(01-11-2021, 17:07)Blackmamba Wrote: Salut,
S-a tot discutat pe aici despre procedura de decalcifiere.
A facut cineva partea asta poate sa dea mai multe detalii despre ce implica?
Salut, tot dezactivata ai mesageria privata si nu poti primi mesaje, asa ca iti scriu aici.
Am fost in vara cu el la Silmar pentru ca iesea din garantie si le-am solicitat o verificare completa, gandindu-ma ca daca vor gasi ceva in neregula si voi putea schimba ceva pe garantie poate scutesc niste bani. Nu a fost cazul - am platit tot ce au facut :). Ca si reparatie necesara pe care le-am si semnalat-o - trebuia schimbata garnitura de la teava de abur. Am lasat aparatul la ei, l-au verificat si m-au sunat: schimba garnitura de la abur, trebuie facuta decalcifiere, pot schimba si garnitura de la grup - cost total aprox 330 lei. Am fost de acord, m-au sunat in cateva zile sa ma duc sa-l iau ca-i gata. L-am luat, nu le-am cerut sa-mi "demonstreze" ca au facut ceea ce scria in deviz (cum ar fi putut face asta?), am platit, am plecat. Ajuns acasa:
1. Garnitura de abur era schimbata - nu mai curgea si se simtea la mana cand miscai teava ca este altceva, mergea mai greu.
2. Decalcifierea probabil ca fusese facuta, zona din spatele portafiltrului era patata, ca si zona in care intra si se fixeaza buza portafiltrului; am facut greseala sa incerc sa curat cu pasta CIF - BIG MISTAKE! Sa nu faci asta ca se zgarie inoxul si basta! Am vorbit cu cineva despre decalcifiere si mi-a zis ca o puteam face si eu acasa cu sare de lamaie, nu mai retin exact procedura insa vreau sa-l intreb din nou si sa-mi iau notite cum trebuie procedat, si te anunt. NOTA BENE: in decurs de 2 ani am pus 2 maxim 3 sticle de Borsec la 2 litri - am inteles ca este suficient pentru a se forma depuneri de calcar. In rest am folosit doar Bucovina la 2 litri - NU LA BIDON DE 5l, insa cei 6 litri de Borsec au facut necesara decalcifierea. M-am uitat si eu pe etichetele celor doua tipuri de apa plata si diferenta este foarte mare ca si continut de Ca.
3. Garnitura de la grup am dubii ca a fost schimbata, deoarece portafiltrul se fixa in aceeasi pozitie ca si inainte de vizita la service, si anume trecea de lacat, "perpendicular pe fata aparatului", deci ori nu au schimbat-o, ori au pus alta ... uzata? Glumesc, probabil ca nu au schimbat-o. La o garnitura noua ar fi trebuit sa ajunga greu coada portafiltrului in dreptul lacatului de pe grup, ca atunci cand aparatul era nou, nicidecum sa il depaseasca. Dar deja eram cu el acasa si asta e. Oricum, nu imi dau seama cum s-ar fi putut proba acest aspect.
In concluzie, daca aparatul functioneaza OK si nu are nici o defectiune nu cred ca ai de ce sa-l duci la Silmar. Daca stii ca ai folosit si alta apa decat Bucovina la 2 litri, probabil ca are nevoie de decalcifiere si ar trebui dus la ei. Eu ma voi mai interesa de alt service, din cate stiu acum doua luni era singurul autorizat pe Bucuresti, dar na! Poate cine stie ... Citeam pe forum ca un alt coleg a avut probleme cu o rasnita PL72 (asa am si eu) dusa la ei, si au avut o atitudine nu tocmai profesionista ... In fine!
Bafta, si daca te mai pot ajuta cu ceva, te rog sa-mi spui.