25-09-2020, 12:02
Eu am primit tamper rosu cu v.02, dar poti intreba importatorul acest aspect.
|
Lelit PL 92 T Elizabeth
|
(25-09-2020, 11:58)svoiQ Wrote: Salutare!
După foarte mult research, am ajuns la concluzia că Elizabeth este ceea ce ne dorim - încercarea e să devină și soția o espressomană, nu doar să savureze cafeaua. :D
Am o întrebare, totuși: îmi poate spune cineva care este tamper-ul care vine în pachetul la 5500RON? Mă interesează dacă este cel roșu sau dacă se poate opta pentru cel din lemn bicolor.
Alternativa ar fi să comand fără tamper și să achiziționez separat unul tot de 58.4 (sau 58.5 - dacă încape), din lemn de culoare asemănătoare blatului din bucătărie, loc unde va sta espressorul. :D
(25-09-2020, 12:07)iani Wrote:Nunu, sigur o să îmi iau și un nivelator adecvat. Merci de sfat!(25-09-2020, 11:58)svoiQ Wrote: Salutare!
După foarte mult research, am ajuns la concluzia că Elizabeth este ceea ce ne dorim - încercarea e să devină și soția o espressomană, nu doar să savureze cafeaua. :D
Am o întrebare, totuși: îmi poate spune cineva care este tamper-ul care vine în pachetul la 5500RON? Mă interesează dacă este cel roșu sau dacă se poate opta pentru cel din lemn bicolor.
Alternativa ar fi să comand fără tamper și să achiziționez separat unul tot de 58.4 (sau 58.5 - dacă încape), din lemn de culoare asemănătoare blatului din bucătărie, loc unde va sta espressorul. :D
Excelenta alegere, eu sunt foarte incantat.
In decembrie cand mi-a sosit comanda a venit cu tamper-ul rosu Lelit.
Daca vrei sa iti achizitionezi si nivelator atunci iti recomand unul pe 58.5 cu cel de 58 ramane cafea pe peretii filtrului. Si nu vrem sa lovim portafiltrul, sau vrem asta?
(25-09-2020, 13:21)Vlad80 Wrote: Salutare svoiQ! Bine ai venit in aceasta comunitate si felicitari pentru alegereMulțumesc de info!
Tamperul pe care eu l-am primit la ELizabeth (v2) e cel rosu. Nu stiu daca poate fi ales altul - acest aspect poate fi discutat cu cei de la Silmar2000. Cu siguranta daca au si alte variante, se rezolva.
Toate cele bune!
(25-09-2020, 13:28)Lyvyoo Wrote: Tamperul cadou pentru espressomani este cel de precizie, original. Cel de lemn bicolor stiu ca era mult mai scump, spre 350-400 lei, nu stiu de ce exact...Da, mă uitam și eu în oferta de accesorii care este atașată formularului de comandă și am observat că e mai scump. Îmi poți explica, te rog, ce înseamnă că e de precizie? Faptul că are 58.35mm diametru? Oare mânerul e detașabil? Poate reușesc să-l schimb cu altul, tot de lemn, dar nu roșu. Cel roșu mi se pare că ar arăta ca nuca-n perete în bucătărie. :)))
(30-09-2020, 22:43)iani Wrote: Ai montat si filtrul in rezervorul de apa? Daca da sa nu fi uitat sa il scufunzi in prealabil in apa si apoi sa il cuplezi.Nu l-am montat (l-am desfăcut doar să citesc instrucțiunile), apa (de la robinet) e moale, dar, ca extra măsură, folosesc doar apă filtrată de o cană Britta.
(30-09-2020, 22:46)Lyvyoo Wrote: Nu pare treaba de resetare, cred si eu ca trebuie sa investighezi cum ai asezat rezervorul si filtrul. Incearca si fara filtru.Rezervorul e pus corect în poziție, recunoaște că este apă în rezervor. Filtru nu am montat încă, deci e exclus să fie de la aia.
Si in orice caz, in afara de demo, lasa-l 20min la incalzit inainte de a face prima cafea, dar banuiesc ca e subinteles.
(30-09-2020, 22:46)RaduNim Wrote: Îți recomand sa nu il mai bagi in priză pana nu afli care e problema. E foarte posibil sa nu ai apă in boilerul de brew, altfel nu vad de ce nu ar curgeMai târziu sun la service, poate mă ajută ei... sper doar să nu trebuiască să-l trimit și să aștept.

(14-10-2020, 16:30)TVTVTV Wrote: Salut! Poate e ușor tardiv răspunsul, dar ce văd eu acolo arată a apă care fierbe. Lasă PID-ul ceva mai jos și vezi dacă mai face.
(16-10-2020, 14:53)svoiQ Wrote: Ca și un update, am fost cu aparatul în service și a fost defect de fabricație [...]
(06-11-2020, 18:19)Leo777 Wrote: Salut, welcome to the club!Eu pun 18gr in sita dubla; acum folosesc IMS, dar si in cea originala tot atat puneam.
(01-12-2020, 10:48)mihailuican Wrote: Credeti ca rasnita actuala (Rancilio Rocky, din semnatura) face fata macar o perioada?
Cu stima pentru colegii forumisti.
(02-12-2020, 15:12)dev Wrote: Daca fara portfiltru apa curge normal din grup, e o problema cu gradul de rasnire sau cu cantitatea de cafea din sita.
Poti scadea 1g din doza iar daca nu se schimba mare lucru trebuie sa macini mai grosier.
m-a ajutat foarte mult tot ce e scris pe aici, atat in alegerea aparaturii, cat si in tehnici de preparare. Multumesc tuturor.