Welcome Back Log In Create Account

La Pavoni Europicolla - Zen in espresso

Eu nu sunt necăjit deloc :D. Ba chiar sunt foarte mulțumit de duza nouă. Mi-a dat ocazia să învăț niște lucruri și am și cu ce face spumă de lapte.

VladP - mulțumesc pentru link (ocazie cu care mă și întreb dacă or fi 25 de La Pavoni-uri la noi).
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Oare duza asta nu merge? http://www.mag-pro.ro/romanian/l5048748.html
La Pavoni Professional (Pre-Millenium), Macap M5 and Dienes Moka

Reply
Multumesc Gabi, mi-ai inseninat ziua cu site-ul asta ! Ia uite ce am gasit... :D

http://www.mag-pro.ro/romanian/802104.html

Vedeti ca au si portafiltre la 125 lei... poate sunt modelul bun sa le strunjiti baza si sa le faceti blind/naked

Reply
Eee.. Te-ai scos! Si totuși, duza oare merge?

Reply
Singura variabila neclara si care poate influenta pare diametrul gaurii... :s

Nu vrei sa astepti sa gauresc una, sa vedem ce iese ?
Iti pot face cadou una cu gaura de 1.5mm :)

Intrebare pentru cei care au masina completa, de la mama ei...

Acest grilaj

este gandit sa stea pe talpa de tabla singur, sau nu are stabilitate fara aceasta tavita :

Mai pe scurt, pentru o talpa cheala pot lua doar grilajul sau trebuie si tavitza ?

Reply
Al meu a venit "de la mama lui" cu ambele.
Millenium edition daca are vreo importanta.
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
Nu are stabilitate fără tăviță.. Plus ca nu prea face bine apa căzută direct pe baza...

Reply
Cele vechi nu au farfuria aia de sub.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Primele modele aveau baza dreapta. Fără tăviță, fără grilaj. Al meu a fost folosit fără si a apărut rugina in unele locuri.

(02-03-2016, 12:19)renatoa Wrote: Singura variabila neclara si care poate influenta pare diametrul gaurii... :s

Nu vrei sa astepti sa gauresc una, sa vedem ce iese ?
Iti pot face cadou una cu gaura de 1.5mm :)

Intrebare pentru cei care au masina completa, de la mama ei...

Acest grilaj

este gandit sa stea pe talpa de tabla singur, sau nu are stabilitate fara aceasta tavita :

Mai pe scurt, pentru o talpa cheala pot lua doar grilajul sau trebuie si tavitza ?

Pe mine ma intereseaza dacă se potrivește filetul pe brat. Ca gaura sigur e ok in diametru dacă se folosește pe Elektra.

Reply
Sincer eu nu recomand solutia piulitelor cu cap infundat sau a duzelor cu format asemanator intrucat nu sunt netede si ajung sa puna probleme la curatare. Santurile si muchiile se acopera cu lapte ars dupa o vreme si arata oribil. Le poti curata dar te chinui si nu merita.
Eu am avut ceva asemanator si am renuntat repede la solutia respectiva. Ce a gasit @rdumitrescu mi se pare cea mai ok solutie.

Reply
(02-03-2016, 12:28)adiszep Wrote: Al meu a venit "de la mama lui" cu ambele.

(02-03-2016, 12:29)hordeagabriel Wrote: Nu are stabilitate fără tăviță.. Plus ca nu prea face bine apa căzută direct pe baza...

(02-03-2016, 12:32)rdumitrescu Wrote: Cele vechi nu au farfuria aia de sub.

(02-03-2016, 12:38)hordeagabriel Wrote: Primele modele aveau baza dreapta. Fără tăviță, fără grilaj. Al meu a fost folosit fără si a apărut rugina in unele locuri.

pre millennium aici, deci FARA tavita ?  Huh

(02-03-2016, 12:38)hordeagabriel Wrote: Pe mine ma intereseaza dacă se potrivește filetul pe brat. Ca gaura sigur e ok in diametru dacă se folosește pe Elektra.

Am testat acum, M6 toata ziua, vezi attach

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Dacă baza are o adancitura e concepută sa fie folosită cu tăviță. Si eu am tot premilenium si am cumpărat tavita si grilajul pentru ca posesorul anterior le pierduse.

Reply
(02-03-2016, 11:18)renatoa Wrote: Vedeti ca au si portafiltre la 125 lei... poate sunt modelul bun sa le strunjiti baza si sa le faceti blind/naked

Saaau, la 93 de lei :P http://www.piese-horeca.ro/cupa-portafil...sor-pavoni

Mai trebuie luat arc pentru coșuleț, dar oricum, prețul nu e rău.

