Hello There, Guest! Login Register


La Pavoni Europicolla - Zen in espresso

Am folosit Pavoni cam 1 an cu garniturile de la mag-pro si nu a fost nevoie sa le schimb.

Si eu am utilizat inainte vaselina Molykote apoi am cumparat Oks, personal nu am observat vreo diferenta, tot cam la 3 sapt. am facut ungerea garniturilor, poate nu era neaparat nevoie dar am preferat sa desfac pistonul pt. a curata reziduurile de cafea.
 
Reply
eu folosesc asta
https://www.kfea.ro/pigal-vaselina-silic...tara-125ml

sunt multumit de ea
.............................................................................................................
Olympia Cremina 67_LaPavoni 1st gen_BFC Junior Plus-EspressoPerfetto_LaSanMarco95_Mazzer Major_Kinu M47
 
Reply
https://barrettsprojects.wordpress.com/2...ature-mod/

A incercat cineva sa faca sau sa monteze un sistem de reglare al presiunii pe espresorul lui manual?
https://www.youtube.com/watch?v=4sSOVoYMR9k&t=44s

Se poate observa un asemenea aparat in actiune mai sus la 0:33
 
Reply
(09-05-2020, 11:27)ioan dan Wrote: https://barrettsprojects.wordpress.com/2...ature-mod/

A incercat cineva sa faca sau sa monteze un sistem de reglare al presiunii pe espresorul lui manual?
https://www.youtube.com/watch?v=4sSOVoYMR9k&t=44s

Se poate observa un asemenea aparat in actiune mai sus la 0:33

Chiar nu e nevoie de asa ceva..
Strietman CT1/ Elektra MCAL + Honne;   Flair Signature Pro/Aeropress + Kinu Pheonix;  V60 + Kinu m68.
 
Reply
Eu cred ca da, sau, mai bine, ceva similar.

Eu ma găsesc foarte bine cu Pavoni, după 2 ani de folosire zilnica. Singur lucru care nu merge foarte ok este frotare laptelui.

Am mărit presiunea la 2,5 bar și am o duza cu o singura gaură, și este ok-ish, dar tot simt ca se poate mai bine.

De exemplu, într-o zi, presostat nu a funcționat perfect și a ajuns la 3 bar: când a făcut lapte, părea o racheta și am făcut cel mai bun lapte de pana acum.

Eu ma gândesc sa fac ceva similar cu ce am văzut pe link-ul de mai sus: as înlocui presostatul cu unul electric (exista ceva care da o tensiune între 0-4.5V la presiune între 0 și 4 bar, dacă nu ma înșel), un Arduino, un display LCD 8x2 (pentru afișa presiunea curenta și când rezistenta este activa) și unul sau doua butoane pentru a seta presiunea și pt a trece de la mod brew la mod abur.

Ps. Uitasem, despre relay, as folosi ceva mecanic (mai ieftin) și nu unul solid state, care cred ca este mult mai scump.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
Este recomandat ca presiunea in boiler sa fie undeva pe la 0.8bar pt a nu se supraincalzi grupul.  La 2.5 cred ca este mult prea sus pentru espresso. Pentru lapte am vazut peroane care froteaza cu rezultate bune si la 0.8bar. Ce temperatura are grupul folosind 2.5bar?
Este cineva pe grupul de facebook la pavoni care a montat 2 presostate si a instalat switch-ul cu 2 butoane iar cand doreste sa froteze lapte comuta pe al doilea presostat care este setat mai sus.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola, Elektra MCAL, Nuova Simonelli MDJ+SSP, Kinu M68, Brewista 
 
Reply
Chiar și atunci când se vor atinge 2.5 bar in boiler, grupul va avea sub 60 de grade. Ceea ce supraîncălzește grupul este apa pe care o aducem în grup la fiecare extracție.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: (factory g106), m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
La primul model de grup v1 si la milenium v3 grupul este incalzit cu apa. Modelul de grup v2 este incalzit cu abur.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola, Elektra MCAL, Nuova Simonelli MDJ+SSP, Kinu M68, Brewista 
 
Reply
Ce pot sa spun, din experiența, primul shot iese la temperatura ok. Pentru a-l doilea, trebuie s-o las câteva minute la răcit (dar este ok pt work-flow ul meu.

Sunt de acord ca 2.5 bar sunt prea multi pt brew, de asta îmi doresc un comutator.

M-am gândit la doua comutatoare, dar spațiul este puține și este nevoie de o sudura.

