Welcome Back Log In Create Account

Noob de noob si sfaturi

Sfat ce l-am mai dat dar doar daca ai un strungar prin zona ta, îl repara foarte fain și reface filetul. Eu am făcut la cineva in București un obiectiv foto cu a fost lovit și a îndreptat filetul plus refăcut pasul și funcționează cum trebuie.

Trimis de pe al meu SM-S908B folosind Tapatalk
Home kit: Lelit Bianca V2, Eureka SD.
​​​​​​Remote kit: Staresso Mirage Pro, kinu m47 classic.

Reply
Infractoru e asta de 2 ani. Am destui strungari, dar cine stie ce s a mai stricat prin ea. Sa fac cateva cafele, sa o desfac si sa ma dumiresc. Cat de aliniata o mai fi, samd.
zp6/v60 

Reply
Am bur rubb la 15 clickuri, adica se ating cutitele, asta nu e bine, adica 0.1.5 cum e la 1zpresso. Uff, cred ca va fi intre zp6 si kmax.
zp6/v60 

Reply
Imi pare rau ca s-a intamplat asa cu rasnita. La o anumita varsta, copiii au talentul si abilitatile necesare sa distruga lucruri indestructibile. Bine ca nu ai reusit sa vinzi rasnita Timemore.  Smile Eu am alt "sfat". Incerca si tancul Kinu, apoi ne spui cum a rezistat in conditii similare. Dodgy

Reply
Ehh, doar nu iau rasnita pe baza durabilitatii. Daca as avea una o saptamana, as vedea ce si cum. Asta e al 2lea copil, trebuie sa si faca si el damblaua.
zp6/v60 

Reply
(30-01-2023, 20:24)bobitad Wrote: Am bur rubb la 15 clickuri, adica se ating cutitele, asta nu e bine, adica 0.1.5 cum e la 1zpresso

Ciao, imi pare rau de situatie. Ai incercat sa o recalibrezi? Eu aveam un rubb la K-Plus pe care l-am rezolvat cu recalibrarea explicata pe site-ul producatorului/Youtube.

Reply
n-am mai incercat nimic. am facut o cafea de dimineata si a iesit cam naspa si m-am desumflat tot. dupa care au fost sedinte si dupa copii. sa se atinga cutitele pana la o setare e oarecum normal, la mine e cam mult. doar kinu se teme de ceva anume de nu lasa omu sa faca 0 cand cutitele sunt blocate, dar in fine. maine am destula treaba pe la munca, sa vedem ce si cum.
zp6/v60 

Reply
A venit si zp6

[Image: 8SUU9ut.jpg]
zp6/v60 

Reply
Sa o stăpânești sanatos!
Cat te-a costat transportul si taxele?

Reply
multumesc,
Eu am luat-o de la cineva de pe forum, daca dai sa o cumperi si citesti reviewurile o sa gasesti raspuns la toate intrebarile tale.

Cum am mai scris si pe topicul dedicat, mi se pare impresionanta, in sensul ca e iertatoare. Iar pentru mine care folosesc kasuya 4:6 cu 5 turnari e excelenta, fiindca rasneste uniform, asta inseamna ca extractia e ok, timpul de scurgere fiind dificil cu 5 turnari, iar e ok, iar claritatea e super. Ai si dulceata destula, fiindca nu ai bitter si accentuezi asta, dar aici mai conteaza cum ai si apa. Singurul lucru, pe care-l auzisem si-l confirm, e ca nu o sa ai prea mult corp. Nu e ceai, dar fata de altele e mai putin. Am crezut ca o sa fie o problema, dar nu e, nu cred ca am cautat vreodata corp in brew, pana la urma nu e espresso.

