Welcome Back Log In Create Account

Kinu M47 Phoenix

(08-03-2020, 23:52)Nicodim@Guava Wrote: Eu cred ca fiecare lot e calibrat diferit. 
Eu am primit rasnita vineri(06.03.2020) si am reusit sa trag un shot corect la reglaj de 1.0.3...

S-ar parea ca lotul nostru a venit calibrat astfel.

Pentru a elimina orice indoiala, am atasat o foto cu filetul axului meu. Se vede ca se termina la o distanta echivalenta cu cca. doua spire de linia de demarcatie, acolo unde axul devine putin mai gros. Puteti verifica unde se termina filetul in cazul vostru.

[Image: 3ueFBMG.jpg]
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF

Reply
De ce nu ai pune 1-2 saibe din tabla de 0.5 = fix o tura, ca sa poti avea zero real, cu blocare cutite... si am avea un punct de plecare un pic mai ferm...  Confused

Oricum, zero-ul asta neclar stabilit poate oferi o explicatie doar celor care ajung sa extraga sub 1.5 ture.
In cazul celor care extrag la 3 ture, in continuare nu vad o explicatie...  Confused
3 ture inseamna 1.5mm deplasare ax, aprox 1 mm intre cutite, deci niste particule imense, total nepotrivite pentru extractie espresso.
Asta chiar nu o vad explicata prin originea si gradul de prajire al cafelei.

Reply
Sigur, la nevoie se poate pune si o saiba, dar nu cred ca e cazul. Am incercat sa macin cateva boabe cu rasnita stransa la zero in cazul meu, si cafeaua iese, practic, pudra. Nu am facut ibric, dar cred ca este suficient de fina.
Am mai cautat foto pe internet si filetul axului pare sa fie la fel, nici eu nu mai cred ca de acolo vin diferentele.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60

Reply
DO NOT try this at home!
Am incercat zilele trecute sa rasnesc o Costa Rica de la BOB. :4: Doar faptul ca am devenit o fire mai activa in ultima perioada m-a ajutat sa nu renunt. :D
Pana si electrica a fost pusa la incercare. Pe langa duritatea boabelor, a mai fost necesara si o rasnire foaaarte fina!

Reply
Do not try... what? Costa Rica de la BOB am avut si eu pana acum vreo 2 zile, profilul de filtru chiar. Atat de buna, incat a meritat tot efortul, chiar si cu cutitul de brew :). Intr-adevar, unele dintre cele mai tari boabe pe care le-am intalnit.

Reply
Do not try... sa o bagi in Kinu! Smile
Cafeaua e ok daca ai energie!

Reply
Salutare. Am cumparat penultimul Phoenix pe 3 aprilie. Mai era o rasnita pe stoc pe langa a mea pentru doritori.
Am desfacut un Yume Espresso Blend si am constatat ca la Lelitul meu PL41TEM o extrage ok cu setarea sub 1 tura, undeva la 0.8. Am reusit o extractie de 1:3. 
Am dus dial-ul la minim sa fiu sigur ca nu se mai poate strange mai mult si la mine se aliniaza cu 0, dupa care am desfacut 2 ture. A iesit mult prea grunjos. De acolo am mai strans la loc pana la 0.8 unde e ok, dar simt ca se mai poate. 
A mai avut cineva o experienta similara?
Lelit Mara PL62S, Eureka Club E, Kinu M47 Phoenix
Former: Lelit PL41TEM, Macap M2D

Reply
Dap, se pare ca toate rasnitele produse incepand cu luna martie (si... terminand cu aceeasi luna) sunt setate in acest fel.

Reply
(07-04-2020, 10:21)adif Wrote: Dap, se pare ca toate rasnitele produse incepand cu luna martie (si... terminand cu aceeasi luna) sunt setate in acest fel.

Asta inseamna ca nu prea ramane loc pentru Turkish..
Tot citesc legat de sunetul de click, eu nu am asa ceva pe Phoenix la reglaj. Ori eliberez prea mult surubul si miscarea e mai fina, dar sigur nu aud nici un click.
Am o multumire ca la Macap stepped nu reuseam sa nimeresc macinatura pentru espresso la Yume Blend. Cu Kinu se poate, deci punct pentru Kinu.