Cer scuze, am greșit (prea dimineața pt mine) : am vrut sa spun 1.5 bar, nu 2.5!
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
Salutare, 

Mergand in vizita la cineva, am observat ca detineau acest espressor La Pavoni Professional pe care nu l-au folosit pentru ca nu stiau cum (a fost primit de la altcineva). M-am angajat sa il iau eu si sa il readuc la viata cu gandul de a-l ajuta sa ajunga pe niste maini care sa stie ce sa faca cu el.
Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi legat de cum sa-l curat? Sau ar fi cineva interesat sa il ia asa cum e (negociem pretul in privat daca e cazul) si sa se ocupe de el?[Image: Ene82Yo.jpg][Image: JLvpNQd.jpg][Image: eXYn0Am.jpg][Image: FKW0Utc.jpg][Image: He90W65.jpg][Image: fUAXbkI.jpg][Image: 9euIHFZ.jpg][Image: Mhy5Gb1.jpg]
La Pavoni Mill (ex Nuova Simonelli Musica Lux), Kinu M47
 
Reply
Apa cu sare de lămâie pt boiler (care pare foarte ok din poze, se vede doar puțin calcar pe dipper tube) grupul ori îl demontezi ori îl cureți cu pistonul demontat. Set de garnituri noi și e good-to-go.
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Elektra MCAL > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > <V60> < Brewista smart scale >
 
Reply
Foloseste cineva inelul de dozare de la Kazak de Pavoni post millenium? 

Ma intrebam daca se potriveste pe cosul de 49. Diametrul specificat fiind de 51.7
Strietman CT2 | Niche Zero | M47 brew | Aeropress | V60
 
Reply
Salut Laddu.

Nu știu despre inelul de la Kazak. Eu am versiunea made in Ro de la @TudorP si ma găsesc foarte bine (ei au versiune pentru Pre si Post millenium, deci cred ca este o diferența intre ei).
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
Da, am deja de la tidaka un inel, dar cautam ceva mai inalt, cam la 30mm

@TudorP se poate face un inel pe 49mm de 30mm inaltime?
Strietman CT2 | Niche Zero | M47 brew | Aeropress | V60
 
Reply
Se poate face orice, daca este din metal.
Problema este rentabilitatea, intrucat minimum order quantity peste tot este cu sutele minim Smile
May God be with us.
 
Reply
James Hoffmann a făcut de curând o prezentare video a espressorului La Pavoni Europicola, pe care îl numește „titan în lumea espresso” Smile
Folosesc: Bezzera Strega | Mazzer Robur | IMS 14/20 | EP HQ 14/21+ | tamper Concept Art/[Joe Frex] dinamometric | Latiera Motta Europa 50 cl
Am folosit: Baratza Sette 270 | Expobar Brewtus IV | Mazzer Major | Mahlkoenig Vario Home
 
Reply
Salutare, de azi de diminineata la Europicolla mea se aprinde doar ledul rosu, iar cel verde care zice ca incalzeste deloc, deci bineinteles ca nici nu incalzeste nimic. 
Ati mai intalnit asa ceva? Daca nu, stiti pe cineva din bucuresti care ar putea sa se uite si sa-l repare?

merci
 
Reply
daca poti desface capacul bazei, poti verifica daca e sarita siguranta la senzorul de temp, daca nu reusesti imi poti da pm - poate reusesc sa te ajut-sunt din buc[Image: 0f4c34238e7e40a810a566ce751efc19.jpg]
.............................................................................................................
Olympia Cremina 67_LaPavoni 1st gen_BFC Junior Plus-EspressoPerfetto_LaSanMarco95_Mazzer Major_Kinu M47
 
Reply
(21-08-2020, 12:22)ekivoc Wrote: James Hoffmann a făcut de curând o prezentare video a espressorului La Pavoni Europicola, pe care îl numește „titan în lumea espresso” Smile

Este un titan, tinand cont de design ul vechi din 1961 care se pastreaza pana astazi, si da, dupa multe discutii cu multi posesori de diferite aparate de cafea, poate face cafele la fel de placute ca si aparate de 5-10 ori valoarea unui LP sh servisat si pus in functiune.

Hoffmann trebuia sa ,,bage in seama" la un moment dat si acest aparat, pentru ca in Vest / SUA, este un adevarat fenomen.
Si aici in RO sper sa ne adunam din ce in ce mai multi.
Pacat ca LP nu este ,,impins", poate pentru ca importatorii / distribuitorii din Ro sunt axati pe altele, nu prea fac profit la un LP.
Si eu am incercat cateva discutii cu italienii sunt am vorbit efectic cu peretii.
Deci sunt tari pe pozitie plus Smeg a intervenit, vechile relatii urmand sa fie reziliate si sa inceapa o cu totul alta filosofie Smile
May God be with us.
 