Pentru 900 de ron+taxe e impresionanta, stabilizare in 3 puncte, constructie buna si toate cele. Acum eu nu am vreo rasnita cu plate pe aici ca sa compar, dar daca nu ne mint influencerii ar trebui sa bata un ode, df64 cu cutite stock sau wilfa uniform. acum na, fiecare cu ce-i place, dar eu am ramas placut surprins.
zp6/v60 

Reply
acum ceva timp am cerut sfaturi pentru prajitorii si am primit niste recomandari, atat aici cat si pe privat. in principiu am luat si scumpe si ieftine ca sa ma ”formatez” si am zis sa caut o prajitoarie caruia sa-i fiu fidel(si nu ma cheama castro). asa ca am inceput, cam 6-8 prajitorii:

1.unele sunt foarte scumpe si nici nu m-am bagat, poate cand or face o reducere ceva
2.altii au livrat cafea mai vechiuta, cam o luna de la roast
3.unele erau cu mai multe defecte si prajeala cam neuniforma
4.altii aveau aceeasi cafea de la acelasi producator cu 60% mai scumpa si nu e ca si cum astia care o aveau mai ieftin o prajeau aiurea:). asta e de ras ca erau unii asa incantati pe forum:)
5.altii aveau cafea din anii trecuti, inca sustin ca ar trebui sa apara pe toate cafelele anul recoltei
6.cu altii am luat teapa ca au un site ciudat, adica ai in poza ceva, dupa care la descriere altceva, dupa care aflii ca defapt trebuie sa comunici felul de prajeala s.a.m.d. in fine...am primit ceva asemanator carbunilor si i-am pasat nevestemii pe clever:)
7.unii pur si simplu nu prajesc pentru filtru si nu prea iese ceva bun in v60

cu toate astea, de ceva vreme cumpar de la roastery29. in primul rand nu am nici o afiliere cu oamenii, nu ne cunoastem, nu ne-am intalnit, nu am vorbit niciodata. sunt doar un simplu client, dar eu sunt multumit de ei si de cafelele lor. in principiu au un pack de 3 cafele pe la 150 ron(250g fiecare) si mai iei inca una ca sa fie transport gratis. mai iti dau ei o reducere de 10% cand cumperi prima oara si iesi undeva la 180 de ron/kg de cafea. inca o data, eu le fac doar pe v60, asa ca nu stiu cum ies in espresso, apropo am ras cand am vazut la @slavic1983 la semnatura ca el e ”filtroman”, suna mai bine ca brewman.
zp6/v60 

Reply
Pai daca tot ai inceput sa spui, da si numele prajitoriilor de la punctele 2, 3, 4, 5, 6 ,7 Angry

Reply
De la ultima aventura cu espresso, am mai baut pe colo, pe dincolo. dar azi am gustat primul espresso bunicel. mie unu mi-a placut, era dulce, avea si aciditate, corp cat de cat si binenteles ”taria” espresso.

cafeneaua se numeste Le cafe, e in Pitesti, in piata Milea. am uitat ce espressor foloseau., ceva cu nume italian, dar nu din astea cunoscute, dar pentru un espresso dublu, parca am vazut 35 de secunde sau ceva de genul. cica ar folosi si cafea de specialitate, dar nu am stat de vorba, ca eram cu copii dupa mine, iar ala mic era deja obosit.
acum, ca si bautura, cred ca raman fidel la brew, nu stiu daca poti sa scoti in espresso ce pot scoate pe v60, ca si arome si complexitate. poate @Darsidius sau cineva cu decent/bianca stie mai bine. dar e un inceput si asta.[Image: z6QvWMP.jpg]
zp6/v60 

Reply
Sincer, parca raman putin dezamagit. Adica ma asteptam la ceva mai mult de la tine. Tu vrei sa probezi espresso si nu stii din ce cafea bei? Sau mai rau, doar crezi ca a folosit cafea de specialitate? Daca ai baut carbuni Jacobs? Din punctul meu de vedere, daca esti pe graba si nu poti culege niste detalii, mai bine nu probezi espresso la orice colt de strada, cu gandul ca poate nimeresti unul care sa iti placa.
E adevarat, la brew ai altfel de gusturi, altfel simti notele. Dar daca gasesti un espresso bun dintr-o cafea buna, sunt convins ca iti vei schimba parerea despre espresso. Nu ma refer ca iti va placea mai mult decat brew, pentru ca fiecare are particularitatea lui, dar vei stii sa apreciezi si un espresso bun (ocazional daca nu vei bea acasa).
Home: Lelit Bianca V2; Kinu Phoenix; NAVIGATOR F74; Eureka SD 
Past: Lelit 41TEM, Eureka Libra 65 All Purpose
Work: LaMarzocco LineaPB, Mahlkonig e65GBW

