@
LUCIAN.C
Cred ca în cazul tău, problema este (dacă se poate vorbi despre problema doarece de gustibus...) ca ai gustul format de la cafele comerciale și ai avut aspectari nerealiste de la cafea de specialitate.
In general, cafele menționate de tine, sunt cafele foarte prăjite di cu materia prima de calitate slaba. Cu acel nivel de prăjire, caracteristicile specifice ale materie prime este omogenizat. Exista acel gust puternic amaruie de cafea pe care cu toți o cunoaștem. Eventual gust de fruct și flori vine prin adaosori, care nimic adaugă la valoare cafelei.
Sa fiu clar: nu este nimic greșit în a consuma cafea comerciala. În italia se consuma la greu și suntem cu toți fericiți.
Cafea de specialitate, însă, cere o materia prima de calitate, cu trasabilitate și o prăjire complet diferit de cafea comerciala. Gustul pe care o obții este destul de diferit, și, foarte probabil, neplăcut dacă ești obișnuit cu cafea comerciala (sau sa nu vb de italiana).
Primul gustul pe care o vei simți la o cafea de specialitate pregătită ca la carte este aciditate (care mult o confunde cu acreala). Este cum dacă ai pus zeama de lămâie în cafea. Următorul, dacă folosești cafele naturale, este fermentatul. Gustul de fructat / floral este mult mai greu de detectat, fiind nevoie de antrenament.
Din acest motiv eu recomand tuturor, înainte sa își cumpere un echipament scump, sa încearcă cafele de la cafenele de specialitate pt a înțelege dacă asta își doresc. Știu ca nu ești din București și nu știu dacă unde ești găsești asa ceva, dar îți recomand să încerci.
Daca tot nu te împaci cu cafea de specialitate, atunci, sa nu vinzi aparatul, poți sa iei un Lavazza / Kimbo / Segafredo boabe și sa folosești echipamentul pe care o ai (uitate în secțiune de miscele italiene pt inspirație).
Ps. Cred ca deja ai peste 10 postari și poți sa pui anunțul pe bursa forumului, dacă dorești