Reply
Salut! Imi puteti spune cam ce generatie este acest Pavoni si cam cati bani ar merita? 
[Image: 120195984_3324513800918839_4769841022470...e=5FAF1D75]
[Image: 120163833_3324513844252168_4215251837354...e=5FAEA9E6]
Flair Signature Pro | Elektra MCAL | Cafflano Kompresso | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix
 
Reply
Eu nu l-as lua. E pre-Millenium.
Mazzer Mini E + SSP brew, ECM Classika PID + robinet
 
Reply
(17-10-2020, 17:16)cradun Wrote: Eu nu l-as lua. E pre-Millenium.

Nu prea stiu cat de rau e sa fie pre-Millenium... Nu as reusi sa obtin cu el ceva ok?
Flair Signature Pro | Elektra MCAL | Cafflano Kompresso | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix
 
Reply
Există un izolator grup-boiler, în oferta coffee sensor, care rezolva problemele de supraîncălzire.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: (factory g106), m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
Pacat ca l-ai pierdut pe asta, as zice ca merita...

https://www.olx.ro/oferta/espressor-la-p...e95fi.html

Macar ai o referintza de pretz... ca plusuri fata de al tau are manometru si talpa de inox, care singure fac 3-400 lei.
Deci la asta care l-ai pus pretul de negociat incepe de la 800, in jos...
 
Reply
apropo, pe modelul post-millenium, tot mai e necesar stickeru' cu temperaturi pe grup? care e rutina obisnuita cu un post-mill?
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
 
Reply
La pre-mill nu ai camasa de grup, care e destul de importanta, IMHO. Bine, nu zic ca nu te descurci, colegul @micrenda poate sa ne impartaseasca din experienta cu pre-mill.

(17-10-2020, 19:52)maki Wrote: apropo, pe modelul post-millenium, tot mai e necesar stickeru' cu temperaturi pe grup? care e rutina obisnuita cu un post-mill?
Da, e importanta temperatura grupului si acolo. Temperatura shot-ului e mediata de temperatura grupului, e singura chestie enervanta la Pavoni. Faci temperature surfing masiv. Sigur ca se poate gestiona, dar cu timp, atentie si carpe ude puse pe grup sau portafiltre inmuiate in apa rece si puse in grup inainte de shot.
Mazzer Mini E + SSP brew, ECM Classika PID + robinet
 
Reply
Temperatura este o problema. Eu am pre-mil dar si intre ele exista mai multe versiuni care se comportă diferit.

In general pentru a lucra cu Pavoni, trebuie sa tii sub control temperatura. Eu folosesc benzile de temperatura insa nu cred ca sunt extrem de precis. Într-o zi, o sa pun un termometru analogic, pe grup, sa am o idea mai buna despre temperatura lui.

Primul shot iese întotdeauna la temperatura buna (si este shot-ul sotiei). Al doilea se simte ca temperatura este un pic mai sus, însa nu foarte mult. Sa fiu sincer, nu ma complic cu cârpe ude sau gheata, fiind destul de limitat cu timp (btw, avantajul Pavoni-ului este ca se încălzește foarte repede).

Cred ca aici are si importanta cafelei pe care o folosești. Pentru Pavoni ajuta sa folosești o cafea prajita la un nivel unde ai solubilitatea (lucrezi cu doze mici, asa ca este un factor important) dar sa care face fata când ai o temperatura un pic mai mare decât cea ideala.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
cei ce au post-mill si benzi de temperatura lipite pe grup:
1. unde anume le-at lipit, dinspre fata sau lateral?
2. cand porniti extractia? la ce temperatura a grupului?
3. ce presiune aveti setat?

multumesc
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
 
Reply
1. Cum te uiți la aparat la ora 6. Adică fata in fata cu tine
2. 75-76C (liniuța de 80C pe jumate colorata)
3. 0.9-1 bar, Setare de fabrica

15g in sita dubla. 6-7 secunde de când intra apa peste cafea pana când apăs leverul. Cresc presiunea pana la 3 bar ușor pana se străpunge pucul și in extracție nu depășesc 6-7 bar cu profil descrescător.
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Elektra MCAL > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > <V60> < Brewista smart scale >
 
Reply
straniu, am pus un termometru digital cu termocupla pe grup.
am incercat si 80C si 90C (!) si tot iese apa chioara dar nu espresso.

presupun ca fie termocupla arata aiureli, fie fac eu ceva incorect. cert e ca undeva e o problema Big Grin

incerc sa caut videouri pe youtube..
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)