Past: Lelit PL41TEM

Reply
m-am abtinut pana acum, dar daca atunci cand vad ca este o postare de "bobitad" inteleg ca nu are rost sa o citesc. mereu spune ca gata, este ultima lui postare si tot revine cu aberatii gen.. nu stie ce cafea era, nu stie cum a fost extrasa de cine unde cand, (unele cafele sunt de nebaut dar nu da numele locatiilor) in schimb ne spune ca cel mic era foarte obosit. fix asta era interesul comunitatii
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
Lăsați omul să posteze așa că e maxim de amuzant involuntar, alternează posturi cu apel la o presupusă autoritate (x care face apa nu știu cum, y care sucește mâna mai știu eu cum din încheietură) cu astfel de bijuterii unde se duce și bea espresso din piață la pahar de hârtie :ag:
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
(26-02-2023, 13:51)bobitad Wrote: acum, ca si bautura, cred ca raman fidel la brew, nu stiu daca poti sa scoti in espresso ce pot scoate pe v60, ca si arome si complexitate

E ciudat sa mentionezi asta pe un site care se cheama ESPRESSOman, e ca si cum noi suntem aici pentru ca nu ne-am priceput la V60 si ne-am multumit cu espresso...
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
(26-02-2023, 13:51)bobitad Wrote: De la ultima aventura cu espresso, am mai baut pe colo, pe dincolo. dar azi am gustat primul espresso bunicel. mie unu mi-a placut, era dulce, avea si aciditate, corp cat de cat si binenteles ”taria” espresso.

cafeneaua se numeste Le cafe, e in Pitesti, in piata Milea. am uitat ce espressor foloseau., ceva cu nume italian, dar nu din astea cunoscute, dar pentru un espresso dublu, parca am vazut 35 de secunde sau ceva de genul. cica ar folosi si cafea de specialitate, dar nu am stat de vorba, ca eram cu copii dupa mine, iar ala mic era deja obosit.
acum, ca si bautura, cred ca raman fidel la brew, nu stiu daca poti sa scoti in espresso ce pot scoate pe v60, ca si arome si complexitate. poate @Darsidius sau cineva cu decent/bianca stie mai bine. dar e un inceput si asta.[Image: z6QvWMP.jpg]

Incearca espreso si de la Artizan Urban Coffee Shop, e in spatele primariei, e cu mult peste Le Cafe.
ECM Puristika, DF64 SSP MP, DF64V SSP HU.  Aeropress+Timemore C3

Reply
am incercat, mi-a placut mai mult asta. o sa mai trec si pe la artizan.
zp6/v60 