Reply
Pentru macap se poate achiziționa kit stepless. :D
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
(07-04-2020, 10:42)adiszep Wrote: Pentru macap se poate achiziționa kit stepless. :D

Multumesc. Am vazut pe site si am cerut oferta de pe Espressoman. Da-mi un PM daca stii de unde se paote lua si cum.

Reply
Eu am rasnit cu ea la "zero", parea destul de fina macinatura, nu stiu daca e nevoie de mai mult pentru ibric.

Daca totusi este, se poate insera o saiba la reglaj pentru compensare, cum spunea @renatoa, (s-a discutat in urma cu doar cateva postari, poate arunci o privire). Dar trebuie sa ai grija sa nu se atinga cutitele in acest caz.

Nu mai exista sistemul "click" pe modele actuale, a fost eliminat.

Reply
@tmerlusca
Foarte probabil de la un anumit moment au scos mecanismul care clickăie, la Phoenix. A rămas doar la modelul mai scump, M47 Classic. Îmi citez propriul post din februarie(vezi imaginea/link-ul în special, pentru comparație între modelele M47 actuale):

(05-02-2020, 02:09)sochaux_ Wrote: E greu de spus dacă și Kinu au considerat-o o problemă sau... îl consideră un feature care acum a mai rămas doar pe modelul cel mai scump, vechiul și noul M47 Classic. Smile
Click feeling system.
Imaginea cu comparația râșnițelor de pe site-ul Kinu: https://kinugrinders.com/assets/theme/im...ompare.png

Reply
Salutari,

Ieri mi-a venit Phoenix-ul. L-am demontat sa vad cum e, si l-am remontat la loc. Icepand de la pozitia 0 pana la 0.2.5 se aude cum se freaca metal pe metal. Oare am gresit ceva la montaj? Nu vad ce, e destul de clar.
Si nici nu tin minte pe ce pozitie era cand l-am primit si daca frecarea exista inainte de demontaj.

Sa-mi fac probleme sau asa o fi calibrat?

Multumesc!
Staresso Mirage + Kinu M47 Simplicity

Reply
Doar sa fii sigur ca cuțitul inferior este bine pus pe ax, mai ales dacă piciurusul este în una dintre cele trei gauri.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
Eu nu prea inteleg fetish-ul asta sa faci bucati un lucru nou, inainte de a-i cunoaște foarte bine functionalitatea proiectată, reglajele, modul de folosire etc...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Quote:Doar sa fii sigur ca cuțitul inferior este bine pus pe ax, mai ales dacă piciurusul este în una dintre cele trei gauri.
Intr-una din cele 3 gauri l-am pus.

Quote:Eu nu prea inteleg fetish-ul asta sa faci bucati un lucru nou
Vinovat recunosc! Dar asa de simplu e sistemul incat nu vad ce s-ar putea intampla :D.

O iau ca pe o chestie de calibrare, oricum nu cred ca am de ce sa ma duc catre zero.

Reply
(08-04-2020, 15:29)schiorean Wrote: O iau ca pe o chestie de calibrare [...]

Dacă atinge pe o plajă atât de mare, există șansa să fie vorba despre un ax descentrat. Mai bine trimite un mail către fabrică. Vorbim totuși despre o râșniță destul de scumpă, nu despre un Skerton. :)
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
Poți sa faci un filmat unde se vede cum se învârte cuțitul de jos (fără pahar) sa vedem dacă este decentrat...

Reply
(08-04-2020, 17:22)TVTVTV Wrote: Dacă atinge pe o plajă atât de mare, există șansa să fie vorba despre un ax descentrat. Mai bine trimite un mail către fabrică. Vorbim totuși despre o râșniță destul de scumpă, nu despre un Skerton. Smile

Multumesc de sfat, am zis sa demontez si sa remontez poate mi-a scapat ceva. Se pare ca intradevar ceva s-a schimbat in bine. Desi nu-mi dau seama ce as putea gresi la montaj, e destul clar.

