Welcome Back Log In Create Account

Moka Pot

Mersi de info, stiu ce face brikka,am unul acasa-model mai vechi, e f ok fata de cel clasic, ma intrebam doar ce aduce noul model diferit.
Imi dau seama ca e fix acelasi principiu, dar ma intrebam la partea de gust si repetabilitate daca e mai ok.
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
Acelasi lucru ca si versiunea veche,am cautat informatii inainte sa aleg venus,noua versiune rezolva problema supapei.
eu folosesc apa rece,cu apa calda timpul e mult prea scurt

Reply
(14-10-2019, 09:34)dragos.stoian Wrote: Mersi de info, stiu ce face brikka,am unul acasa-model mai vechi, e f ok fata de cel clasic, ma intrebam doar ce aduce noul model diferit.
Imi dau seama ca e fix acelasi principiu, dar ma intrebam la partea de gust si repetabilitate daca e mai ok.

Cred ca este un pic "mai de calitate", insa problema e cu stocul la producator... e inexistent.. Avem ultimele bucati in stoc, si cam atat pentru 1-2 luni.
--Only God Can Judge Me--

Reply
(14-10-2019, 17:13)MyR Wrote:
(14-10-2019, 09:34)dragos.stoian Wrote: Mersi de info, stiu ce face brikka,am unul acasa-model mai vechi, e f ok fata de cel clasic, ma intrebam doar ce aduce noul model diferit.

Cred ca este un pic "mai de calitate", insa problema e cu stocul la producator... e inexistent.. Avem ultimele bucati in stoc, si cam atat pentru 1-2 luni.
Surprinzator tot de la voi am luat,dar venus,pret imbatabil 92 de lei

Reply
Salutare! Mitul spune că nu ai voie să cureți moka pot-ul din aluminiu cu detergent de vase sau alte substanțe abrazive. L-am spălat doar cu apa caldă și la asta s-a ajuns într-o scurtă perioadă de timp. Oare cu ce l-aș putea curata? [Image: BxzCcLX.jpg][Image: rGWqgM3.jpg][Image: Nhr2UGc.jpg]
Bianca V2, DF64 SSP cast, 078 sculptor,  Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60

Reply
(19-10-2019, 10:16)Tiranator Wrote: Mitul spune că nu ai voie să cureți moka pot-ul din aluminiu cu detergent de vase sau alte substanțe abrazive

... Nu este un mit ... este chiar un adevar , ptr, ca oxidul de aluminiu "apara " metalul de coroziune si implicit de interactiunea cu alte elemente ... inclusiv cafeaua.
    Daca al speli intensiv , astfel incat sa curetzi si oxidul ... trebuie sa asteptzi un timp , sa se formeze un nou strat de oxid la suprafatza metalului , k sa poti iar sa te folosesti de el in sigurantza ... altfel , vei inghitzi odata cu cafeaua si oxid de aluminiu in formare ... Dodgy ... ( sper ca nu doresti sa-ti faci prieten Alzheimer -ul  ... :D ... )

E suficienta spalarea lui doar cu apa calda , insa fara a fi frecat ... ( parerea mea ! ).
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Și cum pot îndepărta depunerile din recipientul de apă, simt că parcă afectează gustul cafelei
Bianca V2, DF64 SSP cast, 078 sculptor,  Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60

Reply
(19-10-2019, 15:28)Tiranator Wrote: Și cum pot îndepărta depunerile din recipientul de apă, simt că parcă afectează gustul cafelei

... Cu apa calda si putzin sapun de maini ( ... sau sapun de casa ) si cu un dop de pluta ( eventual  de la o sticla folosita ) frecat usor , punctual pe depuneri ... insa , fara insistentze prea mari ... ( spor ! )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Mersi de sfat!

Reply
Sare de lamaie nu merge pe aluminiu ?  Confused Huh

Reply
... Nope ' ...  reactioneaza cu hidroxidul de aluminiu si rezulta citrat de aluminiu si apa ... care , citrat de aluminiu daca este ingerat , este toxic ( neurotoxic ) si creeaza probleme ale tubului digestiv si chiar forme de cancer ...

C6H8O7 + Al(OH)3 = C6H5AlO7 + 3H2O          ... sper sa nu fi gresit ... :D ...

Reply
Levo ne sperii, după ce ca e posibil sa iti explodeze moka potul daca e stricata valva,mai devine si otrăvitor in combinatie cu lucruri banale din bucătărie.
Stii cum făceau in Fight Club bmbe din produse de curățat :-D
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)

Reply
Soluția este moka pot-ul de inox.
Gaggia Classic 2013, Eureka Mignon Specialita 15BL, Cafflano Kompresso, Aeropress

Reply
Da, pacat ca nu exista Brikka din inox, palaria aia care face pseudocrema s-o fi pus si pe inox, face gustul mai intens si aspectul ceva mai fain