Reply
Tot am vrut sa postez de ceva vreme, fiindca de obicei nu-mi plac lucrurile neterminate, dar se face aproape un an de cand am facut topicul asta si cam de cand beau cafea de specialitate, asa ca, urmeaza cateva lucruri pe care le-am invatat eu in tot timpul asta.
1.espresso:ca sa nu cititi prea mult, din pacate espresso nu m-a prins. dar nu e ca si cum imi displace, am baut si espresso bun, chiar si din cafele din Kenya fara bitter. dar, la finalul zilelei intr-un esspresso foarte bun si un filtru bun, o sa aleg filtru, efectiv ai parte de mai multe lucruri in ceasca. ca sa nu mai vorbim de toate complicatiile care vin cu un espressor.
2.cafea: iau de vreo 7 luni de la roastery29, ei prajesc omni-light. am incercat destule de la noi si aici am ramas. cred ca pe viitor, or sa se ieftineasca si prajitoarele, cum s-a intamplat si cu rasnitele. ceva de genul lui Kaffelogic Nano 7, dar la 500 de euro si poate o sa ma bag si in asa ceva. nu mi s-a schimbat parerea nici despre cafelele macerate, sokate termic, infuzate nici sa nu aud. intr-un fel e trist ca astea au devenit cafele scumpe, iar la noi au inceput sa apara peste tot, cum ar zice americanul: ”it is what it is”. as zice ca imi plac spalatele si in principiu am ajuns sa apreciez si cafelele mai simple, cele de 84-86. ca si preferate ramane etiopia pe primul loc si rwanda pe 2. imbucurator e ca vad din ce in ce mai multe prajitorii, care se deschid.
3.rasnita: prima rasnita a fost timemore c2, care nu este o rasnita rea, insa are limitarile ei, mai ales la cafele mai dificile, efectiv nu ai cum sa scoti mai mult dintr-o etiopie, inca este rasnita mea de rezerva.
x-pro a fost buna inainte sa o anihileze copii, este o rasnita foarte ok si probabil ar fi fost rasnita mea si azi.
zp6, e cea care o folosesc si azi si nu am probleme. efectiv imi face viata mai usoara, nu conteaza ce cafea e, iese buna, nu trebuie sa te gandesti la dial in si chestii de genul. pur si simplu rasnesti si iese cafeaua buna.la toate cafelele si de obicei primesc 4 diferite/ luna, schimb 1 click in sus sau in jos.
4.apa: a ramas Izvorul Minunilor, mie cu Bucovina nu mi-a iesit ceva bun. Are alcalinitatea mai mare, 59, dar asta e, nu am de gand sa imi fac apa mea, nici sa dau destui bani pe pliculete si toate cele, plus ca trebuie sa faci rost si de apa 0 si efectiv nu vreau, mi se pare prea mare bataia de cap pentru un pic de castig. din cate stiu eu si papa Hoff ce folosim apa cu alcalinitate mai mare, restul folosesc cam 30-40.
5.filtre: am incercat si cele normale hario la 100, si cafec abaca si cele medium roast. as spune ca nu conteaza daca ai o rasnita buna. nu stiu nici cu obsesia asta cu sa fie cat mai rapide. mai am vreo 2-3 pachete de normale, dupa care o sa ma gandesc daca trec pe abaca sau raman asa.
6.cantar: cand pasesti in lumea asta a cafelei vezi ca toate-s scumpe. si vroiam sa raman cu cantarul de la lidl de 50 de ron, pe care l-am verificat cu vreo 10 greutati fiindca am lucrat si in metrologie acum ceva vreme. si indica perfect. dar am zis sa-mi iau un cantar timemore, care are si ceas si e mai rapid. alte functii nu folosesc, nu am nevoie de altceva. bateria tine 2 luni sau ceva de genul, in rest nu am ce sa zic despre el.
7.ibric sau kettle: il am pe cel de la timemore de 600ml, electric si care are 1000w. il decalcific la 2-3 luni si merge. pentru incepatori ar fi mai bun un fellow stagg fiindca are restrictia aia de debit si se poate turna foarte incet, dar costa dublu. si cu asta poti turna incet numai ca trebuie sa te prinzi. foarte bun, inca merge.
8.drippere/server/cani: am tot zis ca iau ceva cu ”fund” plat, dar mi-a fost lene. am ramas la v60 cu serverul care a venit la kitul de 100 ron, iar cana a luat nevasta unele generice care-mi plac ca au gura mare.
9.tehnica: tot 4:6, tot 5 turnari. 
10.temperatura apa: intre 92 si 94, de obicei 93 e cea mai intalnita. am mai zis(chiar inainte de influenceri) ca la brew temperatura nu conteaza asa mult si raman la ideea asta.

In principiu cam asta e dupa un an, imi place sa beau cafea buna, parca si ziua e mai frumoasa dupa o cafea ok. Incerc sa-mi limitez bugetul pentru cafea, cu siguranta nu vreau sa iau cafea mai scumpa. Nevasta a ramas cu clever-ul si cu fortuna, cateodata chiar iese o cafea decenta si asa. Alte lucruri nu as vrea sa cumpar, nu am fomo(fear of missing out), defapt nu prea mai sunt ”pasionat” de cafea cum eram la inceput, mai trag cu ochiul sa vad ce mai e nou, ce mai zice unu-altu si cam atat.

si poza cu umilul meu setup:

[Image: HdDqTN4.jpg]
zp6/v60 

Reply
Vara asta am ajuns si eu pe la Fragilistic in Targoviste si la Fluid in Bucuresti.

La Fragilistic am baut un espresso bun, fara bitter, cafea de la Origo. Am luat si filtru si asta nu a fost prea bun, un fel de apa cu un pic de aroma. Am vrut sa cumpar si cafea de la Origo, fiindca sunt printre putinii din tara care nu i-am incercat, dar nu aveau prajeli de filtru.

