classic / Kinu M38 si M47/ PF naked/7g IMS/LM-VST 14 g/Tamper inox 58 mm
Espressoman Administrator
Posts: 12.606
Joined: Mar 2012
Bucuresti
Baieti, daca reusiti sa-l convertiti pe Stalone, castigati un Oscar!
Pana atunci doua shot-uri, in aceeasi gama de pret.
Delongi -
https://youtu.be/at7N-VN2gHw
Gaggia Classic-
https://youtu.be/ledOv1F_prg
Spumare lapte pentru Capuccino la delonghi super megaautomat:
https://youtu.be/abR9FrpkLKI?t=24s
Crema lapte pe Classic:
https://youtu.be/qj-6LUw9wKA
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Espresso Man
Posts: 2.684
Joined: May 2012
Rosu
Inainte de a inchide topicul, poate merita lecturata aceasta trimitere spre cateva lucruri (din multele de pe acest forum) explicate mai demult:
https://www.espressoman.ro/espressoarele-automate/
BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
(Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
Espressoman infocat
Posts: 202
Joined: Jan 2018
Cluj-Napoca
11-09-2018, 10:01
(This post was last modified: 11-09-2018, 10:09 by LucianS.)
(10-09-2018, 22:56)stalone Wrote: nu-mi mai trebuie mokka pot pt ca nu se curata mucegaiul
Daca il cureti dupa fiecare folosire e
imposibil sa se faca mucegai. Iti ia 2 minute.
Eu am folosit moka + rasnita decenta + cafea proaspat prajita timp de un an, cu rezultate mult peste orice "espressor" automat de 2k lei. (daca stergi "k" obtii valoarea
reala a acestui tip de aparate
).
Daca tii cu tot dinadinsul sa iei automat, la birou am
asa ceva, poti regla cat de lunga sa fie cafeaua, intensitatea, chiar si gradul de macinare, face si un fel de spuma (pe vremuri o consideram buna, pana am aflat cu adevarat ce inseamna buna) si la cate cafele face pe zi (pentru ~50 oameni), eu zic ca aparatul e si fiabil. Accepta si boabe si cafea macinata. Urmareste-l, poate mai scade pretul de BF.
Lelit PL41TEM, Kinu M47, Ascaso i-mini i1, Cafflano Kompresso, tamper+nivelator Motta, Bialetti Moka /w IMS.
Espressoman infocat
Posts: 60
Joined: Nov 2012
Ploiesti
Este evident faptul ca stalone nu este (inca) atins de "microb", si dupa cum insista cu "o apasare pe buton" poate ca nici nu o sa fie vreodata.
El e acum in faza alegerii pastilelor. Daca o ia pe cea rosie probabil ca in curand va parasi forumul espressoman, daca o ia pe cea albastra, va prinde microbul si, candva, o sa-si aduca aminte jenat de aceste intrebari.
Cred ca majoritatea dintre cei de aici au fost in genul asta de eroare la inceput (cel putin e valabil in cazul meu). Pe masura ce microbul a cuprins preocuparile fiecaruia, rezultatul din ceasca a ajuns sa fie doar unul dintre obiectivele activitatii (si nu sunt sigur ca la toti este cel mai important). Ritualul prepararii, in sine, reprezentand o buna parte din placerea espresomanului. Si nu sunt numai acestea, placere mai gasim in intretinerea echipamentelor, modarea lor, mici surubareli, accesorii, informare, etc.
Fiti sinceri, cati dintre voi ati alege varianta automata, in cazul in care tehnologia ar evolua pana la punctul in care rezultatele sa fie absolut identice? N-ati simti ca lipseste ceva?
Espressoman fresh
Posts: 4
Joined: Oct 2014
Bucuresti
Că bine zici!
Trimis de pe al meu SM-N9005 folosind Tapatalk