Reply
Buenos dias comunitate. As avea nevoie de un sfat.
Mi-am luat recent un Moka Pot de inox. Forever Splendy 6 cesti. Problema este ca, indiferent ce as face, imi ramane apa in recipient. Inainte am avut un Bialetti de aluminiu de 9 cesti, la care nu se intampla lucrul acesta. Nu am schimbat furnizorul de cafea de 6 ani, si cand o comand, ii rog sa mi-o macine pentru Moka. Nu stiu ce sa mai fac, dar nu m-as intoarce la aluminiu.
Lelit Grace PL81T + Fiorenzato T80 (in trecut - Nemox Caffe dell'Opera, Lelit PL41TEM + Macap M2D, Bialetti Brikka)

Reply
Probabil tubul de la palnie nu iti ajunge pana pe fund, altfel nu vad cum ai putea sa nu mai apa DE-LOC...  Confused
Chiar si daca ar fi prelucrat la marea arta, si ar mai ramane 0.5mm pana la fund, apa finala nu are cum sa mai urce, odata ce stutzul a tras aer... decat ca vapori, ceeace nu ii face bine cafelei, oricum la primul semn de bolborosire trebuie sa iei vasul de pe foc.
Parerea mea e ca e normal sa ramana apa...

Reply
@vallyb si la Bialetti din inox se intampla acelasi lucru.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
(25-10-2019, 10:44)vallyb Wrote: Buenos dias comunitate. As avea nevoie de un sfat.
Mi-am luat recent un Moka Pot de inox. Forever Splendy 6 cesti. Problema este ca, indiferent ce as face, imi ramane apa in recipient. Inainte am avut un Bialetti de aluminiu de 9 cesti, la care nu se intampla lucrul acesta. Nu am schimbat furnizorul de cafea de 6 ani, si cand o comand, ii rog sa mi-o macine pentru Moka. Nu stiu ce sa mai fac, dar nu m-as intoarce la aluminiu.

La Brikka (bialetti din Al) chiar zice ca e normal sa ramana apa

Reply
Poate ajuta pe cineva:

https://www.maxicoffee.com/vente-privee-...-2019.html

Reply
Este normal sa ramana apa,la inox se poate spala si cu detergent iar referitor la sare de lamaie,se recomanda curatarea cu ea,cel putin asa spune prospectul,la cel din aluminiu dupa spalare uscare il poti sterge cu prosopul de bucatarie

Reply
@vallyb: Confirm că și la Bialetti Venus de 6 cești rămâne un pic de apă în rezervor la finalul extracției.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
Cam scump dar pare interesant:
https://www.kickstarter.com/projects/wil...p-espresso
https://9barista.com/
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
Pare genial.. imi place mult ideea de stovetop care sa produca 9bar si sa nu arda cafeaua, totusi 300 lire e f mult, poti sa iei Flair mai ieftin, doar ca acest moka pot ar fi mult mai usor de folosit

Reply
Foarte scump, într-adevăr!

Reply
Pare un instrument foarte fain. Drumul din "boiler" pana la puc e foarte scurt la 9barista, nu se pierde caldura, cel mai probabil calitatea espresso-ului e foarte ridicata. Ce nu inteleg e cum e impiedicat pucul de cafea sa se ridice/strice sub presiunea apei.

Cand faci chestia asta, ai sanse mari sa strici pucul: "Turn the portafilter upside down, and lock into place on the top of the machine"
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Arată foarte bine, cam mare prețul, de acești bani îți cumperi cafelat robot. Teoretic moka pot-ul e o varianta mai ieftina de făcut cafea...300 de lire...

Reply
Da, dar ei pretind ca e o calitate mult peste moka pot. Avantajul e clar ușurința, dar ma intreb cat de usor e de curatat cu traseele alea intortocheate ale apei:)

Reply
Sa nu fie bari presurizati, ca la prismo...  Huh
Ca sa scoti 9 bari din aburi, ar trebui sa aiba 180 grade... nu zic ca nu-i posibil, dar...  Confused
Nu mai zic de racit apa aia de la 100 la 93, si care e impinsa din spate de abur la 180 !
Asta mai adauga la complexitate si un sistem de siguranta care sa impiedice sa iasa aburul ala daca se termina apa, va dati seama ce prapad ar face...

Reply
Intrucat imi place diversitatea m-am hotarat sa imi cumpar si un moka pot. Singura dilema este materialul din care este confectionat. Am citit intreaga sectiune dedicata moka pot-ului si tot nu m-am lamurit: este diferenta de gust intre cafeaua preparata la moka pot din aluminiu fata de inox?

Am observat ca aproape toate modelele cu baza hexagonala (sau octagonala..nu le-am numarat) sunt facute din aluminiu. Doar cele cu baza rotunda (gen bialleti venus) sunt din inox sau otel.

Prin alte parti citeam ca cele din aluminiu dau gust de metal, cineva scria ca doar daca nu e bine curatat.

M-ar ajuta parerea cuiva ce a detinut ambele tipuri.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.

Reply
Sincer... scot din aeropress o "tarie" mai buna decat din moka pot... pe limba mea.
Am avut Venus inox, l-am dat.
Mai am unul de aluminiu, care arata asa rau ca nu vad cui i-ar face pofta sa faca o cafea cu el... si a stat in camara in ultimii 5 ani !!! Probabil o sa il fac steamer vreodata...
Asa ca recomandarea mea este sa te diversifici in alta directie.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)