Welcome Back Log In Create Account

La Pavoni Europicolla - Zen in espresso

Credeti ca ar merita achizitia unui Pavoni din 2000, fara manometru, fara rugina (dupa spusele proprietarului), fara a fi vazut inainte, de pe FAcebook marketplace?
Ar fi la primul proprietar, nefolosit de 6 ani, doar probat recent ca sa vada daca mai functioneaza.
La un pret de 230 euro plus transport.
Flair Signature Pro | Cafflano Kompresso | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix | Flair 58 | MyPressi Twist | Gene Cafe | Pavoni Europiccola Mill

Reply
Eu am dat 240 pe unul din 2007 cred. Din 2000 e posibil sa aiba grupul fara "maneca". Ai o poza?
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Astea sunt pozele postate in anunt:
https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/68908818_3123529154387610_6025199273535078400_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_ohc=4ukvTiPkkScAX_dHTS-&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&oh=cdeff4c821db49b7ec92a95a38459914&oe=5EFD93F7
https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/68755091_3123529081054284_3970076410449494016_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_ohc=2tsAlFpmpG4AX_E4k7x&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&oh=cedc8734e26695713d6606e42a9bf780&oe=5EFFB025
https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/69112834_3123529127720946_2423973516299730944_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_ohc=3P2F4Cyru3sAX_1E1-J&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&oh=7b8cc6b924a77a6fdae04a5eac381623&oe=5EBD6EBC
Flair Signature Pro | Cafflano Kompresso | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix | Flair 58 | MyPressi Twist | Gene Cafe | Pavoni Europiccola Mill

Reply
E pre-millenium, eu as lua ceva facut dupa 2001. Cele dupa 2001 au o camasa interioara a grupului, care plimba apa din boiler pe suprafata interioara a grupului si mai scade putin temperatura apei. Si grupul e ceva mai mic la cele de dinainte de 2000, 50 vs 51.

Reply
(19-02-2020, 11:21)cradun Wrote: E pre-millenium, eu as lua ceva facut dupa 2001. Cele dupa 2001 au o camasa interioara a grupului, care plimba apa din boiler pe suprafata interioara a grupului si mai scade putin temperatura apei. Si grupul e ceva mai mic la cele de dinainte de 2000, 50 vs 51.

OK, multumesc pentru sfat. Mai caut.  Rolleyes

Reply
Pentru cei care au Pavoni sau altele asemenea
https://towardsdatascience.com/pressure-...f09362211d
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
Am incercat eu in aceasta dimineata si a iesit un shot foarte bun. A fost prima data cand am inceracat aceasta metoda . Mi-ai luat-o inainte si ai scris tu pe forum inaintea mea :)
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola, Bentwood v63, Nuova Simonelli MDJ+SSP, Felicita Arc

Reply
WOW, jet-pulsing... Foarte faina ideea.

E ceva ce, teoretic, s-ar putea face si pe Bianca.

Reply
+1, in genul asta extrag si eu.
rezultate f bune.
am folosit si cu ppk si fara
prefer sa ma uit la ce iese din portafiltru vs manometru cu verificarea ochiometrica a presiunii
#Faema E61 Legend #Olympia Cremina 67 #LaPavonis #LaPeppina # Gaggia Mini #Aeropress #Mythos 1 #Niche Zero #Kinu Classic M47 | ex: #Expobar Brewtus #BFC # Gaggia Classic

Reply
Aici gasiti si un filmulet cu aceasta metoda:
https://www.youtube.com/watch?v=wtxvDDmLAl8
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola, Bentwood v63, Nuova Simonelli MDJ+SSP, Felicita Arc

Reply
Aveti habar de unde pot achizitiona o sita IMS sau VST pentru modelul nou de Europiccola? Am cautat la barshaker dar nu au, nici in pe google nu am gasit la noi... Multumesc!
La Pavoni Europiccola (EL) + Pressure Profiling Kit + Bong Insulator, Circular Heat Sink & Thermometer + Boiler Pressure Gauge, KINU M47, Cafflano Kompresso, Barista & Co. Milk Frother si multe alte accesorii.

Reply
Sunt doar ims dar din punctul meu de vedere nu își fac banii. Am și sita de dus și coșul de 15g și ii consider bani aruncați... mai bine investește intr-un kit de profilare :)

Le: http://barshaker.ro/index.php?route=product/search&keyword=Ims%20pavoni&category_id=0

LLE: pavoni meu este millennium din 2015-16
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
(13-04-2020, 19:52)adiszep Wrote: Sunt doar ims dar din punctul meu de vedere nu își fac banii. Am și sita de dus și coșul de 15g și ii consider bani aruncați... mai bine investește intr-un kit de profilare Smile

Le: http://barshaker.ro/index.php?route=product/search&keyword=Ims%20pavoni&category_id=0

La barshaker nu au in stoc nimic pt espressorul meu.
Nu zici tu rau, dar cu 130 lei nu iau kit de profilare :D mai trebuie multi pe langa astia... :D
La Pavoni Europiccola (EL) + Pressure Profiling Kit + Bong Insulator, Circular Heat Sink & Thermometer + Boiler Pressure Gauge, KINU M47, Cafflano Kompresso, Barista & Co. Milk Frother si multe alte accesorii.

Reply
(13-04-2020, 22:32)otniel.magda Wrote:
(13-04-2020, 19:52)adiszep Wrote: Sunt doar ims dar din punctul meu de vedere nu își fac banii. Am și sita de dus și coșul de 15g și ii consider bani aruncați... mai bine investește intr-un kit de profilare Smile

Nu zici tu rau, dar cu 130 lei nu iau kit de profilare :D trebe de aproape 10x suma asta din cate am stiu :D

Vezi ca era colegul cu termometrele pt e61 care parca avea in producție kituri pt pavoni sigur mai ieftine decat cele Originale.

Reply
(13-04-2020, 22:52)adiszep Wrote:
(13-04-2020, 22:32)otniel.magda Wrote:

Nu zici tu rau, dar cu 130 lei nu iau kit de profilare :D trebe de aproape 10x suma asta din cate am stiu :D

Vezi ca era colegul cu termometrele pt e61 care parca avea in producție kituri pt pavoni sigur mai ieftine decat cele Originale.
Tudor?

Reply
TudorP. Are și un thread pe tema asta tocmai ce am verificat.

Reply
Este @TudorP de la Coffe Sensor.

Din pacate nu am mai vazut kit pt pressure profiling pentru Pavoni Sad

Partea buna este ca mai are piese de schimb pt Pavoni (eu de la el am funnel-ul pt 49 mm si duza cu o gaura si este foarte ok).

Cer scuze, am verificat si inca este pe site (simplu, nu se gaseste pe menu ci doar in pagina principala).

Delalii aici
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
(13-04-2020, 23:04)adiszep Wrote: TudorP. Are și un thread pe tema asta tocmai ce am verificat.

L-am gasit. Tocmai am intrat in discutii cu dansul. Are pret mai bun decat ce am vazut pana acum, intr-adevar.

Reply
Îmi datorează o bere :D

Reply
(13-04-2020, 23:30)adiszep Wrote: Îmi datorează o bere :D

Cam da :D tocmai mi l-am comandat

Reply
Este foarte buna achizitia :). Acum o sa ai inca o variabila care o sa-ti dea bataie de cap :) dar in final o sa-ti placa acest kit de profilare.

Reply
Salut

E momentul sa imi schimb garniturile de la piston...cred? (imi picura apa cand se încălzește, picura apa și după ce fac cafeaua). Dupa 1 an jumate mi se pare cam ciudat...dar ma rog.

Sa iau de la bar shaker? Sau sa iau de la orphan espresso? Sau alt site? Care sunt de calitate mai buna?

LaPavoni Milano '15, Eureka Mignon Specialita
|||   Lelit MaraX   |||   Eureka Mignon Specialita   |||    YUME beans :)   |||     -----     ("fostele": LaPavoni Professional, RoK manual grinder)

Reply
Când l-ai uns ultima dată?

Reply
(19-04-2020, 12:04)dev Wrote: Când l-ai uns ultima dată?
aaaaa...veci? [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

|||   Lelit MaraX   |||   Eureka Mignon Specialita   |||    YUME beans :)   |||     -----     ("fostele": LaPavoni Professional, RoK manual grinder)

Reply
Sunt aceleași in principiu. Diferite ar fi acestea:

https://www.cafelatstore.com/collections.../la-pavoni

Dar ai in vedere faptul ca orphan espresso sunt in SUA și cafelat in hk parca deci vama plus eventuale taxe.

Reply
(19-04-2020, 12:05)adiszep Wrote: Sunt aceleași in principiu. Diferite ar fi acestea:

https://www.cafelatstore.com/collections.../la-pavoni

Dar ai in vedere faptul ca orphan espresso sunt in SUA și cafelat in hk parca deci vama plus eventuale taxe.
Da...prețul va fi mai mare probabil decât pe barshaker. Daca calitativ sunt tot pe-acolo...atunci nu prea are rost sa iau de-afară.

Am întrebat, ca văzusem multă lume care își face rebuild cu garniturile de la Orphan Espresso.

(19-04-2020, 12:04)dev Wrote: Când l-ai uns ultima dată?
Ungerea ajuta la etanseitatea garniturilor? Cu ce se ung? Ca bănuiesc că trebuie sa fie ceva lubrifiant "food grade"...nu?

Reply
Cea mai accesibilă vaselină este OKS 1110.

Cea mai bună ar fi Molykote 111.

Reply
Eu am cumparat garnituri de piston de la mag-pro acum ceva mai mult timp, sunt din Cj, am vazut ca si tu esti din Cj, poate e mai simplu ca ridici de la sediu.

Reply
(19-04-2020, 20:22)IndreiR Wrote: Eu am cumparat garnituri de piston de la mag-pro acum ceva mai mult timp, sunt din Cj, am vazut ca si tu esti din Cj, poate e mai simplu ca ridici de la sediu.
Cum se comporta? Sunt ok?

(19-04-2020, 12:43)dev Wrote: Cea mai accesibilă vaselină este OKS 1110.

Cea mai bună ar fi Molykote 111.

Molykote nu gasesc decât la prețuri enorme... e diferența mare de la OKS la ea?

Reply
Toate garniturile negre sunt identice. Doar cele cafelat sunt diferite fiind din ceva silicon și au culoarea albastra. Ca și vaselină mai exista branduită saeco era mai ieftina dar și de cantitate mică.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)