Nu mai freaca pe 0.0.0 decat daca trag in sus de maneta (nu tare) in timp ce invart - si cred ca are sens, pt ca trage cutiul de jos in sus, ca si cum as presa cu degentul in partea de jos a rasnitei, pe discul care se invarte.
Oricum chiar daca nu mai face asa urat ca la inceput tot aleator pare ca o apuca. Daca apasa pe discul din partea de jos, ii dau drumul, dupa care incep sa invart iara se aude o perioada. S-ar putea sa fie problema de ax, nu e exclus. Mai urmaresc si eventual contatez fabrica.

Multumesc

(08-04-2020, 17:38)micrenda Wrote: Poți sa faci un filmat unde se vede cum se învârte cuțitul de jos (fără pahar) sa vedem dacă este decentrat...

Vrei sa zici sa filmez rasnita de jos in sus in timp ce o invart?

Ok am facut un video, pus pe youtube, dar calitatea de pe youtube e proasta. Sper ca se vede cat de cat. Se aude si frecarea, si destul de tare, probabil fiindca vibratia e preluata de masa pe care o tin lipita pentru video. E pe zero rasnita.

https://www.youtube.com/watch?v=UZ5HItSBv80

Reply
@Kosti am mutat postarea ta pe topicul dedicat reducerilor Kinu
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Stie cineva unde pot gasi înlocuitor pentru paharul de colectare al lui Phoenix? La cat de grea e sus rasnita ('top-heavy') mi-a tot căzut pe blat si s-a crapat paharelul din plastic, se mai poate folosi dar nu stiu cat ma mai tine
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
Din păcate doar de la fabrica, prin formular de reduceri (tine aminte ca sunt închiși pana în Mai).

Reply
Astazi mi-a venit cafeaua (finally!) si am ramas surprins cata forta e necesara la rasnit. Nu am mai folosit rasnite manuale pana acum dar nu am crezut ca e necesara atata forta, la final a inceput sa ma doara mana stanga cu care strangeam inelul de cauciuc de pe recipient. Sotia a incercat si ea dar a renuntat rapid cand a vazut ce greu e :(.

Sa conteze asa de mult boabele? Am folosit o cafea de la Olivo din Cluj - https://prajitoriaolivo.ro/shop/cafea-de...l-mirador/.

Multumesc (sunt complet incepator!).

Reply
Cu cat cafeaua este prăjită mai puțin, cu atât rezistența la râșnire este mai mare.
Gaggia Classic 2013, Eureka Mignon Specialita 15BL, Cafflano Kompresso, Aeropress

Reply
Conteaza si cafeaua, dar si cutitul.
Cu cel de brew macinarea e mai usoara, insa dureaza mai mult.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Este ceva legat de antrenament. Am pățit și eu primele 2-3 zile, și apoi a devenit ceva normal.

Pt ladies, din păcate, nu este recomandat.

Reply
Pentru o adaptare rapida la efort se pot folosi suplimente proteice sau aminoacizi.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
Dupa mai bine de o saptamana de cand o folosesc nu am mai macinat la Macap-ul meu. Sunt foarte multumit de Kinu. Ca si schimbari:
- stepless reusesc sa obtin extractia dorita la anumite cafele de la Yume, unde ma chinuiam cu Macap stepped.
- pucul ramane mereu compact dupa fiecare extractie cu Kinu. Nu se intampla asta la Macap. Tind sa cred ca e o macinatura uniforma la Kinu.
Cred ca o sa marit Macap-ul si o sa caut altceva.

Reply
Quote:Este ceva legat de antrenament. Am pățit și eu primele 2-3 zile, și apoi a devenit ceva normal.
Intradevar, deja m-am obisnuit. Wink
Quote:Pentru o adaptare rapida la efort se pot folosi suplimente proteice sau aminoacizi.

:D
Weekend fain!

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)