Reply
Asta merge pe Premilenium sau pe Milenium?

Cred totuși ca este pentru modelele mari nu pentru lever...

Reply
61mm interior e cam mare. Si pozitia urechilor si sensul de blocare(pare invers fata de europiccola) ma fac sa cred ca nu se potriveste. Un telefon o sa lamureasca problema. Astept pret si de la caffea.ro

Reply
E de expressor mare de bar, nu de europicolla :(

Reply
Mda, probabil e pentru E61. Am găsit codul de produs pentru cupa de Europiccola. Și cupa e aici: http://www.mag-pro.ro/romanian/525708.html

Pe kaffeemaschinendoctor.de e 50 eur un portafiltru complet. Nu știu cât e transportul pentru România, dar nu cred că este foarte mare diferența.

Reply
(02-03-2016, 12:28)adiszep Wrote: ...Pe kaffeemaschinendoctor.de e 50 eur un portafiltru complet. Nu știu cât e transportul pentru România, dar nu cred că este foarte mare diferența.

Asa sunt aici la 35-39 Eur, si 14.50 transport
http://lamacchinadelcaffe.com/la-pavoni.html

Reply
Astazi am ridicat de la posta strip-urile de temperatura de la OE si mai exact: 
http://www.orphanespresso.com/Group-Temp..._2133.html
cu range intre 60-120g celsius. Benzile sunt micute incap lejer una langa cealalta pe grup pe aprox jumatate din circumferinta grupului. 
Primele extractii au fost realizate la aprox 90 grade, precizia masurarii nefiind cea mai importanta ci compararea intre mai multe shoturi si posibilitatea de a raci grupul in caz de nevoie, cat si asigurarea unui punct de plecare constant.
Primele 2 shoturi nu au avut nevoie de racire, primul plecand de la 90 si urcand pana la aproape 95 la sfarsitul preinfuziei, pe cand cel de-al doilea a fost putin mai cald poate 1 sau 2 grade. Gustul pentru papilele mele il consider cu diferenta insesizabila.
Al treilea shot a avut nevoie de racire dar cateva minute cu o carpa uda si-a facut treaba.

Sunt foarte multumit de achizitie si recomand cu incredere. Mai ales ca pretul cu tot cu transport a fost undeva la 10$.

Le: atasez cateva poze sa va faceti o idee:

[Image: f5983f4e8a91f7e689c2addb72adf1c5.jpg]

[Image: 02f4e213d87b6891560e15f603d76c7d.jpg]

[Image: 349247c3e2f5b9eff7f27b21cd4fc58c.jpg]

Reply
Bagam un "group buy" pachet de 10 buc la 2 eur bucata ? :)
si e doar o singura banda, 71-110 grade, suficient pentru un grup normal.

[Image: THETEM_B.jpg]

Reply
Mult mai potrivită din punct de vedere al temperaturilor întâlnite.. Păcat ca e pe verticala..

Astea in mod normal se montează pe bloc-motoare de motociclete cred, nu?

Reply
(09-03-2016, 00:04)hordeagabriel Wrote: ...Astea in mod normal se montează pe bloc-motoare de motociclete cred, nu?

Da, e vanduta intr-o sectiune de motoristi :)

Reply
Eventual pe boiler ar merge. Dar cred ca trece de 110 temperatura boilerului...

Reply
(02-03-2016, 12:28)adiszep Wrote: Al meu a venit "de la mama lui" cu ambele.

Si culcata pe grup ce are ? :s Huh

Pe boiler pentru... Huh cei fara manometru ?
Nu trece (la exterior) de 110 grade, picurai apa si nu sfaraie, deci probabil ca nici nu spune mare lucru fata de ce e in interior... :s

Reply
Pentru cei fără nanometru. Sa îți faci o idee cât de cât. Pe grup culcat merge dar mie nu mi-ar place cu ar arata culcat... Depinde si cât e de mare...

Reply
.75" wide x 2.00" long

19mm lat 51 mm lung

Reply
La mine merge si pe verticala. :)
Vreau si eu o banda.
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic

Reply
Am startat group buy, mutam discutiile acolo :D

Reply
Azi am luat duza pentru abur de la strungar si pot sa ma declar foarte mulțumit si de cum arata si de cum pot sa frotez cu ea.
Este realizată din inox alimentar si gaura este de 1,5mm.[Image: 70fd1c4f30d0c352295255300be58d4a.jpg][Image: 700c53821c1a3dd4faf02e1027121000.jpg]

Reply
Arată excelent. Dacă mai încerci variante, poți să ieși cu muchia efectiv până la zero. Practic să nu mai ai prag între țeava de abur și duză. 

Felicitări.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)