Pe maxim in nici un caz, 270 grade este maximul daca il tii foarte aproape de boabe, 1-2 cm.
Fluxul de aer nu are de ce sa fie mare, treapta I zic ca e ok.
Poti face un suport de termometru simplu cu o sarma de aprox 1mm, mai moale, spiralata in jurul tijei termometrului, si fixata de carcasa cumva.
Daca nu ai deja termometru, ia din start unul cu sonda pe fir si il lasi pe fundul cuvei.
Genul acesta, are si ceas, deci ai doua afisaje intr-un singur aparat
https://www.olx.ro/oferta/termometru-dig...92a68f707e
Temperaturile din acel profil sunt corecte, dar trebuie interpretate ca temperaturi in boabe
la sfarsitul intervalului mentionat, adica la 4 minute sa ai 150 grade
in boabe.
Pentru ca asta sa se intample, pistolul trebuie sa sufle cam cu 30-50 grade mai mult la inceput, iar pe final diferenta se reduce chiar pana la 10 grade, atat cat sa ai o crestere foarte mica in timpul FC.
Deci incepi cu 150 grade in pistol si vezi daca dupa un minut ai 100-120 grade in cuva, apoi cresti la 180 grade si vezi daca si in cuva temperatura creste cam cu 15-20 grade pe minut, astfel incat sa ajungi la 150 grade in 3-4 minute.
Nici un timp nu e critic, asa ca fara panica
Dupa ce ai trecut de 150 grade in cuva, cresti in pistol cu 10-12 grade pe minut, iar de la 190 grade poti scadea la 5-8 grade pe minut.
Daca ai FC pana in minutul 10 esti fericit
Noteaza temperatura de FC, ca sa stii la prajirile ulterioare cand sa fi pregatit.
Dupa FC mai cresti cu 3-4 grade pe minut si dupa 2-3 poti scoate pentru o prajire light-medium.
Profilul Schlman de care se vorbeste il poti vedea
aici, daca prajirea va evolua intre cele doua linii, se zice ca ai realizat o prajire generic corecta, de aici incepe goana dupa "floricele pe campii"