Welcome Back Log In Create Account

Moka Pot

(02-11-2019, 21:37)rob8402000 Wrote: M-ar ajuta parerea cuiva ce a detinut ambele tipuri.

Inox.
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Din motive de igiena alimentară, inoxul e de preferat, desi este un f prost conducator termic.
Gaggia Classic 2013, Eureka Mignon Specialita 15BL, Cafflano Kompresso, Aeropress

Reply
(02-11-2019, 21:50)renatoa Wrote: Sincer... scot din aeropress o "tarie" mai buna decat din moka pot... pe limba mea.
Am avut Venus inox, l-am dat.
Mai am unul de aluminiu, care arata asa rau ca nu vad cui i-ar face pofta sa faca o cafea cu el... si a stat in camara in ultimii 5 ani !!! Probabil o sa il fac steamer vreodata...
Asa ca recomandarea mea este sa te diversifici in alta directie.

Multumesc de sfat. Oricum ma diversific si in directia asta chiar daca nu imi va placea. Am aeropress, V60. ibrice, urmeaza moka pot apoi presa franceza. 

Sunt destul de convins ca la un moment dat le voi alinia pe toate intr-o vitrina si ma voi axa doar pe o metoda.

PS  Esspresso nu l-am mentionat intrucat doar saptamana trecuta am baut primul meu esspresso adevarat la Garage Caffe in Timisoara (In Arad nu stiu sa fie vreo cafenea de specialitate in adevartul sens al cuvantului), ceva ce nu am mai baut pana acum intradevar, dar momentan tot ibricul e nr 1 in preferintele mele.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.

Reply
Cum spunea si Levo, inox.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
De ce ar trebui sa fie bun conducator, la un moka pot ? Sau la un boiler la modul general...  Confused
Totul se petrece cu el stand pe foc, vrei sa piarda in aer caldura care vine prin talpa ? Huh
Sa vezi la un ibric de inox ce mult apreciezi ca nu e bun conducator... cand nu pierzi mai mult de 2-3 grade in cele 2 minute de turnare ;)
Atentie la cum preluam argumentari aduse in alte discutii si le plasam in contexte gresite ;)

Reply
Vezi ca și garnitura strica gustul la moka pot. Varianta bună e latex. Personal mi se pare cea mai nepotrivită metodă pentru cafeaua de specialitate.

Sent from my Redmi 4A using Tapatalk
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
Daca tot ai dus vorba de FP... cu ce difera ceva preparat reversed in aeropress de un FP ? In afara de cantitate...
Poti macina si infuza dupa o reteta de FP.
Mai ales daca iti faci singur un filtru mesh, dintr-o sita taiata pe rotund, ca sa faci scurgerea sa fie rapida si fara presiune.
Am experimentat si cu o metoda care nu mai evacuez apasand pistonul, ci il scot pur si simplu... daca filtrul e destul de rar si macinatura grosiera, ca de FP, se curge singura in 15 secunde fara vreo apasare.

Reply
Multimesc tuturor pt sfaturi. Am cumparat un moka pot Kasemi inox de 4 portii de la selgros... 52 ron... Voi reveni cu recenzii legate de cafele.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.

Reply
E greu de controlat temperatura. Asta duce la extractii inegale.
Per ansamblu, sa zic ca au fost pana in 10-15 variante bune din vreo 200 preparate...?
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(14-07-2019, 22:16)bazilul Wrote: a venit kinu phoenix. se schimba situatia cand in maxim 60 de secunde am o cafea rasnita constant. cred ca e mai rapid ca la electrica in cazul meu, ca acolo tot trebuia sa vad daca e rasnita suficient, sa o mai amestec, etc.

am testat-o cu guido guatemala. mi-a placut rezultatul.

sunt curios care ar fi diferenta rezultatului daca as lua profil brew de prajire.
voi ce profil de prajire folositi pentru moka?

La cate ture rasnesti cu Kinu Phoenix pentru moka pot?

Reply
La bani respectivi numai inox nu e,e inox pe afara atat

Reply
Nu vad cum nu poate fi inox si pe dinauntru...  Confused Huh
https://www.emag.ro/preso-cafea-doua-per...D4174KBBM/

Oricum e mai bine decat asta de aluminiu, vandut drept inox, pe o suma de te crucesti cu ce au platit muncitorii de l-au facut...
https://www.emag.ro/espressor-pentru-ara...D4PTTZBBM/

Reply
E tabla inox destul de subtire pe dinafara si sitele... Pe dinauntru e suflat cu ceva ca si teflonul sau grundul se simte putin altfel la mana...nu stiu exact ce si ce rol are. Voi incerca sa postez o poza. Oricum nu e aluminiu. Fabricat in RPC.
L am testat doar cu apa. E ok, nu am simtit mirosuri chimice. In weekendul urmator voi pune si cafea.

Fiind primul meu moka pot nu am vrut ceva scump. Daca imi va placea rezultatul poate voi cauta ceva mai calitativ. Bialetti, cu exceptia modelelui venus, sunt de aluminiu, eventual sita din inox....ce putin pe barshaker.

Nu pot atasa poze. Ceva nu fac bine... Inauntru nu e lucioasa tabla ca pe dinafara dar pare pulverizat ceva intentionat.

Reply
N-are niciun sens sa incerce sa acopere inoxul cu ceva... [emoji3]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(04-11-2019, 20:44)Mihai L Wrote: N-are niciun sens sa incerce sa acopere inoxul cu ceva... [emoji3]

Pacat ca nu pot pune poza. Oricum e ceva chinezarie. Dar nu din aluminiu. ?

Reply
Problema la multe modele ieftine sta in in inchidere,nu se inchid bine si moka pierde presiune astfel procesul incepe la 100°,m avut un fake care a mers foarte bine.