La Fluid au avut de la Manhattan, ceva Columbia anaeroba sa fi fost(nu sunt genul de om care sa stea la discutii). Dulceata multa, aciditate multicica, un pic si bitter, aroma cam putina, un fel de chestie vaga pe acolo. As spune ca a fost o cafea decenta, cine vrea sa vada cum e un filtru, poate incerca fara probleme. Eu unul prefer cafelele mai ”bold” si cu mai multa aroma si separare, dulcele nu ma intereseaza asa mult.
Ma manca sa iau si espresso, dar deja era cam multa cafea pentru mine, mai ales ca bausem si acasa.
As fi luat si pentru acasa ca sa vad prajelile astea de afara(Manhattan), dar am deja cam multa cafea, plus ca am mai primit si o punga gratis, deci am 1,2 kg, iar eu beau cafea dimineata si foarte rar dupa-masa. 

Nu am scris fiindca nu aveam ce face prin casa, sau fiindca intereseaza pe cineva parerea mea, in principiu nici nu as fi scris, dar stiu ca acum ceva vreme tot zicea cineva ca el nu poate sa faca cafea la filtru ca astia de pe la cafenele. Ehh, uite ca eu cred ca nu numai ca poate sa faca cafea ca ei, eu cred ca poate sa faca cafea mult mai buna acasa.
zp6/v60 

Reply
Revin cu un update despre filtre. De vreo 9-10 luni testez abaca si hario. Am testat si T90, sau cele medium-dark si desi sunt cele mai rapide, nu-mi place cafeaua care iese, prea subtiata, prea cu un gust care aduce aminte de ce ar trebui sa fie.

Iar dintre abaca si hario, am vrut sa aleg dar nu am putut. In principiu abaca par superioare, la cum se aseaza, cum curg, insa imi plac si hario. Pentru cafele dificile, etiopii, rwanda si ce produce mult fines, folosesc abaca. Faza e ca la turnarea a 5-a de exemplu si abaca ajunge sa curga incet, dar la turnarile intermediare e mai rapid decat hario, pe care il folosesc pentru columbii si alte balarii, unde ma ajuta ca nu curge asa repede.
zp6/v60 

Reply
Am testat si eu DAK-milky cake. Dupa parerea mea nu este prea interesanta. Sa incepem cu lucrurile bune.
1.e prajita light
2.orice i-ai face tot o sa fie o cafea usor de extras cu gust de ”condimente” si dulce pe finish. poti sa torni cu ochii inchisi sa torni de sus, de jos, cafeaua o sa-ti iasa decenta
3.nu se simte nici o urma de procesare
Lucruri naspa:
1.unii ar zice ca e infuzata, sunt discutii pe net. dar ea nu ar fi
2.daca esti obisnuit cu agitatie multa, trebuie sa nu faci asta, altfel o sa ai parte de condimente o tona, nu stiu daca am gustat vreodata cardamon, dar e prea mult gustul ala de ”condiment”
3.e destul de banala pentru mine. nu-mi place gustul ala nici sa ma bati si nici nu ma incalzeste ca e dulce. eu sunt aici pentru claritate, iar claritatea la cafeaua asta nu e ceva special:)
4.e scumpa 

Cred ca incep sa inteleg de ce oamenii prefera cafelele de genul, sunt foarte usor de extras si sunt dulci. 
O sa mai revin cu reviewuri cu cafele de afara, deocamdata am zis sa postez ca ma iau cu altele si uit.

[Image: IlAcIw9.jpg]
zp6/v60 

Reply
Lasand deoparte unele aspecte, punctul 3 e oleaca contradictoriu.
Deci nu e infuzata, nu e procesata, dar… daca ai baut vreodata Columbia spalata, clasica, este exact gustul de cafea. Cuminte, clasic, fara cake si alte condimente. [emoji23]
Iar prajirea light nu o face foarte solubila.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
de ce e contradictoriu?
eu am zis doar ca nu se simte procesarea, adica ca e facuta bine fata de altele. ea pe cutie scrie ca e socata termic. iar pe net lumea discuta ca ar fi infuzata.
zp6/v60 

Reply
Pai gustul de Columbia e altul.
Daca simti altceva in cana, aia e procesarea, evident. [emoji23]
Sau infuzarea.

