02-03-2016, 12:19 (Edited 02-03-2016, 12:27 by renatoa.)
Singura variabila neclara si care poate influenta pare diametrul gaurii... :s
Nu vrei sa astepti sa gauresc una, sa vedem ce iese ?
Iti pot face cadou una cu gaura de 1.5mm :)
Intrebare pentru cei care au masina completa, de la mama ei...
Acest grilaj
este gandit sa stea pe talpa de tabla singur, sau nu are stabilitate fara aceasta tavita :
Mai pe scurt, pentru o talpa cheala pot lua doar grilajul sau trebuie si tavitza ?
02-03-2016, 12:38 (Edited 02-03-2016, 12:43 by hordeagabriel.)
Primele modele aveau baza dreapta. Fără tăviță, fără grilaj. Al meu a fost folosit fără si a apărut rugina in unele locuri.
(02-03-2016, 12:19)renatoa Wrote: Singura variabila neclara si care poate influenta pare diametrul gaurii... :s
Nu vrei sa astepti sa gauresc una, sa vedem ce iese ?
Iti pot face cadou una cu gaura de 1.5mm :)
Intrebare pentru cei care au masina completa, de la mama ei...
Acest grilaj
este gandit sa stea pe talpa de tabla singur, sau nu are stabilitate fara aceasta tavita :
Mai pe scurt, pentru o talpa cheala pot lua doar grilajul sau trebuie si tavitza ?
Pe mine ma intereseaza dacă se potrivește filetul pe brat. Ca gaura sigur e ok in diametru dacă se folosește pe Elektra.
La Pavoni Professional (Pre-Millenium), Macap M5 and Dienes Moka
Sincer eu nu recomand solutia piulitelor cu cap infundat sau a duzelor cu format asemanator intrucat nu sunt netede si ajung sa puna probleme la curatare. Santurile si muchiile se acopera cu lapte ars dupa o vreme si arata oribil. Le poti curata dar te chinui si nu merita.
Eu am avut ceva asemanator si am renuntat repede la solutia respectiva. Ce a gasit @rdumitrescu mi se pare cea mai ok solutie.
02-03-2016, 13:37 (Edited 02-03-2016, 13:38 by renatoa.)
(02-03-2016, 12:28)adiszep Wrote: Al meu a venit "de la mama lui" cu ambele.
Millenium edition daca are vreo importanta.
(02-03-2016, 12:29)hordeagabriel Wrote: Nu are stabilitate fără tăviță.. Plus ca nu prea face bine apa căzută direct pe baza...
(02-03-2016, 12:32)rdumitrescu Wrote: Cele vechi nu au farfuria aia de sub.
(02-03-2016, 12:38)hordeagabriel Wrote: Primele modele aveau baza dreapta. Fără tăviță, fără grilaj. Al meu a fost folosit fără si a apărut rugina in unele locuri.
pre millennium aici, deci FARA tavita ?
(02-03-2016, 12:38)hordeagabriel Wrote: Pe mine ma intereseaza dacă se potrivește filetul pe brat. Ca gaura sigur e ok in diametru dacă se folosește pe Elektra.
Dacă baza are o adancitura e concepută sa fie folosită cu tăviță. Si eu am tot premilenium si am cumpărat tavita si grilajul pentru ca posesorul anterior le pierduse.
61mm interior e cam mare. Si pozitia urechilor si sensul de blocare(pare invers fata de europiccola) ma fac sa cred ca nu se potriveste. Un telefon o sa lamureasca problema. Astept pret si de la caffea.ro
02-03-2016, 16:44 (Edited 02-03-2016, 16:45 by renatoa.)
(02-03-2016, 12:28)adiszep Wrote: ...Pe kaffeemaschinendoctor.de e 50 eur un portafiltru complet. Nu știu cât e transportul pentru România, dar nu cred că este foarte mare diferența.
08-03-2016, 22:33 (Edited 08-03-2016, 22:36 by adiszep.)
Astazi am ridicat de la posta strip-urile de temperatura de la OE si mai exact: http://www.orphanespresso.com/Group-Temp..._2133.html
cu range intre 60-120g celsius. Benzile sunt micute incap lejer una langa cealalta pe grup pe aprox jumatate din circumferinta grupului.
Primele extractii au fost realizate la aprox 90 grade, precizia masurarii nefiind cea mai importanta ci compararea intre mai multe shoturi si posibilitatea de a raci grupul in caz de nevoie, cat si asigurarea unui punct de plecare constant.
Primele 2 shoturi nu au avut nevoie de racire, primul plecand de la 90 si urcand pana la aproape 95 la sfarsitul preinfuziei, pe cand cel de-al doilea a fost putin mai cald poate 1 sau 2 grade. Gustul pentru papilele mele il consider cu diferenta insesizabila.
Al treilea shot a avut nevoie de racire dar cateva minute cu o carpa uda si-a facut treaba.
Sunt foarte multumit de achizitie si recomand cu incredere. Mai ales ca pretul cu tot cu transport a fost undeva la 10$.
09-03-2016, 00:04 (Edited 09-03-2016, 00:06 by hordeagabriel.)
Mult mai potrivită din punct de vedere al temperaturilor întâlnite.. Păcat ca e pe verticala..
Astea in mod normal se montează pe bloc-motoare de motociclete cred, nu?
(02-03-2016, 12:28)adiszep Wrote: Al meu a venit "de la mama lui" cu ambele.
Millenium edition daca are vreo importanta.
Si culcata pe grup ce are ? :s
Pe boiler pentru... cei fara manometru ?
Nu trece (la exterior) de 110 grade, picurai apa si nu sfaraie, deci probabil ca nici nu spune mare lucru fata de ce e in interior... :s
Pentru cei fără nanometru. Sa îți faci o idee cât de cât. Pe grup culcat merge dar mie nu mi-ar place cu ar arata culcat... Depinde si cât e de mare...