Reply
Am reusit sa pun pozele.
Sper sa se inteleaga

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Poate fi inox satinat.

Reply
(05-11-2019, 00:39)renatoa Wrote: Poate fi inox satinat.

Subscriu.
Nici eu nu văd de ce ar acoperi suplimentar stratul de inox cu „altceva”....
Lelit PL81T+Ascaso Precision Competition Filter+tamper Lelit PL100+nivelator Lelit PL121, Baratza Sette 270 [b]Wi [/b]și Ascaso iSteel I1+Bialetti Fiametta

Reply
Ma uitai acum la ibric... pe interior e oglinda, pe lateral o vopsea sau acoperire galvanica, pe fund e satinat.
Invers ca mai sus, deci se poate.

Reply
Am văzut o replica de bialetti Venus de 4 sau 6 cesti destul de solida la pepco cu 30 de lei. Mai este și presa franceză cu 15 lei, recipientul este din sticla, deci cine este interesat poate sa arunce o privire :)
Bianca V2, DF64 SSP cast, 078 sculptor,  Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60

Reply
(09-11-2019, 22:02)Tiranator Wrote: Am văzut o replica de bialetti Venus de 4 sau 6 cesti destul de solida la pepco cu 30 de lei. Mai este și presa franceză cu 15 lei, recipientul este din sticla, deci cine este interesat poate sa arunce o privire :)
Presa franceza nu-ti recomand,la replica bialetti nu stiu de ea dar prea franceza avand pistonul din plastic prost dupa un timp lasa gust in cafea

Reply
Revin cu primele experiente moka pot.

Am facut trei extractii: una cu o columbia guido prajita la sfarsitul lui septembrie profil esspresso, o guatemala goro prajita recent profil filtru si o alta cu guatemala goro prajita profil esspresso ambele tot de la guido. Toate trei rasnite la trei ture cu kinu phoenix si preparate in acelasi mod: pus apa la fiert in cilindrul de jos pana la valva aprox 210-220 ml, umplut cosul cu cafea fara a presa doar nivelat cu coada de la lingura aprox 15-16 gr boaba, cand a inceput sa fiarba apa am montat ansamblul si am dat focul atat cat sa nu ajunga flacara pe lateral. La prima bolboroseala luat de pe foc si turnat in cana.

Mentionez ca din cantitatea de apa pusa cam 50 ml raman in aparat. Dar problema a mai fost discutata mai sus.

Rezultate: intre columbia mai veche si guatemala ambele prajite profil esspresso nu au fost diferente notabile. Au fost ok echilibru intre aciditate si amarui... Gust destul de ok.

Cu guatemala profil filtru... Asa cum era de asteptat a iesit subextrasa prea acida, dar se simtea si gustul amarui. Nu mi a placut.

La acest grad de macinare am impresia ca nu se extrage prea uniform. La inceput curge negru apoi catre final parca curge doar apa. Voi incerca sa macin mai fin spre zona espresso, asa cum e si recomandat dealtfel, voi merge pe doua ture la kinu phoenix.

Cafelele nu erau etiopia ci honduras yolanda... Guido... Scuze.

Reply
Eu la Kinu Phoenix merg cam pe la 2.1 - 2.2 si iese f ok pe moka pot de 2 cesti (14-15g in, cam 50ml out), dar e vb de Bialettti Brikka
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
brikka e alceva dezvolta presiune mai mare,mie odata mi-a functionat venus ca brikka,am tampat usor in funel s-a format un puc iar la presiunea de 1,1,5 bari in 2 secunde sa umplut partea de sus

Reply
Cand luati dupa foc? Din ce am experimentat robusta suporta mai bine temperaturi inalte iar la arabica de preferat sa o iau inainte de a aparea bulele

Reply
Pentru operatia asta, bun ar fi un termometru "de grup" ... :D

Reply
Buna ziua. Am revenit cu ceva detalii.
Adaug cam 150 ml de apa, si scot 70 ml de cafea si mai raman 50-60 ml de apa in rezervor, si trebuie sa las moka-ul pe foc cel putin 2-3 minute.
Daca opresc focul in momentul in care incepe sa curga cafeaua, cum faceam la cel de aluminiu, scot 30ml de cafea si 100-110 ml de apa raman in rezervor.
In alta ordine de idei, cum as putea sa curat aluminiul, in caz ca vreau sa ma intorc la mokapot-ul cel veche, din aluminiu?
Lelit Grace PL81T + Fiorenzato T80 (in trecut - Nemox Caffe dell'Opera, Lelit PL41TEM + Macap M2D, Bialetti Brikka)

Reply
La inox nu opresti focul,eu dau ochiul mic la maxim cat sa nu depaseasca vasul si il iau cand creste presiunea,din 100ml am cam 70 in ceasca
O astfel de problema am avut-o la 3 modele ieftine,cel mai probabil nu se inchideau bine si pe undeva pierdeau presiune,la 110 ml aveam 30

Reply
Nu e foarte relevant daca nu avem toate datele...  Confused
Daca din cei 110 ml din care mai ramaneau 30 nu mai ramanea nimic in "oala", atunci posibil sa fie pierdere de presiune, dar si asa, ar fi fost foarte vizibila, prin orice loc pe unde iese abur din canile astea, ajuns afara se condenseaza instant, se prelinge pe metalul fierbinte si sfaraie si lasa urma de minerale foarte vizibila.
Daca de fapt nu se pierdea nimic, ci pur si simplu lichidul ramanea in interior, e posibil sa fi fost o sita proasta, care se infunda la primele picaturi de apa contact cu cafeaua. sau macinatura neadaptata la sita.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)