Apropo, daca gustul se pastreaza indiferent de prajire, e clar infuzare. Prajirea determina anumite gusturi in functie de abordare, dar nu poate trece peste infuzie.
Daca pui vanilie la cozonac, gustul ala se simte si daca e necopt sau ars.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
scrie pe cutie man ca e procesata, eu nu am zis niciodata ca nu ar fi, doar am vrut sa zic ceea am si zis: ”nu se simte procesarea”, ca nu se simte, nu simti ferment sau alte chestii dubioase, e ”clean” pe intelesul tuturor.

in alta ordine de idei, sunt si columbii spalate sau naturale care nu se incadreaza in tiparul obisnuit de prune/stafide/fructe uscate, praline, caramel w/e. O sa zic si de alea.

L.E nu stiu ce a pus ala in butoi:)nici altii mai experimentati ca mine nu-si dau seama, deci nu ma complic. In curand o sa avem cafea cu gust de shaorma:)
zp6/v60 

Reply
(10-12-2023, 16:38)bobitad Wrote: L.E nu stiu ce a pus ala in butoi:)nici altii mai experimentati ca mine nu-si dau seama, deci nu ma complic. In curand o sa avem cafea cu gust de shaorma:)
:D :D :D
Să șteargă Liviu LE-ul ăsta să nu inspire cine știe ce procesator local dornic de afirmare :D
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
Cafelele din Columbia sunt cele mai "alterate si tunate" cafele de pe glob, urmate de cele din costa rica si brazilia.
 Columbia este pionier la tehnici preluate din viticultura, daca urmaresti niste media (instagram-fermieri sau Lucia Solis) iti dai seama ca oamenii baga multi bani si testeaza multe la nivel de laborator. ADica e suficient sa cauti pe google ce inseamna wilton benitez pe imagini si vezi ce face cu cafeaua (poze din laborator cu eprubete, cafele in tank de inox cum vezi la vin fermentate sub diversi parametri bine stabiliti etc).

In cafea, sunt multi care spun ca nu sunt cafelele infuzate, adica boabele nu sunt fermentate impreuna cu alte arome adaugate (sirop, fructe uscate, fructe proaspete, esente samd). Defapt nu adauga chestii din astea neaparat, pt mine este suficient sa adauge o anumita cultura de drojdie care va forma un anumit gust intens (gen pink bourbon de la Diego bermudez care are gust de piersica- artificiala). Pt mine asemenea cafele sunt tunate si nu merita banii. E un lot mediocru tunat, deci ma simt fraierit din start ca platest pret de panama geisha pe o cafea tunata, care nu are nici o treaba daca nu ar fi intervenit.

Am acum o costa rica 96h anaerobic washed, care are gust de cocos si scortisoara de iti rupe capu. Pt mine asemenea cafele sunt plictisitoare si merita baute de max 2 ori, dupa care devin grele si proaste. 

Sunt cateva note dominante si suspicioase care vin din cafelele din columbia, dupa ce bei o vreme te prinzi. O nota dominanta este lemongrass, un fel de lime cu note dulcege si oarecum ciudat, ca o leguma verde dulce (o radacinoasa).  Un alt exemplu este o textura si corpolenta lactica, de iaurt inghetat, sau frisca. Asta vine de la spalarea cafelei/cireselor dupa fermentare cu sapa sarata. Asta omoara bacteriile si indeparteaza pulpa mai usor.  Cristopher Feran si Lucia Solis posteaza des tehnici de la ferma, dar mai sunt o gramada. 

Momentan am 12 luni de cand nu mai cumpar Columbia, de baut am baut foarte putine in ultimele 12 luni, nu prajite de mine.

Ah si inca ceva, cafelele cu note de verdeata sunt la moda, nu le suport nici pe alea. Pt ce naiba as vrea o cafea cu gust de ciorba, dafin, coriandru, sau aberatii gen ienupar.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Parca din 2016-2017 au dat drumul la liber la procesari in Columbia. Pana atunci insa era o cafea buna, la pretul corect. Nu iesea in fata, dar calitatea boabelor era foarte buna.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)