(15-08-2021, 16:02)distrugatorul Wrote: De ce iti bati tu capul atat cu el si nu il duci la service? Mie mi se pare de neam prost ca nu ti-au dat un produs sigilat. Pt produsul de la raft reducere consustenta ca a stat la raft.
Din pacate comerciantii autohtoni se fac ca nu observa diferenta intre nou si resigilat iar cumparatorul nu stie.
Postare dupa postare (349 deja) raspandesti cu pasiune mult hate. Compara stilul lui @
Dan_R de a raspunde cu ultmile tale postari aici. Cu ce ii ajuta hate-ul acesta offtopic pe userii care vor citi mai tarziu si isi pun intrebari asemanatoare? Daca scopul este sa ne descarcam nervii in forum atunci locul ales este gresit cu siguranta.
Nu cred ca exista cazul ca espressomanii sa fie pacaliti astfel de catre niciun importator cunoscut in forum. @
motanel_pufos a cumparat cel mai probabil un exemplar returnat (stiu ca Mihai_L mi-a spus de existenta unuia in showroom), la un pret mai MIC decat cel de lista. A fost alegerea lui sa economiseasca niste bani, asa cum poti cumpara televizoare retur de la emag cu un pret mai mic. Si mai probabil colegul nostru nu stia de reducerile de pe Espressoman caci altfel la aproximatv acel pret si-ar fi cumparat unul nou nout cu formularul nostru. Apoi banuiesc ca a aflat de forum si a inceput aventura prepararii unui espresso.
Din ce am citit mai sus in postarile lui @
motanel_pufos e vorba doar de intelgerea modului de fuctionare a espressorului. Acea resetare as fi recomandat-o si eu ca sa pleci de la lucruri concrete si poate o decalcifiere ca sa nu fie calcar pe undeva pe senzor dar banuiesc ca a fost facuta sau nu e nevoie daca a fost returant rapid de catre primul posesor.
De aici inainte se pot trage concluzii doar daca ai un dispozitiv profesional SCACE si masori cu el exact. Altfel, a pune termometrul propriu in ceasca sau sub grup sau in alte parti nu cred ca poate prezenta o relevanta stiintifica sau comparativa, mai ales ca fiecare termometru masoara in legea lui. Am vazut asta si pe cele cu infrarosu care imi aratau pe orice parte a corpului copilului ca are 38 temperatura dar cel intrarectal era pe 39 virgula...
Ce se poate observa in comun este acea apa involburata (flash boil) si ii poti pune pe cei de la service sa iti transmita un filmulet, daca zici ca ai plecat in vacanta. Daca la 100 si ceva pe PID ai apa involburata, iti faci griji degeaba. Tu probabil compari espressorul vechi ce avea thermoblock si functiona la temperaturi haotic de mari si haotic de variabile cu unul cu boiler de 250ml. Exista si thermoblock-uri mai bune dar trebuie sa te informezi.
Spun toate astea si pt ca din experienta topicului nu imi aduc aminte de cazuri de TEM-uri care sa nu incalzeasca apa cum trebuie. Au fost niste chestii de genul pe primele editii de PL81/PL91 dar s-au corectat imediat software caci era vorba de un nou tip de PID.
Mai multe observatii despre temperatura lui TEM gasesti in acest topic -
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...ura-pe-PID
Concentreaza-te pe rasnita in primul rand, acolo ai o mare buba cu acel model care numai de espresso nu este. Cafeaua proaspat prajita este de asemenea obligatorie.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper