Welcome Back Log In Create Account

La Pavoni Europicolla - Zen in espresso

Multumesc tuturor!

Las aici solutia folosita a fost mai usor decat ma asteptam:
Cu o cheie tubulara similara cu cea din poza lui @umarianos, usor curbata din fabrica la partea tubulara, este suficienta pentru a cupla contrapiulita din interior, accesand pe deasupra. Nu cupleaza perfect, insa cu un pic de indemanare se poate lucra. 
De asemenea esential, am folosit cartoane si scotch de hartie pentru a proteja de zgarieturi muchiile din jurul punctelor de contact.
La Pavoni Europiccola 2006 | NAKED Profiling Kit | IMS all the way | Arco (de vanzare) | Baratza Sette 270 v2 | Brewista Smart Scale 1 | Concept-Art tampers | To be continued...

Reply
Super. Bravo.
Bine că te-ai gândit să protejezi muchiile boilerului, că eu am uitat sa zic de asta.

Cheia respectivă se cheamă inelară nu tubulară
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu. 

Reply
Salut, 

Dupa ce am pus totul la loc, si am ridicat presiunea la 1 bar (am nevoie de micro-spuma de calitate superioara), valva "respira" permanent...  Confused
Incerc sa imi dau seama de principiul de functionare, fiind prima oara cand umblu acolo: va sa zica, la presiune mica e deschisa, apoi de la cca 0,3 bar in sus cele doua piese etansaza boilerul, iar la presiune foarte mare se deschide, apasand arcul. Am inteles bine?
La ce presiune aproximativa se deschide valva? Banuiesc ca nu la 1 bar... 

Interpretarea mea e ca ori am un arc uzat, ori garnitura s-a intarit. Probabil inainte sa desfac, cele doua piese erau cumva "lipite" permanent. Sa inlocuiesc valva, arcul, sau sa verific si altceva?
Multumesc. 

.        
La Pavoni Europiccola 2006 | NAKED Profiling Kit | IMS all the way | Arco (de vanzare) | Baratza Sette 270 v2 | Brewista Smart Scale 1 | Concept-Art tampers | To be continued...

Reply
Video 
Uite si un filmulet cu "simptomele"

LE: Pare ca nu merge uploadat din Youtube, fiind din categoria "Shorts".
Iaca link complet:
https://youtube.com/shorts/MyZTpoBUKIM/

Reply
Pe alte forumuri, pentru "shorts" se mai pune doar id-ul clipului intre tag-uri... ia sa incercam asa...

[video=youtube]MyZTpoBUKIM[/video]

...sau...

[youtube]MyZTpoBUKIM[/youtube]

Reply
Dacă ai respectat această schemă la montaj și tot suflă, înseamnă că îți trebuie alte garnituri.[Image: 2e1be441d9dd211e44d551ebe791f245.jpg]
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu. 

Reply
La un EP 2006 nu are voie valva sa tot ramana deschisa.
Ai incercat cu vestita lingura de lemn si tot ai hissing?
Pune putin grease peste ea si vezi daca tot face asa.
Daca da, cumpara un spring si valva noua.
Si sper ca intradevar presiunea ta este de 1 bar si nu de exemplu 1.3 bar...

Nu inteleg afirmatia ca daca valva are hissing, ar trebui alte garnituri.
Garnituri unde sau de ce?

Spor.
May God be with us.

Reply
Care e trucul cu lingura de lemn? :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Reply
(21-12-2022, 10:15)tzucky Wrote: Care e trucul cu lingura de lemn? :)

Cand constati ca supapa scoate abur si nu se opreste, lovesti cu o lingura de lemn in partea superioara a supapei. Unele Pavoni mai noi au acest defect, remediabil cu aceasta tehnica.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Multumesc cradun.
Intradevar lovesti usor valva sa se aseze mai ok garnitura, asta daca vorbim de modelul nou de safety valve.
May God be with us.

Reply
Daca nu știm ce rol au garniturile(1.piesă care asigură îmbinarea perfectă a două elemente prin care circulă un fluid.2.Grup de mai multe lucruri de același gen care împreună formează un ansamblu unitar.) într-un ansamblu, e grav.
Majoritatea utilizatorilor schimbă doar garnitura când există scăpări, in orice ansamblu.
In cazul de față daca nu se găsesc separat garnituri pentru aceasta valva, e alta poveste și atunci cumperi ce se găsește, valva cu totul.

Valva de fată este o valva cu 2 roluri, antivacuum valve + Safety valve, 2 in 1

Deci sunt 2 posibile îmbinări pe unde ar putea scăpa presiune.
Fie pe la oring(ăsta îl găsești garantat de cumpărat separat) fie pe la garnitura mai mare ce etanșează pe corpul filetat (asta o poți întoarce, pe partea cealaltă este noua)

Reply
(21-12-2022, 10:20)cradun Wrote:
(21-12-2022, 10:15)tzucky Wrote: Care e trucul cu lingura de lemn? Smile

Cand constati ca supapa scoate abur si nu se opreste, lovesti cu o lingura de lemn in partea superioara a supapei. Unele Pavoni mai noi au acest defect, remediabil cu aceasta tehnica.

Multumesc. Am incercat, nicio schimbare. Nu mai imi bat capul, am comandat valva noua :) 
Posibil ca pana sa umblu acolo, cele doua componente ale valvei sa fi fost sudate cumva impreuna, de la calcar sau ceva.
Oricum, arata destul de... vintage, pare uzata.

(22-12-2022, 13:50)umarianos Wrote: Daca nu știm ce rol au garniturile(1.piesă care asigură îmbinarea perfectă a două elemente prin care circulă un fluid.2.Grup de mai multe lucruri de același gen care împreună formează un ansamblu unitar.) într-un ansamblu, e grav.
Majoritatea utilizatorilor schimbă doar garnitura când există scăpări, in orice ansamblu.
In cazul de față daca nu se găsesc separat garnituri pentru aceasta valva, e alta poveste și atunci cumperi ce se găsește, valva cu totul.

Valva de fată este o valva cu 2 roluri, antivacuum valve + Safety valve, 2 in 1

Deci sunt 2 posibile îmbinări pe unde ar putea scăpa presiune.
Fie pe la oring(ăsta îl găsești garantat de cumpărat separat) fie pe la garnitura mai mare ce etanșează pe corpul filetat (asta o poți întoarce, pe partea cealaltă este noua)

Hopa! Acum vad ca ai spus oring. Eu nu am gasit niciun oring cand am desfacut. unde vine acela?
Eu cred ca "respira" din cauza ca pistonasul dinspre boiler nu mai calca bine pe garnitura mare. 
In tot cazul, schimb valva, cum spuneam. 

Multumesc inca odata tuturor pentru sfaturi.
Si lui @TudorP pentru disponibilitatea excelenta a stocului. Cand am inceput povestea cu Pavoni, nici prin gand nu gandeam ca voi gasi vreodata piese de schimb in Romania, disponibile a doua zi :P

Reply
Atasez partea asta din schema explodata, sa avem si ansamblul in fata.
Poate se mai loveste cineva de problema. 
Ansamblul valva - notat cu 19. 

Reply
Daca asta este poza ta, aveai oring-ul la locul lui, numai că este dintr-un material ce se cere schimbat la câțiva ani.
Puneai un oring (Louis) viton sau silicon și rezolvai cazul.
Doamne ajută. [Image: e88d900bbd02353de1dc40ea434a0a58.jpg]

Reply
Comandat deja, voi avea mâine o valva nou-nouță, pentru mulți ani și probabil mii de cafele excelente. Acum văd oringul, in poza mea, adnotată de tine.
Sarbatori fericite tuturor!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Reply
Va salut, m-am decis sa-mi iau un Pavoni europiccola, post-mill. Am vazut ca se pot face upgrade-uri si se pot lua lucrurile treptat, ceea ce imi convine.

M-am uitat la zeci de video-uri, am citit mai mult de jumatate din acest thread, dar asta e teorie, ramane si practica :). Am gasit un espressor pe care o sa merg sa-l vad azi, fara istoric al aparatului, e vandut de un comerciant, dar din poze pare in stare buna, si e relativ nou.

O sa-i pot face o inspectie si o testare - chiar daca va fi prima data - sa vad daca e functional.
Aveti un sfat pentru ce ar trebui sa verific neaparat? 

Alternativ, ar fi variante ca aceasta, din Germania/Italia, ebay. Am optiuni de a le livra, nu ar fi o problema, dar nu l-as vedea anterior. Urmaresc de vreo 2 saptamani ebay, si un aparat care sa fie in stare buna e undeva pe la 3-400E, nu am vazut mai ieftine.

Multumesc mult!
Alex

PS. Daca e cineva din Cluj, care vrea sa testeze aparatul cu mine, e mai mult decat binevenit Smile

Reply
Să încerci să te uiți la elementul de încălzire din boiler. Cu apa din Cluj ar trebui să fie curat înăuntru.

Apoi ar trebui să verifici dacă face presiune boilerul, adică după ce fierbe apa scoți aerul și condensul din țeava de abur și apoi iese abur.

Cât se încălzește, să te uiți la sita grupului, cu o oglindă sau camera de selfie a telefonului, să fie curată, întreagă și garnitura din jurul ei să nu fie ciupită. Dacă este neagră, înseamnă că este din cauciuc și trebuie schimbată. Pui portafiltrul și vezi cum opune rezistență.

Pentru puțin spectacol, când boilerul este la temperatura nominală, pregătești un vas generos sub grup, fără portafiltru conectat și să ridici levierul timp de o secundă. Ar trebui să vezi cum apa supraîncinsă curge drept și cu putere mare.

După toate testele astea, să scoți presiunea rămasă deschizând țeava de abur și la final să umpli boilerul cu apă rece, ca să absoarbă căldura acumulată.

Poți să faci și o cafea :D
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
(16-10-2023, 10:27)adrian1 Wrote: După toate testele astea, să scoți presiunea rămasă deschizând țeava de abur și la final să umpli boilerul cu apă rece, ca să absoarbă căldura acumulată.

Neaparat sa scoti presiunea ramasa inainte sa deschizi capacul de la boiler!

@Alex.dan, espressor-ul din link-ul tau pare in stare buna si la un pret ok.

Nu te incurajez sa cumperi de pe ebay, ajungerea pachetului la tine fara busituri depinde de ambalarea pe care o face vanzatorul si unii vanzatori nu se gandesc la asta.

In alta ordine de idei, nu te incurajez nici sa iei Pavoni si spun asta ca utilizator de Pavoni :)

Personal, prefer oricand Flair 58, e mult mai putin pretentios si, mai ales, iti permite sa extragi o cantitate mai mare de apa (la Pavoni nu poti face un brew ratio de 1:3).

Daca tii neaparat sa iti iei Pavoni, sunt vreo 2 de vanzare si aici pe forum, pe marketplace.

LE: Detalii despre dezavantajele Pavoni, in acest post.

Reply
La fel de bine i se pot gasi hibe si lui Flair, mai ales 58-ului, @cradun stie mai bine cate i-am gasit cu diverse ocazii :D
Dar asta nu inseamna ca la momentul actual Pavoni ar mai fi in top 3 levere de casa de luat in considerare, decat daca te-a mesmerizat aspectul, argument cu care nu ma pun...

Reply
Si, in acest moment, care sunt cele 3 leviere top pentru acasa?

Reply
(16-10-2023, 11:10)renatoa Wrote: La fel de bine i se pot gasi hibe si lui Flair, mai ales 58-ului, @cradun stie mai bine cate i-am gasit cu diverse ocazii :D
Dar asta nu inseamna ca la momentul actual Pavoni ar mai fi in top 3 levere de casa de luat in considerare, decat daca te-a mesmerizat aspectul, argument cu care nu ma pun...

Exact, cred ca, la un moment dat, era singura optiune de levier pt acasa, ceea ce nu mai e cazul.

Cat despre aspect, cum am scris si in celalalt post, e superb in sine, mai ales Pro-ul, dar cand incepi sa ii pui manometru de grup, termometru (merge si cu temp strips), cooling fin, Air Buster - si trebuie sa ii pui daca vrei sa ai cat de cat rezultate repetabile, tot aspectul de muzeu al design-ului din New York s-a ofilit...

Reply
(16-10-2023, 11:32)edri Wrote: Si, in acest moment, care sunt cele 3 leviere top pentru acasa?

Pai sunt optiuni personale, nu e clar?
Care ti le formezi pe de o parte prin experienta personala cu cele care ajung sa le atarni eticheta "asa nu"... repet, pentru mine/tine... pentru altul criteriul respectiv poate sa nu insemne nimic... cat si vanand review-uri negative, o raritate azi... ca de laude e plin sacul... toti influencerii nu stiu decat cum sa acopere cu spoiala neajunsurile, unele evidente.

De exemple, pentru mine criteriul NO 1 este grup 58... sa continui ? :D

Reply
(16-10-2023, 11:32)edri Wrote: Si, in acest moment, care sunt cele 3 leviere top pentru acasa?

Raspunde renatoa la intrebare dupa consideratiile lui (cred ca stiu ce o sa raspunda), dar eu as zice ca Strietman e pe primul loc, in pofida pretului, Flair 58 pe locul 2 si cam atat, ca eu nu consider espressor orice aparat care nu are incalzire dedicata a grupului.

Argo e foarte ok, dar vine de departe si dupa urmeaza cele cu arc, inclusiv Elektra MCAL si, de ce nu, Londinium Vectis.

Mai sus avem Strega si Evo Lever, dar nu le-as considera "pentru acasa", pentru ca orice peste 30kg nu l-as numi "pentru acasa".

Reply
@adrian1 mersi mult de raspunsul detaliat! 

Ce am uitat sa mentionez aici (si am pus intr-un alt thread), e faptul ca am un buget limitat pentru espressor, pana in 2000 de ron. Flair 58 are pretul dublu fara de acest Pavoni pe care l-am gasit, unde pretul e o idee negociabil. Iar apoi ma gandeam ca pot sa ii tot adaug lucruri. Asteptarile mele sunt moderate, cel putin acum.

Initial ma uitam la un Gaggia classic pro/evo, dar am inteles ca pot avea o cafea mai buna daca stau si invat cum sa folosesc Pavoni. In bugetul acesta as avea alte optiuni rezonabile? 

@renatoa, a fost un moment de wow cand l-am vazut prima data, trebuie sa recunosc :)). Sunt curios care sunt optiunile pe care le consideri mai bune, chiar daca sunt la un pret mai mare.

Reply
Alex rămâi la un Pavoni, pune-i Bong isolator și benzi de temperatură și gata șmecheria. 
cafelele oferite vor fi mai mult decât plăcute, chiar și cu o banală râșniță manuală dar cuțite conice decente, iertătoare la gustul pe care îl dau. 
spor !
May God be with us.

Reply
A ajuns diva, 1-2 espresso pe saptamana.
[Image: wR1TS9N.jpg]
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Nice! Ala e termometru de grup? A fost scump? De espressor zic
Lelit PL41TEM * Arco Combo/Mazzer SJ/Sage Dose Control Pro 600SIL * Ibric turcesc * Moka Pot BERLINGER HAUS Emerald/ PETERHOF * Pour Over Hario V60-01

Reply
Ceasul e un manometru, pentru presiune.

Pe post de termometru sunt benzile lipite pe grup, cam babeasca solutia, precizie tot atat cat un termocuplu, pe care il hulim si il inlocuim cu PID cat mai repede...

Reply
Da, acel display electronic este termometru https://coffee-sensor.com/product/la-pav...and-diode/
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
Aaa... LCD-ul din stanga... pai tot pe exterior masoara, va da citiri diferite iarna sau vara, la aceasi apa din grup.
Daca tot s-a facut tija pistonului goala pentru manometru, de ce nu ai insera acolo senzorul de temperatura ?

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)